味火鍋 (華僑商業中心)

Yum Hotpot (Hua Chiao Commercial Centre)
約咗好耐冇見嘅朋友 想坐低慢慢傾下計我哋嚟到旺角一間無限時火鍋店 佢哋仲有好多間vip 房 啱晒重視私隱度嘅朋友餐廳每枱仲會送4款前菜💕有中華沙律、雲耳同青瓜 全部都好開胃呢喺等緊嘅時間就可以醫下肚喇******************************✨精選頭盤+無限時皇牌火鍋拼盤 ($318)呢間餐廳比較特別 設有4部曲1️⃣揀頭盤 我地揀左麻辣雞煲 少辣 雞肉份量好多 啖啖肉唔會鞋喺湯汁度炆一陣 索晒辣汁 好惹味配合洋蔥同芫荽 真係香氣四溢呀 2️⃣揀湯底 呢度可以揀鴛鴦湯底 我地就揀左:大排檔豬骨湯同豆乳海鮮鍋2款都算係比較清淡一啲嘅湯 唔會太刺激豬骨湯味道香濃 豆乳海鮮就幾鮮甜3️⃣皇牌火鍋拼盤🦐時令海鮮拼盤真係陣容鼎盛 好豐富呀❣️有新鮮海蝦、蟶子同蟹棒 垂直掛起仲有鮑魚、廣島蠔、北海道元貝同手工墨魚丸等全部海鮮食落都好鮮甜 真係好滿足呀 新鮮鮑魚大大隻 好正呀🐮美國安格斯牛肉拼盤打邊爐必備嘅菜式 擺盤精緻一份有齊幾款唔同部位嘅牛 滿足晒牛魔王有牛小排、牛肩鉀、封門柳同牛板鍵牛肉油脂幾靚 食落味道都唔錯 好有牛味4️⃣多款配料任選 其實食完前面嘅我哋已經好飽 不過都點咗少少野試下🥰🥬
約咗好耐冇見嘅朋友 想坐低慢慢傾下計
我哋嚟到旺角一間無限時火鍋
佢哋仲有好多間vip 房 啱晒重視私隱度嘅朋友
餐廳每枱仲會送4款前菜💕
有中華沙律、雲耳同青瓜 全部都好開胃呢
喺等緊嘅時間就可以醫下肚喇

✨精選頭盤+無限時皇牌火鍋拼盤 ($318)
呢間餐廳比較特別 設有4部曲

豬骨湯味道香濃 豆乳海鮮就幾鮮甜

3️⃣皇牌火鍋拼盤

🦐時令海鮮拼盤
真係陣容鼎盛 好豐富呀❣️
有新鮮海蝦、蟶子同蟹棒 垂直掛起
仲有鮑魚、廣島蠔、北海道元貝同手工墨魚丸等
全部海鮮食落都好鮮甜 真係好滿足呀
新鮮鮑魚大大隻 好正呀

🐮美國安格斯牛肉拼盤
打邊爐必備嘅菜式 擺盤精緻
一份有齊幾款唔同部位嘅牛 滿足晒牛魔王
有牛小排、牛肩鉀、封門柳同牛板鍵
牛肉油脂幾靚 食落味道都唔錯 好有牛味

4️⃣多款配料任選
其實食完前面嘅我哋已經好飽 不過都點咗少少野試下🥰

🥬時令蔬菜
一個拼盤咁上枱
有齊生菜、娃娃菜、金菇、南瓜、芋頭同粟米
每款菜都叫少少 滿足晒為食嘅我哋😎

真係啱晒朋友聚會呀 唔洗驚2個鐘就比人趕走

而家凡like 佢地嘅FB或IG
仲可以有免費嘅Movenpick 雪糕一客呢❣️

2023-04-13 92 瀏覽
因為太太很喜歡吃火鍋,而且最近看到食評,發現這裏轉了一間火鍋放題,而且無限時,當然要來品嚐一下。無限是任飲任食每位$318。首先可以選擇酸菜魚、焗波士頓龍蝦、麻辣雞煲、威靈頓焗魚柳,四款不同類型的頭盤。老壇酸菜魚,魚肉鮮嫩可口,沒有魚骨,可以放心享用。酸菜的味道不會過酸,湯頭鮮甜可口。特濃芫茜魚片鍋拼麻辣火鍋,特濃芫茜魚片鍋,芫荽份量十足,湯頭內還有馬蹄和皮蛋,具有效果作用。麻辣火鍋由於辣度調配到香港人的口味,所以建議吃辣人士,可以選擇中立以上,否則微辣或小辣,味道都不太麻辣。安格斯牛肉拼盤,有多款不同的部位,不過牛肉味道都很濃郁,只需放在湯內一會,便已經很美味了。精選海鮮拼盤(餐),有海蝦、花甲、鮑魚、蝦丸、墨魚丸、蟶子、蟹柳、魚片。所有海鮮都很新鮮,其中以蟶子的味道最為鮮甜美味。西班牙黑豚肉,肉味十足,鮮甜可口。美國肥牛,雖然沒有安格斯的質素,不過喜歡吃牛的一點也不會失望。手工鮮蝦水餃,材料豐富,餡料十足。鮮腐竹,非常配合芫荽皮蛋湯底的味道。鴨血,放在麻辣湯底內,味道一流。只要like佢嘅社交平台,每人便會有一杯雪糕。

西班牙黑豚肉,肉味十足,鮮甜可口。

手工鮮蝦水餃,材料豐富,餡料十足。

鮮腐竹,非常配合芫荽皮蛋湯底的味道。

鴨血,放在麻辣湯底內,味道一流。

只要like佢嘅社交平台,每人便會有一杯雪糕。
2023-04-12 79 瀏覽
跟朋友相約在旺角食飯慶祝其生日,因為他喜愛打邊爐,所以就選了在地鐵站旁的味火鍋大快朵頤。餐廳地點就腳,座位闊落舒適,以灰色作主調配搭木材裝飾,感覺輕鬆而時尚。這家店的火鍋放題最大特色,是無限時任食!每位$318可謂十分抵食👍👍👍👍自選頭盆是芝士波士頓龍蝦半隻,芝士焗龍蝦可謂經典惹味配搭,百吃不厭。鴛鴦鍋底是特濃沙嗲鍋及大排擋豬骨鍋,兩邊的窩底都不錯,沙嗲味夠香濃不用額外調味,豬骨清淡之餘帶些微鮮甜。雜錦菜籃,可謂應有都有,麻雀雖小,五臟俱全。二人份量剛剛好。時令海鮮拼盆 ;海鮮火鍋,最緊要係新鮮!二人份量的拼盤有鮮蝦、扇貝、生蠔、鮑魚、蜆等鮮活海鮮,見到已經興奮。火鍋不可缺少的,當然就是一盤肥牛!美國 安格斯牛肉拼盤,肉質鮮嫩,牛味濃郁,瞬間清掉了一盤!另外選了些簡單的家常配料,午餐肉、韮菜餃和枝竹,平實但美味。再來一盤皇帝菜,配合豬骨鍋有提鮮效果,為味蕾帶來清新感。各式飲品自取任飲,當然唔會客氣。讚好餐廳的社交平台,可獲贈Movenpick 雪糕一杯,吃罷感覺圓滿。

這家店的火鍋放題最大特色,是無限時任食!
每位$318可謂十分抵食👍👍👍👍

再來一盤皇帝菜,配合豬骨鍋有提鮮效果,為味蕾帶來清新感。

各式飲品自取任飲,當然唔會客氣。

位於旺角彌敦道的「味火鍋」,係一間無限時任飲任食的火鍋放題店。店內燈光明亮,裝修簡約舒適,環境感覺乾淨衛生,座位寬敞,更設有獨立VIP房間,同朋友聚會就最好不過每位$318的火鍋四步曲包括:精選頭盤四選一+皇牌火鍋拼盤+自選湯底及精選火鍋配料。另外仲有多款罐裝或枝裝飲品自助任取,性價比高四式前菜拼盤酸醋雲耳、手拍青瓜、中華沙律及炸雞軟骨,每款都清新開胃;雞軟骨香脆可口,佐酒一流芝士焗波士頓龍蝦每人有半隻,波士頓龍蝦厚肉鮮甜又彈牙,加上大量馬蘇里拉芝士一齊焗,芝味香濃四川麻辣鴨血鍋 拼 特濃芫荽皮蛋鯪魚球湯鍋可選鴛鴦湯底,不另加收費。特濃芫荽皮蛋鯪魚球湯鍋用料充足,滿載芫荽香。麻辣鴨血鍋有4種辣度可選,鴨血鮮嫩吸湯,香辣刺激時令海鮮拼盤每日精選大約8款時令海鮮:蟶子蝗、新鮮海蝦、廣島蠔、鮑魚、日式蟹棒、新鮮魚、自家製手打墨魚丸及蝦丸。每款都新鮮甜美,好高質呢!手打墨丸及蝦丸爽口彈牙,勁好食美國安格斯牛肉拼盤牛肩胛、封門柳、手切牛小排及牛板腱,整齊排列,雪花脂肪分布均勻,口感軟嫩,肉味濃郁鮮腐竹、手工韭菜水餃及鮮蝦水餃其他精選火鍋配料可以透過QR code用電話自助落單,夠晒方便✨餐廳自家

四式前菜拼盤

四川麻辣鴨血鍋 拼 特濃芫荽皮蛋鯪魚球湯鍋

時令海鮮拼盤

美國安格斯牛肉拼盤

鮮腐竹、手工韭菜水餃及鮮蝦水餃

其他精選火鍋配料可以透過QR code用電話自助落單,夠晒方便✨餐廳自家製手工水餃,皮薄餡靚,啖啖菜肉鮮香

MÖVENPICK®雪糕

每位客人凡讚好餐廳專頁,可獲贈瑞士MÖVENPICK®雪糕一杯
2023-03-29 187 瀏覽
旺角呢間新開嘅火鍋店主推無限時火鍋四步曲,一次過滿足超過四個願望🌟四式前菜拼盤包括炸雞軟骨、中華沙律、木耳和青瓜~第一部:自選頭盤(每位4選1)可以揀🧀芝士焗波士頓🦞龍蝦(每客半隻)、🐟威靈頓三文魚柳、🐥四川麻辣雞煲 (可選:大/中/小/BB辣)(兩位起)同🐟老壇酸菜魚(兩位起)~ 我同朋友都揀咗🧀芝士焗波士頓🦞龍蝦,龍蝦肉質爽彈,配上芝士焗,十分香口~記住食埋龍蝦鉗,仲有好多肉😋第二部:自選湯底芸芸眾多湯底入面,我地揀咗花膠🐥竹絲雞鍋~呢個唔可以揀鴛鴦鍋,其他大部份都可以的!竹絲雞會另外上,可以自己控制火候,唔會過老👍🏼 花膠份量都好足,一早已經放咗係湯底入面~第三部:皇牌火鍋拼盤呢部份係一次性的,包括🐟時令海鮮拼盤,內有蟶子蝗、新鮮大蜆、🐟新鮮魚類、🦐新鮮海蝦、新鮮鮑魚、🦑自家製手打墨魚丸、🦐自家製手打蝦丸、廣島蠔及🦀日式蟹棒,當中新鮮海蝦和新鮮鮑魚水準最高🤤 另外仲有🐮美國安格斯牛肉拼盤,內有手切牛小排、牛肩胛、封門柳和牛板錐~牛味濃郁😆食咗咁多肉,當然唔少得🥗蔬菜拼盤,內有娃娃菜、🥬生菜、🍅蕃茄、南瓜、炸芋頭和🌽粟米等,選料新鮮✨第四部:精選火鍋配料呢部份係任食的,不過其實食完

四式前菜拼盤
包括炸雞軟骨、中華沙律、木耳和青瓜~

第一部:自選頭盤(每位4選1)

第二部:自選湯底
芸芸眾多湯底入面,我地揀咗花膠🐥竹絲雞鍋

第三部:皇牌火鍋拼盤

第四部:精選火鍋配料
呢部份係任食的,不過其實食完上面嘅食材之後已經飽咗一大半😂,所以呢個部份都係叫咗少少🤏🏼🤏🏼建議呢個部份可以叫多啲蔬菜😚😚

飲品
有各種選擇,包括無糖茶、各式汽水、檸檬茶等,最特別係有bonaqua 微氣礦物質水~除咗原味,仲有西柚味添🤭

甜品
Like 社交平台仲可以送一杯Movenpick 🍨雪糕,當日有🍫朱古力、雲呢拿同🍓士多啤梨味,我就揀咗雲呢拿味~大滿足😊

環境:4/5
乾淨企理,大部份都設有卡位,坐得舒服😌

服務:4/5
店員親切有禮👍🏼上菜速度驚人😂收碟都好密!

食物:4/5
種類超多,可以每一樣都試啲👍🏼

Revisit: yes
同朋友打邊爐最怕就係限時限刻趕頭趕命咁食 喺旺角新開咗「味火鍋」嘅無限時任飲任飲就岩晒一班朋友聚吓慢慢食慢慢傾😌 環境超大,仲可以book 包廂同班朋友自己玩,最緊要係呢到好乾淨,光線又好光猛,空間感大坐得好舒服🫠飲品同火鍋醬料都係出面自取,飲品櫃嘅嘢飲同出面嘅好唔同😳好有特色,有好多懷舊玻璃樽嘅汽水好得意好靚😍 平時唔飲汽水嘅我都俾佢吸引到拎左支🫣 玻璃樽嘅汽水,始終都係最好飲🤤一坐低已經有四個前菜,青瓜,黑木耳,中華沙律同埋雞軟骨🍢 雖然只係冷盤但都整得好入味好食👍🏻🐟老壇酸菜魚首先揀咗個頭盤,4選1入面有芝士焗波士頓龍蝦🦞威靈頓三文魚柳四川麻辣雞煲🐔同老壇酸菜魚🐟 估唔到酸菜魚份量勁多🙈 真係一大盤,仲以為頭盤會係細細兜😂 唔係太辣,怕辣嘅朋友都可以食到👍🏻 🦑時令海鮮拼盤呢個拼盤有驚喜,有成九種食物,蟶子蝗,北海道大元貝,新鮮魚類,新鮮海蝦🦐新鮮鮑魚,自家製手打器魚丸,自家製手打蝦丸,廣島蠔🦪日式蟹棒,啲海鮮全部都好新鮮,鮑魚同蟶子蝗都好大隻,入口爽甜,自家製嘅手打丸好足料彈牙🐂美國安格斯牛肉拼盤勁正嘅牛肉拼盤,一碟已經有晒手切牛小排,牛肩胛,封門柳,牛板鍵🥹牛肉肥瘦均勻,搭

🐟老壇酸菜魚

🦑時令海鮮拼盤

🐂美國安格斯牛肉拼盤
勁正嘅牛肉拼盤,一碟已經有晒手切牛小排,牛肩胛,封門柳,牛板鍵🥹牛肉肥瘦均勻,搭埋自選咗嘅🍅蕃茄湯底同喇沙湯底都非常惹味,「封門柳」就比較有咬口,中意食厚切肉質啱晒,牛肩卷同安格斯牛小排嘅油花好靚,牛味豐富,朋友一個人獨享好滿足🙈

其實食完個頭盤酸菜魚加埋兩個拼盤已經好飽😂之後仲可以自選其他火鍋配料🫢 繼續可以任食肥牛,黑豚片,一啲特式丸類,鴨血同手工水餃🥟 臨走嗰時仲每人送一杯movenpick 雪糕🍨 $318(+1)人頭無限時真係抵到爛😳
2023-03-27 158 瀏覽
琴晚一班朋友上去打邊爐,之前打定電話,book左間房!去到又有雞煲,又有酸菜魚!又龍蝦!味道都好味!打邊爐手切牛小排好好食!海鮮好新鮮!其他既丸類,魚皮都好正!選擇多!最正係放題支裝汽水!出面好少見!環境方面,完全唔會迫!坐得好舒服!冷氣夠(最好帶定件外套上去)!電話點餐!上菜速度都快!追加既肥牛唔會好似其他果d任食既咁樣(好似食香口膠咁)!真係食得落肚既!整體都好滿意!一定會返食!3舊幾水!真心抵同推介!
2023-03-27 86 瀏覽
以前食放題要計住時間食得好趕,今時今日嘅放題,隨咗任飲任食,仲係無限時,真係食得享受😎————————-🍲精選頭盆➕皇牌火鍋拼盤➕無限時任飲任食火鍋四部曲⋯⋯第一部曲:「精選頭盤」芝士焗波士頓龍蝦🦞威靈頓三文魚柳或四川麻辣雞煲(BB辣、小辣、中辣、大辣)或老壇酸菜魚(四選一)——————————-第二部曲:「選湯底」10款湯底任你選✌️✌️鴛鴦湯底都無額外收費,正✌️🍲日式豆乳海鮮鍋配🍲養生牛肝菌湯鍋我就揀咗呢兩款,一款夠特式,一款好養生👍✌️😋我哋就揀咗呢兩款👍🦞芝士焗波士頓龍蝦:芝士夠香濃,味道又足夠。龍蝦肉彈牙有口感,仲有好多蝦羔😋🍣威靈頓三文魚柳外面酥皮香脆—————————第三部曲:「皇牌火鍋拼盤」1⃣️🐮美國安格斯牛肉拼盤👍手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵四款牛肉嫩滑鮮嫩,海鮮新鮮肉質爽甜2⃣️精選時令海鮮拼盤🦐🐟🦪🥠:—————————第四步曲 :「QR Code 自選任食配料」好多款式任你食🐮🐷🥟🍙🍜🐟🌽🍡🥬🥒🥗—————————另外每位客人凡讚好本店社交平台專夏可獲贈瑞士雪糕一盒💕咁我梗係要食埋雪糕🍦🤣🤣🤣🤣—————————-火鍋上的四部曲,精緻美味吃不停😋😋其實開心🥳簡…單就在

————————-
🍲精選頭盆➕皇牌火鍋拼盤➕無限時任飲任食火鍋四部曲⋯⋯
第一部曲:「精選頭盤」
芝士焗波士頓龍蝦🦞威靈頓三文魚柳
——————————-
第二部曲:「選湯底」
10款湯底任你選✌️✌️
鴛鴦湯底都無額外收費,正✌️
🍲日式豆乳海鮮鍋配🍲養生牛肝菌湯鍋
我就揀咗呢兩款,一款夠特式,一款好養生👍✌️😋
我哋就揀咗呢兩款👍
🦞芝士焗波士頓龍蝦:
芝士夠香濃,味道又足夠。龍蝦肉彈牙有口感,仲有好多蝦羔😋
🍣威靈頓三文魚柳
外面酥皮香脆

—————————
第三部曲:「皇牌火鍋拼盤」
1⃣️🐮美國安格斯牛肉拼盤👍
手切牛小排、牛肩胛、封門柳、牛板鍵
四款牛肉嫩滑鮮嫩,海鮮新鮮肉質爽甜
2⃣️精選時令海鮮拼盤🦐🐟🦪🥠:

—————————
第四步曲 :「QR Code 自選任食配料」
好多款式任你食
🐮🐷🥟🍙🍜🐟🌽🍡🥬🥒🥗

另外每位客人凡讚好本店社交平台專夏可獲贈瑞士雪糕一盒💕
咁我梗係要食埋雪糕🍦🤣🤣🤣🤣

—————————-
火鍋上的四部曲,精緻美味吃不停😋😋
其實開心🥳簡…單就在你身邊..·
食….拍…寫.. 已經成為我生活中的一部份
鍾意食..鍾意拍…鍾意寫..留下美食回憶
—————-
朋友食完一致讚成,下次再黎食~性價比極高,唔限時可以一路任飲任食到夜晚12點,打邊爐之前仲有雞煲/酸菜魚食,火鍋配料高質,特別係海鮮真係好新鮮!!❤️四川麻辣雞煲 4款頭盤之中,揀左雞煲~可以自選辣度,雞件好嫩滑又入味🧡時令海鮮拼盤 好豐富~打卡一流既海鮮拼盤!! 差d 以為眼花,鮑魚係新鮮到仲識郁~大海蝦一食就知好新鮮,肥美既鱔口感好彈牙,北海道大元貝,超大粒帶子好鮮甜~手打墨魚丸都好彈牙好高質💛美國安格斯牛肉拼盤 有手切牛小排+牛肩胛+封門柳+牛板鏈,肉味濃郁,而且一片片砌個花型,擺盤都已經好夠吸引💚火鍋湯底 10款湯底之中揀到超足料好鮮甜既蕃茄薯仔濃湯鍋,同埋菇菌味好濃郁既養生牛肝菌湯鍋~鴛鴦鍋唔洗加錢好加分!!💙任食配料 必食炙燒芝心丸+濃芝豆腐燒呢d 邪惡丸丸,仲有唔同款式既手工水餃 蔬菜 肉類,好飽好滿足!!食材高質之外,d 醬料仲好出色,個醬油底質感濃稠,點咩都好食~ 飲飽食飽之後,follow FB/IG 仲有movenpiok雪糕食,完美句號🥰

今次搵到間位於旺角可以無限時任食嘅打邊爐 「味火鍋」,餐廳環境夠大好舒服,抽氣做得好,所以唔會食完成身味!醬料有成14樣可以揀,勁正!野飲方面都好多選擇,最開心嘅係有玻璃樽嘅可樂飲,非常難得🤩🤩每枱會包左4款前菜,包括雞軟骨、中華沙律、拍青瓜同木耳,啲小菜好簡單,但係味道非常好,都有啲獨特嘅口感同風味道。頭盤係四揀一嘅,有龍蝦、威靈頓魚柳、酸菜魚同雞煲揀,我哋揀咗芝士龍蝦半隻同威靈頓魚柳,兩樣菜式都好精緻,龍蝦鮮美多汁,威靈頓魚柳就口感柔軟,好好味。😋😋然後就係火鍋啦,會包左海鮮盤同安格斯牛肉盤,2盤食材好新鮮,啲量又夠,佢d鮑魚仲要郁郁下,正野。湯底就揀鴛鴦鍋,要咗麻辣鴨血同日式豆乳海鮮,兩款湯底口感都好好,麻辣鴨血鍋辣度夠,豆乳海鮮鍋就口感滑滑嫩嫩,兩者都有啲獨特嘅風味。菜盤都非常新鮮,菜種類都多。而其他邊爐配料都多達20樣可以揀,真係花多眼亂,而且like餐廳ig或fb仲送movenpick雪糕添,真係食到好鬼滿足。整體黎講,餐廳性價比高,食材新鮮,環境舒服,而且又唔限時,岩晒一班肉食獸黎大食返餐

2023-03-24 419 瀏覽
味覺係我哋身體一個好神奇嘅功能,可以分辨到唔同嘅味道,間接仲可以分埋食材唔同嘅等級,所以進化到今時今日對食物嘅執着。 🤭而呢啲就係喺味火鍋食完之後所得出嚟嘅感受,對於味道嘅執着真係令人好敬佩😌可以無限時打邊爐,品嘗好味道,真係好jeng。芝士焗波士頓龍蝦— 🦞喺未正式食火鍋之前第一步曲就係先揀一道頭盤,🦞用龍蝦做頭盤,的確夠晒奢侈。🦞燒烤味十足嘅龍蝦配埋芝士絕對係經典嘅配搭🦞,鹹鮮嘅配搭,亦都夠晒海洋味道,最重要係龍蝦肉夠新鮮結實🦞頭盤都可以揀威靈頓三文魚柳,呢個係餐廳強烈推薦大家食嘅,本身我都諗住嗌兩客龍蝦肉,不過既然講到呢個唔食唔得,又點可以錯過呢?威靈頓三文魚柳-🐟金黃酥香嘅外層,入面係肉質嫩滑又有魚油香,切開又香又誘人,🐟入口有豐富嘅口感,令人一試難忘🐟第二部曲揀好火鍋嘅湯底,🍲鍾意食辣嘅走萬物錯過麻辣鴨血鍋,夠晒辣又有鮮鴨血,可以叫鴛鴦湯底,咁就唔使三心兩意。🍲之後就會進入第三部曲嘅重頭戲,首先會享用到時令海鮮拼盤🦐北海道大元貝— 🤍白雪雪嘅肉身鮮甜,當然就不在話下,🤍原味食又得或者去自助醬料嗰度調配自己最鍾意嘅味道亦都冇問題🤍新鮮海蝦— 🦐一串串嘅生猛海蝦,淥嘅時間亦都唔需

海鮮拼盤

之後就會進入第三部曲嘅重頭戲,首先會享用到時令海鮮拼盤🦐
新鮮海蝦— 🦐一串串嘅生猛海蝦,淥嘅時間亦都唔需要太長,🦐連個殼都夠晒脆顯得格外嘅新鮮,🦐唔需要醬料都食出甜味,鮮艷嘅橙紅色就係最好嘅證明🦐
新鮮鮑魚— 💙同海蝦一樣都係精神生猛嘅狀態,所以煮熟咗之後亦都好彈牙💙

自家製手打墨魚丸同自家製手打蝦丸🦑你都係呢一度嘅招牌作每一粒都係親手製作無添加,裏面都的確幾足料,而且保留晒墨魚同埋蝦嘅原汁原味🦑
美國肥牛

之後就輪到無限嘅時間,主角當然就係美國肥牛, 🐮肥牛嘅雪花紋,每一疊都有些少唔同,整體都非常有藝術感,🐮脂肪同肉嘅比例都有一定嘅標準。好快熟,亦都唔會韌,🐮新鮮即切零雪藏味,🐮啖啖肉香油脂香同埋牛香,非常滿足,🐮點買豉油碟或者乾碟更加打開味蕾嘅新境界🐮

肉類仲有特級黑豚肉— 🐷肉香感覺就唔肥,肉質亦都係傾向嫩滑🐷

手工嘅嘢食,除咗有上面蝦滑墨魚滑之外,亦都有

手工鮮蝦水餃— 🥟隻隻都係人手包,以裏面嘅鮮蝦豬肉餡亦都以唔同嘅方式呈現,🥟反而係將兩種材料融為一體,但蝦嘅一切味道都同豬肉餡混合左,🥟反而係一種更和諧嘅表達🥟

牛骨清湯牛丸,芫荽牛丸🍢呢兩款牛丸都係呢一度幾受歡迎,原因都係裏面除咗係牛肉之外,🍢更加有唔少嘅小窿窿裝住微微嘅牛骨湯,咁就有少少爆汁感覺,🍢更加有牛骨髓嘅味道。至於芫荽牛丸就亦係一個創新嘅配搭,🍢芫荽味唔太重,啱晒初時芫荽嘅人,同牛類都幾夾,🍢咁就唔會單單得個牛嘅濃味,亦帶有清新嘅作用🍢

另外呢一度嘅飲品,🥤亦都係令人出乎意料,汽水大部份人都熱愛飲樽裝,呢一度就正正好滿足到對汽水有要求嘅食客。🥤每支都凍冰冰,咁先夠gur。 汽水唔啱仲有一系列嘅清涼清熱氣嘅飲品,實有一款啱口味。 🧃埋單之前不妨追蹤一下呢一度嘅社交網站仲有一份小小嘅驚喜禮物就係movenpick 雪糕, 🍨食完一個大餐就係需要甜品來作最正嘅收尾🍨又頭盤又海鮮又有牛肉,仲打邊爐送雪糕,性價比確實高。

火鍋 (華僑商業中心) (旺角)
旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓
手工鮮蝦水餃
2023-03-19
10 分鐘 (堂食)
海鮮拼盤
美國肥牛
手工鮮蝦水餃
2023-03-24 88 瀏覽
同啲同事過嚟食,食完估唔到有驚喜😎環境闊落,乾淨好食,👍👍唔似其他連鎖火鍋店一樣睇得出老闆有心經營,食材新鮮特別係啲海鮮,個火鍋爐專門設計左中間有個位放海鮮❤️幾特別特別推介魚滑,蝦滑👍夠晒彈牙新鮮特別淨係食完頭盤,海鮮拼盤同埋牛肉拼盤,都已經值回票價👍但係vip房真係好難book位,次次都要預早book🥹
同啲同事過嚟食,食完估唔到有驚喜😎
特別推介魚滑,蝦滑👍夠晒彈牙新鮮特別
淨係食完頭盤,海鮮拼盤同埋牛肉拼盤,
都已經值回票價👍
但係vip房真係好難book位,次次都要預早book🥹
2023-03-24 56 瀏覽
頭盤出色之後到揀湯底我揀咗麻辣湯底有誠意夠辣夠香食咗海鮮盤加牛肉已經好飽好足料其他任食配料太多推介川辣牛丸仲有生榨啤酒啤酒夠凍汽水紙包飲品任飲職員服務態度好專業$3xx /位超值
頭盤出色
專業
$3xx /位
超值
2023-03-24 77 瀏覽
超高質火鍋放題 冇限時間任飲任食每位$318打邊爐四步曲第一部:自選頭盤❤️威靈頓三文魚扒酥皮香脆而唔厚 切開裡面 有用忌廉菠菜做成既醬包著三文魚扒 而三文魚扒焗既時候啱啱好 嫩滑 多汁 好吃❤️芝士焗龍蝦(半隻)龍蝦新鮮 加土厚厚既芝士去焗 香濃既芝士熔化在新鮮既龍蝦上面 好有水準第二部:自選湯底❤️特濃海鮮喇沙湯正宗星馬喇沙 湯頭濃 好有椰香 ❤️特濃沙嗲湯沙嗲醬有炒過 加上有花生粒既花生醬 好惹味 同開胃第三部:王牌火鍋拼盤❤️時令海鮮拼盤扇貝好新鲜 鮑魚彈牙 手打墨魚丸 新鮮墨魚打成膠 再造成丸 好弾牙 手打蝦丸 彈牙 正 必食第四部:任食精選火鍋配料其他配料 用QR code落單 必點炸魚皮 夠香脆 另有響鈴 萵筍片 牛骨清牛丸牛味濃 彈牙 仲有超多配料 可以選擇呢到 Like 社交平台仲有Movenpick杯裝雪糕送添呢到位置勁方便地鐵站一出行1分鐘就到 加分味火鍋 (華僑商業中心) (旺角)旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓
超高質火鍋放題 冇限時間任飲任食每位$318
打邊爐四步曲

第一部:自選頭盤
❤️威靈頓三文魚扒

❤️芝士焗龍蝦(半隻)

第二部:自選湯底

第四部:任食精選火鍋配料
牛味濃 彈牙 仲有超多配料 可以選擇

呢到 Like 社交平台仲有Movenpick杯裝雪糕送添
呢到位置勁方便地鐵站一出行1分鐘就到 加分

火鍋 (華僑商業中心) (旺角)
旺角彌敦道678號華僑商業中心3樓
星期日放假小篇👧🏻又想放肆下,去左位於旺角新店《味火鍋 》打邊爐! 食物款色同平時打邊唔一樣,可以食到芝士焗龍蝦、海鮮拼盤再加無限時火鍋放題,真係好吸引,可以同朋友任飲任打邊爐成晚。由於是新店,餐廳裝橫新穎,以灰色特色牆為主,環境闊落有好多間包廂,同朋友傾計得黎又有好高嘅私人度。👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼⭐第一部-芝士焗龍蝦頭盤可以選擇半隻芝士焗龍蝦、威靈頓焗三文魚、麻辣雞煲或者酸菜魚可以選擇。我地都選擇左焗龍蝦,龍蝦肉好鮮彈牙,仲有好多蝦膏食,芝士配上蝦膏連埋龍蝦肉一齊食,口感豐富滿足,好食😋⭐第二部-自選湯底足足有10款湯底選擇,部分湯底更可以免費雙配,我地選擇左日式豆乳海鮮鍋和特濃喇沙海鮮鍋。小篇👧🏻喜歡特濃喇沙海鮮鍋,湯底好濃郁,材料豐富,味道有少少辣。⭐第三部-皇牌火鍋拼盤💕時令海鮮拼盤:💕北海道大元貝 💕新鮮魚類、海蝦、鮑魚💕廣島蠔、日式蟹棒💕自家製手打墨魚丸、蝦丸份量好多的海鮮拼盤,特別喜歡大元貝、海蝦和鮑魚,新鮮嫩滑彈牙。⭐美國安格斯牛肉拼盤:💕手切牛小排💕牛肩胛 💕封門鍵💕牛板鍵牛肉拼盤的肉類都幾嫩滑,而家牛味濃郁。淨係食個拼盤都已經食到半飽了,然後就可以開始下半場。⭐第四部-火

👅 𝓜𝓮𝓷𝓾𝓼
⭐第一部-芝士焗龍蝦

⭐第二部-自選湯底

⭐第三部-皇牌火鍋拼盤

💕時令海鮮拼盤:
💕北海道大元貝
💕新鮮魚類、海蝦、鮑魚
💕廣島蠔、日式蟹棒
💕自家製手打墨魚丸、蝦丸

⭐美國安格斯牛肉拼盤:

💕手切牛小排
💕牛肩胛
💕封門鍵
💕牛板鍵

⭐第四部-火鍋配料

火鍋配料有美國肥牛、西班牙黑豚肉、特別多丸類選擇、自家製手包水餃類、蔬菜類和麵類,有好多好好食嘅丸類。

小篇👧🏻特別鐘意包心芋頭貢丸,濃汁牛骨丸,想講任食配料選擇好多。

食物都好乾淨,而且新鮮,仲可以坐成晚一邊傾計一邊打邊爐實在滿足。

⭐飲品方面亦都有好多選擇,多款汽水和茶類。