2018-10-16
今晚約咗個friend打邊爐, 因為又係週末放鬆吹水嘅時候。 工作關係我哋揀咗喺旺角 726嗰棟食廈, 成棟大廈都有不同嘅餐廳,放題,任君選擇。 加上地面有好多宣傳單張推廣,我們都study了一會。最後我地決定去"吞POT".因為前一排食咗一次雞煲我哋今晚試睇吓有咩其它湯底可以打邊爐。唔食得太惹味熱氣嘅我們果然同時間揀咗"招牌魚湯鍋底"。湯底清甜無比,有濃厚嘅魚味但唔腥, 越飲越舒服, 湯底仲有好多材料, 極多嘅蘿蔔 ,粟米,豆腐,蕃茄,秀珍菇。 睇返餐牌食物都有好多選擇。我哋試咗貴妃蚌。 非常爽甜, 新鮮無腥味, 配魚湯都幾夾。試了幾款手打丸, 自家製粒粒都好巨型 大個乒乓波。 手打蝦丸彈牙鮮甜, 做得唔錯。 牛柳粒仍然係我哋嘅至愛。 肉味濃而且有口, 份量都唔少。油麥菜日亦清脆嫩綠。餐廳位於23樓,可俯瞰鬧市, 入夜後景色不俗。
唔食得太惹味熱氣嘅我們果然同時間揀咗"招牌魚湯鍋底"。
睇返餐牌食物都有好多選擇。
我哋試咗貴妃蚌。 非常爽甜, 新鮮無腥味, 配魚湯都幾夾。
牛柳粒仍然係我哋嘅至愛。 肉味濃而且有口, 份量都唔少。
油麥菜日亦清脆嫩綠。
餐廳位於23樓,可俯瞰鬧市, 入夜後景色不俗。