2023-04-02
吳曉串中環蘇豪鴨巴甸街41-49號金豪大廈地下上層UG/F, King Ho Building, 41-49 Aberdeen Street, Soho, Central去LKF 飲酒食野, 打定肚有點食物落肚, 會無咁易醉, 同一通飲到半夜, 好易肚餓, 所以起行前又去食野先。$78錫紙花甲粉,因為有粉絲可以當成有澱粉質的主食。花甲好觧甜,,底下有娃娃菜同金菇, 加入粉絲的優勝之處是吸盡鮮甜湯汁,粉絲口感彈牙, 灑上大量芫荽.份量大碗$58 豬腩肉 2串,有脂肪就是皇道,油香十足$38 satay 雞肉幾好食,燒得香噴噴$78 麻辣皮蛋好開胃,麻油香菜很惹味。$48雞腎 2串爽口燒得乾身,再灑上大量調味,吃得過癮。$ 38 鴨舌彈牙,調味惹味燒得香,啜得我很開心,是我吃個最香口的鴨舌。另外仲有酒香鴨舌,一樣好吃到停不了,是店家自製而不是買現成領口,怪不得那麼好吃,必點。$88 鰻魚炒烏冬,日式日味,加了鰻魚同日本飯素,好味又大份以上份量夠2人食到8成飽, 唔好食到大飽呀, 唔係等陣飲酒好易漲到嘔, 是給喜歡飲酒的大家宗告, 小飲怡情。
中環蘇豪鴨巴甸街41-49號金豪大廈地下上層
$78錫紙花甲粉,因為有粉絲可以當成有澱粉質的主食。
$58 豬腩肉 2串,有脂肪就是皇道,油香十足
$38 satay 雞肉幾好食,燒得香噴噴
$78 麻辣皮蛋好開胃,麻油香菜很惹味。
$48雞腎 2串爽口燒得乾身,再灑上大量調味,吃得過癮。