2018-05-25
好少食唔係放題式既雞煲,睇相見賣相唔錯,約埋表妹去食可能因為價錢偏貴,而且唔係任食型,所以人比較少,相對下環境就會靜d,冇咁大油煙。-一坐低會比左盤調味料你先,搞完一大輪佢就會收走。-我地鐘意有藥材味既食物,於是揀左花雕藥膳雞煲 花雕藥膳雞煲個湯雖然都有唔少油,但仲係接受範圍裡面。藥材的確幾多,參、紅棗、淮山,全部都食得唔錯d雞好林好嫩,食個不停可惜既係個湯實在太淡,聞落去好香藥材味,但飲落去冇乜花雕同藥材味。我地飲左兩啖都冇乜興趣,直接加湯"綠"野算-因為價錢比較貴,所以我地只係揀左4樣野食。十全大寶丸生拆蟹粉墨魚丸、黑松露墨魚丸、黃金海膽墨魚丸、香煎鵝肝蝦丸、芝心牛丸。總共5款丸,每樣兩粒,兩個人食岩岩好唔洗爭全部都係手打既,質地好實淨,彈牙,每款都各有特色。我個人就最鐘意鵝肝蝦丸(圖片係芝心牛丸),味道濃郁又爽口-牛骨髓幾粉,綠一綠就食得,滑溜溜-豬頸肉大約有10塊左右,有一定厚度。豬頸肉有樣好,就係唔易韌。我地綠左好耐都唔覺硬,爽口既-自創爆芝響鈴未食過有芝士係裡面既響鈴,好特別,又唔會覺得怪炸得香脆,浸一浸湯就食得-輕輕鬆鬆飲一杯清露,幾樣餸就食到飽。如果願意花多少少錢,不妨
一坐低會比左盤調味料你先,搞完一大輪佢就會收走。
我地鐘意有藥材味既食物,於是揀左花雕藥膳雞煲
花雕藥膳雞煲
因為價錢比較貴,所以我地只係揀左4樣野食。
十全大寶丸
牛骨髓
幾粉,綠一綠就食得,滑溜溜
豬頸肉
自創爆芝響鈴
輕輕鬆鬆飲一杯清露,幾樣餸就食到飽。如果願意花多少少錢,不妨黎試下