2017-10-02 113 瀏覽
--* 吞POT 雞煲火鍋.住家菜--* 油麻地彌敦道560號譽發廣場22樓--* 滋補花膠螺片雞煲,可選半隻雞或一隻雞。--* 花膠螺片份量足,雞件肉質嫩滑,還加了一些秀珍茹伴肴湯,整煲湯十分清香鮮甜,味道濃郁!--* 皇帝菜與生菜,蔬菜洗得乾淨,新鮮翠綠!--* 桂花蚌,必食之選!--* 桂花蚌只需灼兩灼就可以食了,爽甜無比!--* 蓮藕爽脆有咬口!--* 美國桶蠔,,必食之選!--* 這裏有日本廣島蠔和美國桶蠔選擇,當有選擇時會較偏好選桶蠔,個人認為桶蠔無論體積鮮甜等都勝過廣島蠔!--* 豬頸肉--* 熟透後的豬頸肉爽彈嫩滑!
--* 吞POT 雞煲火鍋.住家菜
--* 油麻地彌敦道560號譽發廣場22樓

--* 滋補花膠螺片雞煲,可選半隻雞或一隻雞。
--* 皇帝菜與生菜,蔬菜洗得乾淨,新鮮翠綠!
--* 桂花蚌,必食之選!
--* 桂花蚌只需灼兩灼就可以食了,爽甜無比!
--* 蓮藕爽脆有咬口!
--* 美國桶蠔,,必食之選!
--* 豬頸肉
--* 熟透後的豬頸肉爽彈嫩滑!
2017-09-29 100 瀏覽
同幾個兄弟聚會,唔知點解多數都離唔開雞煲同邊爐,其中有個話呢間餐廳個湯底好特別,所以就揀左呢間。入到去裝修企理,比我既第一印象係實而不華,唔知食物質素又如何呢我地叫左個花雕藥材雞煲,雞肉好嫩滑,而且雞味濃郁。雞件索晒花雕酒味,令雞既鮮味再次昇華。雞煲既其他配料都好入味,而且好足料,叫得藥材煲就真係好多藥材係入面,同裝潢一樣實而不華總結黎講呢個雞煲係必食之選,好味之餘仲可以補下身,一個字:正!另一個值得推介既就係佢地既招牌沙律,好多餐廳既沙律好多時都係啲用沙律菜,但係呢到就比較特別,佢地用咗蘋果條嚟取代咗菜既角色。將沙律醬撈勻蘋果條,口感份外爽脆之餘,味道亦好清新食完個雞煲當然唔好嘥咗個湯底啦所以我哋就叫左少少火鍋配料用黎打邊爐~推薦比鐘意食雞煲既你地!

食完個雞煲當然唔好嘥咗個湯底啦
所以我哋就叫左少少火鍋配料用黎打邊爐~

推薦比鐘意食雞煲既你地!
2017-09-29 98 瀏覽
同一大班friend約食飯,首選就當然係雞煲同邊爐啦,今次就簡左呢間吞pot~花雕雞煲,藥材味好重但非常惹味,好多藥材,真材實料,估唔到藥材同雞煲咁夾對於唔鍾意食熱氣嘢嘅人嚟講係首選,因為感覺健康好多芝士響鈴卷係即叫即炸,表皮炸得香脆,內層充滿住流心芝士,放入口啲芝士湧晒出黎,而且仲吸收左花雕湯底既味,好邪惡好好味,值得推介~羊肉片,薄切得嚟仲好大塊, 食落去唔會太過膻,而且份量都幾多~魚皮都係即叫即炸,成籃都係, 非常香脆,值得一讚~最後仲有一兜雞仔,可惜唔食得...😂

對於唔鍾意食熱氣嘢嘅人嚟講係首選,因為感覺健康好多

魚皮都係即叫即炸,成籃都係, 非常香脆,值得一讚~

最後仲有一兜雞仔,可惜唔食得...😂
2017-09-28 193 瀏覽
又打邊爐啦。今日食雞煲。餐廳係22樓,黎既時候咁啱太陽落山,係22樓睇住個日落食野,好靚。係度食野夜景唔錯。因為有少少喉嚨痛,所以叫左個養生花膠藥膳雞煲。藥膳雞煲入邊有好多材料,驚補身。除左半隻雞,有螺肉,花膠。飲左一啖湯,花膠藥膳既味道好夾。雞肉都有輕微既花膠藥膳味,好養身。雞肉好滑,加埋自己整既醬料,豆瓣醬同沙茶醬,係我打邊爐既最愛。螺肉都好鮮,彈牙。叫左碟頂級美國肥牛,大大碟既靚肥牛。浸左幾秒鐘再攞上黎食,好甜呀。牛肉滑,爽口,同埋冇雪櫃個陣味,高質牛肉!邊食邊飲王老吉,好清爽呀,今日慢慢食打邊爐,冇時間限制,好自在。
又打邊爐啦。今日食雞煲

因為有少少喉嚨痛,所以叫左個養生花膠藥膳雞煲
藥膳雞煲入邊有好多材料,驚補身。除左半隻雞,有螺肉,花膠。
飲左一啖湯,花膠藥膳既味道好夾。
雞肉都有輕微既花膠藥膳味,好養身。

叫左碟頂級美國肥牛,大大碟既靚肥牛。
浸左幾秒鐘再攞上黎食,好甜呀。
牛肉滑,爽口,同埋冇雪櫃個陣味,高質牛肉!