2022-01-23
觀塘又多咗間超人氣打咭cafe😍開咗幾個月 對我嚟講仲好新 但似乎我發現得遲啦 去到見到好多人幫襯喇😜餐廳分咗indoor/outdoor indoor有幾張2人同4人枱 而outdoor就超大 除咗基本枱之外 仲有幾個帳幕位置🎪見到有人帶埋狗狗嚟打咭tim🐶除咗環境靚之外 食物質素都唔錯喎🍽️◽芝士肉醬田螺焗酥盒酥皮盒子唔會太厚粉 幾酥脆🧆田螺都幾大隻 配埋芝士肉醬呢個無敵組合 眨下眼已經全碟無晒🤤◾大阪燒薄餅本身好鐘意食大阪燒 將佢進化為pizza 別有一番風味🍕配料用咗芝士/雞肉/蟹籽/生菜/木魚絲/沙律醬同大阪燒汁 成個配搭好正啊❣️批邊好薄好脆 食落唔會好似平時大阪燒咁膩◽巨型豬扒跟薯菜一送到嚟真係嘩出聲😱好大份啊 呢個巨型豬扒一啲都無取巧🐷而且處理得好好 肉質好嫩又唔乾 配埋帶少少辣嘅燒汁 好惹味🌶️伴碟嘅有翠玉瓜/薯條🍟另外有個煙肉露荀粟米芯卷 一樣都咁正💕可以睇得出餐廳真係好有心思好有誠意◾多一士不如少一士美美嘅粉紅色🍓士多啤梨+乳酪+檸檬汁 健康得嚟又唔會太甜 絕對唔係好假嗰種士多啤梨味粉 飲落仲好冰凍tim😋◽法式焦糖燉蛋咖啡係我至愛嘅creme brulee coffe
除咗環境靚之外 食物質素都唔錯喎🍽️
◽芝士肉醬田螺焗酥盒
◾大阪燒薄餅
◽巨型豬扒跟薯菜
◾多一士不如少一士
◽法式焦糖燉蛋咖啡
係我至愛嘅creme brulee coffee☕甜度適中 如果再大杯啲就好喇