2021-11-17
和牛燒肉一郎將軍澳貿業路8號新都城中心2期1樓1040-41號舖成日經過新都城都比餐廳門口既牛牛吸引住,知道呢間早排新開既餐廳係專食烤肉放題既,今晚終於有機會黎試下啦,入到黎坐低待應好細心介紹唔同既放題set比我地,總共有成6個set, 我地最後揀左屬於中價既Course C, 已經好豐富總共有62款食物可以任點任食,另外仲附送一set牛肉特選拼盤牛肉特選拼盤第一樣送黎既就係呢個拼盤,望到已經流晒口水,入面分別有牛肋肉,里脊肉,牛小排同埋牛外橫隔膜。。。自己最鐘意既就係牛小排,好重牛肉味而且脂肪分佈非常平均,擺係爐到燒一陣大約5成熟到已經好正,有入口即溶既感覺。。另外,除左拼盤之外,之後我地再追加既牛肉質素一樣咁高,值得一讚除左重點既牛之外,呢到既海鮮都唔錯幾新鮮,我地試左海蝦,帆立貝,多春魚,魷魚,蠑螺而熟食方面選擇都唔少架,我地最鐘意既就係黑松露薯條,幾有驚喜個醬汁好重松露味勁香,除此之外,我地仲試左炸雞,炸蠔,炸蝦卷飲品方面,好鐘意呢到特制既美人水同埋果汁,食完熱氣既燒烤飲返杯美人水,感覺好fresh, 而甜品都好正,除左有木糠布甸,北海道牛乳,楊枝甘露小杯之外,最驚喜呢到仲
將軍澳貿業路8號新都城中心2期1樓1040-41號舖
牛肉特選拼盤
飲品方面,好鐘意呢到特制既美人水同埋果汁,食完熱氣既燒烤飲返杯美人水,感覺好fresh, 而甜品都好正,除左有木糠布甸,北海道牛乳,楊枝甘露小杯之外,最驚喜呢到仲有好多款日本雪條,我自己就最愛海鹽荔枝味,好清甜