2019-12-23 113 瀏覽
因為慶祝生日,想食特別少少既日本菜所以就黎左呢度試下..佢到底有幾特別呢?就係因為佢d菜色唔係周圍都食得到啦一入到去,待應既態度好好..仲會主動介紹菜式,而我地當然有備而戰啦網池刺身 $128呢樣就係吸引我地黎食既原因,網池並唔係周圍都有..食落煙煙韌韌,同其他魚生既口感唔一樣好特別特上吞拿魚腩卷 $88吞拿魚好新鮮,有入口即溶既感覺火灸北海道帆立貝蟹膏卷 $88蟹膏唔會搶左帆立貝既鮮甜,好夾芝麻雞翼同平時放題差唔多香炸薄脆魚片 $48炸完好似食緊薯片咁不過如果$48買包薯片又好似唔係好抵香煎鵝肝雜菌石鍋飯 $138好普通既一個鍋飯原條成田醬炭火燒鰻魚飯 $138條鰻魚勁厚,真材實料清酒由店員推介既清酒,好岩女仔飲,仲會比你自己揀杯好貼心
因為慶祝生日,想食特別少少既日本菜
所以就黎左呢度試下..
佢到底有幾特別呢?就係因為佢d菜色唔係周圍都食得到啦
一入到去,待應既態度好好..
仲會主動介紹菜式,
而我地當然有備而戰啦

網池刺身 $128
呢樣就係吸引我地黎食既原因,
網池並唔係周圍都有..
食落煙煙韌韌,同其他魚生既口感唔一樣
好特別

特上吞拿魚腩卷 $88
吞拿魚好新鮮,有入口即溶既感覺

火灸北海道帆立貝蟹膏卷 $88
蟹膏唔會搶左帆立貝既鮮甜,好夾

芝麻雞翼
同平時放題差唔多

香炸薄脆魚片 $48
炸完好似食緊薯片咁
不過如果$48買包薯片又好似唔係好抵

香煎鵝肝雜菌石鍋飯 $138
好普通既一個鍋飯

原條成田醬炭火燒鰻魚飯 $138
條鰻魚勁厚,真材實料

清酒
由店員推介既清酒,
好岩女仔飲,仲會比你自己揀杯
好貼心
2019-11-30
  • 網池刺身
  • 原條成田醬炭火燒鰻魚飯
2019-12-12 219 瀏覽
火炙三文魚野菜沙律:﹕沙律好清新開胃,三魚文燒得岩岩好,魚味好濃郁新鮮。壽司盛盒﹕呢碟壽司比我想象中有驚喜,魚生都好新鮮,而且飯既份量岩岩好,居酒屋黎講二百幾蚊,真係可以叫。牛肉壽喜橈﹕我好鍾意個壽喜橈,個湯底甜得黎唔會膩,因為有個蛋係中間既源故,澇埋啲牛肉好滑,啲菜都好甜,呢個出色。黑松露溏心蛋﹕兩個人食一人半粒岩岩好,上面既黑松露都好香,溏心蛋就好滑,一啖放入口食曬佢係基本。明太子雞翼﹕個雞翼層皮燒得焦香脆口,粒雞翼脹卜卜,去埋骨,入面塞滿左明太子,啖啖肉,相信鍾意明太子既,都會鍾意呢個。芝士免治雞肉棒﹕芝士好濃味呀,雞肉好香口呀,好好味鐵板泡菜芝士雞﹕呢味我都好鍾意,泡菜味好夠,其實應該配白飯會仲正,咁就係一個set啦。食到去個餃子既時候,我地已經好飽,但餃子上面加層芝士真係比我想像中夾,好食。兩個人真係叫得太多,撐住走。
火炙三文魚野菜沙律:﹕
沙律好清新開胃,三魚文燒得岩岩好,魚味好濃郁新鮮。
火炙三文魚野菜沙律

黑松露溏心蛋

明太子雞翼﹕
明太子雞翼

芝士免治雞肉棒﹕
芝士好濃味呀,雞肉好香口呀,好好味

鐵板泡菜芝士雞﹕
鐵板泡菜芝士雞

芝士鐵板餃子

兩個人真係叫得太多,撐住走。
火炙三文魚野菜沙律
壽司盛盒
牛肉壽喜橈
黑松露溏心蛋
明太子雞翼
鐵板泡菜芝士雞
芝士鐵板餃子
2019-12-02 190 瀏覽
天氣轉冷,加上想吃日本料理,便想起這𥚃來。左口魚邊火炙壽司$48,左口魚經過火炙帶出魚油,甘香美味,是一個不錯的選擇。泡菜黑豚肉鍋$108,除了黑豚肉,還有金菇菜、豆腐、津白、小棠菜、冬菇、泡菜和洋蔥,湯頭味道清甜,黑豚肉肥廋均勻,爽口彈牙。鍋底有酒精加油,適合這個天氣享用。燒油甘魚鮫$138,油甘魚鮫味道鮮甜,油脂豐富,只需點些柚子醋和蘿蔔蓉,便可以減少肥膩感。清酒煮大蜆$88,大顯爽口彈牙,味道鮮美,配清酒是最街拍擋。流心芝士燒年糕三件$58,年糕外表香脆,內裏的芝士軟綿綿,果然是店長推介。油甘魚剌身$156(六件),厚切的油甘魚刺身,味道鮮甜,比起其他食肆更低吃。三文魚壽司$38(兩件),魚味鮮甜,油脂均勻。
天氣轉冷,加上想吃日本料理,便想起這𥚃來。

三文魚壽司$38(兩件),魚味鮮甜,油脂均勻。
2019-11-28 133 瀏覽
最近同朋友食飯都唔想食熱氣野,日本野就係最啱嘅選擇~我哋叫咗,黑松露帶子刺身沙律配柚子醬,將兩樣我最鍾意嘅食材造成一味餸,真係不得了!超級好味黑松露溏心蛋,個蛋中間係流心㗎,我見到張相又肚餓啦!赤貝刺身,呢個超級新鮮,食落有嗰種爽口大蔥特上吞拿魚腩卷,吞拿魚腩啊!又肥又好味滿滿幸福海膽丼,呢個唔好睇佢價錢貴,其實佢真係好足料,好抵食!燒鱈魚乾,好啱佐酒嘅小食~深海池魚王-厚切,本身未試之前,仲擔心佢會有腥味,點知一啲都冇。我就唔夠食再叫多兩舊添今次飲品方面就試左巨峰提子乳酸梳打同白桃乳酸梳打,兩杯都好味,但我自己就偏好白桃多D~
最近同朋友食飯都唔想食熱氣野,日本野就係最啱嘅選擇~

黑松露溏心蛋,個蛋中間係流心㗎,我見到張相又肚餓啦!

赤貝刺身,呢個超級新鮮,食落有嗰種爽口

大蔥特上吞拿魚腩卷,吞拿魚腩啊!又肥又好味

燒鱈魚乾,好啱佐酒嘅小食~

今次飲品方面就試左巨峰提子乳酸梳打同
白桃乳酸梳打,兩杯都好味,但我自己就偏好白桃多D~
2019-11-25 159 瀏覽
味道樂居酒屋 Ajidouraku⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎煙肉櫻花蝦炒飯$58超正嘅炒飯 😭炒得好有鑊氣 飯粒分明 好多煙肉同櫻花蝦 煎得脆卜卜先放入去炒 炒飯好乾爽唔會多油💗芝士吉列虎蝦卷$88飯卷夠薄又唔會易散 虎蝦啱啱炸好好香脆 鋪係上面嘅芝士半溶狀態 整個組合很完美 ☺️蒜香鹽燒赤海蝦$98蝦肉吸左蒜香同鹽味 肉質鮮嫩彈牙 雖然要自己剝殼但咁好食唔怕啦 🤣香煎法國鵝肝多士$178鵝肝係炸既有啲太熟。鐵板牛油煎黑松露帆立貝$88帆立貝好大粒 黑松露味好香好濃郁 仲有好多菇 😛白桃燒酎梳打$58白桃味好清香又唔會太甜 💗係呢度其中一樣招牌飲品! 味道樂自家製生啤$68呢個生啤好味呀 上面好似有層cream 咁。 ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎地址 尖沙咀河內道2號地舖G/F, 2 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui港鐵尖沙咀/尖東站 N2 出口, 步行約1分鐘電話號碼3956312264855314
味道樂居酒屋
Ajidouraku

⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎
煙肉櫻花蝦炒飯$58

芝士吉列虎蝦卷$88

蒜香鹽燒赤海蝦$98

香煎法國鵝肝多士$178
鵝肝係炸既有啲太熟。

鐵板牛油煎黑松露帆立貝$88
帆立貝好大粒 黑松露味好香好濃郁 仲有好多菇 😛

白桃燒酎梳打$58
白桃味好清香又唔會太甜 💗係呢度其中一樣招牌飲品!

味道樂自家製生啤$68
呢個生啤好味呀 上面好似有層cream 咁。

⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎ ⁎
地址
尖沙咀河內道2號地舖
港鐵尖沙咀/尖東站 N2 出口, 步行約1分鐘

電話號碼
餐廳:味道樂居酒屋 (尖沙咀)地址:尖沙咀河內道2號地舖擁有日式懷舊風味嘅味道樂居酒屋尖沙咀店係第二間店鋪⛩,吸引唔少鍾情於日式菜嘅客人前來拜訪🤓,而我亦都不甘示弱走黎襯下熱鬧餐廳每一個角落都充滿住東瀛氣息🗾,唔講以為自己真係去左日本一趟,任何一個小裝飾都睇得出老闆嘅心思🗿,亦有寫上日文嘅木製掛牌坐低睇到餐牌有好多美食😍,叫左牛肉壽喜燒🐮($108)、香蒜牛油炒野菌($68)、辣三文魚碎卷($78)、明太子雞翼🐔($58)、黑松露溏心蛋($28)同火炙北海道帆立貝蟹膏卷🦀($88),有無一款聽到就令你好想食呢辣三文魚碎卷係我嘅至愛🍣,香辣又惹味,三文魚切成粒狀,同時有蟹籽醬,唔會好dry香蒜牛油炒野菌色香味俱全👍🏾,蒜香同牛油香夠哂吸引,仲用左唔同嘅野菌雜菜同蒜片黎炒,食落無油膩嘅感覺下次有機會試多啲唔同嘅卷物先
餐廳:味道樂居酒屋 (尖沙咀)
地址:尖沙咀河內道2號地舖

坐低睇到餐牌有好多美食😍,叫左
明太子雞翼🐔($58)、
黑松露溏心蛋($28)同

下次有機會試多啲唔同嘅卷物先
2019-11-10
8 分鐘 (堂食)
2019-11-11 97 瀏覽
呢間居酒屋好有風味,食物款式,如果嚟食最好卜定位先,因為都幾滿座(`・ω・´) 厚切池魚刺身,刺身新鮮,味道鮮甜~炙燒左口魚壽司好肥美呀,好重魚油味(´;ω;`)~帆立貝蟹膏卷,味道好豐富,卷物上有軟綿既蟹膏醬,再配合了鮮嫩既帆立貝,卷物既內餡就係蟹柳同青瓜絲,幾好食~(●´ω`●)ゞ煙肉櫻花蝦煎廣島蠔咸咸香香,都唔錯架,廣島蠔上鋪滿大量既煙肉碎同櫻花蝦,夠晒入味,蠔肉嫩滑,味道好惹味(*´з`*)!炸軟殼蟹蟹子沙律好清新,有超多嘅青瓜絲,新鮮爽脆,仲有大大隻嘅軟殼蟹,加埋沙律醬,其實都幾邪惡下σ(´∀`*) 黑蒜黑豚肉卷,燒到有少少焦香,肉味好濃!泡菜黑豚肉鍋好抵食,有超多嘅豚肉、泡菜同埋芋絲,分量有好多,味道有少少辣,所以會越食越開胃(≧∀≦)ゞ流心芝士燒年糕,呢個就要等耐少少,年糕幾有口感,入面仲有鹹香嘅芝士(›´ω`‹ )下次同朋友聚會,我會再嚟呢間餐廳~~味道樂居酒屋 地址:尖沙咀河內道2號地舖
厚切池魚刺身刺身新鮮,味道鮮甜~
炙燒左口魚壽司好肥美呀,好重魚油味(´;ω;`)~
黑蒜黑豚肉卷,燒到有少少焦香,肉味好濃!

下次同朋友聚會,我會再嚟呢間餐廳~~
味道樂居酒屋
地址:尖沙咀河內道2號地舖
2019-11-10 134 瀏覽
想吃很久的居酒屋,提早book定枱,一放工就來🥰🥰呢間居酒屋佈置裝修都好有日本地道餐廳嘅風味黑松露帶子刺身沙律配柚子醬 賣相好吸引,帶子新鮮,味道鮮甜,松露嘅份量都唔少,值得一點七味唐楊魷魚鬚 炸得好香,而且口感好鬆脆日本生蠔比較大隻,幾肥美,同埋海水味濃,係居酒屋可以食到日本嘅海產網池刺身半條魚,有成大半碟,每一片都切得好均勻好薄,味道特別鮮甜鰻魚壽司脆炸軟殼蟹反卷炸軟殼蟹好鬆脆,入面仲有一啲黑松露醬,同埋芝士鹽燒翠玉瓜翠玉瓜外脆內軟,中間好juicy 鹽燒雞軟骨 炸得好香脆可口

黑松露帶子刺身沙律配柚子醬
賣相好吸引,帶子新鮮,味道鮮甜,松露嘅份量都唔少,值得一點

七味唐楊魷魚鬚
炸得好香,而且口感好鬆脆

日本生蠔
比較大隻,幾肥美,同埋海水味濃,係居酒屋可以食到日本嘅海產

網池刺身
半條魚,有成大半碟,每一片都切得好均勻好薄,味道特別鮮甜

鰻魚壽司

脆炸軟殼蟹反卷
炸軟殼蟹好鬆脆,入面仲有一啲黑松露醬,同埋芝士

鹽燒翠玉瓜
翠玉瓜外脆內軟,中間好juicy

炸得好香脆可口
鹽燒雞軟骨
上次同朋友經過呢間餐廳🍴想食 點知full曬 今日打定電話☎️去食 🤭🤭 餐廳裝修似日式居酒屋 咁啱隔離檯有成個family黎食 好熱鬧🤣🤣三點漬物健康嘅牛蒡 鹹鹹地嘅魚乾灑上少許白芝麻 醃蒜頭好嚼勁呢款小食配啤酒🍻一流芝士鐵板餃子 $68滿滿芝士香 餃子🥟最緊要係皮薄餡靚 呢款餃子皮薄得黎仲要煎得好脆辣三文魚碎卷78辣三文魚都幾大粒 三文魚同飯嘅比例幾乎一比一 辣三文魚落咗啲蟹子 辣得黎有啲咬口鐵板蒜片香煎厚切煎牛舌78蒜片脆卜卜 牛舌成2⃣️cm厚 咬落去好軟熟 鐵板上可以保持佢暖 黑椒鐵板特別惹味原條成田醬炭火燒鰻魚飯138超級長嘅鰻魚!有我兩隻手👋🏻咁長 上面灑咗啲蛋碎 呢個價錢好味又抵食香煎鵝肝帶子卷128大大粒帶子只係燒一燒過個表面 仍然保留咗帶子刺身嘅鮮味 鵝肝卷上灑咗啲碎蔥花 飯唔多 唔使怕食到好飽巨峰提子梳打唔飲酒嘅可以選擇飲杯巨峰提子梳打 我特別叫咗少冰 唔會太甜整體來講餐廳環境都幾好好熱鬧裝修好有特色 地理位置都唔錯好易搵 食物質素好但係價錢唔貴 值得再食♥️

三點漬物

唔飲酒嘅可以選擇飲杯巨峰提子梳打 我特別叫咗少冰 唔會太甜

• 原條成田醬炭火燒鰻魚飯
  • 鐵板蒜片香煎厚切煎牛舌
2019-11-09 115 瀏覽
今日同同事落左尖沙咀一心唸住Happy hour。去到差唔多尖東個邊,我個同事話同我有間日本餐廳佢食過味道唔錯,問我不如食咗飯先Happy hour啦。甘我自己都為食甘ok既一齊去囉!!去到餐廳門口已經有3~4組人已經等緊枱,大約等左10~15分鍾左右我哋已經可以入去座。激長原條鰻魚飯,清酒煮蜆,一板海膽,三文魚腩刺身, 厚切鯛魚, 甜蝦,六樣嘢食。上邊有好多野食我都好想讚一讚。激長原條鰻魚飯:影相上社交平台一定爆like。鰻魚燒到剛剛好。 外脆內軟,另好個鰻魚汁都好想俾個like佢,因為出邊有啲鰻魚飯個汁會做好咸,但佢呢間做到味剛剛好。所以鰻魚飯我會推介。海膽:兩個“新鮮”,因為海膽新鮮兩個字真係好重要。 所以佢會係我必食推介。刺身:同出邊一啲做開“Omakase”一樣。上碟放得靚靚而且食上口都係“新鮮”。清酒煮蜆: 呢個餸有好多時日本餐廳都係有好多“服”位。1.清酒煮蜆無清走2.蜆有沙3.蜆激細以上既伏佢係一件都無的,所以都係真心推介俾大家。
上邊有好多野食我都好想讚一讚。
激長原條鰻魚飯:
清酒煮蜆: 呢個餸有好多時日本餐廳都係有好多“服”位。
1.清酒煮蜆無清走
2.蜆有沙
3.蜆激細
以上既伏佢係一件都無的,所以都係真心推介俾大家。

2019-11-07 70 瀏覽
今日係星期日,咁岩一直約左朋友傾下心事食好野,正值社會運動日,發現出尖沙咀都唔知可以食咩最後見到呢間味道樂日式料理有開,本身都擔心會準備關門,好彩都仲係做生意餐廳冇咩人咁靜既時候正正可以欣賞下呢間餐廳既心思,非常有日本情懷,仲有日本舊年代既玩具由於太餓,叫左個三文魚腩刺身當前菜先,魚腩非常肥美油香再叫個《滿滿幸福海膽丼$278》,如其名一樣,真係好滿滿既海膽再配上三文魚籽,呢個真係睇個樣都勁...海膽好新鮮唔會有腥味,入口甜甜之餘慢慢融化,值得試《流心芝士年糕$58》講唔試流心,但都有拉到半融化既芝士,煙煙unun 都ok!!!《黑松露溏心蛋》新試黑松露呢個配搭,都幾夾個味《明太子免治雞肉棒$58》居酒屋必食,一食一啖就覺得要配番個酒先得!!《梅酒$58》為食串燒同朋友叫左杯黎飲,好味,梅味唔算濃但好易入口!總括黎講我認為呢間餐廳唔錯,值得再食!

餐廳冇咩人

由於太餓,叫左個三文魚腩刺身當前菜先,魚腩非常肥美油香

再配上三文魚籽,呢個真係睇個樣都勁...

海膽好新鮮唔會有腥味,入口甜甜之餘慢慢融化,值得試

《黑松露溏心蛋》新試黑松露呢個配搭,都幾夾個味

總括黎講我認為呢間餐廳唔錯,值得再食!
2019-11-07 339 瀏覽
味道樂居酒屋是其中一間我挺推介的居酒屋,這裡食物價錢相宜,大部份都不貴,選擇又夠多元化,可滿足各位的要求,和朋友飯聚最適合不過。火炙北海道帆立貝蟹膏卷十分出色,深得我心,帆立貝軟嫩帶火炙的香氣,鮮甜的蟹膏點綴,有畫龍點睛的效果,壽司醋飯酸度恰到好處,來個火炙北海道帆立貝蟹膏卷三連發,爽透極了。在秋涼時份來一鍋熱呼呼的牛肉壽喜燒,保證身心溫暖。牛肉壽喜燒光聞已口水直流,牛肉涮至粉色,嫩而不柴,蛋黃攪拌後更滑順。娃娃菜吸飽微甜的湯頭,非常入味,牛肉連同彈牙的芋絲一起吃,口感更上一層樓。煙肉櫻花蝦煎廣島蠔色香味俱全,櫻花蝦,葱花,煙肉脆度十足,鐵板熱力使櫻花蝦,煙肉香味顯現,廣島蠔保有水嫩感,海味濃厚,不管單吃或是伴隨煙肉和櫻花蝦品味,味蕾均是享受。芝士免治雞肉棒上桌時,我們眼睛都亮了,免治雞肉棒那熱熔的芝士雖然邪惡,我們還是想一口把它吞進肚裡。免治雞肉棒嫩嫩的雞肉中亦有脆彈的軟骨,層次多變,可謂嚼感的代表作。原想吃靜岡一夜干燒的鯛,可是售罄,我們唯有轉吃牛油香煎銀鱈魚。牛油香煎銀鱈魚大塊無骨刺,牛油在鐵板烤的過程中脂香滲入魚肉當中,讓外脆內嫩的銀鱈魚不只有魚的甘甜,還有油香,回味無窮。上次
火炙北海道帆立貝蟹膏卷

牛肉壽喜燒

煙肉櫻花蝦煎廣島蠔

牛油香煎銀鱈魚

石鍋鰻魚炒飯

上次吃過原條成田醬炭火燒鰻魚飯不賴,今次我就吃熱辣辣的石鍋鰻魚炒飯。翻炒鰻魚炒飯的畫面是必需的,鰻魚嫩彈具醬香,再配上粒粒分明的炒飯,紫菜絲和芝麻提香,風味絕佳。
火炙北海道帆立貝蟹膏卷
牛肉壽喜燒
煙肉櫻花蝦煎廣島蠔
牛油香煎銀鱈魚
石鍋鰻魚炒飯
又到和好姊妹happy friday的日子!😝夜晚有節目,番工特別起勁,拿拿聲做完野放工見老友。今晚這餐廳一如既往高朋滿座我們一坐下,急不可待點了滿滿的一桌美食。芥辣八爪魚仔🐙$38芥辣夠辣,八爪魚彈牙,開胃前菜。生蠔 $50/each索價$50一塊,但新鮮好食,生蠔肥美,一口吞下,滋味無窮!正!炸日本池魚仔 $58炸皮不厚,雖是魚仔但啖啖肉,佐酒一流。柚子檸檬酒500ml $268Happy Friday來到居酒屋怎能不點酒?點了一枝柚子酒慢慢傾慢慢飲酒味濃郁,但甜味柚子味夠,酒濃但不嗆。辣三文魚碎卷 $78 辣味比我們想像中辣,可能壽司飯份量不多,吃下去更覺辣。但辣得來可口,令人一個接著一個吃。汁燒大白鱔 $78 串燒白鱔,燒得香口,魚肉鮮甜,大愛!Super yummy!! 蟹膏帶子$58, 火炙左口魚邊 $48 蟹膏鮮甜,帶子厚身!特愛左口魚邊,魚質滑溜,魚油豐富,鮮味甘香!魚生🐟呢碟魚生賣相已經頂呱呱!😍我們點了牡丹蝦$58/each,三文魚腩$58/3片,油甘魚腩$88/3片,吞拿魚赤身$88/3片,餐廳整碟呈上,有驚喜!款款都好食!魚生大大片,厚身又軟腍。看那大大隻牡丹蝦
又到和好姊妹happy friday的日子!😝
夜晚有節目,番工特別起勁,拿拿聲做完野放工見老友。

今晚這餐廳一如既往高朋滿座
我們一坐下,急不可待點了滿滿的一桌美食。

芥辣八爪魚仔🐙$38
芥辣夠辣,八爪魚彈牙,開胃前菜。

生蠔 $50/each
生蠔

炸日本池魚仔 $58
炸皮不厚,雖是魚仔但啖啖肉,佐酒一流。

柚子檸檬酒500ml $268
酒味濃郁,但甜味柚子味夠,酒濃但不嗆。
柚子檸檬酒500ml

辣三文魚碎卷 $78
辣三文魚碎卷 $78

魚生🐟
呢碟魚生賣相已經頂呱呱!😍
款款都好食!魚生大大片,厚身又軟腍。
看那大大隻牡丹蝦,整條連著蝦膏吃,鮮味十足。
魚生

吃得盡興,夜一夜大部人客人都散了我們都未想離開。食物質素一流!魚生壽司樣樣新鮮可口,裝潢舒適,有幾分日本居酒屋之感覺。和朋友聊得開心,喝得也高興!名乎其實一個Happy Friday🎉

生蠔
柚子檸檬酒500ml
魚生
2019-11-06 45 瀏覽
原條成田醬炭火燒鰻魚飯,真係有成條嘅鰻魚勁大條好抵食,好厚肉,而且鰻魚都燒得得啱啱好,成田醬有少少甜非常之夾個鰻魚,上面加啲蛋碎,成個飯都好match流心芝士燒年糕,一啖咬開之後會有啲芝士流出黎,食落好煙韌。大蔥特上吞拿魚腩卷,吞拿魚腩好新鮮,再配埋啲蔥一齊食,好好食。明太子免治雞肉棒同埋芝士免治雞肉棒都好特別好好食,佢將啲雞肉免治之後再整成棒狀,個口感會好特別,會比起平時更有彈性。鐵板泡菜芝士雞,熱辣辣勁好食,有泡菜包左啲雞,好特別。
流心芝士燒年糕,一啖咬開之後會有啲芝士流出黎,食落好煙韌。
鐵板泡菜芝士雞,熱辣辣勁好食,有泡菜包左啲雞,好特別。
收工同寳寳黎tst食飯 成日揀尖沙咀因為交通方便無地鐵 大家都仲返到屋企本身又想食我地成日幫襯嘅酒吧經過 睇睇下又想食魚生 又見正評多又好似唔錯咁餐廳環境都幾得意 好多懷舊玩具掛係度細個去燒野食呢d 小賣亭必賣😂其實佢都有餐嘅 但餐都唔算平 加上我唔食得生野 我地決定散叫想食嘅野呢個魚生仔驚喜 食到寶寶係咁👍😹佢話食到有日本嘅風味 油甘魚好新鮮所以最後又再追加左一碟照顧我需要所以其他都以熟食為主呢個炸芝士 真係覺得間間食都好正 芝士味濃皮又脆另外就叫左個肥牛煲同放題嘅味好唔同!因為放題食嘅多數個湯底都好甜 但呢個個味道係適中,牛肉又多仲有我嘅私心芝士蝦卷 同埋 明太子醬雞棒芝士蝦卷雖然可能都普通款式 但對於鐘意食卷物嘅我黎講覺得好正~撈埋芝士邪惡又吸引明太子醬好多好濃味~最後寶寶仲忍唔住試埋呢個蟹醬多士之前係日本食嘅燒蟹蓋顏色淺d呢個感覺上比較濃味 而且入面有蟹肉同埋份量都好多 其實搽滿瀉哂4塊都得最後就係居酒屋必須酒😹一杯係味道樂自家啤酒 另一杯係普通麒麟兩杯都好多氣而味道樂果杯會再淡啤酒味多d 適合鐘意飲得清嘅人其實我地嗌多左🙈不過呢間真係水準幾高可以復桌再黎~
收工同寳寳黎tst食飯 成日揀尖沙咀因為交通方便

照顧我需要所以其他都以熟食為主
呢個炸芝士 真係覺得間間食都好正 芝士味濃皮又脆

另外就叫左個肥牛煲

仲有我嘅私心芝士蝦卷 同埋 明太子醬雞棒
明太子醬好多好濃味~

最後寶寶仲忍唔住試埋呢個蟹醬多士
之前係日本食嘅燒蟹蓋顏色淺d