味火鍋 (華僑商業中心)

Yum Hotpot (Hua Chiao Commercial Centre)
第一次和朋友們光顧這家火鍋店,我們一行十多人,獲安排一間套房而且有獨立洗手間,潔淨衛生。 於房間外公眾位置自取飲品🥤及醬汁,擺放得整齊。 先點了頭盤食物,因我們人數眾多,可以嘗試到所有種類: 四川麻辣雞煲🐤 香噴噴的麻辣味撲鼻,令人醒神,我們點了小辣,入口還可以抵受到這種辣味,刺激了食慾,為這道晚餐熱身。 老壇酸菜魚🐟 很正宗的味道,魚肉滑溜,湯底酸甜之餘亦不算辣。 芝士焗美國蠔🦪 濃郁而半溶的芝士,令鮮蠔的味道更有層次。 芝士焗波士頓龍蝦🦞 體積不算細小,肉質爽口,龍蝦鉗的部分亦充滿鮮甜。 吃過精彩的頭盤,心情變得豁然開朗,點了蕃茄和麻辣湯底,再期待主菜送上。 海鮮拼盤 店員端上這大堆頭的食材,大家都發出「嘩」一聲,十分興奮呢! 它有北海道大元貝、海蝦🦐、鮑魚、墨魚丸、廣島蠔🦪及蟹棒。每一款食材都極之新鮮,充滿光澤。特別是大元貝及廣島蠔,甜美動人,而鮑魚既腍身亦爽口彈牙。 美國安格斯牛肉🥩拼盤 輕輕一煮已經熟透,而且肉味濃郁,軟腍無渣,薄身易入口。 其他食物以手機下單,種類包括肥牛、肉丸、黑豚肉、水餃、蔬菜🥦和鴨血等,比較特別是水餃,皮薄餡料豐富。

於房間外公眾位置自取飲品🥤及醬汁,擺放得整齊。

先點了頭盤食物,因我們人數眾多,可以嘗試到所有種類:

四川麻辣雞煲🐤

老壇酸菜魚🐟

很正宗的味道,魚肉滑溜,湯底酸甜之餘亦不算辣。

芝士焗美國蠔🦪

濃郁而半溶的芝士,令鮮蠔的味道更有層次。

芝士焗波士頓龍蝦🦞

體積不算細小,肉質爽口,龍蝦鉗的部分亦充滿鮮甜。

海鮮拼盤

美國安格斯牛肉🥩拼盤

輕輕一煮已經熟透,而且肉味濃郁,軟腍無渣,薄身易入口。

最後,這道晚餐以Movenpick雪糕🍦作結,而每位收費$350,性價比不錯,大家都非常滿足。
2023-03-18
2023-03-21 69 瀏覽
味火鍋店地夠闊落,坐得舒服。無限時任飲任食,就連枝裝汽水都無限供應!感覺超正。頭盤要咗芝士焗波士龍蝦, 芝士焦香完全覆蓋龍蝦,蝦肉濃香肉質夠札實。湯底有好幾款選擇,就要咗喇沙海鮮鍋配日式豆乳海鮮鍋。喇沙湯底好濃郁惹味帶點辣,而豆乳夠滑身幾清甜自然,都係幾正既湯底。之後就嚟皇牌火鍋拼盤,有大量時另令外鮮蟶子皇夠爽脆又鮮味,海蝦質感彈牙新鮮。 鮑魚夠煙韌仲好新鮮。賣相非相正,食落亦好滿意。安格斯牛肉拼盤,牛小排,牛肩胛,牛板腱得。真心全部高質夠嫩身,色澤紅潤。配上火鍋湯底夠入味。之後就可以qr code落單order火鍋配料,好多唔同款式既餃子,丸,鴨血。魚皮仲係脆身,什至有日本牌既出前一丁,整體好豐富夠哂飽飽。性格比高質數高,一大班人仲可以坐房。更加私癮度高。

繼續打邊爐之旅今次喺朋友帶我去旺角打邊爐話$300左右,就食到靚海鮮靚牛,計落幾抵間嘢喺旺中隔離,地點都方便我地食個日就未爆場,都闊落嘅自助區攞醬油配料同埋飲品位置係佢呢度有玻璃支裝嘅汽水,依家相對少見,仲有啲基本嘅罐裝嘢飲第一部:自選頭盤(每位4選1)芝士焗美國生蠔十分美味,生蠔鮮甜彈牙,芝士香濃豐富,口感十足,每客3隻份量岩岩好。芝士焗波士頓龍蝦非常精緻,龍蝦肉質鮮嫩,搭配濃郁的芝士味道十分特別。每客半隻份量,唔會食完太飽無位打邊爐。第二部:自選湯底我地簡左四川麻辣鴨血鍋同特濃喇沙海鮮鍋都十分美味。四川麻辣鴨血鍋的辣度適中,味道濃郁,鴨血鮮嫩,加上其他食材的搭配,非常入味。特濃喇沙海鮮鍋的湯底濃郁滑順,海鮮的鮮甜味道十分突出,讓人回味無窮。推薦點鴛鴦渴底,可以同時品嚐到兩個不同風味的湯底,非常值得一試。第三部:皇牌火鍋拼盤兩個拼盤都好高質,時令海鮮拼盤豐富多樣,每款海鮮都非常新鮮,令人垂涎欲滴。特別推薦北海道大元貝和廣島蠔,口感鮮甜爽口。自家製手打墨魚丸和蝦丸都好彈牙好食。另外,海蝦和鮑魚的大小適中,味道鮮美,回味無窮。拼盤賣相同用料都豐富,搭配精美,是一道讓人驚艷的海鮮盛宴。美國
繼續打邊爐之旅
今次喺朋友帶我去旺角打邊爐
話$300左右,就食到靚海鮮靚牛,計落幾抵
間嘢喺旺中隔離,地點都方便
我地食個日就未爆場,都闊落嘅

自助區攞醬油配料同埋飲品

第一部:自選頭盤(每位4選1)

第二部:自選湯底

第三部:皇牌火鍋拼盤

美國安格斯牛肉拼盤提供了多種不同部位的牛肉,每一塊肉都切得剛剛好,口感極為嫩滑。特別推薦手切牛小排,入口即化,肉汁鮮美。牛板鍵和封門柳也非常好吃,口感細膩。整體而言,高質嘅牛好好食。

第四部:精選火鍋配料
各式各樣嘅丸同埋手工餃子,質素都唔錯,唔係hea嘢

最後仲有一個Movenpick雪糕

總結
性價比高嘅打邊爐
火鍋湯底足料,海鮮同牛都好新鮮,都好食
仲有半邊龍蝦仔做前菜幾特別
時間仲要冇限時,真係可以慢慢食到飽
2023-03-18 93 瀏覽
味火鍋,最近更無限時任飲任食火鍋套餐,🥘超級正呀!~\(≧▽≦)/~獨家嘅火鍋四部曲✨.4選1自選豐盛頭盤🧀芝士焗波士頓龍蝦,芝士焗美國生蠔.生蠔非常新鮮,🦪而且焗上芝士後味道更加豐富,帶有一種獨特的口感和香氣。🦞芝士的味道非常濃郁,(⁎⚈᷀᷁ᴗ⚈᷀᷁⁎)能夠讓人感受到一種濃厚的滋味。.皇牌時令海鮮拼盤&🇺🇸美國安格斯牛肉拼盤,店鋪嘅海鮮每日都係新鮮採購,真係不時不食。搭配好多元化,🦐包括蟶子、蝦、生蠔等。每一種海鮮都好生猛,(ฅ>ω<*ฅ)搭配在一起非常美味。

4選1自選豐盛頭盤
🧀芝士焗波士頓龍蝦,芝士焗美國生蠔

2023-03-17 66 瀏覽
打邊爐最怕趕頭趕命😅,旺角搵到間冇限時任飲任食火鍋,食物質素環境性價比超高❣️。自助區有醬料飲品提供,飲品區有一支支樽裝汽水🥤🤩。👅打邊爐四部曲第一部:自選頭盤芝士焗波士頓龍蝦🦞/芝士焗美國生蠔🦪/四川麻辣雞煲/老壇酸菜魚選了芝士焗波士頓龍蝦,每位半隻🦞,龍蝦爽口彈牙,面頭鋪滿芝士。第二部:自選湯底選了花膠竹絲雞鍋,滋陰養生🥰。揀其他八款湯底可選鴛鴦鍋,不另加收費👍🏿。第三部:皇牌火鍋拼盤✨時令海鮮拼盤蟶子王/白鱔片/海蝦/鮑魚/手打墨魚丸/手打蝦丸/廣島蠔/日式蟹棒最愛蟶子王,爽甜肉鮮,如果可以無限添加咁就Perfect池❤️。✨美國安格斯牛肉拼盤手切牛小排/牛肩胛/封門柳/牛板鍵一次過可以試齊四款部位,整體不錯。第四部:任食火鍋配料包括肥牛/黑豚肉/水餃🥟/丸類/蔬菜🥬等等肥牛黑豚肉質素都唔錯,我哋encore咗幾次😬。🗣Like 餐廳FB / iG ,送Movepick雪糕🍦。
自助區有醬料飲品提供,飲品區有一支支樽裝汽水🥤🤩。
👅打邊爐四部曲
第一部:自選頭盤
第二部:自選湯底
✨時令海鮮拼盤
✨美國安格斯牛肉拼盤
手切牛小排/牛肩胛/封門柳/牛板鍵
一次過可以試齊四款部位,整體不錯。
第四部:任食火鍋配料
包括肥牛/黑豚肉/水餃🥟/丸類/蔬菜🥬等等
肥牛黑豚肉質素都唔錯,我哋encore咗幾次😬。
同事食過呢間餐廳既火鍋放題之後就讚不絕口, 推介我黎食咁話喎 價錢$314無限時任食, 計落價錢都OK合理丫~~去到見到個環境都唔錯, 幾大幾四正, 仲有好多張car位同圓枱, 地方闊落坐得好舒服喎 最正係仲有多間vip房!! 私隱度好高呀~~ 最o岩成班朋友gathering放題包頭盤, 時令海鮮拼盤, 美國安格斯牛肉拼盤 & 配料任食~~大大個飲品櫃.....有多款汽水果汁選擇~~頭盤4選1我揀左食芝士焗波士頓龍蝦 龍蝦非常新鮮, 即叫即焗, 上枱熱辣辣!!我呢隻龍蝦仲有滿滿既紅色膏添丫 龍蝦肉爽口彈牙火鍋湯底可選單湯或鴛鴦湯底~~我揀左鴛鴦湯底(特濃芫茜皮蛋鯪魚球湯鍋+養生牛肝菌湯鍋)牛肝菌湯底好多配料, 味道非常濃郁時令海鮮拼盤有蟶子蝗, 新鮮海蝦, 新鮮鮑魚, 大花甲, 自家製手打墨魚丸, 自家製手打蝦丸, 廣島蠔, 日式蟹棒....呢個拼盤既海鮮質素真係冇得頂!!! 每款都好高質 全部都好新鮮, 鮮味十足!! 鮑魚肉質幼嫩軟腍~~ 花甲大大粒, 一開口就食超正丫蟶子蝗又係勁大隻, 好爽嫩  墨魚丸甘香彈牙~~~美國安格斯牛肉拼盤有牛切手小排, 牛肩胛, 封門柳, 牛柳鍵可以

價錢$314無限時任食, 計落價錢都OK合理丫~~

大大個飲品櫃.....有多款汽水果汁選擇~~

頭盤4選1我揀左食芝士焗波士頓龍蝦

龍蝦非常新鮮, 即叫即焗, 上枱熱辣辣!!
我呢隻龍蝦仲有滿滿既紅色膏添丫
龍蝦肉爽口彈牙
火鍋湯底可選單湯或鴛鴦湯底~~
我揀左鴛鴦湯底(特濃芫茜皮蛋鯪魚球湯鍋+養生牛肝菌湯鍋)
牛肝菌湯底好多配料, 味道非常濃郁
時令海鮮拼盤
呢個拼盤既海鮮質素真係冇得頂!!! 每款都好高質

全部都好新鮮, 鮮味十足!!
鮑魚肉質幼嫩軟腍~~ 花甲大大粒, 一開口就食超正丫

蟶子蝗又係勁大隻, 好爽嫩
  墨魚丸甘香彈牙~~~
美國安格斯牛肉拼盤
有牛切手小排, 牛肩胛, 封門柳, 牛柳鍵
可以一次過試晒多款牛肉都唔錯~~
全部牛都好甘香幼嫩
時令蔬菜
有菜, 南瓜, 蕃茄, 粟米, 菇, 蒿荀, 芋頭等等.....
其他配料可用QR CODE落單~~
有美國肥牛, 西班牙黑豚肉, 手打丸類, 特色餃類, 蔬菜, 麵食之類....
點左炸魚皮, 響鈴, 蒿荀, 鮮腐竹, 金菇....
全部食物都整得好乾淨, 而且夠新鮮
Like 餐廳既IG/FB仲有杯MOVENPICK雪糕送添
2023-03-15 67 瀏覽
<旺角區高質無限時火鍋>🤩<味火鍋> 除左尖沙咀店外, 係旺角都開左新分店啦✌地點更加方便, 係旺角地鐵站D1出口行 1 分鐘左右就到.😋呢間火鍋店既特色就係四重奏咁, 有四部曲俾你跟住揀🤭有得選擇之餘又樣樣都有齊. 首先可以選擇焗龍蝦 / 焗蠔 / 雞煲 / 酸菜魚. 我今晚就揀左焗龍蝦, 大大隻啖啖肉仲有好香芝士味.😋跟住可選擇火鍋湯底, 有成10款選擇仲可以雙拼湯底正. 牛肝菌 & 芫荽魚湯底好香好味.😋第三個step就係送你大大盤安格斯牛肉拼盤& 海鮮拼盤. 海鮮質素高, 鮮甜又大隻. 牛肉易咬口, 一點都不"鞋", 好味.😋最後其他火鍋配料都可以scan QR code任揀任食架😏 每位$318, 一個價錢有齊晒咁多選擇. 真心抵.🫕餐廳 : 味火鍋🥘地址 : 旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓
<旺角區高質無限時火鍋>🤩

🫕餐廳 : 味火鍋
🥘地址 : 旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓
2023-03-15
2023-03-15 109 瀏覽
「味火鍋」本身尖沙咀有一間,旺角最近都新開分店,可想而知依類型既食店都幾受歡迎。電話訂位,員工超有禮貌又有耐性講解有咩款式選擇。而價錢當日係weekday既$298+10% (但價錢牌上寫左$318+10%)。今次去新開既旺角店,舖內環境好寛躺乾淨又光猛既😎。一坐底有四款前菜小食,包括拍青瓜,醋雲耳,中華沙律,同埋你以為起碼室溫,點知係入口好涷既炸雞軟骨⋯⋯⋯😓😓😓。第一part自選頭盤,今次我同老婆🐽都要左「芝士焗波士頓龍蝦」,無期望亦無失望,正常放題質素。第二part自選湯底,老婆想要滋潤少少又無咁普通既湯底,於是揀咗隻無得鴛鴦款既「滋補藥膳醉雞鍋」。湯底偏清淡,而中間圓圈個一格係滾水加薑絲,店員講解話專用黎淥海鮮,可以食到原始鮮味。第三part 即刻上皇牌海鮮拼盤同美國安格斯牛肉拼盤各一客。質素方面都較之後任點既食物出色。海鮮食得出係新鮮,有鮮味同彈牙;有蟶子取替大元貝;有海蝦同鮑魚,蠔係急凍貨色,最後手打墨魚丸及蝦丸都食落唔會「成口粉」,同埋有蟹棒。跟手會上埋四色蔬菜拼盤,菜、菇類、粟米,仲有芋頭番茄🍅。第四part精選火鍋配料,都係比較失色既部分⋯✏️美國肥牛都真係幾肥下,目測

今次去新開既旺角店,舖內環境好寛躺乾淨又光猛既😎

第四part精選火鍋配料,都係比較失色既部分⋯
✏️美國肥牛都真係幾肥下,目測好似大XX月同吉XX連鎖快餐店質素⋯
✏️嫩鴨血好似食緊蒟蒻啫喱咁⋯?
✏️水餃不過不失,幸好唔係X仔碼頭既
✏️牛丸貢丸類入口既感覺較其他同價格級數既任食火鍋略為遜色
✏️腐皮嚡口無豆味

任點既食物選擇唔算多同埋老實講,唔太吸引到我地兩個

總括而言我覺得依個價位可以有其他更好選擇💪🏼
2023-03-14 77 瀏覽
打邊爐鍾意慢慢嘆,去依間旺角新開嘅冇限時火鍋放題就最好不過啦🥳 供應嘅火鍋4部曲💗每位$318,冇限時任飲任食真係超抵。裡面用餐大廳以灰黑色為主調,裝潢高雅大氣🫶🏻提供兩大直排全卡位雅座,夠晒寬敞,空間感十足,食得好舒服,見到旁邊仲有好幾間獨立VIP 房。🔶第1部曲:頭盤有4款選擇,除咗麻辣雞煲或者酸菜魚,仲可以揀每人一客嘅芝士焗波士頓龍蝦🦞或者芝士焗生蠔。我同friend 都揀咗芝士焗波士頓龍蝦💗每人半隻份量都唔少🤤滋味濃郁,味道鮮香啖啖肉,good wor! 🔶第2部曲:湯底共有10款湯底可供選擇,揀咗滋補養顏嘅花膠竹絲雞湯,竹絲雞件一整碟另上,非常足料。🔶第3部曲:皇牌火鍋拼盤包咗兩大靚靚拼盤:時令海鮮拼盤同美國安格斯牛拼盤🤤上枱時加埋乾冰煙霧效果,好有睇頭。海鮮拼盤有鮑魚💗丶蟶子丶海蝦丶北海道元貝丶龍躉魚片丶廣島蠔丶蟹柳丶手打蝦丸&墨魚丸,整體都好新鮮🫶🏻 特別鍾意鮑魚好彈牙。而牛拼盤一共有4款唔同部位嘅牛,包括牛板鍵丶牛小排丶封門柳丶牛肩胛,整體牛味都好香濃。🔶第4部曲:任食火鍋配料另外仲有好多款火鍋配料任點 ,包括肥牛丶黑豚肉丶鴨血丶各式丸類餃類丶蔬菜丶炸魚皮 丶炸響鈴等等

🔶第1部曲:頭盤

🔶第2部曲:湯底

🔶第3部曲:皇牌火鍋拼盤

🔶第4部曲:任食火鍋配料
另外仲有好多款火鍋配料任點 ,包括肥牛丶黑豚肉丶鴨血丶各式丸類餃類丶蔬菜丶炸魚皮 丶炸響鈴等等,可以QR code落單,真係好豐富。

食到飽飽,最後只要like 店家嘅IG/FB,仲可以獲贈每人1盒嘅Movepick 🍨雪糕。

餐廳地方夠晒闊落,空間感好足,坐得好舒服👍枱與枱之間嘅距離鬆動,唔使聽到前後左右嘅對話內容🤣重點係無限時任飲任食火鍋,同朋友聚會可以慢慢咁食😀成個櫃都係玻璃樽嘅汽水,任你飲😆四小碟前菜,雞軟骨、中華沙律、青瓜同埋雲耳!呢度嘅鴛鴦鍋係唔使另外收費,一個價錢就享用到兩款湯底!芝士焗波士頓龍蝦(半隻)每位顧客可以揀一款頭盤,今晚揀嘅兩款都屬於焗海鮮🐟第一碟係大大隻波龍,味道鮮甜🤩肉質嫩滑,面頭舖滿溶化咗嘅芝士,真係味蕾嘅最高享受😀估唔到打邊爐都有波龍食,感覺到性價比幾高😌芝士焗美國生蠔(3隻)食完龍蝦,繼續食海鮮!第二碟係大大隻嘅生蠔😝美國安格斯牛肉拼盤 (牛小排、牛肩胛翼、封門柳、牛板鍵)四款牛肉部位,要肉味有肉味,要油脂有油脂,滿足到唔同人嘅口味需要😍時令海鮮拼盤出街打邊爐食得多海鮮拼盤,之不過賣相誇張到咁就真係第一次見喇😨😱🤯日本廣島蠔、日本蟹棒、手打墨魚丸、手打蝦丸、新鮮海蝦、鮮鮑魚、刀貝,兩個人砌完呢份拼盤都半飽了🤣自家製鮮蝦水餃皮薄餡靚,賣相靚仔😃蔬菜拼盤食得太多好嘢,平衡返營養吸收😄最後甜品環節,每位一客Movenpick雪糕🍨令呢餐飯畫上完美嘅句號!
成個櫃都係玻璃樽嘅汽水,任你飲😆
四小碟前菜,雞軟骨、中華沙律、青瓜同埋雲耳!
呢度嘅鴛鴦鍋係唔使另外收費,一個價錢就享用到兩款湯底!
芝士焗波士頓龍蝦(半隻)
芝士焗美國生蠔(3隻)
食完龍蝦,繼續食海鮮!第二碟係大大隻嘅生蠔😝
美國安格斯牛肉拼盤 (牛小排、牛肩胛翼、封門柳、牛板鍵)
時令海鮮拼盤
自家製鮮蝦水餃
皮薄餡靚,賣相靚仔😃
蔬菜拼盤
食得太多好嘢,平衡返營養吸收😄
2023-03-12 125 瀏覽
朋友推介,第一次光臨旺角味火鍋,一入到嚟覺得呢度地方好寬敞,每一張卡位梳化枱好大張,每張卡位都可以輕鬆坐到六個人。而坐低第一個印象真係覺得餐廳衛生情況好理想歌,因為所有餐具都好乾淨 完全冇油漬,調味架選擇又多,大家一定要試吓佢個秘製麻辣燙醬汁,整齊乾淨,地方闊落,依度主理人應該都係環保分子,飲筒都係用再造只飲筒,飲品選擇都好多,仲有樽裝可口可樂,大家都知道樽裝是最好味的。餐牌火鍋四步曲,先來確是一個頭盤,今天我選了波士頓龍蝦,朋友選擇了芝士焗生蠔,芝士焗生蠔芝士味好濃啱啱好。龍蝦肉夠晒彈牙。跟住就是每台一個安格斯牛肉拼盤及時令海鮮拼盤,大家見到海鮮種類非常多,有蟶子,海蝦,沙白蜆,魷魚,鱔片。海鮮夠新鮮,海蝦都幾彈牙,聖子都唔錯。有咁多好食嘅海鮮配上無限時任食,性價比高!湯底選擇都好多,今日就揀鴛鴦湯底,麻辣配日式豆乳海鮮鍋。再點了一個芥辣墨魚丸,唔係周圍有,裏面啲芥辣味甜甜地辣辣地配埋麻辣湯底好味。

2023-03-11 3016 瀏覽
🌸無限時任食任飲火鍋盛宴🌸味火鍋🍲天氣雖然開始回暖,但無阻我品嚐滋味火鍋既心情?今天我便相約好友到了旺角一間主打親民無限時任食任飲火鍋的餐廳-「味火鍋」品嚐是日晚餐❗餐廳鋪面寬敞,裝修簡約!座位寬敞,店員十分親切殷勤有禮!任食火鍋分成4部曲,我們一行2人點了以下餐點:1️⃣Step 1:頭盤首先第一Round我同友人都選了芝士焗波士頓龍蝦,芝士味香濃表面燒得香脆少焦,配上新鮮彈牙既龍蝦肉,真係無懈可擊!2️⃣Step 2 :選湯底今次選了鴛鴦湯底括有四川麻辣鴨血鍋及特濃芫茜皮蛋鯪魚球湯鍋,一次過滿足哂我地貪食既諗法!3️⃣Step 3: 皇牌火鍋拼盤時令海鮮拼盤🐟海鮮拼盤有蟶子皇,北海道大元貝,新鮮龍𧄌片,新鮮海蝦,新鮮到仲郁既鮑魚,廣島蠔,另外仲有日式蟹棒,自家製手打墨魚丸以及蝦丸,海鮮控實有一款啱你心水❗美國安格斯牛肉拼盤🥩拼盤包括手切牛小排,牛肩胛,牛板腱以及封門柳,牛肉肉質鮮嫩,種類繁多。4️⃣精選火鍋配料🍲有多款任食火鍋配料如美國肥牛、特級黑豚肉、牛骨清湯牛丸、自家製鮮蝦水餃及韮菜水餃、炸魚皮、嫩鴨血、烏冬及新鮮田園蔬菜等。5️⃣非酒精飲品任飲除咗任食,當然唔小得任飲啦,有多款非酒精飲品如玻璃樽
🌸無限時任食任飲火鍋盛宴🌸味火鍋🍲

餐廳鋪面寬敞,裝修簡約!座位寬敞,店員十分親切殷勤有禮!

任食火鍋分成4部曲,我們一行2人點了以下餐點:

1️⃣Step 1:頭盤

2️⃣Step 2 :選湯底

3️⃣Step 3: 皇牌火鍋拼盤

時令海鮮拼盤🐟

美國安格斯牛肉拼盤🥩
拼盤包括手切牛小排,牛肩胛,牛板腱以及
封門柳,牛肉肉質鮮嫩,種類繁多。

4️⃣精選火鍋配料🍲

5️⃣非酒精飲品任飲
除咗任食,當然唔小得任飲啦,有多款非酒精飲品如玻璃樽裝汽水,果味微氣礦物質水以及消滯茶飲等。

總括而言,此火鍋店的食物質素高,食材新鮮,絕對是旺角一帶高質抵食無限時火鍋之選❗
2023-03-07
5 分鐘 (堂食)
  • 龍蝦
  • 牛肉
  • 海鮮拼盤
味火鍋係旺角開左分店,好朋友就帶我嚟試新嘢食邊爐不限時放題。呢度出名性價比高,食材新鮮🤞。而家由尖沙咀開到嚟旺角$318就可以無限時食火鍋放題。嘩,啱晒我。一到晚飯時間親人山人海,記得訂枱。一坐低職員就為每位客人送上芝士焗蠔同埋半隻芝士焗龍蝦,或者麻辣雞煲酸菜魚任君選擇。時令精選海鮮拼盤:鮑魚、聖子皇、廣島蠔、海蝦、墨魚仔、蟹柳。安格斯牛肉拼盤:手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板腱。都係店舖主動為客人送上,一點也不吝嗇。佢嘅湯底有好多選擇,鴛鴦湯仲係免費。我就選擇咗喇沙湯底同埋牛肝菌湯底啦,喇沙湯底夠曬香濃,牛肝菌湯滋陰補腎。調味料站設有兩邊,方便客人隨時取調味料。飲品櫃入面全部都係玻璃樽裝,充滿懷舊風味。我食完枱上面的食物之後其實都差唔多好飽㗎啦,但係佢仲有得手機落單叫牛肉同火、豚肉、丸類、餃子、蔬菜。我個人大力推薦濃芝士豆腐非常好食。佢嘅鮮蝦水餃、芋泥包心貢丸都好出色🫰318蚊就可以食到咁多嘢,仲要不限時,坐得又舒服,你話去邊度搵呢!佢仲有12間不同大細嘅獨立房間方便一大班人盡興,最啱開party 🎉。❤️只要追蹤味火鍋嘅社交平台就可以得到一杯movenpick嘅雪糕,記得like 啦
❤️只要追蹤味火鍋嘅社交平台就可以得到一杯movenpick嘅雪糕,記得like 啦!

位於旺角新開張的 [味火鍋]設有兩間分店,另外一間在尖沙咀亞士厘道,之前已經成日幫襯,兩間店舖一樣,主打食材新鮮的無限時火鍋放題,食物質素超高,以每位$318這個價錢,可以食到好多不同種類貴價嘅食材,實在沒有任何可以挑剔的地方,性價比超高👍🏻👍🏻✨火鍋放題有四步曲😋😋坐低咗店員會送上四款前菜,青瓜,木耳,醃菜和炸雞軟骨,之後就可以去取飲品和醬料,當然飲品都有超級多選擇,一定會有你所喜歡的1️⃣ 自選頭盤 (每位4選1 )🦞芝士焗波士頓龍蝦(每客半隻)🦪芝士焗美國生蠔(每客3隻)🐔四川麻辣雞煲可選:大/中/小/BB辣(兩位起)🐠老壇酸菜魚(兩位起)2️⃣ 自選湯底 (鴛鴦湯底仲唔需要加錢)蕃茄薯仔濃湯鍋 / 四川麻辣鴨血鍋 / 特濃沙嗲鍋特濃芫茜皮蛋鯪魚球湯鍋 / 大排檔豬骨鍋/ 養生牛肝菌湯鍋 / 日式豆乳海鮮鍋 / 特濃喇沙海鮮鍋花膠竹絲雞鍋 / 滋補藥膳醉雞鍋3️⃣ 皇牌火鍋拼盤🦐時令海鮮拼盤 : 蟶子蝗/ 大蜆 / 新鮮龍躉片 /新鮮海蝦新鮮鮑魚 / 廣島蠔 / 日式蟹棒自家製手打墨魚丸 / 自家製手打蝦丸🐮美國安格斯牛肉拼盤手切牛小排 / 牛肩胛 /封門柳 / 牛板鍵4️⃣ 精選火鍋配料 (用

位於旺角新開張的 [味火鍋]設有兩間分店,

火鍋放題有四步曲😋😋

1️⃣ 自選頭盤 (每位4選1 )
🦞芝士焗波士頓龍蝦(每客半隻)
🦪芝士焗美國生蠔(每客3隻)
🐔四川麻辣雞煲可選:大/中/小/BB辣(兩位起)
🐠老壇酸菜魚(兩位起)

2️⃣ 自選湯底 (鴛鴦湯底仲唔需要加錢)
蕃茄薯仔濃湯鍋 / 四川麻辣鴨血鍋 / 特濃沙嗲鍋

新鮮鮑魚 / 廣島蠔 / 日式蟹棒
自家製手打墨魚丸 / 自家製手打蝦丸
🐮美國安格斯牛肉拼盤
手切牛小排 / 牛肩胛 /封門柳 / 牛板鍵

4️⃣ 精選火鍋配料 (用QR code 自行order)
✨食物材料多餘天上繁星✨
美國肥牛 / 牛骨清湯牛丸 / 川辣牛丸 /芫茜牛丸
豬骨濃汁貢丸 / 胡椒豬肚貢丸 /芋泥包心貢丸
特級黑豚肉 / 黃金麻吉燒 /灸燒芝心包
芥末魚丸 / 濃芝豆腐燒 / 魚豆腐 / 時令蔬菜
自家製鮮蝦水餃 / 自家製韮菜水餃
手工粟米水餃 / 手工牛肉水餃 / 嫩鴨血

🍯完美嘅一餐,點可以冇甜品😋
每位客人只需要讃好味火鍋社交平台專頁
就可獲贈瑞士Movenpick 🍦雪糕一杯

• 芝士焗波士頓龍蝦
  • 時令海鮮拼盤
2023-03-10 69 瀏覽
⸝⸝⸝⸝無限時任飲任食火鍋|每位𝟯𝟭𝟴一個價錢包咗精選頭盤、皇牌火鍋拼盤、自選湯底火鍋、精選任食火鍋配料讚好𝙁𝙖𝙘𝙚𝙗𝙤𝙤𝙠 / 𝙄𝙣𝙨𝙩𝙖𝙜𝙧𝙖𝙢 更送𝙈𝙤𝙫𝙚𝙣𝙥𝙞𝙘𝙠雪糕一開始仲會送四款前菜:椒鹽雞軟骨、手拍青瓜、陳醋雲耳、中華沙律⸝⸝⸝⸝第一部:頭盤 (4選1)芝士焗波士頓龍蝦半隻 / 老壇酸菜魚 / 四川麻辣雞煲 / 芝士焗美國生蠔(每客3隻)我哋揀咗雞煲 分為大/中/小/BB辣兩人份量都好多 食完都幾乎食唔落火鍋( ⸝⸝⸝ʚ̴̶̷̆ωʚ̴̶̷̆⸝⸝)⸝⸝⸝⸝第二部:自選湯底火鍋共有10款湯底選擇 蕃茄薯仔濃湯 / / 特濃沙嗲湯 / 芫荽皮蛋鯪魚球 / 特濃喇沙海鮮鍋 / 養生牛肝菌鍋 / 日式豆乳海鮮鍋以上湯底更可以免費轉為鴛鴦湯底而花膠竹絲雞鍋 / 滋補藥膳醉雞鍋只能單拼我哋揀四川麻辣鴨血湯拼大排檔豬骨鍋⸝⸝⸝⸝第三部:皇牌火鍋拼盤淨係呢兩款拼盤已經值回票價時令海鮮拼盤 及 美國安格斯牛肉拼盤兩款拼盤都好多款式 食材都好新鮮⸝⸝⸝⸝第四部:精選任食火鍋配料超過20款配料 可以自行用𝙌𝙍 𝘾𝙊𝘿𝙀點單肉類、丸類、餃類、麵類任君選擇—————————————味火鍋📍:旺角彌敦道678號華僑
無限時任飲任食火鍋|每位𝟯𝟭𝟴
一個價錢包咗精選頭盤、皇牌火鍋拼盤、
自選湯底火鍋、精選任食火鍋配料
一開始仲會送四款前菜:
椒鹽雞軟骨、手拍青瓜、陳醋雲耳、中華沙律

⸝⸝⸝⸝
第一部:頭盤 (4選1)
芝士焗波士頓龍蝦半隻 / 老壇酸菜魚 /
四川麻辣雞煲 / 芝士焗美國生蠔(每客3隻)
我哋揀咗雞煲 分為大/中/小/BB辣

時令海鮮拼盤 及 美國安格斯牛肉拼盤
兩款拼盤都好多款式 食材都好新鮮

第四部:精選任食火鍋配料
超過20款配料 可以自行用𝙌𝙍 𝘾𝙊𝘿𝙀點單
肉類、丸類、餃類、麵類任君選擇

—————————————
火鍋