2019-08-26
講起吉壽,數下手指,我諗中間已隔左有差唔多十年既時間,再黎食。一別十年,由舊時同成班中學同學嘻嘻哈哈,慳慳埋埋同朋友慶祝生日,呢家既同桌已變成未婚妻。吉壽,亦由寫紙落單,變左做掃barcode用app落單。不得不讚,相當方便,同相當準同有效率既改動。佢地提供比你出去拎既野食,仍然係相當吸睛同多花款呀今日有蘿蔔牛腩,炸雞,章魚燒,小籠包等等。話說太吸引,我好快已經比呢啲質飽我半個胃,但真係忍唔到都係個句,食放題當然係瘋狂叫刺身,佢地黎既速度同數量都相當準繩。三文魚,鰻魚,同帶子呀,都大大粒,食落好有口感,勁有滿足感。如果唔係好食生野,其他小食都好正同新鮮,比如係咖喱炒蟹,蟹粥。都好入味。最推薦都係黃金蝦,個皮一級棒。野飲方面,超級多選擇,你見幾多凍櫃就知,仲有幾隻sake飲。最意外係有熱野紙包野飲。係咁食刺身,可能會食到個人凍凍地,有暖野飲算係細心之舉