2025-07-14
朋友帶左我黎呢間餐廳,估唔到雖然係條巷仔入面都咁多人黎食,果然有驚喜。我地叫左幾款黎試泰式炭燒豬頸肉串:炭香好突出,豬頸肉食落又香又滑,完全唔鞋口。油脂分佈啱啱好,唔會肥膩,鹹香味好夠。蔥油豬扒蛋飯:必試!豬扒煎到啱啱好,外脆內嫩,啖啖肉。配埋蔥油香飯真係加分,香氣夠又唔會油淋淋,食到尾都唔會膩。炸雞髀配冬陰功金邊粉:雞髀外脆內嫩,炸粉唔算太厚,咬落仲有肉汁。冬陰功湯底酸辣味夠,飲一啖已經醒神,金邊粉吸湯吸得幾入味。泰式奶茶 & 青檸梳打:兩杯都唔錯,奶茶唔會太甜,奶味夠厚;青檸梳打飲落清新,夏天飲一流。地方雖然唔算大,但乾淨企理,上菜速度快,唔駛等耐。店員都有禮貌,唔會催單或者黑面。以呢個價錢嚟講,Yum Yum真係超值,特別推介豬扒蛋飯同炸雞髀!下次經過一定會再食。