可能因為價錢問題所以會比較多人上左五樓一出lift超級多人Book左8點等左約15分鐘先入到去入座計食2個鐘首先係地方好多人既關係我地5個人要逼少少坐係張4人枱到我地叫左3次野食第一次等左好耐有剌身,壽司,小食等食物15分鐘過後見未來再叫多一次剌身、卷物等等不過反而係卷物先來然後就係第一轉既剌身上枱啦整體來講,食物既質素都唔錯食物既味道會跟住下面既次序去寫番出來︰剌身 > 壽司 > 小食 > 燒物 > 炸物 > 湯叫左兩盤剌身張紙既所有野都叫齊晒第一盤既野好得但第二盤就覺得差少少d三文魚片好肥(可能因為接近魚皮位置,有幾片既邊位都有一塊薄薄既白色野)亦要提既係吞拿魚出面既吞拿魚大部分都唔係整得好食呢到既都一樣(應該係來貨問題,唔關食店事)可以一咬開就斷開兩節睇落唔太新鮮推介大家食︰鱆紅魚片、玉子、鮑片壽司叫左6款每人每款都有一件普普通通咁但要推介七味和牛壽司牛肉好薄下唔洗咬好耐先食得晒醬汁都整得好好但係虎蝦壽司就有啲怪怪地佢係一隻蝦加上泰式辣醬我唔太鐘意呢種味道要讚既係壽司既賣相整得好靚小食方面我地正係叫左螺肉同一個沙律味道一般般冇咩出奇、特別不
可能因為價錢問題

首先係地方好多人既關係
我地5個人要逼少少坐係張4人枱到

我地叫左3次野食
第一次等左好耐
有剌身,壽司,小食等食物
15分鐘過後
見未來再叫多一次剌身、卷物等等

不過反而係卷物先來
然後就係第一轉既剌身上枱啦

整體來講,食物既質素都唔錯
食物既味道
會跟住下面既次序去寫番出來︰
剌身 > 壽司 > 小食 > 燒物 > 炸物 > 湯

叫左兩盤剌身
張紙既所有野都叫齊晒
第一盤既野好得
但第二盤就覺得差少少
d三文魚片好肥
(可能因為接近魚皮位置,
有幾片既邊位都有一塊薄薄既白色野)

亦要提既係吞拿魚
出面既吞拿魚大部分都唔係整得好食
呢到既都一樣
(應該係來貨問題,唔關食店事)
可以一咬開就斷開兩節
睇落唔太新鮮

推介大家食︰鱆紅魚片、玉子、鮑片

壽司叫左6款

佢好似都係比一份我地

串燒同燒肉
唔可以唔提既係羊鞍
(雖然我個鼻唔靈
聞唔到佢既「蘇味」)
但我朋友話聞到有「蘇味」
不過羊肉好似唔多放題食得到

不過呢到既牛柳粒都唔會有以上情況出現
冇特別加上醬汁
好好食

炸物都叫左唔少嫁
有炸蠔、南瓜、蕃薯同蝦天婦羅
炸蠔遜色左少少
另外三樣好正
好甜也

最後三樣食物
忌廉蜆湯、雞絲翅、焗海鮮湯
忌廉蜆殼好多忌廉
但係好少蜆肉,可作改善

焗海鮮湯可以加少少海鮮上去

有特別推介或者提點既而我又食過都放晒出來
希望大家試多d啦
2013-04-30
2013-05-15 49 瀏覽
上次同朋友黎食過,只係記得呢間放題好旺場好逼。不過記得野食唔錯,咁就試多次黎滿足貪心嘅媽咪(可惜唔小心delete 晒D相)因為母親節嘅關係,都仲係好多人,不過我地遲左少少到都係等左一陣啫一坐低媽咪已喪叫至愛魚生,好快就黎一大盤砌得靚靚嘅魚生!正呀!完全滿足晒我地魚生狂家族嘅要求我地食左兩三轉大量三文魚、甜蝦、北寄貝、希靈魚、貝柱等等,先至叫其他野食!再黎一輪大盤壽司,我最鍾意火炙牛肉壽司!媽咪就叫左新鮮三文魚同炸軟殼蟹芝士卷!突然發現而家有温泉蛋食喎,我又急不及待黎一隻,好味呀!好似日本食過嘅味道呀因為媽咪唔太食熱氣野,所以就算見隔離枱D天婦羅好正都冇叫!加上我地專攻生食,個肚已經冇乜多餘嘅空喇只係再叫左D串燒蝦同牛,普普通通啦!燒細細粒有機甜番薯同芝士魚餅就好味!燒羊鞍都好淋,值得試試!我地最後黎個牛乳海鮮煱,雪糕同厚燒菠蘿都冇食就已經好滿足,收手喇總括:價錢合理,上菜速度快!好開心媽咪好滿意我呢餐嘅安排,已經話要再黎食過
上次同朋友黎食過,只係記得呢間放題好旺場好逼。
不過記得野食唔錯,咁就試多次黎滿足貪心嘅媽咪

(可惜唔小心delete 晒D相

一坐低媽咪已喪叫至愛魚生,好快就黎一大盤砌得靚靚嘅魚生!
正呀!完全滿足晒我地魚生狂家族嘅要求

再黎一輪大盤壽司,我最鍾意火炙牛肉壽司!
媽咪就叫左新鮮三文魚同炸軟殼蟹芝士卷!

突然發現而家有温泉蛋食喎,我又急不及待黎一隻,好味呀!
好似日本食過嘅味道呀

因為媽咪唔太食熱氣野,所以就算見隔離枱D天婦羅好正都冇叫!
加上我地專攻生食,個肚已經冇乜多餘嘅空喇

只係再叫左D串燒蝦同牛,普普通通啦!
燒細細粒有機甜番薯同芝士魚餅就好味!
燒羊鞍都好淋,值得試試!

總括:價錢合理,上菜速度快!

好開心媽咪好滿意我呢餐嘅安排,已經話要再黎食過

2013-05-12
母親節
2013-04-30 20 瀏覽
Waiters態度勁差,甚至以呼喝同命令式同我地講嘢!場面混亂,好多嘢叫咗但最終都冇出現!我地一行十三人叫三份鯖魚,來得半條,問個waiter,𠳔夠膽死話果度係3份。跟住就是但出D野食敷衍我地,數量又亂出,天婦羅一件都冇出現過,D手卷就係咁來質飽你,仲要收我地一人一百八十幾銀,唔好問我D野好唔好食,成晚食來食去都係得果幾樣野,淨係知道食到一肚氣!隔離附近幾張枱都食到發哂脾氣!唉,......都唔知點解咁多人去貼錢睇啲waiters面色。
2013-04-12
今日與5年無見舊同事兼好友ANN ANN, 去咗旺角吉壽日本料理傾飽食飽, 好開心耶~~~~~~依間因為係旺角地區好方便, 同埋間中做團購, 所以好多人去@@原來我朋友都嚟咗幾次了, 唔怪得之佢提議依間啦, 雖然地方好逼, 無多餘椅比我哋放袋, 大包細包, 仲要全程攬住個袋食, 但魚生好新鮮, 又嚟得快, 雖然有漏單, 但侍應又肯快手追單, 所以都唔係等好耐, 佳因佢哋想快快食飽你, 送客, 又接下一場囉, 哈哈!總括嚟講, 價錢平, 選擇多, 上菜快, 新鮮

總括嚟講, 價錢平, 選擇多, 上菜快, 新鮮
2012-08-14
2013-04-14 8 瀏覽
屋企人介紹呢間放題唔會漏單味道唔錯!難得今日放早諗住試下,book左9點半!等左15分鐘左右就有位啦!一行三人個個岩岩收工緊係肚餓,點左第一輪野食 。初時刺身小食都出得算快,每份份量唔算多味道都真係唔錯!但等到10點4左右,其實只係黎左我order既4分1。等到10點半見到好多同我差唔多時間入既都食得7788,咪話唔激氣!催左話好多野未到,順面落多次order,態度都好好即時幫我睇都好快再黎埋壽司同炸物!但已經等到食龍肉都無味,但其實佢啲份量好小好快已經食哂!又等到11點第1輪order都重有小量款式未到第2輪order又未到!唔催都唔知原來第2輪order漏哂單第1輪點既燒菠蘿多春魚人地枱食完走我地都未有,再催佢就叫我地即時再寫好快再出比我地!交完紙仔點知見到啲壽司師父開始清洗壽司枱重要用埋洗潔精!見到呢個情景佢即刻黎啲壽司都無咩意欲食!9點9入食2個鍾11點last order,11點半要走。但居然等既時間重多過食,浪費時間!以後都唔會再黎!
2013-04-13
2013-04-08 19 瀏覽
由於之前訂了位,所以不需等侯已可入坐。坐位比較迫,可能每間放題都差唔多。至於人手方面,職員都算有禮,沒有走單情況。食物方面,刺身、壽司新鮮,但甜蝦太細隻。天婦羅好味,尤其是蝦及蕃薯。炸物就比較失色,吉列蝦、蠔太厚炸粉及多油。其如的串燒、羊胺都好好味!值得一提,上店鋪前在樓下入口處撞啱有人派coupon,每位可即減$10,見到記住拎呀!
由於之前訂了位,所以不需等侯已可入坐。坐位比較迫,可能每間放題都差唔多。至於人手方面,職員都算有禮,沒有走單情況。食物方面,刺身壽司新鮮,但甜蝦太細隻。天婦羅好味,尤其是蝦及蕃薯。炸物就比較失色,吉列蝦、蠔太厚炸粉及多油。其如的串燒、羊胺都好好味!值得一提,上店鋪前在樓下入口處撞啱有人派coupon,每位可即減$10,見到記住拎呀!
2013-04-07
  • 三文魚刺身,燒羊胺
2013-04-08 26 瀏覽
因天雨關係, 由燒嘢食變左去食放題, 三間選一間嘅情況下, 我同另外兩個朋友揀左嚟吉壽, 原因為其中一個朋友嚟過, 覺得唔錯, 冇謂搏嘛~BOOK左5:30最早嗰場, 被安排坐喺近許願牆隔離, 對住好多許願紙, 幾好MOOD架, 加上張枱係預左俾三人坐, 唔會怕坐多個會俾侍應傳菜時撞到, 幾貼心~坐落唔夠一分鐘, 侍應哥哥已經拎左個頭盤俾我哋, 叫我哋邊食邊叫啦~ 頭盤係一碟新鮮嘅刺身, 有幾種唔同嘅魚生, 而且都幾厚架, 又有鮮味, 啱哂勁餓嘅我~~~ 落單紙有十幾張, 小食、燒物、炸物, 泰式, 串燒、仲有好多好多....雖然放題都係大致食嗰D嘢, 但咁多張紙, 感覺好多嘢好食~先講刺身, 每件其實都算厚, 我哋叫左三文魚, 希靈魚, 魷魚, 甜蝦等, 講最鮮最好味嘅係甜蝦, 然後係三文, 其他嘅都OK, 只係唔夠前面嗰兩種咁甜咁鮮, 我最鍾意食玉子, 所以都叫左好多, 佢嘅玉子唔似其他鋪頭嗰D整到一層層, 但食落味道又一樣喎, 唔錯唔錯~前菜有枝豆、蜆肉, 酸蘿蔔、泰式鳳爪~ 枝豆裝滿哂個碗, 好似唔使錢咁, 蜆肉唔係普通嘅醬汁, 似用左沙律, 味道比較清新~ 酸蘿蔔入哂味好開胃

前菜有枝豆、蜆肉, 酸蘿蔔、泰式鳳爪~ 枝豆裝滿哂個碗, 好似唔使錢咁, 蜆肉唔係普通嘅醬汁, 似用左沙律, 味道比較清新~ 酸蘿蔔入哂味好開胃, 鳳爪太大隻, 反而覺得有D難咬.....
串燒叫左牛肉、雞腎、腸仔、蝦、芝士魚餅, 牛肉比較韌, 雞腎冇咩特別, 腸仔入面有碎粒粒, 似黑椒但又唔辣, 幾野~ 蝦就冇咩鮮味, 可能食咗甜蝦刺身有左比較....芝士魚餅就唔好味, 芝士唔夠多, 魚餅就得舊粉....燒多春魚落單係一份份嘅, 唔知係我哋誤會左定係張單唔清晰, 一份原來得一條....而且唔香口....煙肉車尼茄嘅煙肉包唔哂個車尼茄, 燒出嚟有D散左, 唔夠完美....
炸物中嘅芝麻雞翼係全餐中最好味嘅, 炸得啱啱好唔會燶或者太硬, 脆得嚟又唔覺肥膩, 中翼上面有D芝麻粒, 個樣好吸引, 所以食左兩隻~~仲炸左D類似年糕嘅波波球, 只係得煙韌又黏口...炸蠔我就冇食, 朋友一叫再叫, 應該唔錯吧~ 仲有一個炸香芋粒同蕃薯粒, 兩款都好特別, 唔係間間餐廳都食到, 覺得可以試試~

煮物類就叫左牛油粟米, 夠多牛油, 熱食最好~ 忌廉煮蜆嘅忌廉好味, 而且每隻蜆都有肉, 開哂口, 唔呃人~ 羊架我冇份食, 但見朋友食乾淨D哂骨, 應該入味同好味~ 和牛肉煮得過左時, 變得好韌同冇和牛味; 煮牛舌亦一般, 配菜嘅洋蔥同雜菜比主角多幾倍....仲有辣味魷魚鬚, 好野味, 有D似中式鳳爪嘅醬但辣少少, 正~
最後叫左壽司, 只係差鰻魚冇食過, 叫左兩款, 一款有芝士, 一款係普通, 前者我以為塊芝士鋪喺鰻魚面, 但點知係夾喺飯入面, 感覺古怪唔好食, 後者正常, 亦夠燒汁, 不過不失~
臨走ORDER左雪糕, 四種味道選擇: 朱古力、芒果、雪尼拿、芝麻, 都係細細杯蓮花杯, ORDER唔使一分鐘就嚟, 快到我哋都仲未食哂枱面D嘢, 結果只好食左雪糕先.....唔係甜品囉....
2013-04-05
  • 辣味魷魚鬚
2013-04-02 30 瀏覽
果日同一班朋友黎到旺角吉壽依間餐廳食放題。好彩我地有預早訂位,因為一黎到就見到大堂有唔少人等緊位。我地唔洗等就入得去,仲被安排坐「卡位」,真係好! 但係見隔離啲情侶坐到咁逼,都替佢地感到唔舒服因為空間唔係太大,但枱就好多好密。之後我地坐低,就即刻剔紙叫野食。放題有幾張唔同色嘅紙俾我地剔,分別有炸物、刺身、熟食等等。普遍人都會分開幾輪咁食,所以一開始每道菜剔五至十客就ok!因為選擇好多,樣樣黎少少就成枱都係!所有刺身都佈滿雪,好似未解哂凍咁,搞到有雪味,真係有啲可惜!不過等一陣食 食落去都ok嘅,一盆咁黎賣相好靚,刺身亦有光澤。之後都掛住食冇影到相,不過最為深刻都有幾樣食物!忌廉煮硯 : 忌廉味濃郁、香噴噴!硯好似細隻咗啲,亦被忌廉汁搶咗鮮味!羊鞍 : 一般般,老咗少少。燒牛柳 : 幾juicy,唔會太乾,但肉質一般。芝士魚餅 : 好特別!第一次食,外脆內軟,好香口。但芝士味偏重所以有啲漏,食一舊就足夠!燒海蝦 : 用竹籤吉住,剝隻蝦果時唔會周圍走。蝦好鮮甜,唔錯!有汽水同雪糕供應,正!!總括黎講店舖食物質素一般,環境好嘈吵,星期日價錢更較為貴,每人$2xx。冇平日咁抵食,其他地方都唔洗
因為空間唔係太大,但枱就好多好密。

之後都掛住食冇影到相
,不過最為深刻都有幾樣食物!

羊鞍 : 一般般,老咗少少。
燒牛柳 : 幾juicy,唔會太乾,但肉質一般。

有汽水同雪糕供應,正!!

總括黎講店舖食物質素一般,環境好嘈吵,星期日價錢更較為貴,每人$2xx。冇平日咁抵食,其他地方都唔洗依個價錢。
題外話/補充資料: 該餐廳有列明浪費食物者要罰錢(不過可能唔會咁做,可能只作警剔),大家最好食幾多叫幾多啦。
2013-03-24
2013-02-09 15 瀏覽
向來也喜歡吃吃不同的日式放題,是次之行就是到訪旺角的吉壽,預早訂了多人的位置,但於到訪時目睹了一個史無前例般洶湧的情況。 吉壽位於一個樓上鋪的位置,大堂空間相當有限,當天晚上的人群是誘張得連針也插不進,要不友人把我從升降機內拉出來,我也進不去了。好不容易,獲編掛了座位,座位空間感低還是可體諒的,但當晚除了有兩張圓櫈外,其中一個位置更是強行安排出來的,當晚那個座位不停在頭後要上菜給旁邊的那一桌,很不方便。簡單介紹一下點的菜式好了。炸物是用一個很大很大的盤子上的,十分有氣勢,綜合而言,炸物是吃出油分不少的,但值得讚的是炸物吃得出是新鮮即炸的,整晚最日出色的是芝麻雞翼,炸得金黃,表面微脆香口,滿是芝麻香,好吃。炸年糕則是較為膩口之選,吃一半已覺吃整件會是吃不下去的。炸雞軟骨是不錯的小吃,小小的,很容易會吃上不少。另外有兩款我很愛的炸物便是炸南瓜和炸蕃薯了,兩者皆是粉嫰的。其中一樣頗具創意的炸物便是炸墨魚丸了, 大大顆的,但質素便是見人見智了。刺身也是很大的一盤,刺身的水準是略為令人失望的,刺身有雪水味,而且三文魚刺身的水準也是稍為參差。總的而言,食物的水準不是太差,但論環境和價錢,市面上選擇

簡單介紹一下點的菜式好了。

總的而言,食物的水準不是太差,但論環境和價錢,市面上選擇還有更多吧,或許我也真的未必會再光顧了。

消費: $160
2013-01-12
30 分鐘 (堂食)
2013-01-29 11 瀏覽
今日同朋友6人一齊去食吉壽,因為預早book位所以完全唔洗等位,人都未齊野都未叫,店員已經拎左兩碟刺身過黎叫食住先.(當時真係好肚餓)食既時候有試過漏左一次單(飲料)之後就完全冇漏過,仲要d野食係咁黎,多到食唔晒.之前黎過一次冇試過芝士魚餅,今次食過發現幾好味!(但食食下就發現好漏,d芝士多到真係好好味~
2013-01-28
  • 串燒
2013-01-25 15 瀏覽
haha 提早慶祝anniversary所以book左630吉壽,加上時間尚早既原故,唔需要等就入得.環境方面,因為樓底唔高,所以感覺好似好逼咁.P.S我地2個人食,所以食物份量可能叫得唔多.d圖就感覺好似食到最後一件無論如何直入重點! 一坐低就有個刺身頭盤"食住先"...抵讚!之後就開始點野食.一共有9款 好處在於冇限制一次只可以交幾多張 GOOD!刺身係一定唔少得既.事關我地2個人.枱細細所以分開幾次叫少少.如果多人,一次過叫得多就會用個大盤(+冰底)上其實我地就唔只食2round既.不過食來食去都係個幾款刺身所以冇影晒anyway,全部都夠新鮮三文魚夠厚, 鮑片/螺肉好甜, 象拔蚌夠爽至於其餘幾款希靈魚,吞拿魚...個d係我男朋友食我唔食所以唔知係點...sorry上圖(後)係燒羊鞍.好嫩,唔會有so味 good!沙律 我同BF都好中意吉壽沙律個汁.酸酸甜甜.只係三文魚粒真係大粒左少少.蟹子沙律都好食,係唔夠凍姐.忌廉煮蜆好味啊!!!!!!!!忌廉重,比想像中好食....加分!!但是...我個人覺得洋蔥有點生,可惜串燒我男朋友中意個海蝦食完再追加tim.牛柳夠嫩!唔會好dry.

haha 提早慶祝anniversary
環境方面,因為樓底唔高,所以感覺好似好逼咁.
無論如何直入重點!

一坐低就有個刺身頭盤"食住先"...抵讚!
之後就開始點野食.一共有9款

好處在於冇限制一次只可以交幾多張 GOOD!

刺身係一定唔少得既.

事關我地2個人.枱細細所以分開幾次叫少少.
如果多人,一次過叫得多就會用個大盤(+冰底)上
其實我地就唔只食2round既.
不過食來食去都係個幾款刺身所以冇影晒
anyway,全部都夠新鮮
三文魚夠厚, 鮑片/螺肉好甜, 象拔蚌夠爽
至於其餘幾款希靈魚,吞拿魚...個d係我男朋友食
我唔食所以唔知係點...sorry
上圖(後)係燒羊鞍.好嫩,唔會有so味 good!

沙律

我同BF都好中意吉壽沙律個汁.酸酸甜甜.
只係三文魚粒真係大粒左少少.
蟹子沙律都好食,係唔夠凍姐.
忌廉煮蜆
好味啊!!!!!!!!忌廉重,比想像中好食....加分!!
但是...我個人覺得洋蔥有點生,可惜

串燒
我男朋友中意個海蝦食完再追加tim.
牛柳夠嫩!唔會好dry. GOOD.
我就喜歡芝士魚餅.好香

都係牛.但唔記得咩名.
都好食!!!加埋個d炸蒜粒?!就更香!

燒菠蘿,海鮮船,吉列蠔,地獄汁魷魚(前),燒雞翼(後)
菠蘿薄薄一件就方便咬,而且多汁好甜,
海鮮船就係蟹柳,金菇,芝士...都唔係好海鮮-.-"
吉列蠔every nice!蠔味好濃!!!!!!!
地獄汁魷魚,先甜後辣.但鍾意辣既人就必試!!!
燒雞翼,睇落好dry但原來係表面好脆,裡面好嫩滑

仲有d掛住食冇影相既.:
壽司:total叫左10件,細細件咁岩我地呢d 2個人既

天婦羅:我食到青椒最好味

Overall,讚!!!!!!!!
雖然唔係每樣都好食到爆,但當中既不足不至於我會唔再食吉壽
而且我仲有好多野都未食夠同因為飽而冇食
所以我下次再去,
題外話/補充資料: suggest最少4個人去.咁就可以樣樣野都食到,但又唔會咁易飽
2013-01-22
紀念日
  • 芝士魚餅
女朋友一直都同我介紹吉壽放題,同事試過後都話抵食。我本身都係都係一個刺身愛好者,就即管一試。提前book好位,行完街就上左去了,位置都幾好穩。一上到門口好細,無等到就入左去了。一入去無霖過面積甘大!可以坐到好多人,環境都五錯,已經好多人開始食梗了。一坐低,都沒夠1分鐘,店員已經送上刺身頭盤,分量都幾多下,滿足主食沒到個需求,幾體貼,抵讚!不過位置有D細,坐得五係太舒服(可能我個人腳長,個位不夠寬)食物:芝麻雞翼個個都推介,味道不錯,好大只燒羊架同三文魚刺身都抵讚,燒羊架有少少臊,不過味道不錯尤其要介紹三文魚刺身,分量好大份!好過其他放題,其他放題你order幾多只會求奇比你,但尼到你order幾多都會上足!坐低不夠半個鐘,已經全部台坐滿了,果然係吸引!D店員嘅服務態度都五錯,動作好快,order左嘅大概7-8分鐘左右就上到來了,前一份都沒來的切食走嘅時候已經8點半,一出門口,細細嘅門口已經塞爆人了!女朋友話行樓梯快過逼出去搭電梯。
提前book好位,行完街就上左去了,位置都幾好穩。
不過位置有D細,坐得五係太舒服(可能我個人腳長,個位不夠寬

食物:
芝麻雞翼個個都推介,味道不錯,好大只
燒羊架同三文魚刺身都抵讚,燒羊架有少少臊,不過味道不錯
尤其要介紹三文魚刺身,分量好大份!好過其他放題

坐低不夠半個鐘,已經全部台坐滿了,果然係吸引!
前一份都沒來的切食

走嘅時候已經8點半,一出門口,細細嘅門口已經塞爆人了!
女朋友話行樓梯快過逼出去搭電梯。
題外話/補充資料: 值得一大班朋友來幫襯,較爲抵食。 不過最好早D去,夜左要等位等得耐!
2013-01-22
紀念日
  • 雞翼
  • 燒菠蘿
  • 忌廉煮蜆
2013-01-17 4 瀏覽
同女友去到旺角,大家見肚餓,無端端醒起有個friend之前講起呢間放題,我又未試過,咪走去試下囉。放題專門店 2 小時任飲任食放題。 上到去門口超多人之後心想應該無位,但估唔到只係等了兩分鍾立刻有位。先講環境,佢地雖然門口好細,但一行入去個場竟然大到不得了,我當時有點驚嚇。再講食物,我同女友一坐定就立刻點刺身,不用三分鐘立刻送到很有效率,仲用個好靚既刺身盤裝住,三文魚很有鮮美。天婦羅夠脆口,加上天婦羅汁一流。芝麻雞翼,依樣真係不得不試。燒羊架同芝士魚餅真係一定要試! 極力推介呀!!!!牛乳海鮮鍋幾有奶味, 幾鮮甜蟹粥超好味女友贊不絕口但除左第一ROUND係正常上菜速度 之後果兩次都等左好耐先黎。可能係人多的關係,我們只係吹了一次單之後D嘢食都陸續上比我地。出到門口勁多人,迫爆晒,想出都難,唯有行樓梯落樓下。呢間唔會好似其他放題咁出唔足食物,叫咁多就出咁多....但係都有D漏單..不過情况唔嚴重。

天婦羅夠脆口,加上天婦羅汁一流。
芝麻雞翼,依樣真係不得不試。
燒羊架同芝士魚餅真係一定要試! 極力推介呀!!!!
牛乳海鮮鍋幾有奶味, 幾鮮甜
蟹粥超好味女友贊不絕口

出到門口勁多人,迫爆晒,想出都難,唯有行樓梯落樓下。
2013-01-15
2 分鐘 (堂食)
  • 燒菠蘿
2013-01-16 28 瀏覽
老媽子生日揀左去吉壽,BOOK左8點鐘,上到大堂見好多人等緊位,幾經辛苦終於迫到去接待處度登記,等左大約10分鐘就入得,一開始先點左刺身唔錯幾新鮮芝麻雞翼好味,必食之選,好香口燒雞翼都唔錯(本人比較鐘意食雞翼)虎皮椒天婦羅幾有特色,唔錯忌廉煮蜆,忌廉味濃唔錯羊鞍好味,唔太SO燒海蝦一定要點,好味牛柳粒麻麻,有少少SO
唔錯幾新鮮
芝麻雞翼好味,必食之選,好香口
燒雞翼都唔錯(本人比較鐘意食雞翼
虎皮椒天婦羅幾有特色,唔錯
忌廉煮蜆,忌廉味濃唔錯
羊鞍好味,唔太SO
燒海蝦一定要點,好味
牛柳粒麻麻,有少少SO
題外話/補充資料: 總括黎講食物大部份都唔錯,我去到果時個場已經爆哂,見到個個侍應都好忙,不過上菜速度同收野速度都OK,整體黎講唔差,最緊要係我老媽子食得開心啦
2013-01-10
10 分鐘 (堂食)
生日
2013-01-16 15 瀏覽
我個人本人就好鍾意食放題既....而吉壽係我最喜愛放題之一=)是日..我同朋友6人行 book左6點枱去食...點知提早上去...都可以俾我地入去坐低叫野食...佢地同事帶左我地坐左張6人卡枱 d梳化凳=) 好舒服=)一坐低 佢地就有同事食左d頭盤黎食住先...我覺得呢樣好細心囉=)因為之前都冇既.... 咁我同朋友們都係專攻刺身既...更係第一時間落刺身單...第一輪刺身好快就到...見圖 可見個師父整得好有心機....d三文魚好新鮮....甜蝦好鮮甜....我同朋友係last戈轉嗌左130隻甜蝦 以為佢會唔俾啦...點知黎齊=)本人至愛甜蝦了=)d卷物同沙律都好好味=)總之咩都好正啦>3<!!!!!!!到和食啦...不得不提芝士年糕 芝麻雞翼 天婦羅...炸得黎岩岩好...正!燒菠蘿都燒得好正 好多汁 好甜=)串燒蕃薯 海蝦 和牛都好正...!!!!!栗米都好甜....仲有個海鮮翅都好好味....整個留程都好滿意 好開心...員工態度唔錯=)食用時間岩岩好=)好開心冇走單 d野食黎得好齊=)下次同朋友一定會再黎食=)旺角最佳之選=)
我個人本人就好鍾意食放題既....
而吉壽係我最喜愛放題之一=)

是日..我同朋友6人行 book左6點枱去食...
點知提早上去...都可以俾我地入去坐低叫野食...
佢地同事帶左我地坐左張6人卡枱 d梳化凳=) 好舒服=)
一坐低 佢地就有同事食左d頭盤黎食住先...
我覺得呢樣好細心囉=)
因為之前都冇既....
咁我同朋友們都係專攻刺身既...
更係第一時間落刺身單...

第一輪刺身好快就到...
見圖
可見個師父整得好有心機....
d三文魚好新鮮....
甜蝦好鮮甜....
點知黎齊=)
本人至愛甜蝦了=)
d卷物同沙律都好好味=)
總之咩都好正啦>3<!!!!!!!

到和食啦...
不得不提芝士年糕 芝麻雞翼 天婦羅...
炸得黎岩岩好...正!

燒菠蘿都燒得好正 好多汁 好甜=)

串燒蕃薯 海蝦 和牛都好正...!!!!!
栗米都好甜....
仲有個海鮮翅都好好味....

整個留程都好滿意 好開心...
員工態度唔錯=)
食用時間岩岩好=)

好開心冇走單 d野食黎得好齊=)
下次同朋友一定會再黎食=)
旺角最佳之選=)

題外話/補充資料: 去食時 記得要book位...因為同朋友走時 都見到全場爆晒咁.... 我朋友都食到好開心咁走=)
  • 串燒蕃薯仔