2020-11-16 1379 瀏覽
今日小妹又同男友黎真。食堂食野啦。平時我地多數都係星期六日黎食lunch,晚市就真係比較耐啦。首先就緊係點返個沙律開一開胃先啦。我地點了火焰左口魚邊牛油果沙律,沙律上的黑松露非常之多。Mix埋沙律當中為成個沙律增添了一層濃厚既香味與香氣,超正!左口魚依舊鮮味,而且份量仲一d都唔少。沙律菜都好新鮮,咬落食得出既爽口。仲有足料又大大片既牛油果,夠晒都幾開胃飽肚。再黎每次都必點既刺身拼盤。當中既海鮮魚生keep住一直既高水準!三文魚係厚切新鮮肉嫩。油甘魚爽口而蝦刺身就鮮味十足啦!正!千回火鳥就係燒雞翼啦。雞翼外皮香脆,有食到少少燒過既焦香。而雞肉亦嫩滑非常!依款係牛油果芒果三文魚班戟。入面既芒果非常好味,連唔鐘意食芒果既男友都覺得好味!班戟皮相對就厚了一點點!主食方面我地點了「白咖哩烏冬」,烏冬上面既白色既薯蓉好似CREAM一般順滑。而當中既咖哩唔會太重味,微辣既烏冬同CREAM搭埋一齊食仲異常地夾。炸雞分量都好大件,而且岩岩炸好,味道幾好!另外還點了大阪豬扒丼,上面堆到勁多椰菜絲,再配上醬汁好有大阪風味。分量真係超多!在滿滿的椰菜下就係滑蛋吉列豬扒啦。嫩滑滑蛋包裹住香脆既吉列豬扒,勁香口。
今日小妹又同男友黎真。食堂食野啦。
首先就緊係點返個沙律開一開胃先啦。
我地點了火焰左口魚邊牛油果沙律,沙律上的黑松露非常之多。

左口魚依舊鮮味,而且份量仲一d都唔少。

沙律菜都好新鮮,咬落食得出既爽口。
仲有足料又大大片既牛油果,夠晒都幾開胃飽肚。
再黎每次都必點既刺身拼盤。
當中既海鮮魚生keep住一直既高水準!
三文魚係厚切新鮮肉嫩。油甘魚爽口而蝦刺身就鮮味十足啦!正!

千回火鳥就係燒雞翼啦。
雞翼外皮香脆,有食到少少燒過既焦香。
而雞肉亦嫩滑非常!
依款係牛油果芒果三文魚班戟。

入面既芒果非常好味,連唔鐘意食芒果既男友都覺得好味!
班戟皮相對就厚了一點點!

主食方面我地點了「白咖哩烏冬」,
烏冬上面既白色既薯蓉好似CREAM一般順滑。

炸雞分量都好大件,而且岩岩炸好,味道幾好!

分量真係超多!

在滿滿的椰菜下就係滑蛋吉列豬扒啦。

嫩滑滑蛋包裹住香脆既吉列豬扒,勁香口。

今次我地都試左唔少平時無點過既食物,都幾有驚喜!值得一值光顧。
2020-11-04