2023-03-10
👧🏻😋👅🍽✨無限時豪華火鍋勁豐富😍-味火鍋🇭🇰 旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓 🇭🇰-🍲靚海鮮, 靚牛肉雖然得一輪, 但份量唔少亦都高質, 加埋一每位$350埋單算超值🍲全部都係好闊落既卡位, 仲要唔限時唔趕人走, 超好🍲旺角係新店, 但平日夜晚竟然坐滿, 應係尖沙咀店儲落唔少熟客, 可以openrice book枱仲有$/miles儲!-火鍋四部曲 $318 ✅ 豪華頭盤 (龍蝦/焗蠔/雞煲/酸菜魚)✅ 湯底 (10款任選)✅ 皇牌火鍋拼盤 (海鮮+安格斯牛肉)✅ 精選火鍋配料任叫-🦞🦪🫕 豪華頭盤 - 芝士焗波士頓龍蝦 (半隻) & 芝士焗美國生蠔 (3隻)💯龍蝦真心新鮮, 肉質爽口又鮮甜, 龍蝦鉗都勁厚肉💯蠔呢我自己就鍾意就咁淥多D, 更鮮甜, 佢呢個超重芝士成個殼都係, 反而遮左蠔既鮮味, 但作為頭盤都唔錯💯後面果枱叫左麻辣雞煲勁香, 可惜雞煲同酸菜魚都係2位起, 如果我地叫左就冇得試其他, 如果多人就可以試晒唔同款!-🥣湯底✨特濃沙嗲鍋好夠味, 唔使點醬油都OK; 大排檔豬骨鍋真係有一大舊豬骨一路煲, 香黑椒味✨中間有個小圓形淥海鮮就唔使俾濃味湯底遮晒D鮮味-🦐🐙🐚🥩 皇
無限時豪華火鍋勁豐富😍
味火鍋
🇭🇰 旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓 🇭🇰
🍲全部都係好闊落既卡位, 仲要唔限時唔趕人走, 超好
火鍋四部曲 $318
✅ 豪華頭盤 (龍蝦/焗蠔/雞煲/酸菜魚)
✅ 湯底 (10款任選)
✅ 皇牌火鍋拼盤 (海鮮+安格斯牛肉)
✅ 精選火鍋配料任叫
🦞🦪🫕
💯龍蝦真心新鮮, 肉質爽口又鮮甜, 龍蝦鉗都勁厚肉
🥣
湯底
✨中間有個小圓形淥海鮮就唔使俾濃味湯底遮晒D鮮味
🦐🐙🐚🥩
皇牌火鍋拼盤
💯時令海鮮拼盤有蟶子, 大元貝, 龍躉片, 海蝦, 墨魚仔, 鮑魚, 手打墨魚丸同蝦丸, 廣島蠔同蟹棒
💯全部都超新鮮, 值得一讚個飽魚, 一直都覺得鮑魚冇味唔知點解D人鍾意食🤣 但呢度果個因為新鮮真係有甜味!
💯蟶子就勁大隻好肥美, 手打墨魚丸同蝦丸超正, 可惜冇得任叫🤣
💯安格斯牛肉堆左個花形打卡靚, 油花均勻肉質好soft
🍢🥟🥬
精選火鍋配料任叫
✨推介牛骨清湯牛丸勁爆汁, 同埋鮮蝦水餃皮薄餡靚
✨黑豚肉都好味, 唔會太薄, 夠肥! 仲有菜會一小兜咁上幾方便