2018-05-25 83 瀏覽
好少食唔係放題式既雞煲,睇相見賣相唔錯,約埋表妹去食可能因為價錢偏貴,而且唔係任食型,所以人比較少,相對下環境就會靜d,冇咁大油煙。-一坐低會比左盤調味料你先,搞完一大輪佢就會收走。-我地鐘意有藥材味既食物,於是揀左花雕藥膳雞煲 花雕藥膳雞煲個湯雖然都有唔少油,但仲係接受範圍裡面。藥材的確幾多,參、紅棗、淮山,全部都食得唔錯d雞好林好嫩,食個不停可惜既係個湯實在太淡,聞落去好香藥材味,但飲落去冇乜花雕同藥材味。我地飲左兩啖都冇乜興趣,直接加湯"綠"野算-因為價錢比較貴,所以我地只係揀左4樣野食。十全大寶丸生拆蟹粉墨魚丸、黑松露墨魚丸、黃金海膽墨魚丸、香煎鵝肝蝦丸、芝心牛丸。總共5款丸,每樣兩粒,兩個人食岩岩好唔洗爭全部都係手打既,質地好實淨,彈牙,每款都各有特色。我個人就最鐘意鵝肝蝦丸(圖片係芝心牛丸),味道濃郁又爽口-牛骨髓幾粉,綠一綠就食得,滑溜溜-豬頸肉大約有10塊左右,有一定厚度。豬頸肉有樣好,就係唔易韌。我地綠左好耐都唔覺硬,爽口既-自創爆芝響鈴未食過有芝士係裡面既響鈴,好特別,又唔會覺得怪炸得香脆,浸一浸湯就食得-輕輕鬆鬆飲一杯清露,幾樣餸就食到飽。如果願意花多少少錢,不妨
好少食唔係放題式既雞煲,睇相見賣相唔錯,約埋表妹去食

一坐低會比左盤調味料你先,搞完一大輪佢就會收走。

我地鐘意有藥材味既食物,於是揀左花雕藥膳雞煲

花雕藥膳雞煲
d雞好林好嫩,食個不停

因為價錢比較貴,所以我地只係揀左4樣野食。

牛骨髓
幾粉,綠一綠就食得,滑溜溜

豬頸肉

自創爆芝響鈴
未食過有芝士係裡面既響鈴,好特別,又唔會覺得怪
炸得香脆,浸一浸湯就食得

輕輕鬆鬆飲一杯清露,幾樣餸就食到飽。如果願意花多少少錢,不妨黎試下
2018-05-23 68 瀏覽
朋友小聚,因为有个朋友不想吃辣的,所以点了滋补的花胶螺片鸡汤锅。之前吃过旺角的鲜xx煮的花胶鸡汤锅觉得超好食!这家没有那么香浓,没有整只鸡而是一些鸡肉块,不过味道也不错。毕竟鲜xx煮现在都要提前好几天book张台才有位,而且价格都贵d。不过后来加汤好似就不是原鸡汤而是普通高汤了,味道淡了好多。而且最开始汤就不多,一人一碗后差不多就要加汤,后来涮的火锅配料就没有那么好吃了。除了锅底酒水外全都半价真是抵食,原价就稍贵了点,不过在香港都算正常价位。韩国牛肉眼好食,但也不算太惊人的美味。朋友不吃芝士所以没有点独家的芝士响铃好可惜。菜的质素都不错,丸子尤其好吃,墨鱼丸里有脆脆的墨鱼碎,口感好弹!3个人共花586,吃得很满足。环境都唔错,落地窗好靓。以后有机会还会来尝尝别的鸡煲。

2018-05-19 1212 瀏覽
旺角美食琳琅滿目,幸好有朋友介紹呢間雞煲火鍋先無走寶。間餐廳係23樓,呢個高度個靚景真係一流,雖然唔係坐近窗邊位置,但環境都算闊落。餐牌有好多嘢揀,樣樣都想食,連出面好少可以食到嘅牛骨髓同脆肉鯇都有得食,所以諗咗好耐,但湯底諗都無諗就揀咗滋補螺片花膠雞煲,因為三位女士都想補一補叫咗湯底之後就可以揀醬料,有成9款調味料咁多,有我至愛芝麻醬個雞煲我地嗌咗半隻,但原來份量都非常之多,個鍋底夠深夠厚,唔驚整污糟又可以鎖住啲熱力,啲雞好滑身又多肉,花膠都好腍身,有啲人可能好鐘意超杰身嘅花膠湯,但我反而覺得佢呢種濃稠度啱啱好,唔會飲兩啖就好滯。平時打邊爐都係食肥牛,第一次試牛小排,勁得呀!估唔到肉味咁香濃,油脂分佈好靚,而且又滑身,勁快就掃哂!最期待嘅十全大補丸黎啦!就咁睇賣相都好吸引,好明顯係新鮮手打,色彩繽紛望落胃口都好啲,有五款,每款兩粒,包括生拆蟹粉墨魚丸、黑松露墨魚丸、黃金海膽黑墨丸、香煎鵝肝蝦丸同芝心牛丸首先試咗芝心牛丸,以為會好燙口,但食落成粒擺落口都唔會辣到嘴,好正,牛丸無筋唔痴牙,配埋芝士好襯再黎就係海膽墨丸,好有驚喜,本身以為淨係得海膽醬,估唔到真係有真嘅海膽粒,好鮮香仲有鵝肝

仲有鵝肝蝦丸,又係有真鵝肝,蝦丸又彈牙爽滑,抵食

跟住輪到芝士響鈴,朋友話係必食,但驚會好飽所以只係嗌咗3件,佢一睇就知係新鮮即炸,浸咗2秒就即刻攞返上黎,香脆得嚟又吸收咗湯汁嘅精華,依家諗起都好想再食

食埋個響鈴都7成飽,所以嗌咗個紅薯粉完滿結束呢餐,本身以為係粗身個隻,原來係偏幼,質感都幾特別,更加可以食到花膠湯嘅味道

最後要介紹下呢杯大檸樂,真係好大杯!兩個人飲都夠, 即刻gur哂~~ 正!
  • 自創爆芝響鈴
2018-05-16 84 瀏覽
識食友人又帶我搵食,今次係食雞煲火鍋。話說佢早排upload過十全大補丸相,我就一直都想試,適逢佢就生日,我地就去慶祝下。都幾多野揀,眼花繚亂。友人生日,由佢發版。螺片花膠雞煲 - 好清,好多骨膠原,食完覺得皮膚靚左安格斯牛小排 - 必點,好好食,牛味濃,肉質鮮嫩,食到停唔到口。十全大補丸 - 呢個就係傳說中嘅十全大補丸喇!果然名不虛傳,粒粒都有特色。每粒丸都好有心思地用唔同顏色嘅碟裝住,好搶眼。個人最愛係呢粒芝心牛丸,芝士流心,齒頰留香。紅薯粉 - 好幼滑,似韓式粉絲,乾拌醬油最正!芝士響鈴 - 另一芝士代表,又係必食!啱啱炸起真係好酥脆。我嘅食法係一半就咁食,一半就加啲湯喺中間。咁樣可以嚐到響鈴兩種唔同嘅味道。大檸樂、西柚特飲、鹹檸七 - 分別叫左三杯唔同飲品。最愛西柚特飲,清新得黎又解渴。

都幾多野揀,眼花繚亂。友人生日,由佢發版。

螺片花膠雞煲 - 好清,好多骨膠原,食完覺得皮膚靚左

安格斯牛小排 -
必點,好好食,牛味濃,肉質鮮嫩,食到停唔到口。

個人最愛係呢粒芝心牛丸,芝士流心,齒頰留香。

紅薯粉 - 好幼滑,似韓式粉絲,乾拌醬油最正!

2018-05-15 121 瀏覽
友人帶路黎搵食,原來呢棟野上面有咁多餐廳,果然識食,今晚就先食個雞煲!友人介紹要食花膠雞煲,個煲一到好香花膠湯味,唔咸,可以當湯品嚐,另外雞肉都好滑,有原片花膠,開頭以為會好濃味,但原來係清清地,整體感覺唔錯,個湯底仲有少少菇可以食。打邊爐當然要食牛,揀左頂級安格斯牛小排,呢個部位真係好好食,貴得有道理,薄得黎有一定厚度,好香牛味,點啲豉油更加正!友人仲話必試爆芝響鈴,新鮮炸出黎好驚辣到,入面有濃濃芝士香,幾特別,但食完一個已經飽左一半。重頭戲黎啦,登登,就係十全大寶丸,聽個名就想笑,超大粒,5種味入面最鍾意芝士牛丸,咬落好香,但小心入面嘅芝士爆出。最後就落紅薯粉,要食埋先覺得完滿,本來有人想食白飯,好在無叫,薯粉有處理過,唔會過長,方便夾黎食!

螺片花膠雞煲

頂級安格斯牛小排

紅薯粉
螺片花膠雞煲
頂級安格斯牛小排
紅薯粉
2018-05-15 120 瀏覽
前幾日同左朋友一齊做完瑜珈前,突然好想食雞煲。咁啱朋友前排同同事食飯時食過一間叫呑POT的雞煲餐廳,而且因為雞煲的煲有少少藥膳未,同其實一般雞煲有啲分別,所以我地就揀左呢間餐廳,打電話去BOOK下,睇下仲有無好,真係好彩今日仲有位。呑POT都算易揾,係旺角道轉入太子方向的彌敦道,行前少少就到。一入到餐廳個層,見到門口有雞公仔就知係佢啦,好容易知道已經搵啱。我地居然好好運可以坐到窗口位,因為餐廳位於大廈23樓,可眺望大角咀。吞POT會按人頭每位收醬油10元,但係選擇不少,配料都新鮮,又可接個人喜好揀配料。我地揀了一個香辣雞煲BB辣,因為雞煲之後會預你加湯打邊爐,所以就算係BB辣,都會比較偏辣,但係雞件可口又帶有少少藥膳味道,比較特別。半隻雞兩個人加埋都食左約十件,大細同多少都恰當,可以有位再食埋打邊爐。邊爐食材我地揀左脆肉鯇片、手打四寶丸、皇帝菜,仲有揀了一個炸魚片頭小食。炸魚片頭會配一個甜酸醬,魚片頭脆卜卜好好食,再點埋個醬,味道有D似炸鯪魚球,魚片彈牙,三角形的切割令到四方八面都變得香脆。脆肉鯇片的厚薄適中,焯幾焯就上碟便會剛剛好,加上雞煲味濃,不用加太多醬油也好食和夠味。菜蔬方面就

香辣雞煲BB辣

炸魚片頭小食

脆肉鯇魚片

菜蔬方面就揀了打邊爐首選頭幾位的皇帝菜,就算淥一陣都吸到湯底的味道。
皇帝菜
手打四寶丸有牛、蝦、墨魚和墨汁丸四款,我個人比較鍾意墨汁丸和蝦丸,特別墨汁丸,比例剛剛好,不會墨汁味太濃,加堆雞煲的湯底一起食,就更加美味。
香辣雞煲BB辣
炸魚片頭小食
2018-05-15 61 瀏覽
因為加左人工所以今晚決定同屋企人去打邊爐慶祝一番。佢地上網睇到介紹旺角打邊爐,所以放工就直接去吞pot了!幸好訂左位,見場內刀坐滿左食客,相信食物質素一定有保證呢!胡椒豬肚湯底:初初媽媽十分擔心豬肚會好硬而咬不開,但原來豬肚不會硬。加入胡椒令整個湯底更為惹味和香口!想食不漏湯底既朋友,不防一試佢!豬腸外皮炸得好香炸,當中帶少量肥膏,畢竟是豬腸。豬腸口感外炸內軟,點埋泰式辣醬令炸豬腸更為惹味啊!鯇魚片是大家一致認為最值得推介既火鍋配料,除左大大塊之外,師傅所切成既厚度,令口感再度增加。經焯後,口感十分爽口又鮮味呢!蝦滑果然是手打,焯後口感十分彈牙!而且充滿左鮮味。加上有少量蟹籽,令到口感因而增加了,值得推介!魷魚份量尚算多,焯後不會覺得硬而咬不開。而口感是爽口的!烏冬價錢為適中,份量可供二人食用,麵質滑滑的,十分飽肚!

幸好訂左位,見場內刀坐滿左食客,相信食物質素一定有保證呢!

魷魚份量尚算多,焯後不會覺得硬而咬不開。而口感是爽口的!

烏冬價錢為適中,份量可供二人食用,麵質滑滑的,十分飽肚!

2018-05-12 182 瀏覽
連續第二晚打邊爐!不過質素與昨晚相比是差了一點,但勝在經濟實惠。我們19:30交枱,除了煲/鍋、醬料與酒水外,其他都有半價優惠。我們七人,叫了兩個雞煲,酒水和火鍋料,都只是1100。雞煲裏的雞雞味非常淡。胡椒豬肚裏的配料反而不錯,因為胡椒味重,很入味。花雕藥膳雞煲味道正常,沒甚麼驚喜。兩款煲內雞的份量其實蠻多。叫了十多款火鍋料。大部份都是正正常常。較突出的有:手打牛丸 - 牛味很足,不過削牙身了點、牛柳粒 - 煮久些更好味,但同枱的有人覺得太韌。Encore機會低的有:黑豚豬腩肉 - 真的太肥了吧,都沒有肉吃、爆芝響鈴 - 加了芝士後太溜。

花雕藥膳雞煲

胡椒豬肚雞煲

牛柳粒

韮菜餃

2018-05-01
牛柳粒
2018-05-12 113 瀏覽
最近連續幾日陰天, 落毛毛雨, 令到個人都冇咩活力, 突然諗起香噴噴既雞煲同打邊爐即時癮起, 而早排係旺角收到張傳單主sell雞煲+火鍋, 餐廳名令我印象深刻, 叫"吞POP", 於是book定位今晚同舊同學放工後食餐雞煲醒下胃。打邊爐當然要混醬, 醬油 HK$10/位呢度有7款雞煲選擇, 每款亦可自選半隻/一隻雞, 而我地就揀左【香辣雞煲】HK$138/半隻雞雞煲已經預先調味煮好, 一上檯開蓋已經食得, 有火爐滾住, 個汁比較杰, 要快食再加湯打邊爐, 否則好易痴底。雞煲有走辣至大辣不同程度選擇, 而我地就揀左bb辣, 但食得辣既我, 都覺得辣度非bb辣級, 唔食得辣既朋友建議都係走辣。不過雞煲係辣辣地先惹味, 雞煲內有大量洋蔥、半隻雞既雞件, 醃得好入味, 不能煮太耐, 否則雞件冇咁嫩滑。【手打四寶丸】HK$95分別有牛丸、蝦丸、墨魚丸、黑墨丸, 雖然沒有彈牙口感, 墨魚丸中有少少墨魚幼粒增加口感。【自家制鮮蝦雲吞】HK$60雲吞中既蝦雖然不是原隻, 但蝦肉是鮮甜爽口, 雲吞中有淡淡既韭菜味。【脆肉鯇片】HK$58鯇片開邊, 近魚皮位幾爽口【皇帝菜】HK$30色澤嫩綠清甜

打邊爐當然要混醬, 醬油 HK$10/位

呢度有7款雞煲選擇, 每款亦可自選半隻/一隻雞, 而我地就揀左【香辣雞煲HK$138/半隻雞
香辣雞煲

【手打四寶丸】HK$95

【自家制鮮蝦雲吞】HK$60
自家制鮮蝦雲吞

【脆肉鯇片】HK$58
鯇片開邊, 近魚皮位幾爽口
脆肉鯇片

【皇帝菜】HK$30
色澤嫩綠清甜

香辣雞煲
2018-05-05 102 瀏覽
今日返工由朝做到晚,又開埋O丅都未做完,有同事說不如一齊去吞 Pot 先,明天再做埋佢,另一位同事即答我們不會偷懶的,同事笑說是去旺角的吞Pot雞煲火鍋食晚飯。不是叫你們吾做野吞Pot!🤣就啱優惠時段真係好抵食👍火鍋店地方雅潔,因為位於23樓,所以近窗的位置可以睇到窗外的景色。同事急不及待叫定啤酒等食~~今天雖然天氣熱,但我們長時間在冷氣地方工作,所以叫左胡椒豬肚雞鍋,因為胡椒可以驅驅寒氣,暖暖胃。先來飲碗湯,湯味鮮甜,胡椒味好香濃,還有滑嫩的雞,粟米和枝竹。墨魚滑加左蟹子增加⬅️口感,鮮味彈牙。桂花蚌都算大碟,鮮味爽口!脆鯇片真的好脆啊!味道很鮮又大塊。皇帝菜好嫩又新鮮。食火辣多菜少肉健康d!
就啱優惠時段真係好抵食👍
同事急不及待叫定啤酒等食~~

墨魚滑加左蟹子增加⬅️口感,鮮味彈牙。

桂花蚌都算大碟,鮮味爽口!
脆鯇片真的好脆啊!味道很鮮又大塊。

皇帝菜好嫩又新鮮。食火辣多菜少肉健康d!
2018-05-03 89 瀏覽
今天放工與女兒往太子整頭髮,吾經吾覺整左3個鐘,個肚餓到吾想行,髮型師介紹我們去旺角726号的吞 Pot雞煲火鍋.住家菜,佢話果度食物吾錯,叫我們試下,剛好髮型師收工去食,我和女兒就跟住佢去試試!火鍋指定動作……混醬!胡椒豬肚雞鍋(半隻):這鍋湯很重胡椒香味,雞肉鮮嫩,豬肚夠林,還有枝竹、羅白和粟米等,湯程奶白色,味夠濃又有鮮味,真係好好飲!水魷鬚:水魷新鮮,口感彈牙。脆肉鲩片:魚片起雙飛,好大片,鮮味又有口感!桂花蚌:新鮮的桂花蚌,口感爽口,切記不要灼太耐,否則會靭。手打蝦丸:用鮮蝦手打而成,鮮甜彈牙。

火鍋指定動作……混醬!

水魷鬚:水魷新鮮,口感彈牙。

脆肉鲩片:魚片起雙飛,好大片,鮮味又有口感!

桂花蚌:新鮮的桂花蚌,口感爽口,切記不要灼太耐,否則會靭。

手打蝦丸:用鮮蝦手打而成,鮮甜彈牙。
2018-04-30
  • 蚌花蚌
  • 脆肉鲩片
  • 胡椒豬肚雞鍋
2018-05-01 95 瀏覽
今晚收工後接埋女朋友一齊出旺角行下,順便食埋晚餐,我地去咗一棟好多野食揀gei大樓,揀左間餐廳,因為想打邊爐同食雞煲,入面都算幾多人,不過我地都好快有位坐,坐低睇咗陣就叫咗個滋補螺片花膠雞煲,內有半份雞,螺片都算幾多,雞都好入味,啖啖肉都幾好食。食到咁上下,都見就來食晒d雞同螺片,就叫侍應幫我地加加水,佢地gei手腳都好快,好快就搞掂,我地就可以加d羊肉片,牛柳粒,油麥菜同埋生根,呢間d食物都算好高質,羊肉無*蘇味,而且夠新鮮。牛柳粒份量夠多,而且唔會太大粒,都好新鮮好好食。油麥菜夠多,生根都不差。每年都會食好幾十次邊爐,但有d真係好求其,而且有d真係唔新鮮,但呢間真係可以話係食過gei邊爐之中價錢唔貴之餘,食物質素係相當有保證。所以真心的推薦大家去試下!
油麥菜夠多,生根都不差。
2018-03-21
  • 辣酒花螺雞煲
2018-04-30 129 瀏覽
行完山最岩就是刷大餐友人建議去吞pot,我還一時反應不過來,去邊吞pot啊?原來是這間吞pot雞煲😂個名已經夠曬吸引星期日晚18:00上到黎,不用等位,直接入座。環境一流位於23樓,可以飽覽旺角風景,而且天還未黑,店舖內采用自然光,好舒服枱面就有餐牌和點菜紙,好吸引,即叫即整,新鮮食材,不知道味道如何落單同時,店員好快手攞醬料,每位收費$10,混醬時間又開始了😂好香啊我們揀了胡椒豬肚雞煲,半隻雞,估唔到份量都多大大件,雞好嫩滑,時間剛剛好,一上菜就可以食,雞肉也吸滿胡椒湯味道,十分入味豬肚好乾淨,好新鮮,爽口又滑手打四寶丸上場,真係即叫即整,好有誠意,不似外面打邊爐的急凍貨爽口,多汁,牛丸最正墨魚丸都好好食,真係好新鮮,咬下去都有新鮮的肉汁彈出黎朋友說不得不叫這款芝士嚮鈴剛剛新鮮炸起,先試一口,好薄好脆,不油膩,中間有濃濃的芝士,再放入火鍋一,兩秒,芝士受熱溶化,仲正一定要試,冇介紹錯最後叫了個菜菜藍,份量多,兩個人食唔曬,還想試更多配料,但是兩個人真的吃不完,下次再拖成班朋友一齊來再食高質雞鍋火鍋
行完山最岩就是刷大餐

星期日晚18:00上到黎,不用等位,直接入座。
環境一流
胡椒豬肚雞煲(半隻)
好香啊
我們揀了胡椒豬肚雞煲,半隻雞,估唔到份量都多
豬肚好乾淨,好新鮮,爽口又滑

手打牛丸
爽口,多汁,牛丸最正
墨魚丸都好好食,真係好新鮮,咬下去都有新鮮的肉汁彈出黎
自創爆芝嚮鈴
朋友說不得不叫這款芝士嚮鈴

一定要試,冇介紹錯
菜菜藍

高質雞鍋火鍋

2018-04-29
胡椒豬肚雞煲(半隻)
自創爆芝嚮鈴
菜菜藍
2018-04-30 53 瀏覽
趁呢幾日天氣涼返少少,把握機會係夏天之前再食多次雞煲。朋友係旺角返工,所以揀左呢間近旺角地鐵站嘅雞煲黎試下。地點真係好方便,旺角站出黎行2,3分鐘就到。好彩朋友book左位,一上到去就可以入座,食到中途八點左右已經見到門口好多人等位,所以建議人多的話記得book定位。由於我地得兩個人,就叫左重慶麻辣雞煲($138/半隻)。落單後侍應會俾醬料我地混醬,其實食雞煲通常都好濃味,所以唔洗點醬都得。等左五分鐘左右個雞煲就到喇,而且已經熟左即刻可以食,唔駛等佢再煲,啱晒我呢啲心急嘅人。今次叫左小辣,啲雞已經入晒味,又麻又辣好正,同朋友都覺得下次可以再辣啲試下中辣。雞嘅份量都夠2-3個人食,所以之後叫多幾碟野已經好飽。試左十全大寶丸(蟹粉墨魚丸,黑松露墨魚丸,海膽黑墨丸,鵝肝蝦丸,芝心牛丸),應該係呢度嘅招牌,因為差唔多每一枱都有叫。全部丸都幾彈牙,最鍾意係海膽黑墨丸,值得一試。仲有打邊爐唔少得嘅肥牛,本來想叫牛三郎但驚食唔晒,所以叫左碟頂級雪花肥牛,油脂分佈都ok,最緊要肉質夠嫰唔會韌。

今次叫左小辣,啲雞已經入晒味,又麻又辣好正
,同朋友都覺得下次可以再辣啲試下中辣。

2018-04-25
  • 重慶麻辣雞煲
2018-04-26 67 瀏覽
約左fd響旺角兩條友開餐食雞煲,響始創相會,又吾想行到去一品咁遠。打開Openrice睇,見到附近有間吞pot 雞煲都幾多like就決定一試。行到彌敦道726號,老實講從來冇留意過呢橦大廈,估吾到成橦都係食肆,旺角區真係柳暗花明又一邨。一出𨋢就見到個大魚缸。之後職員安排入座坐窗邊,落地玻璃加上高樓層,望住旺角既夜景,都幾好feel.廢話少講,嗱嗱林點野食先。睇menu, 其實都好多選擇。見佢有個招牌必食既"滋補螺片花膠雞煲"有少少心郁想試,但我地兩個畢竟係重口味既人,又係沖住雞煲而黎,所以最後都揀左個"重慶麻辣雞煲",小辣。話咁快就上雞煲啦,一聞到陣雞煲味,d 口水就湧出黎。🤤我地叫既係半隻雞,份量一般但每件雞都幾大舊,舊舊都鋪滿汁,Yummy食完雞,另外單點左十全手打大寶丸,打邊爐吾少得既肥牛同冬季限定既西洋菜。十全大寶丸,睇個menu 係五種手打丸既混合板,粒粒都好大,有誠意。印象最深刻既係"手打黃金海膽黑墨丸",因為我係海膽怪同行都係好肥牛之人,黎到點肥牛呢關,當然要食豪佢,點"頂級雪花肥牛".肥牛既賣相好吸引,脂肪岩岩好,一啲冰都冇,吾知係咪新鮮既呢🤔以$178 蚊黎講,咁既質

一出𨋢就見到個大魚缸。

廢話少講,嗱嗱林點野食先。
睇menu, 其實都好多選擇。

話咁快就上雞煲啦,一聞到陣雞煲味,d 口水就湧出黎。🤤

印象最深刻既係"手打黃金海膽黑墨丸",因為我係海膽怪

以$178 蚊黎講,咁既質素算抵食。

最後就係西洋菜,中規中距,起碼冇渣。

我地斯斯然吹水,都食左差吾多兩粒鐘,眼見門口已經有人排隊等位,但職員都冇催我地,值得一讚。
當然,我地都係識做既人
見到咁既環境都嗱嗱林埋單交枱。
2018-04-25