2019-11-04 58 瀏覽
港女最鐘意就係食日本野,今次嚟到尖沙咀呢間居酒屋,一出地鐵站行幾步走到,位置非常方便,食物種類繁多,刺身/壽司、卷物、漬物/小食、串燒、飯/麵乜野都有,任君選擇,一定有野啱你食黑松露和牛炒飯 ($58)夠鑊氣,粒粒分明嘅和牛、蘿蔔同葱花令每啖飯都好有口感,黑松露味仲好濃郁流心芝士燒年糕 ($58) 外表睇落平平無奇,不過師傅燒得啱啱好,煙韌年糕同濃郁芝士絕對係最佳組合牛肉壽喜燒 ($108) 牛肉份量充足,仲有雞蛋、椰菜、金菇、豆腐同粉絲,如果湯頭濃味啲就更好啦鵝肝帶子卷 ($128) 個人非常推薦,呢個卷物組合勁邪惡,鵝肝軟嫩滑溜,帶子鮮甜肉厚,食到停唔到口芝麻雞翼 ($68) 脹卜卜,皮脆肉嫩,炸得啱啱好三文魚刺身 ($48) 夠肥美,而且油脂豐富,入口甘香甜蝦蓉三文魚籽壽司 ($48) 三文魚籽鮮味十足,一咬就係口入面爆發出嚟,加上新鮮甜蝦蓉,非常值得一試最後飲埋兩杯巨峰提子乳酸梳打 ($38)同白桃乳酸梳打 ($38),今餐好滿足呀

芝麻雞翼 ($68) 脹卜卜,皮脆肉嫩,炸得啱啱好

三文魚刺身 ($48) 夠肥美,而且油脂豐富,入口甘香

2019-11-03
2019-11-03 38 瀏覽
這間居酒屋,的確是約朋友相聚的好地方!首先地點方便,然後食物質素十分高,傾計都傾得開心d!✨芥辣八爪魚-八爪魚仔很爽口,味道鮮甜,加上芥辣味,的確是很開胃的前菜。✨富久長純米柚子檸檬酒-入口酸酸甜甜,很濃柚子香味。✨香炸日本池魚仔-很喜歡這道菜,池魚仔炸得香香酥酥,魚味濃郁,十分香脆可口!池魚的味道鮮美,配上沙律醬真是食指大動!✨蟹膏帶子壽司 及 左口魚邊壽司:帶子肥美厚肉,配上甜甜的蝦膏,一大的享受;左口魚肉十分香甜肥美,魚油直湧味蕾,吃完真的滿口餘蘊!✨三文魚腩、吞拿魚、牡丹蝦、油甘魚腩刺魚-這裡的刺身全部都很厚切和肥美,味道新鮮,十分美味,和出其他次一等的日式餐廳不同。平時我少吃吞拿魚刺身,因為不夠新鮮的會有瑋陣腥味,而且口感會「梅」,但這裡的吞拿魚很爽口和清甜。✨日本生蠔-生蠔大隻、鮮甜,十分新鮮,配上酸酸甜甜的醬汁,很好吃!✨鹽燒雞脾菇-雞脾菇本身已經好食,它配上木魚和燒得香香的,味道很讚!✨辣三文魚卷物-辣三文魚大大粒,一口一個卷物,滿足!✨汁燒大白鱔-這個也是十分推介!首先燒白鱔很少餐廳有,這裡的白鱔肉又肥美又結實,咬下去吃到燒得香脆的白鱔皮,還有沾滿燒汁的白鱔,很好吃!
這間居酒屋,
的確是約朋友相聚的好地方!
首先地點方便,
然後食物質素十分高,
傾計都傾得開心d!

✨芥辣八爪魚-
八爪魚仔很爽口,
味道鮮甜,
加上芥辣味,
的確是很開胃的前菜。

✨富久長純米柚子檸檬酒-
入口酸酸甜甜,
很濃柚子香味。

✨香炸日本池魚仔-
很喜歡這道菜,
池魚仔炸得香香酥酥,
魚味濃郁,十分香脆可口!
池魚的味道鮮美,
配上沙律醬真是食指大動!

✨蟹膏帶子壽司 及 左口魚邊壽司
帶子肥美厚肉,
配上甜甜的蝦膏,
一大的享受;
左口魚肉十分香甜肥美,
魚油直湧味蕾,
吃完真的滿口餘蘊!

✨三文魚腩、吞拿魚、牡丹蝦、油甘魚腩刺魚-
這裡的刺身全部都很厚切和肥美,
味道新鮮,十分美味,
和出其他次一等的日式餐廳不同。

✨日本生蠔-
生蠔大隻、鮮甜,十分新鮮,
配上酸酸甜甜的醬汁,
很好吃!

✨鹽燒雞脾菇-
雞脾菇本身已經好食,
它配上木魚和燒得香香的,
味道很讚!

✨辣三文魚卷物-
辣三文魚大大粒,
一口一個卷物,滿足!

✨汁燒大白鱔-
這個也是十分推介!
首先燒白鱔很少餐廳有,
這裡的白鱔肉又肥美又結實,
咬下去吃到燒得香脆的白鱔皮,
還有沾滿燒汁的白鱔,很好吃!

✨芝士免治雞肉棒-
雞肉棒入口軟滑,
還有爽脆的一粒粒口感,
可能是雞軟骨,
加上芝士味道很夾。

這個食物質素高的居酒屋,
會再來!
2019-10-30 33 瀏覽
之前就有去過這家原地址的西餐店,想不到短位一年就從西餐店變為居酒屋。這一次是想再吃一次那家西餐,可是去到該地址的時候才發現變了另一家餐廳雖然我和友人是一心想吃西餐,但是看到了餐牌有不同的海鮮和燒物等等,我們也覺得可以試一下六點多去到的時候,也不用等位子店內的裝修就真的很像你會在日本看到的那些居酒屋一樣火灸北海道帆立貝蟹膏卷 $88蟹膏很細膩鲜甜帆立貝的肉質則很鮮美兩者的結合有1+1=3的效果蟹膏的鮮甜配上帆立貝的鮮美肉質,很不錯日本生蠔 $50原產於日本熊本的生蠔, 味道很鮮又甜,肉質很油潤及帶有一點海水鮮味雖然價錢略貴,但品質不錯鵝肝壽司 $98想不到是炸過的鵝肝外脆內軟,口感很細膩,有一點入口即溶的感覺鮑魚 50$吃海鮮莫過於「鮮」一字,而海鮮中最「鮮」的就要提到「大莫過海洋,鮮莫過鮑貝。」這個鮑魚鮮味十足,口感又軟硬適中,一咬下去會吃到有些彈性的口感但我個人覺得溫度上可以再熱一點鹽燒厚切特上牛舌 $78這個牛舌有相當厚的厚度,所以口感上會偏很綿密且和爽脆,既比雞胗柔軟,又比拖羅多一份脆感味道上則有滿滿的肉汁,再加上一點點鹽味和牛味,好吃!赤蝦(一件) $38,  牡丹蝦(一件)$

六點多去到的時候,也不用等位子

店內的裝修就真的很像你會在日本看到的那些居酒屋一樣

火灸北海道帆立貝蟹膏卷 $88
蟹膏很細膩鲜甜
帆立貝的肉質則很鮮美
兩者的結合有1+1=3的效果
蟹膏的鮮甜配上帆立貝的鮮美肉質,很不錯

日本生蠔 $50
原產於日本熊本的生蠔, 味道很鮮又甜,
肉質很油潤及帶有一點海水鮮味
雖然價錢略貴,但品質不錯

鵝肝壽司 $98
想不到是炸過的鵝肝
外脆內軟,口感很細膩,有一點入口即溶的感覺

鮑魚 50$
但我個人覺得溫度上可以再熱一點

鹽燒厚切特上牛舌 $78
味道上則有滿滿的肉汁,再加上一點點鹽味和牛味,好吃!

赤蝦(一件) $38,  牡丹蝦(一件)$58, 油甘魚(兩件)$48
赤蝦和 牡丹蝦:新鮮滑嫩,汁多味美
油甘魚:因為我不吃魚的關係,朋友的評價說很新鮮又沒有雪味

總結來說,這家的食物的質素很好也對得住這個價格!
2019-10-13
  • 鹽燒厚切特上牛舌
  • 鮑魚
  • 鵝肝壽司
  • 火灸北海道帆立貝蟹膏卷
今晚朋友同我補祝生日🥳 佢帶左我來呢間位於尖沙咀河內道嘅味道樂居酒屋🏮 佢話呢度地點方便佢🙈 而且食物嘅整體水平都好高,仲有酒飲添🍻所以佢平時久唔久都會來呢度食飯/飲嘢😯店舖嘅裡裡外外都滲透出好濃厚嘅日本風格🇯🇵餐牌超多野揀🙊 串燒、刺身丼、小食、炸物、卷物、壽司、手卷、飯/麵、一品料理都有❣️仲有餐廳已經配好嘅二人餐揀添❗️原條成田醬炭火燒鰻魚飯 $138超多汁好Juicy😍大條又肥美,好厚身啖啖肉食得好滿足💕咁大條來講算幾少骨☺️而且d骨都大條,好容易剔出👍🏻 鰻魚汁調得好好,味道適中,唔會太濃味而搶晒鰻魚風頭😆整體來講,份量好大好抵食❣️滿滿幸福海膽丼$278好多海膽呀😍 仲要唔係細細舊果d海膽,係一大片果d 上等大海膽來❗️下層嘅吞拿魚茸都得好碎☺️加少少Wasabi➕豉油撈埋啲丼飯一齊入口非常夾💕另上嘅三文魚子大大粒晶凝通透,新鮮鹹香,用嚟撈飯食一流🤤飯嘅份量同埋刺身嘅份量幾乎係一比一🥰食得好滿足❣️火炙北海道帆立貝蟹膏卷$88卷入面包住嘅青瓜➕蟹柳~鋪喺面頭嘅蟹膏亦唔算鹹,味道唔重,所以冇搶走帆立貝嘅鮮甜味👍🏻芝麻雞翼(3隻)$68熱辣辣♨️新鮮即炸❗️香脆可口,皮脆肉嫩❣️芝士免治雞肉棒$5

店舖嘅裡裡外外都滲透出好濃厚嘅日本風格🇯🇵

仲有餐廳已經配好嘅二人餐揀添❗️

原條成田醬炭火燒鰻魚飯 $138
原條成田醬炭火燒鰻魚飯

超多汁好Juicy😍
大條又肥美,好厚身啖啖肉食得好滿足💕
咁大條來講算幾少骨☺️
而且d骨都大條,好容易剔出👍🏻
鰻魚汁調得好好,味道適中,唔會太濃味而搶晒鰻魚風頭😆
整體來講,份量好大好抵食❣️

滿滿幸福海膽丼$278

好多海膽呀😍
仲要唔係細細舊果d海膽,係一大片果d 上等大海膽來❗️
下層嘅吞拿魚茸都得好碎☺️
加少少Wasabi➕豉油撈埋啲丼飯一齊入口非常夾💕
另上嘅三文魚子大大粒晶凝通透,新鮮鹹香,用嚟撈飯食一流🤤
飯嘅份量同埋刺身嘅份量幾乎係一比一🥰食得好滿足❣️

火炙北海道帆立貝蟹膏卷$88
火炙北海道帆立貝蟹膏卷

卷入面包住嘅青瓜➕蟹柳~
鋪喺面頭嘅蟹膏亦唔算鹹,味道唔重,
所以冇搶走帆立貝嘅鮮甜味👍🏻

芝麻雞翼(3隻)$68
芝麻雞翼

熱辣辣♨️新鮮即炸❗️香脆可口,皮脆肉嫩❣️

芝士免治雞肉棒$58
芝士免治雞肉棒

棒棒雞肉入面有啲雞軟骨😯
配合埋一層燒芝士係面頭,食起上嚟好特別👍🏻
口感唔錯,唔止淨係食到單調嘅雞肉💕

多謝朋友仔帶我來呢度食左餐好滿足亦好滿意嘅生日飯🥰
火炙北海道帆立貝蟹膏卷
芝麻雞翼
芝士免治雞肉棒
2019-10-25 47 瀏覽
又到左紀念日了 堅持要食好西慶祝一下 日本野永遠都係我首選 上次在味道樂食完海膽飯一試難忘 今日再黎食佢其他野食先系撚鯛(兩厚切)$78上次食左池魚王 今次就試下這個系撚鯛 其實真係唔知係咩黎 見個名咁有趣就點下 賣相晶瑩剔透 比較爽身 魚味不算好重 如兩者比較 我會喜歡池魚王多一點點😆極上壽司盛盒 (十件)$368我記得10件分別係咩黎哈哈 就係三文魚拖蘿 牡丹蝦 三文魚籽 赤貝 赤身 海膽 油甘魚 池魚王 帶子基本上 款款都係鮮味十分 食得出全部都係新鮮野😍😍真係好鐘意佢既海膽 完全冇臭味 係超級鮮呢!!還有牡丹蝦 性價比極高 超大隻 絕對值回票價流心芝士魚餅 $48魚味濃 中間流心芝士 輕易做出拉絲效果 而且燒得恰到好處 冇焦味得黎有好好咬口芝士鐵板餃子 $68這個餃子就比較普通 就是豬肉餃子🥟面頭再鋪芝士火灸北海道帆立貝蟹膏卷$88這個絕對要一口咬下去 青瓜絲清脆 配上燒過既帶子 同大大啖蟹膏 真係絕配 好味味道樂真係高質素 同埋坐得幾舒服😌我見老闆都同唔同既人客傾計 真係好多熟客仔👍🏻👍🏻👍🏻

系撚鯛(兩厚切)$78
這個餃子就比較普通 就是豬肉餃子🥟面頭再鋪芝士
火灸北海道帆立貝蟹膏卷$88
2K
2019-10-23 60 瀏覽
今天晚上想吃日本料理,自自然然又想起這裏。來到了的時候看到有一批顧客在等位,幸運地我已經訂了枱,不然可能要再等一段時間。油甘魚刺身6片 $156,這個刺身每次都會點,因為是厚切,所以口感豐富,魚味濃郁,結果又要追加兩份,真的是停不了。海膽壽司2件$76,海膽味道鮮甜,一口一件,份量剛好又滿足。燒油甘魚鲛$138,油甘魚鲛連魚頭,帶點焦香味,魚肉鮮甜,點些酸汁和蘿蔔蓉,可以增加層次感,又可以減少肥膩。泡菜黑豚肉鍋$108,有金菇、津白、芋絲、豆腐和小棠菜,辣味適中,豚肉味道鮮甜。附上熱鍋,令湯底和配料更加好味,吃完刺身,再吃一個熱鍋,令胃部更覺舒服。

2019-10-23 46 瀏覽
餐廳由牆壁、門口、枱櫈都由木建成,並且加上酒瓶、海報等悉心佈置,令氣氛洋溢著濃厚懷舊居酒屋味道🇯🇵。·原條成田醬炭火燒鰻魚飯($138)呢到招牌菜之一,鰻魚賣相激浮誇,又長又肥美,霸氣十足,燒至皮脆肉香,帶微微焦香,口感結實;白飯淋上秘製成田醬,真係食到停唔到😣!·明太子雞翼($58)拆骨後釀入明太子,吃起就更方便,每隻都漲卜卜,質感更豐富,外皮好香脆。·鹽燒厚切特上牛脷($78) 串燒都好多選擇,例如安格斯牛肉、大白鱔、煙肉荔枝卷。牛脷切得偏厚,燒得恰到好處,好重牛味👍🏻。·牛肉壽喜燒($108)配料加入了牛肉、大蔥、豆腐、洋蔥、蔬菜,牛肉份量頗多,湯底味道甜甜地,煲下有爐烘熱,慢慢食都唔洗驚凍哂👻!

原條成田醬炭火燒鰻魚飯($138)
明太子雞翼($58)
鹽燒厚切特上牛脷($78)
牛肉壽喜燒($108)
K11 附近有一間相當質素唔錯嘅日式居酒屋食物嘅種類繁多而且環境佈置有心思所以每次想食日本野都會考慮黎依家店明太子雞翼雞翼熱辣辣 外皮煎得香脆入面鑲滿了鹹香既明太子令人食完非常滿足三文魚腩刺身刺身夠新鮮 入口冰凍有質感而且三文魚夠肥美 充滿油脂香澳洲燒羊架羊架燒得非常香口而且肉質嫩滑火炙帆立貝蟹膏卷 帆立貝輕輕燒過鮮味蟹膏大葱特上吞拿魚腩卷點了最愛吞拿魚茸呢度既質素果然無令我失望魚蓉鮮甜 入口軟綿蔥既香氣更加點綴了吞拿魚腩鮮甜北海道真蠔手掌咁大嘅蠔而且好肥美真係要分開幾啖入口先可以食得晒上枱前已淋上日式醬汁伴菜方便客人食用而且呢度既秘製醬汁更突出了蠔本身嘅鮮甜味清甜
K11 附近有一間相當質素唔錯嘅日式居酒屋

更突出了蠔本身嘅鮮甜味清甜
  • 大蔥特上吞拿魚腩卷
  • 真蠔
2019-10-21 39 瀏覽
之前喺附近飲嘢已經有留意呢間餐廳 因為餐廳裝修紅噹噹非常吸睛今日我哋決定喺飲酒之前就嚟試一試見到佢有個廚師推介係韓國象拔蚌刺身 同埋蟹膏蟹肉壽司軍艦 我哋就叫咗呢兩樣 仲要咗餐牌內牛肉壽喜燒鍋 同埋三款卷物包括:蟹膏北海道帆立貝, 芝士吉烈虎蝦同埋吞拿魚蓉卷*象拔蚌刺身: 好有鮮味同埋夠爽口*蟹膏蟹肉壽司:蟹膏味重啲 味道好濃郁*牛肉壽喜燒鍋: cp值高 因為入面有好多塊牛肉 牛味濃厚 肉質厚實得來又夠嫩 個鍋又配有其他蔬菜麵條 吸晒壽喜燒嘅湯 呢度嘅壽喜燒湯底唔會好濃好咸 給埋味道之後啱啱好 非常好食 另外三個卷物都非常之有驚喜*蟹膏帆立貝卷:剛食完蟹膏蟹肉壽司因為太好味我哋先至追加呢個*芝士吉烈虎蝦:入面嘅虎蝦炸到脆脆 上面配上熱溶咗嘅芝士 超好味 滿足*吞拿魚蓉卷:甜甜口感 一向係我至愛 加埋大蔥係上面 多一種口感呢到服務都好好 餐廳唔大 但好多員工 收碟加水都唔洗提 讚

今日我哋決定喺飲酒之前就嚟試一試

*象拔蚌刺身: 好有鮮味同埋夠爽口

*蟹膏蟹肉壽司:蟹膏味重啲 味道好濃郁

另外三個卷物都非常之有驚喜

呢到服務都好好 餐廳唔大 但好多員工 收碟加水都唔洗提 讚
2019-10-19 49 瀏覽
朋友知道我去親日本必去之處就係居酒屋,於是介紹tst呢間居酒屋,仲話一定冇得輸,哈哈咁當然要試下啦~一見到間餐廳其實都有d驚喜,又幾有日本feel喔~Menu好多選擇,刺身壽司、手卷燒物、一品料理、甜品......第一時間order左三文魚刺身先 $48 賣相同價錢都好吸引~重要嘅係刺身肥美有油香~手卷都好正~黑松露和牛炒飯$58 濃郁嘅黑松露香味撲鼻而來,入口味道特出十分惹味,炒飯炒得乾爽超有口感~鐵板牛油煎黑松露帆立貝$88 濃濃的黑松露香同淡淡的牛油味,配上大大粒鮮甜的帆立貝簡直驚為天人,完全係冇得輸,yummy yummy,非常出色👍炸軟殼蟹蟹籽沙律$98 脆口炸蟹配埋清新沙律,正!安格斯牛肉串$88 哈哈又係安格斯,牛味香濃牛粒厚切竟然一d都唔韌~黑蒜豬軟骨拉麵$98 湯底奶白好味,配料足料豐富~(小食)芝麻雞翼$68 絕對有驚喜!香口酥脆少少鹹,配上芝麻香簡直停唔到口!明太子免治雞肉棒 $58 雞肉棒夾埋滿滿的明太子,口感豐富幾yummy ~尖沙咀居酒屋食出日本風情,價錢得宜認真大滿足,有機會下次請返朋友食^_^

炸軟殼蟹蟹籽沙律$98 脆口炸蟹配埋清新沙律,正!

黑蒜豬軟骨拉麵$98 湯底奶白好味,配料足料豐富~

2019-10-18 2318 瀏覽
上星期同朋友去尖沙咀食飯,相約於[味道樂居酒屋]🍣🍣🍱,因為之前來過覺得食物不錯,所以再推薦朋友來餐牌都略有不同,還加多了一些套餐,二人餐由前菜沙律、刺身壽司、燒物小食、到甜品,都係$800左右,定價都合理。三文魚腩 $58尚算新鮮,腩位夠肥美。火炙三文魚腩 $48 (前) 火炙左口魚邊 $48 (後)個人較喜歡火炙後的三文魚腩,比刺身更吸引,火槍燒過令油脂豐腴,入口香滑鵝肝帶子卷 $128卷物有六件,每件都鋪上新鮮帶子,裡面包左入口軟腍、充滿油脂既鵝肝 蟹膏帶子壽司 $58估唔到蟹膏份量有咁多 而且非常香濃 清酒煮大蜆 $88蜆肉數量不多,但勝在夠入味又乾淨無沙,吃每一粒都好似飲緊清酒咁香~野菜牛肉湯烏冬 $98牛肉於送上時還呈半粉紅色,非常新鮮,加上有點脂肪,輕輕一咬就係口中溶化而且大約都有四、五片,絕不隨便只可惜湯底略為咸左少少。柚子雪葩 $28最後,食返個甜品作結,柚子味清新不膩Ps. 店面不大可能會有點逼,但員工落單上菜都有效率,非常快手,又有禮貌介紹新菜單

三文魚腩 $58

尚算新鮮,腩位夠肥美。

火炙三文魚腩 $48 (前)
火炙左口魚邊 $48 (後)

鵝肝帶子卷 $128

蟹膏帶子壽司 $58

估唔到蟹膏份量有咁多
而且非常香濃

清酒煮大蜆 $88

野菜牛肉湯烏冬 $98

而且大約都有四、五片,絕不隨便
只可惜湯底略為咸左少少。

柚子雪葩 $28

最後,食返個甜品作結,柚子味清新不膩

• 清酒煮大蜆
  • 鵝肝帶子卷
今晚行開k-11,遠處望到哩間裝潢極具日本風味🇯🇵嘅居酒屋—味道樂,好奇之下翻睇放置門口嘅餐牌,發現食物種類好多選擇,而且價錢係尖沙咀區黎講亦合理,決定今晚晚餐就試佢🍴餐廳由外到內嘅裝潢都好有特色,日本嘅列車模型、poster等等,彷彿有種去左日本嘅感覺!😊另要讚讚店員嘅態度親切!上菜速度都好快厚切鯛魚刺身😍🐟係好厚身嘅鯛魚刺身😍味道鮮甜,唔會有魚腥味!除左厚切另外都有薄切可以選擇,不過個人覺得厚身食落就滿足啲喇🤪好肥美!燒牛舌❤️🐂👅哩個誠意推介比大家🙌🏻平時唔好牛舌都愛上哩道燒牛舌,牛舌肉質比較淋,唔同平時食個啲通常都好un,味道方面無牛so味,配搭埋脆蒜片食口感更豐富。燒芝士年糕❤️❤️❤️除左牛舌之外哩個亦係首推大愛! 芝士年糕用烤嘅方式去烹調,除咗表面會有少少炭火香味之外,入面嘅口感亦好軟糯,綿綿半溶嘅年糕同芝士好creamy,一啲油膩嘅感覺都無!主菜原條鰻魚飯😍👍🏻👍🏻👍🏻終於黎到哩個賣相好驚人嘅原條鰻魚飯,喜歡食鰻魚嘅朋友亦係必點!鰻魚長度足夠蓋過成個飯,魚身厚度有番咁上下!食落口感肥美,啖啖肉😊配搭香噴噴嘅珍珠米,一流哩個份量兩個人share剛好。居酒屋除左日式料理當然唔少得酒

另要讚讚店員嘅態度親切!上菜速度都好快

鯛魚刺身

厚切鯛魚刺身😍🐟

燒牛舌
燒牛舌❤️🐂👅

芝士年糕
燒芝士年糕❤️❤️❤️

主菜原條鰻魚飯😍👍🏻👍🏻👍🏻
哩個份量兩個人share剛好。

居酒屋除左日式料理當然唔少得酒🍻🍹🍷除左有特色嘅梳打酒外,梅酒亦係一個好選擇,梅味香醇,好貼心地仲有啲冰座住,夠晒冰涼👍🏻👍🏻👍🏻
2019-10-18 44 瀏覽
好耐無食日本野,食好野當然要叫朋友一齊食嫁啦。今次好彩有book位,眼見Walk in要等好耐先有得食呢。必點成條鰻魚飯,肉厚而且成條完整上,比想像之中低食大件,下面有一大碗飯既份量,再配上足夠既燒汁性價比十足不能不叫。特上吞拿魚腩卷,既點既做。上面吞拿魚腩蓉入口即蓉一口一粒,而且新鮮製造。十分滿足。呢個下次要再再食添。蟹膏蟹肉炸豆腐既豆腐好嫩口,上面蟹膏睇落去唔吸引,但入口又有驚喜。黑松露帶子刺身沙律,松露醤份量唔少,裏面有小蕃茄,日本小蕃薯,沙律菜,帶子新鮮加入左䄂子汁,酸酸甜甜做前菜十分開胃。吞拿魚腩碎海膽手卷不錯,魚腩海膽都無苦味,手卷上枱後立即食,紫菜仲係脆卜卜嫁。

2019-10-17 47 瀏覽
放工同朋友係尖咀搵食😋朋友想食日本野,睇完menu價$、款式都吾錯就試下~😊😊餐廳吾算太大,不過都坐得舒服,服務員態度好好!會成日幫我地加茶,同埋有笑容😊👍🏿👍🏿野食方面,我同朋友點左好多款!想食既野太多啦🤤🤤🤤一開始,叫左個帶子沙拉🥗🥗,帶子有好多粒,疏菜同汁都夾😋👍🏿之後黎左刺身好新鮮、🍣大件😋😋高質、抵食!!本身叫左普通size生蠔,店員推介大d既生蠔😍果然勁大隻,好鮮甜❤必試!!如果吾係留肚食其他野,真係想食多幾隻😋😋非洲鮑魚兩隻$148,有兩隻味鹽燒同醬燒,餐廳好細心剪左一半,我地一致覺得鹽燒好食d😛👍🏿👍🏿雖然好鐘意食肉,但朋友無菜不歡🥦🥬,點左個炒雜菜,味道ok~值得再食!!😍👍🏿👍🏿
放工同朋友係尖咀搵食😋
朋友想食日本野,睇完menu價$、款式都吾錯就試下~😊😊
野食方面,我同朋友點左好多款!想食既野太多啦🤤🤤🤤
之後黎左刺身好新鮮、🍣大件😋😋高質、抵食!!
本身叫左普通size生蠔,店員推介大d既生蠔😍
值得再食!!😍👍🏿👍🏿
超大山蠔
帶子刺身
飽魚
2019-10-17 44 瀏覽
朋友介紹呢間日本野..於是去試下😋😋餐廳有menu 有好多款野,有選擇困難既我諗左好耐🤣點都想試d😛D刺身好新鮮 特別係櫻花蝦 超超超大隻!生蠔都好鮮甜 又勁勁勁肥美! 只係$7x 抵食!!推介😍😍另外都叫左海膽吞拿魚同埋海膽壽司,味道都吾錯!叫左幾款串燒,都燒得幾香同好食,吾會太燶同咸😋👍🏿👍🏿推介!小食叫左炸芝士餅,流心既,真係好芝士!幾好食!愛芝士人士必食!!食完呢d吾夠飽,再叫個牛肉壽喜燒,牛肉都好嫩滑,但吾好煮太耐!會老😖下次會再食呀😋😋👍🏿
朋友介紹呢間日本野..
於是去試下😋😋
餐廳有menu 有好多款野,
有選擇困難既我諗左好耐🤣
點都想試d😛
D刺身好新鮮 特別係櫻花蝦 超超超大隻!
生蠔都好鮮甜 又勁勁勁肥美! 只係$7x 抵食!!推介😍😍
另外都叫左海膽吞拿魚同埋海膽壽司,味道都吾錯!
食完呢d吾夠飽,再叫個牛肉壽喜燒,
牛肉都好嫩滑,但吾好煮太耐!會老😖
下次會再食呀😋😋👍🏿