日本料理大家聽慣聽熟都係板長呀元氣呀個d,唔知又有無聽過和氣食堂呢?比起其他日式料理店,佢提供嘅菜色就比較豐富,熟食嘅選擇比較多,依家就即刻分享下比較印象深刻嘅菜色先:1️⃣千回火鳥🐣個名就好勁啦,咁到底係咩黎呢?答案就係燒!雞!翼!可能個名有加乘啦,火喉控制得啱啱好,外皮好脆,即叫即燒,唔洗去串燒店都可以食到燒野食,加分!2️⃣田樂麵䜴燒日本米茄子🍆同港式嘅燒茄子唔同,呢到嘅燒茄子係先將茄子厚切,再係面頭釀左麵豉,更加入味。題外話:相傳田樂茄子係日本僧侶為左慶祝豐收而發明嘅菜色,每家每戶都有自己獨特嘅秘方,所以食到嘅人總會回想起家鄉,所以呢道菜係佢地嘅家鄉菜黎嫁。3️⃣廣島蠔寄世鍋「寄世」嘅意思就係從世界各地而來,所以姐係日本嘅一品褒、大雜燴咁解,入面係昆布高湯配上一鍋海鮮,味道較淡,海鮮味唔算好突出,贏在料多,有蝦、有蟹、蜆等等。總括而言,和氣食堂算係幾唔錯,裝修亦有放上日系動畫figure,味道不錯,可以一試!

1️⃣千回火鳥🐣

2️⃣田樂麵䜴燒日本米茄子🍆

3️⃣廣島蠔寄世鍋

2020-11-16 1379 瀏覽
今日小妹又同男友黎真。食堂食野啦。平時我地多數都係星期六日黎食lunch,晚市就真係比較耐啦。首先就緊係點返個沙律開一開胃先啦。我地點了火焰左口魚邊牛油果沙律,沙律上的黑松露非常之多。Mix埋沙律當中為成個沙律增添了一層濃厚既香味與香氣,超正!左口魚依舊鮮味,而且份量仲一d都唔少。沙律菜都好新鮮,咬落食得出既爽口。仲有足料又大大片既牛油果,夠晒都幾開胃飽肚。再黎每次都必點既刺身拼盤。當中既海鮮魚生keep住一直既高水準!三文魚係厚切新鮮肉嫩。油甘魚爽口而蝦刺身就鮮味十足啦!正!千回火鳥就係燒雞翼啦。雞翼外皮香脆,有食到少少燒過既焦香。而雞肉亦嫩滑非常!依款係牛油果芒果三文魚班戟。入面既芒果非常好味,連唔鐘意食芒果既男友都覺得好味!班戟皮相對就厚了一點點!主食方面我地點了「白咖哩烏冬」,烏冬上面既白色既薯蓉好似CREAM一般順滑。而當中既咖哩唔會太重味,微辣既烏冬同CREAM搭埋一齊食仲異常地夾。炸雞分量都好大件,而且岩岩炸好,味道幾好!另外還點了大阪豬扒丼,上面堆到勁多椰菜絲,再配上醬汁好有大阪風味。分量真係超多!在滿滿的椰菜下就係滑蛋吉列豬扒啦。嫩滑滑蛋包裹住香脆既吉列豬扒,勁香口。
今日小妹又同男友黎真。食堂食野啦。
首先就緊係點返個沙律開一開胃先啦。
我地點了火焰左口魚邊牛油果沙律,沙律上的黑松露非常之多。

左口魚依舊鮮味,而且份量仲一d都唔少。

沙律菜都好新鮮,咬落食得出既爽口。
仲有足料又大大片既牛油果,夠晒都幾開胃飽肚。
再黎每次都必點既刺身拼盤。
當中既海鮮魚生keep住一直既高水準!
三文魚係厚切新鮮肉嫩。油甘魚爽口而蝦刺身就鮮味十足啦!正!

千回火鳥就係燒雞翼啦。
雞翼外皮香脆,有食到少少燒過既焦香。
而雞肉亦嫩滑非常!
依款係牛油果芒果三文魚班戟。

入面既芒果非常好味,連唔鐘意食芒果既男友都覺得好味!
班戟皮相對就厚了一點點!

主食方面我地點了「白咖哩烏冬」,
烏冬上面既白色既薯蓉好似CREAM一般順滑。

炸雞分量都好大件,而且岩岩炸好,味道幾好!

分量真係超多!

在滿滿的椰菜下就係滑蛋吉列豬扒啦。

嫩滑滑蛋包裹住香脆既吉列豬扒,勁香口。

今次我地都試左唔少平時無點過既食物,都幾有驚喜!值得一值光顧。
2020-11-04
2020-11-13 53 瀏覽
黃金海膽炒飯冇諗過咁大碟!!! 完全係2人份以上好似冇咩料,但仔細咁睇海膽係成碟炒飯都有,加埋其他切到細細粒嘅蔬菜配料,aftertaste 有少少辣同埋炒得好乾身~~份量同味道都有驚喜~3點刺身盛三文魚,蝦同另一種魚刺身份量比想像中細,但刺身質素都唔錯魚薄薄一片,入口即融~火焰左口魚邊牛油果沙律好鐘意佢個black sauce!!少少酸,蓋過沙律菜青味,開胃前菜鰻魚牛油果pancake好似花之戀咁,但用左pancake做皮幾種味同texture一齊又幾夾~金蒜燒日本米茄子一上枱超級香!!!係陣炸香蒜味~~啱啱炸完好熱同埋好油,但好彩下面舊茄子比較plainperfect match~~飯後甜品:特濃牛乳雪糕超級濃牛奶味!!!雪糕好軟滑recommendation rating(out of 5):
黃金海膽炒飯
冇諗過咁大碟!!! 完全係2人份以上
份量同味道都有驚喜~

3點刺身
三文魚,蝦同另一種魚刺身
份量比想像中細,但刺身質素都唔錯
魚薄薄一片,入口即融~

火焰左口魚邊牛油果沙律

鰻魚牛油果pancake
好似花之戀咁,但用左pancake做皮
幾種味同texture一齊又幾夾~

金蒜燒日本米茄子
一上枱超級香!!!係陣炸香蒜味~~
啱啱炸完好熱同埋好油,但好彩下面舊茄子比較plain
perfect match~~

飯後甜品:特濃牛乳雪糕
超級濃牛奶味!!!雪糕好軟滑

2020-11-13 43 瀏覽
忙碌既一天, 好想慰勞下自己, 又唔想去太遠, 就同朋友係黃大仙中心既和氣食堂。 7點左右已經幾多人, 等一陣就入去啦。 叫左野食都好快到。 第一眼見到海膽三色丼就好吸引, 帶子同甜蝦都算大隻, 幾新鮮。 朋友鍾意食虎蝦刺身。 佢既生野係幾新鮮既,唔錯。仲叫左溫泉玉子牛油果凱撒沙律, 大蜆味噌湯, 芝士厚燒玉子, 雙重芝士鰻魚卷, 白咖喱烏冬。 睇落全都細細碟,但都幾足料。 大蜆涉好多大蜆,而且冇沙, 幾鮮味。 芝士厚燒玉子就甜左d, 不過勝在芝士味夠香。 而鰻魚卷竟然咁大件鰻魚, 好犀利。 白咖喱烏冬係好奇試下, 黎到賣相已經好有趣,香色泡泡, 有d似甜品。 佢仲跟左2件炸雞, 好大件, 應該可以切做4件,不過就炸得有d乾, 其實我諗應該要撈埋咖喱食。 個烏冬好搞笑, 一搞以為好多湯, 但好神奇一路搞, 烏冬一路會吸晒d汁,最好咖喱烏冬幾乾身, 個口感好特別。 最後, 因為天氣開始凍, 我地就叫左2杯熱飲, 熱紫薯鮮奶, 熱抹茶鮮奶。 飲完暖笠笠。 完滿的一餐。
7點左右已經幾多人, 等一陣就入去啦。
叫左野食都好快到。
2020-11-12
5 分鐘 (堂食)
  • 海膽三色丼
2020-11-11 51 瀏覽
比較少來黃大仙區,原來黃大仙中心都有唔少餐廳美食,心大心細,最後揀咗呢間日式餐廳食晚飯。本menu厚得誇張,揭咗好耐都未揭完,可想而知食物選擇係幾咁多。有選擇困難症嘅我,當然係即刻上openrice睇睇有咩人氣推介唐掦日本池魚仔好好食嘅炸魚仔,味道剛好唔太咸,又唔會炸到好乾,而且份量好多,我哋個個都話好似食極都仲有,應該起碼有廿條,推介!唐揚雞軟骨呢個都ok,唔太油,點沙律醬更正。北海道薯條係甜甜嘅薯條,好新奇,好好食,會不自覺地一條接一條咁食。黑松露香芒甜蝦卷好特別嘅一款卷物。芒果同甜蝦都係清新配搭,再加上黑松露醬,味道更添豐富,又唔會太搶,幾夾幾好食白咖哩烏冬呢個屋企人大讚好食表面一層雪白色嘅忌廉好靚,撈一撈,咖哩嘅顏色岀返黎。個咖哩好香,微辣,烏冬好爽口,真心正仲配埋兩件炸雞鎚🍗食得過總體食物質素非常唔錯款式多又有創意,價錢合理,一定會再幫襯!

唐掦日本池魚仔

唐揚雞軟骨
呢個都ok,唔太油,點沙律醬更正。

北海道薯條
係甜甜嘅薯條,好新奇,好好食,會不自覺地一條接一條咁食。

黑松露香芒甜蝦卷

白咖哩烏冬
呢個屋企人大讚好食
仲配埋兩件炸雞鎚🍗食得過

總體食物質素非常唔錯
款式多又有創意,價錢合理,一定會再幫襯!
2020-11-10
  • 白咖喱烏冬
2020-11-11 1373 瀏覽
呢間位於黃大仙中心嘅日式餐廳真係好有人氣,經常都有人群喺門口等位。屋企人都鍾意食日本野,所以今晚特登帶佢哋黎食餐好最後都無令我哋失望,樣樣都幾好食,屋企人都食得好開心4點刺身盛三文魚(3切)係超厚切!食落去口感超正,好滿足!章紅魚 (8切)呢款係薄切,每一塊都晶瑩剔透,食落有少少咬口,食到魚嘅鮮味廣島蠔(2体)都幾肥美,加少少檸檬汁,再點埋個微酸嘅醋汁,好鮮甜甜蝦(3体)係大大隻嘅有頭甜蝦,膠質好重,味道鮮甜安格斯牛扒他他沙律🥗見到款款沙律都好豐富,又清新,所以都點返個健康下好大碟好夠份量!沙律菜、車厘茄、青瓜、粟米,滿滿一大碟,當然少不了燒牛肉,加上酸酸地嘅沙律醋,好fresh,感覺良好,邪惡感⬇️大阪豬扒丼睇個賣相就知駕勢面頭嘅椰菜絲堆得高高,下面藏住嘅就係豬扒丼。豬扒大大塊,個日式醬汁好好味,撈飯一流整體滿意,下次會同朋友黎試多啲菜式

最後都無令我哋失望,樣樣都幾好食,屋企人都食得好開心

4點刺身
三文魚(3切)
係超厚切!食落去口感超正,好滿足!
章紅魚 (8切)
呢款係薄切,每一塊都晶瑩剔透,食落有少少咬口,食到魚嘅鮮味
廣島蠔(2体)
都幾肥美,加少少檸檬汁,再點埋個微酸嘅醋汁,好鮮甜

甜蝦(3体)
係大大隻嘅有頭甜蝦,膠質好重,味道鮮甜

安格斯牛扒他他沙律🥗
見到款款沙律都好豐富,又清新,所以都點返個健康下

大阪豬扒丼
睇個賣相就知駕勢

整體滿意,下次會同朋友黎試多啲菜式

2020-11-10
2020-11-10 48 瀏覽
和氣食堂是黃大仙的人氣日本餐廳,每次經過都是人龍,所以唯有叫食物速遞才能一試味道包裝非常貼心,保温袋加乾冰,很少食店會如此捨得花這個錢,真是要高度讚賞味道也不錯,看和吃到食材新鮮,魚生全部厚切,很大方,這個價錢絕對物有所值,性價比高

2020-11-08 758 瀏覽
見完客放工好想食日本嘢喺黃大仙,諗起附近既呢間日本野之前食過都覺得好抵食我諗住搭喺黃大仙嘅人,都知道呢間和氣食堂好有人氣,我同同事七點左右去到,已經full House要等位好彩等咗一陣就有位,餐廳環境好大,佢仲放咗一塊高高嘅膠板格住d枱,食得夠晒放心餐牌食物方面超豐富,刺身,鍋物,壽司,炸物,料理,沙律,串燒火焰左口魚邊牛油果沙律:燒咗嘅左口魚上面仲有點左啲黑松露,配埋牛油果,真係一個好開胃嘅前菜鹽味燒牛舌:呢個好好味,牛舌一d都唔un三點刺身盛: 三文魚好肥美,啲海鮮同蝦都好新鮮三文魚椎茸燒:燒咗嘅三文魚又有另一番風味牛油果芒果三文魚班戟:呢個類似甜品嘅菜式,甜甜地,幾正黑豚肩燒井:黑豚肉切到好薄,加上佢有好大片,配埋佢嘅醬汁,撈飯一流白咖喱烏冬拼炸雞:咖喱烏冬上面有啲忌廉,撈埋一齊食,咖喱味入晒烏冬, 炸雞都揸得好Juicy仲有個係做緊推廣嘅好抵嘅combo: 電擊雞翼加薯條加宇治抹茶芭菲,只係$72,雞翼係凍食嘅有少少嘅辣味,薯條加咗少少糖上面,又新鮮感又好味嘅感覺,最後食埋呢個綠茶味既芭菲, 大家都覺得係超滿足嘅一餐仲有真係不得不讚佢哋嘅服務,無論上菜執碟同埋幫客人加水都好快
見完客放工好想食日本嘢
喺黃大仙,諗起附近既呢間日本野之前食過都覺得好抵食

鹽味燒牛舌:呢個好好味,牛舌一d都唔un

三點刺身盛: 三文魚好肥美,啲海鮮同蝦都好新鮮

三文魚椎茸燒:燒咗嘅三文魚又有另一番風味

牛油果芒果三文魚班戟:呢個類似甜品嘅菜式,甜甜地,幾正

仲有真係不得不讚佢哋嘅服務,無論上菜執碟同埋幫客人加水都好快手,仲好有禮貌,真係抵讚
2020-11-05
15 分鐘 (堂食)
  • 宇治抹茶芭菲
  • 火焰左口魚邊牛油果沙律
  • 黑豚肩燒丼
  • 3點刺身盛
  • 鹽味燒牛舌
1。凍+熱紫薯鮮奶完全唔掂,非常膩,而且同Menu圖片所示完全不一。Menu所示係有奶泡,上到枱係冇嘅!!!!😅😅😅😅2。服務極差完全唔問人要唔要,就一手收走所有調味料,店員真係完全唔識禮貌個喎🙄🙄🙄放低食物就隨手放,唔講菜名就走左去🤗🤗🤗3。魚生飯啲飯同乾哽係冇分别好想知啲飯係可以點整整到咁乾身,唔講以為啲飯係用來整炒飯😀😀😀😀😀😀4。電擊雞翼食完真係要做電擊啦😵😵😵😵炸雞翼係雪凍左嘅,手機點餐Menu冇講係凍嘅,真係莫名其妙🤷🤷🤷🤷🤷總結:又貴又唔好食,服務極差,令我忍唔住第一次喺Openrice留comment 😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀
1。凍+熱紫薯鮮奶
2。服務極差
3。魚生飯啲飯同乾哽係冇分别
4。電擊雞翼食完真係要做電擊啦😵😵😵😵
凍熱紫薯鮮奶

今日朋友喺黃大仙放工,一齊食dinner,之前食過呢間嘅沙田分店幾好食,咁啱黃大仙又有分店,所以就嚟咗一齊食。間舖頭好full好多人,好彩我哋早攞位。星期五就梗係食好啲,所以我哋嗌左唔同野share嚟食。大阪豬扒丼嘅豬扒好鬼厚但係肉質好鮮嫩好淋,啖啖肉好好食。個電擊雞翼薯條嘅薯條好好食,平時食嘅薯條係鹹嘅,佢係甜甜地幾特別食上癮。個雞翼就有少少辣,我就覺得普通因為我會鍾意食蒜蓉或者甜嘅雞翼。呢個厚燒鰻魚牛油果卷嘅鰻魚同牛油果都好足料而且食材新鮮,所以都唔錯。刺身都幾新鮮嘅!呢個千回火鳥燒得好令,肉都幾實同埋新鮮,加檸檬汁1流。香芒煙雞胸沙律嘅芒果好甜,雞胸都幾淋。之前想食忌廉烏冬好耐,終於實現左!呢個咖喱既辣平衡到忌廉既流,所以我覺得比例均勻幾好食。最後我哋叫咗個甜品,呢個特濃牛奶芭菲d雪糕有驚喜,牛奶味重而且唔算好甜,同埋佢d小丸子煙un幾好食~三個人食到好豐富都係呢個價錢,覺得好滿足。
間舖頭好full好多人,好彩我哋早攞位。
星期五就梗係食好啲,所以我哋嗌左唔同野share嚟食。

大阪豬扒丼嘅豬扒好鬼厚但係肉質好鮮嫩好淋,啖啖肉好好食。

刺身都幾新鮮嘅!

呢個千回火鳥燒得好令,肉都幾實同埋新鮮,加檸檬汁1流。

香芒煙雞胸沙律嘅芒果好甜,雞胸都幾淋。

三個人食到好豐富都係呢個價錢,覺得好滿足。

2020-11-03 59 瀏覽
好耐冇見朋友趁着過生日就相約黃大仙嘅和氣食堂食晚餐,環境都幾舒服,食物質素都很好,價錢又合理👍🏻👍🏻海膽刺身盛首先點了刺身盛,有海膽、三文魚、甜蝦、帶子,刺身都十分之新鮮,而且很後設食落很有口感😋😋😋千回火鳥5隻雞翼很大隻,啖啖肉,十分美味👍🏻👍🏻👍🏻廣島蠔寄世鍋廣島蠔鍋材料豐富,鍋內有蜆肉、蝦、蠔、魚等等的海鮮,入口樣樣都很新鮮,而且很入味,值得一試👍🏻👍🏻特濃牛奶芭菲最後不能決少的甜品,點了特濃牛奶芭菲,牛奶濃郁而且很細滑,好似飲緊牛奶咁👍🏻配料十足更加美味😋😋

海膽刺身

千回火鳥5隻
雞翼很大隻,啖啖肉,十分美味👍🏻👍🏻👍🏻

廣島蠔寄世鍋

特濃牛奶芭菲
呢間繁忙時間永遠都排緊隊,不過耐心等候一陣就好快有位香芒燻鴨胸沙律🥗配黑醋芒果🥭新鮮香甜,配上黑醋十分開胃白咖哩烏冬配炸雞🍗炸雞🍗有2塊,炸至金黃香脆,炸粉不太厚白咖哩有點少辣,不過味道很濃郁🤤十分好食😋烏冬彈牙芝士厚燒玉子🧀表面有塊微燒焦芝士,中間層還有芝士,芝士味濃郁😆微甜而且好邪惡🥰好厚3點刺身盛3件甜蝦🍤挺鮮甜8片魚片🐠味道不會腥3片厚切三文魚🍣十分肥美🥰電擊雞翼配炸薯條🍟雞翼係凍食,表面佈滿蜜汁,鎖緊裏面的肉汁,咬落仍然十分juicy 薯條亦是甜似shake shake薯條🤤十分惹味,同雞翼配搭得很好特濃牛奶芭菲🥛雪糕味道十分濃厚,重牛奶味😚下面有紅豆蓉,加少量栗米片旁邊有不同的麻糬增加口感
呢間繁忙時間永遠都排緊隊,不過耐心等候一陣就好快有位

香芒燻鴨胸沙律🥗配黑醋
芒果🥭新鮮香甜,配上黑醋十分開胃

白咖哩烏冬配炸雞🍗
炸雞🍗有2塊,炸至金黃香脆,炸粉不太厚

白咖哩有點少辣,不過味道很濃郁🤤十分好食😋烏冬彈牙

芝士厚燒玉子🧀

3點刺身
3件甜蝦🍤挺鮮甜
8片魚片🐠味道不會腥
3片厚切三文魚🍣十分肥美🥰

電擊雞翼配炸薯條🍟
薯條亦是甜

似shake shake薯條🤤十分惹味,同雞翼配搭得很好

特濃牛奶芭菲🥛
雪糕味道十分濃厚,重牛奶味😚
下面有紅豆蓉,加少量栗米片

旁邊有不同的麻糬增加口感
2020-10-31 44 瀏覽
今日同母親食飯,黎到和氣食堂請佢食好西!menu勁多選擇,唔洗有野唔岩食!即刻上菜!首先黎既係三點刺身盛,有三文魚、章紅魚、甜蝦。三文魚好厚切,好有口感,亦重三文魚味,唔係得返啲冰味;章紅魚第一次食,幾爽口彈牙,好得意;甜蝦亦大大隻,夠鮮甜。千迴火鳥,係醬燒雞翼,好入味,唔會燒到太乾身,色水都一流,雞肉keep住似汁,唔錯!重頭戲黎啦!櫻花蝦鯛魚湯泡飯,上菜個下已經好震撼,湯底係到滾下滾下,令人食欲大增!先講湯底,係極鮮既魚湯,蝦亦都煎過先放入去,好濃郁既蝦味,亦有煎個時調既味,唔係水煮咁得蝦味,食落好有層次。隔離都有3款漬物,跟據大家喜好自己加。三文魚班戟我都極力推廌,入面有大大件三文魚、牛油果、極甜既芒果。食落有啲似花之戀,但幾上一層樓!宇治抹茶雪糕,一半牛奶一半抹茶,雪糕好黏身唔會好水,唔知點整到,亦有小丸子作襯托,食落好彈牙,作飯後甜品一流!藍柑白桃梳打,飲落真係好重桃味,好甜,不過我覺得有啲太大杯,飲唔晒!杏仁奶茶,開頭以為係普通奶茶,但飲真啲原來都有啲杏仁味,同平時茶記飲個啲唔同,唔錯。整體黎講好食,推廌!

今日同母親食飯,黎到和氣食堂請佢食好西!

menu勁多選擇,唔洗有野唔岩食!即刻上菜!

整體黎講好食,推廌!
2020-10-31 45 瀏覽
今日收工之後約咗屋企人落黃大仙食飯,黃大仙中心都有唔同嘅食肆。南館嘅相對會平少少 ,同埋比較少一式一樣嘅連鎖店。今次我哋食嘅係和氣食堂 ,之前喺沙田都有食過,質素都唔錯。所以今次嚟黃大仙試下。咁我哋今日都叫咗唔同嘅嘢食。佢唔到嘢食嘅份量都好大份。首先就係呢個沙律咁呢個沙律呢佢有鴨胸同埋芒果, d 沙律菜食落去嘅時候都有空嘅煙燻味,正。有好多嘢睇完牛油果卷味道都ok, 雖然唔係話好好食。三點刺身盛 有三種刺身佢啲甜蝦都幾大隻我鍾意。電擊雞翼同埋炸薯條係好正嘅因為薯條表面有少少糖,甜甜地食落去嘅味道同普通薯條有啲分別。白咖哩烏冬賣相好唔錯(白色果碗) 可惜我已經開始飽飽哋,所以唔係食得好多但味道都係唔錯。3個人食左600幾蚊,最後有d食唔曬要打包,4個人食都ok, 值得再黎。btw員工勁nice 讚!

有好多嘢睇完牛油果卷味道都ok, 雖然唔係話好好食。

三點刺身盛 有三種刺身佢啲甜蝦都幾大隻我鍾意。

btw員工勁nice
讚!
  • 香芒燻鴨胸沙律
2020-10-30 49 瀏覽
最近都在黃大仙番工,就相約在黃大仙中心的和氣食堂食晚餐,好方便又容易找到,食物和服務質素都很好👍🏻👍🏻值得再去火焰左口魚邊牛油果沙律沙律菜十分新鮮,火焰左口魚邊很鮮嫩細滑,配上牛油果更加滋味😋😋燒鱈魚棒細細條而且整得好鬆脆,食到停唔到口啊👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻黃金海膽炒飯炒飯炒得好乾身,粒粒分明配上海膽更加滋味十足😋😋😋糯米糍紅豆宇治抹茶牛奶雪糕最後當然唔少得甜品,點左一個share食😋好大杯又好靚,抹茶味香濃牛奶雪糕細滑,仲好多配料,十分美滿的晚餐🥰🥰

火焰左口魚邊牛油果沙律

燒鱈魚棒
細細條而且整得好鬆脆,食到停唔到口啊👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

黃金海膽炒飯
炒飯炒得好乾身,粒粒分明配上海膽更加滋味十足😋😋😋

糯米糍紅豆宇治抹茶牛奶雪糕