年三十提早收爐,要食好點!下班後來到黃大仙中心覓食,由於太想吃刺身跟壽司最後決定來到一間很高人氣的日式餐廳來吃「收爐飯」自家製芝士厚燒玉子 $28/2件先來點開胃菜,個人很喜歡吃玉子燒但吃過最對味的就只有快沒落的連鎖壽司店的出品!下午時分到來吃可以小試兩件不太多這個很好,還加入芝士製作~ 玉子味道不錯口感滑嫩,有蛋味的但不算太重,略嫌甜度比較明顯;芝士用火槍燒至表面微焦,吃得出來是片裝芝士但味道不太濃烈,兩者的配搭都算不錯松葉蟹膏蟹肉壽司 $28/件火炙田樂味噌三文魚腩壽司 $19/件雖然點了魚生丼,不過還是想試試店家的壽司,結論是兩款選吃的壽司都是高質好吃,非常大推!松葉蟹膏蟹肉壽司入口有濃郁鮮味的蟹膏,中間夾雜著絲絲蟹肉,吃完一件還想再吃!另一款比較少見的是火炙田樂味噌三文魚腩壽司,火炙過的三文魚腩壽司當中的魚油滲出來就是好吃;加入由味噌、糖、米酒及味醂製成的田樂味噌醬就更加美味而且層次豐富,甜甜的很可口啊!五式魚生丼B(甜蝦·鰻魚·海膽·拖羅蓉·三文魚籽) $178來到今天的主角:魚生丼!店家的丼飯款式非常多,單是刺身的組合都有很多種,豐儉由人,容易有選擇困難啊~ 這款集合了甜蝦
年三十提早收爐,要食好點!下班後來到黃大仙中心覓食,由於太想吃刺身壽司最後決定來到一間很高人氣的日式餐廳來吃「收爐飯」
自家製芝士厚燒玉子 $28/2件
松葉蟹膏蟹肉壽司 $28/件
火炙田樂味噌三文魚腩壽司 $19/件

來到今天的主角:魚生丼!店家的丼飯款式非常多,單是刺身的組合都有很多種,豐儉由人,容易有選擇困難啊~ 這款集合了甜蝦、鰻魚、海膽、拖羅蓉、三文魚籽跟玉子,賣相吸引!甜蝦鮮甜爽口,三文魚籽粒粒飽滿有光澤也帶鹹香;玉子柔軟香甜、鰻魚燒得香口惹味,蔥拖羅無論份量跟鮮味均十足但味道較為單調,如果有多點調味就更好!至於我最愛的海膽份量同樣多,入口綿密帶海水鹹香,非常鮮甜!米飯採用日本長野縣出產的越光米,黏口有米香~ 自己對整個丼飯評價是蠻高啊!
很多年前曾光顧店家位於沙田總店,當時吃的款式就只有黑豚腩燒丼已印象深刻;多年後已經在黃大仙跟屯門有分店,而且客人絡繹不絕,可見其食物質素也是有保證!這次到訪的感覺也是很好,性價比真的不錯,環境舒適~ 黃大仙這間分店以忍者為主題再加上迴轉壽司吧檯作為賣點,絕大部份的座位都設在迴轉軸前,以QR code下單後再以忍者頭像造型的飛船送餐,超可愛的,每次看著飛船也會充滿期待感,相信帶同小朋友來吃的話就不怕他們不專心吃飯啦~
2024-02-09
2023-10-24 951 瀏覽
//09 10 23 雨天⛈️21:00 黃大仙 黃大仙中心南館@waki_shokudo/ 忍者食堂 /相傳古代有個以食為天嘅國家,裏面有間專門製作美食嘅 「和氣食堂」,居然由五位武功高強嘅忍者負責🥷。究竟,佢哋有啲咩絕世武功呢👊🏻💥?金:計算精準,確保油溫令炸物脆而不膩木:一眼關七,挑選最乾淨、最新鮮嘅蔬菜水:刀法如神,保留魚類同刺身原始鮮味火:掌控火候,發揮一切食物嘅真味道土;敏銳嗅覺,將串燒瞬間變得香氣撲鼻/全靠忍者們每日把關🫡,堅持尋找最高質食材,令到所有國民都可以食得安心又放心。#輕輕鬆鬆說故事-芝士厚燒玉子 (2件)/ 雜錦天婦羅 (3件)/蒜香燒茄子 (2件)————————————————————————燒玉子厚身大嚿 咬落去Q彈滑嫩配埋 半溶芝士鹹鹹哋嘅味道整體香口得嚟又帶有層次感雜錦天婦羅 外皮炸粉酥脆 唔會過厚每啖都係脆而不膩蒜香燒茄子茄子軟淋 面上會鋪滿一層蒜蓉食起嚟零舍惹味珍寶赤蝦海鮮丼 HKD$198————————————————————————會有7款刺身:油甘魚、真鯛、劍魚、吞拿魚、赤身、三文魚、中拖羅、赤海蝦全部都新鮮、肥美、有光澤 入口味道鮮甜
09 10 23 雨天⛈️
21:00 黃大仙 黃大仙中心南館
@waki_shokudo

/ 忍者食堂 /

金:計算精準,確保油溫令炸物脆而不膩
木:一眼關七,挑選最乾淨、最新鮮嘅蔬菜
水:刀法如神,保留魚類同刺身原始鮮味
火:掌控火候,發揮一切食物嘅真味道
土;敏銳嗅覺,將串燒瞬間變得香氣撲鼻

#輕輕鬆鬆說故事

芝士厚燒玉子 (2件)/ 雜錦天婦羅 (3件)/
蒜香燒茄子 (2件)
燒玉子厚身大嚿 咬落去Q彈滑嫩

茄子軟淋 面上會鋪滿一層蒜蓉
食起嚟零舍惹味

珍寶赤蝦海鮮丼 HKD$198
會有7款刺身
油甘魚、真鯛、劍魚、吞拿魚、赤身、
三文魚、中拖羅、赤海蝦
全部都新鮮、肥美、有光澤 入口味道鮮甜

另外 丼飯自帶淺微嘅醋香 口感軟糯
味噌湯:飲落去甜甜哋,昆布味突出

壽司十貫定食 HKD$178
總共7款壽司
三文魚、真鯛、赤貝、厚燒鰻魚、
火炙左口魚邊、火炙A5宮崎和牛、
芝士吉列炸蝦卷

赤貝質感爽脆
芝士吉列炸蝦卷 連蝦殼都炸到脆卜卜

A5宮崎和牛嫩滑無比 肉味濃厚
再用紫蘇葉包住一齊食
令和牛增添一種更獨特嘅香氣

木魚湯烏冬:湯頭清甜,烏冬煙韌有咬口

綠茶奶凍 / 焙茶奶凍
————————————————————————
奶凍滑捋捋 入口Creamy,綠茶味濃郁
而焙茶嗰款 味道就好似烏龍茶一樣
表面仲會有幾粒紅豆爆爆珠 增加口感層次

斑蘭椰乳紅豆 跟餐價 HKD$12
斑蘭味突出 當中更滲出微微嘅奶香
裏面有大量紅豆爆爆珠
咬嗰陣每粒都會「卟」一聲,相當有趣
和氣食堂:
📍屯門
良德街11號寶怡花園商場地下9-11號舖

2023-10-09
2024-04-06 0 瀏覽
以前食過一次呢間日本料理所有野都普普通通 仲有啲污糟🙈但係依家重新裝修之後🥷🏾忍者子彈車送餐🚅比架車吸引咗而入去食多次🤭見價錢都唔算平但食物黎到每款都大大件食材質素好左好多👍🏻👍🏻👦🏻壽司定食(日本劍魚,吞拿魚赤身,中吞拿魚腩帆立貝,甜蝦,蟹棒,厚燒鰻魚花之戀各1件,芝士吉列炸蝦卷4) 🍣壽司比以前大好多😳👩🏻鹽燒三文魚頭定食(胡麻冷豆腐,日式蒸蛋,白飯)鹽燒三文魚頭跟埋一件三文魚鮫燒到好乾身 超級厚肉嫩滑👍🏻👍🏻午市仲可以無限追加20款小食當中叫左叫3款1️⃣味付螺肉 正正常常2️⃣芝士玉子燒放到最尾先食 仲係暖笠笠架🤤仲有d日本既味道 估唔到咁好食👍🏻3️⃣焙茶奶凍呢個最驚喜👍🏻焙茶味超級濃 超級滑🤤上面仲有啲爆珠包住粒紅豆🫘口感幾特別幾過引👍🏻巨粒三文魚籽軍艦😳👍🏻巨型火炙左口魚邊壽司😳👍🏻三重芝味軟殼蟹天婦羅卷個人覺得可以唔洗試😂
以前食過一次呢間日本料理

但食物黎到
每款都大大件
食材質素好左好多👍🏻👍🏻

👦🏻壽司定食
(日本劍魚,吞拿魚赤身,中吞拿魚腩
帆立貝,甜蝦,蟹棒,厚燒鰻魚
花之戀各1件,芝士吉列炸蝦
卷4) 🍣壽司比以前大好多😳

👩🏻鹽燒三文魚頭定食(胡麻冷豆腐,日式蒸蛋,白飯)
鹽燒三文魚頭跟埋一件三文魚鮫

• 左口魚壽司
  • 三文魚子壽司
  • 燒三文魚頭
2024-03-17 132 瀏覽
搬咗嚟黃大仙終於搵到有質素嘅嘢食🤣🤣🤣第一次入去,見到送餐車好得意😊叫咗一個吉列豬扒烏冬同一個壽司🍱配烏冬,唔叫咁多,純粹試下好唔好食,結果當然冇失望,吉列豬扒,好好食,豬扒粉漿好薄,好鬆化,係鬆化,我食過咁多嘅吉列好怕食到吉口,好硬嘅吉列,豬扒好腍,唔柴唔梅,啱啱好,希望下次食,個水準仲係度👍👍👍跟餐配嘅5隻炸蝦好好食😂😂😂所有食物都即整,即炸,相當新鮮,有小小美中不足嘅係個蒸蛋,裡面材料唔係好多,一粒蜆肉同一塊魚板,味道唔濃,蒸蛋用膠杯裝
搬咗嚟黃大仙終於搵到有質素嘅嘢食🤣🤣🤣

• 黑豚肩燒丼
2024-02-19 249 瀏覽
咁岩黎到黃大仙,即刻search 下有咩好餐廳見到和氣食堂呢間幾高評分,即刻去去到門口發現好多人排隊,應該都係正野黎啦排左45mins 到終於入座,係比較少見既車道型智能送餐,Qr code 落單之後係直接係車道送全個餐比你。 食物味道ok, 都係正常味道。 但價錢我就覺得係偏貴左d d
咁岩黎到黃大仙,即刻search 下有咩好餐廳
見到和氣食堂呢間幾高評分,即刻去
去到門口發現好多人排隊,應該都係正野黎啦

食物味道ok, 都係正常味道。
但價錢我就覺得係偏貴左d d
2024-01-05 613 瀏覽
走進這家日本店,我啱啱食咗個超正午餐,個人嘅味蕾完全被呢個地方俘虜咗!我第一樣點嘅四點盛,一上檯就覺得眼前一亮🤩,新鮮嘅三文魚、廣島蠔,章紅魚,同埋牡丹蝦,每一啖都咁滑咁鮮,簡直係味道嘅饗宴嚟㗎!跟住嘅千回火鳥,啖啖肉汁人,外皮烤得啱啱好,微微嘅焦香伴隨嗮每一啖juicy嘅雞肉,此乃人間美味😋!再來個火焰左口魚邊牛油果沙律,真係揭開味蕾新天地,松露嘅香氣加埋左口魚嘅嫩滑,咁搭真心唔錯!仲有個泡菜黑豚腩鍋送暖,豚腩肉質嫩滑,一啖啖肥瘦適中,冚家舒服!安格斯牛肉炒飯就炒得講究,牛肉同飯粒都喺度跳舞,完美組合👏。飲品方面,我嘆咗一杯清新嘅藍柑白桃梳打,酸酸甜甜非常提神;而檸檬藍柑梳打亦都令人精神為之一振!處處細節表現出店家嘅用心,殘念嘅係雪糕冇得食,不過呢度嘅食物夠味夠靚夠正,絶對值得再嚟!員工服務都友善得嚟,下次一定要約埋更多麻吉一齊嚟共襄盛舉!🍣🥢🍲

2023-12-05 795 瀏覽
和氣食堂黃大仙分店換上去全新裝修☺️☺️點餐送餐都係全自動,掃描QR code落單就會有架小車廂直接將餐點送去你面前好得意🍴壽司十貫定食 - 💰定食超級豐富有壽司拼盤同烏冬,芝士吉士吉列炸蝦卷 (4件)、油甘魚壽司、吞拿魚壽司、珍寶赤蝦壽司、赤身北寄貝壽司、花之戀、玉子壽司🍣芝士吉士吉列炸蝦卷炸得非常酥脆又多蟹籽🧀油甘魚同吞拿魚新鮮鮮豔🧡赤身北寄貝同珍寶赤蝦口感都非常清爽鮮甜🦐玉子壽司蛋香十足🍳花之戀則保持應有水準🌺 整體食物質量性價比高,價錢適中親民得閑再嚟食野先
和氣食堂黃大仙分店換上去全新裝修☺️☺️
點餐送餐都係全自動,掃描QR code落單
就會有架小車廂直接將餐點送去你面前
好得意
🍴壽司十貫定食 - 💰
整體食物質量性價比高,價錢適中親民
得閑再嚟食野先
比我無意間發現到呢間日本野,性價比好高,我同小朋友嘅飯堂又可以加多一間喇!真係冇諗過喺黃大仙屋村商場裏面,竟然有間食物唔錯、打卡又一流嘅日本餐廳。我自己鍾意食刺身、壽司,而小朋友鍾意食烏冬,Menu見到超級多款式,價錢亦都親民,一於入去試下先!聽講呢間餐廳係剛剛重新裝修再營業,我地幫襯當日係平日下午,已坐滿大半,相信呢間餐廳都有唔少捧場客。店內環境簡潔乾淨,如一般列車號,大部份位置係個人吧枱位,亦都預留咗多張寬闊卡座。餐廳主題是忍者,路軌上方LED不停播放的忍者圖案公仔跳來跳去好可愛。呢度係用QR code自助落單,然後食物會由列車經路軌送到,送到嘅時候小車廂會慢慢打開,就好似列車埋站咁,等你拎食物出嚟,小朋友見到列車將食物送到覺得好好玩,小小列車迷就更加唔好錯過。食物: 中午有午餐定食嘅選擇,有好多款揀添!例如壽喜牛肉鍋、刺身定食,我哋點咗兩份午餐同埋散叫咗一份沙律,午餐定食仲可以追加指定小食、壽司、甜品。🥗牛油果三文魚沙律(胡麻汁)$38有沙律菜、青瓜、車厘茄、粟米、仲有滿滿牛油果和大粒三文魚,吃得出食材新鮮,即叫即做,沙律很清新開胃,而三文魚真係大大粒,一啲都唔吝嗇。壽司定食B

比我無意間發現到呢間日本野,性價比好高,我同小朋友嘅飯堂又可以加多一間喇!真係冇諗過喺黃大仙屋村商場裏面,竟然有間食物唔錯、打卡又一流嘅日本餐廳。我自己鍾意食刺身壽司,而小朋友鍾意食烏冬,Menu見到超級多款式,價錢亦都親民,一於入去試下先!

食物:
中午有午餐定食嘅選擇,有好多款揀添!例如壽喜牛肉鍋、刺身定食,我哋點咗兩份午餐同埋散叫咗一份沙律,午餐定食仲可以追加指定小食、壽司甜品

🥗牛油果三文魚沙律(胡麻汁)$38

牛油果三文魚沙律(胡麻汁)

壽司定食B 附木魚湯烏冬 $98
店內使用越光米,真材實料,性價比高!9件壽司真係好豐富呀,唔係放題質素咁細件,魚生都有一般厚度,有芝士吉列炸蝦卷4件、甜蝦、帆立貝、海鰻、三文魚玉子各一。炸蝦卷加上燒過芝士、沙律醬、脆脆飛魚子香口又開胃😋,食一件真係唔夠喉好彩有四件!玉子、甜蝦夠香甜,三文魚、帆立貝,清甜唔腥都幾厚肉、海鰻長長一條有肉汁唔乾。
再加埋煙靭嘅讚岐烏冬,唔係Hea煮㗎,有粟米&鳴門卷,食埋真係超級大滿足!

三文魚子花之戀壽司 $35
三文魚新鮮厚切,加埋三文魚籽沙律醬,好肥美好味道😋

三文魚子花之戀壽司

蒲燒鰻魚、香辣豬頸肉定食 $98
跟餐有日式蒸蛋、胡麻醬豆腐做前菜,真係好豐富呀😍,兩款我哋都好鍾意食!
而鰻魚吸晒醬汁,豬頸肉燒得香脆,加埋下面嘅蛋絲,送飯一流!呢個定食又係會食到好滿足!

蒲燒鰻魚、香辣豬頸肉定食

草莓番石榴乳酸梳打 $12 (午市套餐轉特飲)
草莓酸酸甜甜,下面有少少果肉碎,加埋乳酸梳打水,唔會太甜,好不錯!

斑蘭椰乳紅豆 $12 (午市套餐轉特飲)
呢一款椰香味非常突出,淡淡滲出斑蘭香味,最特別原來係「爆漿紅豆」,咬開脆脆嘅外皮一口爆開紅豆沙,未試過嘅朋友一定要試下!

草莓番石榴乳酸梳打 & 斑蘭椰乳紅豆

綠茶奶凍 $18 (午市套餐加錢$追加)
抹茶味非常香濃,再加埋滑嫩嫩嘅奶凍,仲有「爆漿紅豆」,口味非常夾,值得一試!

綠茶奶凍

環境:
餐廳主題是忍者,裝修風格好有居酒屋嘅味道,枱嘅位置空間夠大,就算叫多款食物都有足夠位置安放,座椅特別寬闊,和隔離的人保持足夠空間,中間亦有間隔,有私人空間。
綠茶喺枱上面自助斟,餐具就放在枱下面的抽屜非常方便,枱夠高,不會頂到膝蓋。
亦有細心考量小孩高度不夠,會提供軟墊可以墊高坐,但不肯定有沒有嬰兒High Chair。

總結: ⭐️⭐️⭐️⭐️
環境舒適有個人風格,可以安心靜靜享受美食,
雖自助落單,但店員細心,服務不錯。食物賣相很不錯,又有列車打卡,而食物新鮮味道不錯,性價比都很高,價錢亦都唔貴。有個人位置及寬闊卡座,所以無論你係一人之境或者一家大細,呢度都照顧得到,值得返兜!

2023-11-23
壽司定食B 附木魚湯烏冬
牛油果三文魚沙律(胡麻汁)
三文魚子花之戀壽司
蒲燒鰻魚、香辣豬頸肉定食
草莓番石榴乳酸梳打 & 斑蘭椰乳紅豆
綠茶奶凍
  • 牛油果三文魚沙律
  • 壽司定食
2023-11-21 530 瀏覽
刺身定食A 附御飯 $158賣相幾吸引🤩,剌身控必點呀!剌身定食入面有三文魚2片、中吞拿魚腩、油甘魚薄切3片、珍寶赤蝦1隻、真鯛1片、北寄貝2片同埋瀆物。附有紫菜温泉玉子丼。當中最出色係三文魚🍣、北寄貝同油甘魚。全部都好新鮮同埋鮮甜,完全冇腥味☺️。而三文魚係超厚切!讚👍👍👍!🍹草莓番石榴乳酸梳打濃郁乳酸味,帶淡淡草莓🍓味,吾會太甜,好飲!📍 和氣食堂 (黃大仙中心南館) (黃大仙)黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖

刺身定食A 附御飯 $158

賣相幾吸引🤩,剌身控必點呀!

🍹草莓番石榴乳酸梳打

濃郁乳酸味,帶淡淡草莓🍓味,吾會太甜,好飲!

📍 和氣食堂 (黃大仙中心南館) (黃大仙)
黃大仙正德街103號黃大仙中心南館地下G12A號舖
近期迷上路軌送餐服務😂見到火車直接送餐到自己枱上感覺格外治癒。和氣石堂提供多元化日式美食、刺身、熟食至和風甜品包羅萬有。手機下單後有火車沿智能路軌直接送餐到枱上,玩味十足。餐廳堅持選用高質食材,大家可以安心享用。不論午餐或晚餐,均有多款定食套餐供應。🥢三重三文魚盛丼配玉子葱花芝麻麻醬味憎湯一次過享受三文魚、三文魚腩、三文魚蓉三重口感。刺生新鮮鮮甜,肥美厚切。三文魚蓉非常滑口,撈飯一流。🥢壽司十二貫定食配木魚湯鳥冬十二款口味高質壽司🍱拼盤,壽司比正常size大,大大件 = 大滿足。鳥冬用上口感煙韌的讚岐烏冬,配上味道濃郁木魚湯,味道尤佳。🥢芝士厚燒玉子比普通玉子燒多一份芝士咸香,感覺清新。🥢蒜香燒茄子滿滿蒜頭鋪在茄子上,陣陣蒜香撲鼻。每份定食套餐均配有是日甜品和手搖飲品🥢焙茶奶凍+綠茶奶凍兩款均重茶味,非常足料,且有紅豆爆珠增加口感。一個價錢,多種享受,性價比高👍🏻值得一試😋味道:😋😋😋價錢:💰💰💰💰環境:👍🏻👍🏻👍🏻

🥢三重三文魚盛丼配玉子葱花芝麻麻醬味憎湯

🥢壽司十二貫定食配木魚湯鳥冬

🥢芝士厚燒玉子
比普通玉子燒多一份芝士咸香,感覺清新。

🥢蒜香燒茄子
滿滿蒜頭鋪在茄子上,陣陣蒜香撲鼻。

每份定食套餐均配有是日甜品和手搖飲品

🥢焙茶奶凍+綠茶奶凍
兩款均重茶味,非常足料,且有紅豆爆珠增加口感。

一個價錢,多種享受,性價比高👍🏻值得一試😋

味道:😋😋😋
價錢:💰💰💰💰
環境:👍🏻👍🏻👍🏻
2023-10-03
人均$100起|黃大仙|壽司|和氣食堂重新開張的和氣食堂已經回歸我的飯堂之選!他們新增了自動送餐系統,用上了子彈列車運送,實在是太讚了!刺身定食B 🍣這份刺身定食B真是讓人垂涎欲滴!內含新鮮的刺身三文魚2片、中吞拿魚腩1片、油甘魚薄切3片、珍寶赤蝦1隻、真鯛1片、北寄貝2片,再加上一道漂亮的漬物和紫菜溫泉玉子丼。這樣的組合絕對值得加錢升級至這碗豐盛的紫菜溫泉玉子丼,光是這碗溫泉玉子丼就足以讓你覺得物超所值!❤️雞白湯拉麵 🍜雞白湯拉麵是一道絕對不能錯過的美味!這碗湯濃稠、香氣四溢,搭配著多塊嫩滑的雞肉串燒和叉燒,份量也相當大。一口下去,湯汁的鮮美和麵條的彈牙口感絕對會讓你回味無窮,讓人忍不住一勺接一勺地享受這美味佳餚!😋斑蘭椰乳紅豆🥥🍨斑蘭椰乳紅豆是一道令人驚艷的甜點!這裡的紅豆不僅呈現出飽滿的口感,更加入了紅豆味的爆爆珠,每一口都是驚喜!這椰乳紅豆甜品是一道美味的結合,絕對讓你愛不釋手,快來品嚐這獨特的口感吧!🌴🍨藍柑乳酸梳打藍柑乳酸梳打給人一種夢幻的感覺!這杯飲料以藍色為主,色彩繽紛而迷人。喝下去,你會發現它帶有微酸的口感,清新又爽口。這款藍柑乳酸梳打不僅令人陶醉於它的風味,還能讓你
人均$100起|黃大仙|壽司|和氣食堂

刺身定食B 🍣

雞白湯拉麵 🍜

斑蘭椰乳紅豆🥥🍨

藍柑乳酸梳打
藍柑乳酸梳打給人一種夢幻的感覺!這杯飲料以藍色為主,色彩繽紛而迷人。喝下去,你會發現它帶有微酸的口感,清新又爽口。這款藍柑乳酸梳打不僅令人陶醉於它的風味,還能讓你感受到一種令人愉悅的視覺享受!❤️🍹

——————為食分界線——————
📍 和氣食堂
黃大仙正德街103號南館地下G12A號舖

人均消費: $100
2023-10-25 331 瀏覽
平日比較少逛黃大仙,估唔到黃大仙中心入面有呢間高質日本餐廳。食物賣相都未睇到,首先已經被自動化路軌吸引咗,即刻走入去試試先!話明要試質素,當然叫番個刺身試下味啦!是日點咗個刺身定食B,一個餐有5-6款刺身,有三文魚、吞拿魚、油甘魚薄切、珍寶赤蝦、真鯛及北寄貝,普遍都好鮮甜,我最鍾意就係吞拿魚,夠厚切之餘,吞拿魚的濃郁油香,好正!至於跟餐的白飯,則用上日本越光米,飯粒都幾大粒,食落軟糯有咬口。吞拿魚係必食item,油脂好香,正!肥美的三文魚都係另一款無得輸之選!除咗刺身之外,餐廳亦有其他定食,好似呢款浦燒鰻魚香辣燒豬頸肉定食。定食包括主菜──鰻魚、豬頸肉,另有胡麻冷豆腐、日式蒸蛋添!胡麻冷豆腐聽落普通,但我好鍾意豆腐上面居然有少許炸蒜,好有小驚喜!白飯亦可以升級為紫菜溫泉玉子丼,蛋漿連埋紫菜,連呢碗白飯更有食趣。日式蒸蛋都夠香滑!主菜分量都幾多,鰻魚味濃,而豬頸肉帶點微辣,不太嗜辣的人要注意呀!