2022-12-08 52 瀏覽
秋風起梗係打邊爐啦!今次試下旺角銀座廣場LG層嘅台酒鍋 -台式火鍋吃到飽放題,menu主打台式養生湯底嘅火鍋🍲,有4個Level嘅放題,LV3及Lv4仲有埋海鮮任食,晚上7點半前離座或9點後入座都有優惠!我地揀左LV4, 限時120分鐘放題;有日本A5北海道和牛、西班牙伊比利亞黑毛豬、紐西蘭羊肩肉、台式小食等;自助區有台式丸類、蔬菜等;揀好湯底就掃QR Code 落單,簡單又方便!🥩🍲日本A5北海道和牛吃到飽放題 (level 4)  $468/位🥣湯底有9種選擇,我地揀左人蔘雞鍋,有大大條人蔘喺湯入面,湯頭甘香又夠鮮味!大約有半隻雞份量,雞件仲要好嫩滑好驚喜!🥩日本A5北海道和牛呈粉紅色,擁有超靚嘅雪花紋理,肉脂分佈均勻,灼一陣就食得!和牛果然肉味超香濃、脂香四溢,肉質軟綿嫩滑!有入口即溶嘅感覺,配合月見蛋汁一齊食更顯和牛嘅香滑!推介!🥩美國Prime Grade 牛板腱油脂均勻,色澤亮麗,肉質紥實香口,牛小排薄薄一片牛肉味香濃、軟身易人口!款款都相當高質!🍖西班牙黑毛豬🍖薄薄一片,豬肉味香,好快熟又夠淋!💛比較特別💛牛胸爽:店員推介,口感爽口彈牙,值得一試!🦐海鮮類🦐我點左深海大虎

🍖西班牙黑毛豬🍖薄薄一片,豬肉味香,好快熟又夠淋!
💛比較特別💛牛胸爽:店員推介,口感爽口彈牙,值得一試!
🦐海鮮類🦐我點左深海大虎蝦同日本特級大帶子;蝦肉肉質扎實,帶子肥美爽口!
🥟台式小食點左手抓餅、甜不辣、同府城蝦捲;府城蝦捲外脆內軟炸至金黃色,驚喜好味!

🍵最後竟然有movenpick雪糕做甜品!完美!

台酒鍋
地址 📍旺角彌敦道565-567號銀座廣場LG樓
  • 手抓餅
  • 府城蝦捲
  • 美國PrimeGrade牛板腱
  • 西班牙黑毛豬
  • 日本A5北海道和牛
丫妹放假等埋我放工一齊dinner, 肌餓感爆燈兼趁住天氣轉涼, 又有籍口食火鍋放題。經過彌敦道呢間原址食烤肉放題餐廳, 已經轉型為火鍋放題, 新店當然吸引我地一試。餐廳內所有座位均為卡位, 坐得舒服。九款湯底選擇, 揀咗酸菜白肉鍋, 湯底酸尾尾好開胃, 仲有唔少薄豬腩片。肉類同海鮮都係scan QR code落單, 一共有四個價錢套餐選擇, 揀咗Level 4套餐, 可以任食日本A5北海道和牛、西班牙伊比利亞黑毛豬、紐西蘭羊肩肉、牛板腱、牛胸爽等等…有齊豬、牛、羊、雞, 肉質算係幾新鮮, 每碟都冇雪氣, 日本A5北海道和牛肉質細緻柔軟, 平均分佈油脂雪花紋。Level 3 同埋 Level 4 均可享任食海鮮, 有大虎蝦、蜆、生蠔、帶子、生魚片、蝦滑、魚柳同埋小花枝, 其中嘅大虎蝦最值得無限encore! 超肥美大隻, 好墜手, 蝦肉仲超爽口彈牙, 鮮甜味十足! 蝦滑同樣有鮮甜蝦味, 仲夾集了蝦肉粒, 很有層次。套餐亦有小量台款熟食, 有鹽酥雞、府城蝦卷、手抓餅等…即叫即整, 手抓餅煎得好香口又唔油, 府城蝦卷外層鬆脆, 內裡有鮮甜蝦味, 點埋沙律醬食, 味道更提升。自助區乾淨企理,

餐廳內所有座位均為卡位, 坐得舒服。

酸菜白肉鍋

肉類同海鮮都係scan QR code落單,

Level 3 同埋 Level 4 均可享任食海鮮,

自助區乾淨企理, 放咗蔬菜類、丸類火鍋配料、醬料區、雪糕雪條同埋各款式無酒精飲品。

最有驚喜係可以任食MÖVENPICK雪糕, 兩小時不停食, 飽肚又滿足。
2022-12-07
2022-12-08 33 瀏覽
台酒窩最近好多人去,即刻約咗朋友仔去開餐!呢度有唔同嘅台式湯底,我哋揀咗沙茶豬筒骨鍋。湯底味道濃郁,我哋唔使點醬料都好ok。食Level 4 套餐,就係為咗食勁多海鮮同埋A5北海道和牛,油脂好豐富;牛板腱同埋牛小排都好正,牛味重!海鮮都係任食,大蝦真係大大隻,肉質結實;帶子都大隻,煮完都唔縮水太多。打邊爐唔少得響鈴同埋炸魚皮,兩樣質素都唔錯。除咗牛肉,自助火鍋區都有啲配料可以拎,不過選擇唔算太多,我哋主要食咗啲菜同埋丸。雪糕有甜筒同埋Movenpick飲食,可惜今日飽到食唔落😂 下次再戰!

打邊爐唔少得響鈴同埋炸魚皮,兩樣質素都唔錯。

雪糕有甜筒同埋Movenpick飲食,可惜今日飽到食唔落😂

下次再戰!
2022-12-07
2022-12-07 17 瀏覽
最近上網見到在旺角銀座大廈開咗間台灣火鍋店,今晚就同友人來試。呢度有4款套餐選擇,我哋揀咗level 3 任食美國Prime Grade牛小排和海鮮等餐廳選用QR 落單,也有自助吧,內有不同款嘅丸類、蔬菜類、麵類等可以選擇飲品方面有嗰大雪櫃,放滿了罐裝、台式啤酒和台式飲品趁嗰爐未煮熱,食住d台灣小食先盬酥雞新鮮熱辣,嫩滑有肉汁;另外炸芋圓,口感煙韌有咬感,而且外脆內軟,好好味我哋叫咗嗰鴛鴦湯底(人蔘雞同沙茶豬筒骨),前者人蔘味濃,加咗紅棗,感覺滋補。後者以大量豬骨餚製,無味精,兩湯底加上火鍋配料非常配合主食肉類方面,每碟牛肉都肉色紅潤,薄薄一片,淥一淥就食得,而且食咗吾同嘅牛牛小排-雪花紋很平均,入口非常嫩滑,有口感牛肩胛-紋理分明,没有太多油脂,肉質彈牙牛板腱-油花均勻,食落軟腍西班牙伊比利亞黑毛豬-肉味香濃又嫩口西班牙Bitalle白豚肉-豚肉大片,有肉味除牛肉類之外,仲有好多海鮮🦐🐙白鱔片鮮甜,墨魚滑爽口彈牙蟹籽增添口感蔬菜都有好多款式,唐生菜、油麥菜、菜心苗、蘿蔔等每樣都好新鮮快樂既時間好快過,我哋食埋杯雪糕,真係飽到上心口

飲品方面有嗰大雪櫃,放滿了罐裝、台式啤酒和台式飲品

趁嗰爐未煮熱,食住d台灣小食先

牛小排-雪花紋很平均,入口非常嫩滑,有口感
牛肩胛-紋理分明,没有太多油脂,肉質彈牙
牛板腱-油花均勻,食落軟腍
西班牙伊比利亞黑毛豬-肉味香濃又嫩口
西班牙Bitalle白豚肉-豚肉大片,有肉味

除牛肉類之外,仲有好多海鮮🦐🐙白鱔片鮮甜,墨魚滑爽口彈牙
蟹籽增添口感

快樂既時間好快過,我哋食埋杯雪糕,真係飽到上心口

2022-12-07 80 瀏覽
好耐冇食台式火鍋,就放肆去食台式火鍋放題,呢間火鍋店係新開嘅,地方企理,座位闊落幾好坐。火鍋湯底有9款選擇,第一次嚟梗係試吓佢哋嘅推介「沙茶豬筒骨鍋」,湯底好香濃沙茶味同豬骨味,好足料💯我哋選擇咗Lv4 (優惠價$438),因為可以任食日本A5北海道和牛,西班牙伊比利亞黑毛豬同紐西蘭羊肩肉。仲有海鮮任食同飲品雪糕任飲任食😋肉類選擇勁多,除和牛,黑毛豬同羊肩肉,仲有美國牛板腱、牛肩胛、牛小排、鮮滑牛、西班牙白豚肉、豚腩片同滑雞。我哋唔食羊又升級到Lv4,梗係專攻和牛同黑毛豬啦。日本和牛油脂好夠,好滑;西班牙黑毛豬好嫩好重豬味👍🏻 通常打邊爐我都好鍾意食唐牛,呢度嘅鮮滑牛真係勁滑,好好味👍🏻👍🏻食肉食得太飽,海鮮只係叫咗沙白蜆同廣島生蠔,好新鮮肥美。再叫咗魚皮蝦餃同手工蟹子鮮蝦滑,好值得試,啖啖蝦肉勁彈口💯仲有自助蔬菜肉丸同醬料區,都好乾淨,選擇亦多。呢間店都好細心,提供黑松露沙拉醬同辣醬子沙拉醬,用嚟食熟食小食嘅,好似芋泥球,鹽酥雞等等🤩最後有雪糕自助區,仲有我至like嘅Movenpick,呢餐超超超飽同滿足💯💯💯雖然價錢唔算平,不過食物種類,選擇,質素同服務都算係物超所值👍🏻

仲有自助蔬菜肉丸同醬料區,都好乾淨,選擇亦多。

• 日本A5北海道和牛
  • 鮮滑牛
  • 西班牙伊比利亞黑毛豬
  • 手工蟹子鮮蝦滑
2022-12-06 120 瀏覽
天氣凍咗就想食火鍋上星期就去咗油麻地x銀座廣場新開嘅臺式自助火鍋店勁食套餐分為幾個Lv、我就揀咗Lv 2性價比幾高鍾意海鮮嘅朋友可以揀更高嘅Lv 3或Lv 4海鮮任叫【Lv 2🐮肥牛/🐷豬肉$258】我揀嘅Lv 2包括幾款牛肉同豬肉牛肩胛食起上嚟最出眾、好滑同肉味好夠🥳叫咗幾round 嘅肉都keep 到水準😎👍【🥘沙茶豬筒骨鍋】一開爐就聞到勁香沙茶味❗同豚肉牛肉都十分之夾😋基本上唔需要再加調味已好好食🤤【🥘人蔘雞湯鍋】經過原條人蔘熬煮、非常清甜,而且食到最尾都唔覺好濁😌、適合唔想太邪惡嘅朋友【台灣特色小食】個人大推甜不辣、炸過嘅魚肉外脆內軟,口感一流🥰其他仲有鹽酥雞,黄金芋泥球、手抓餅等。質素都冇揸流灘【配料自助區】提供嘅食材大概有30種最抵讚係佢個凍櫃係keep 住噴冷氣保溫🥺🥺🥺👍每盤最上面都保持冷凍而自助區甜品竟然有杯裝Movenpick 😱,仲有童年回憶嘅鷹嘜奶同紅豆雪條😍😍【+$48 🍺臺灣啤酒任飲】種類唔少,分別試咗兩款女仔好易入口、啤酒味一啲都唔濃🌸果香味重。而罐嘅包裝都幾igable總結而言食物質素中上👍QR code 落單速度快👍湯底有質素👍坐位舒適👍地點都幾就腳,
天氣凍咗就想食火鍋

鍾意海鮮嘅朋友可以揀更高嘅Lv 3或Lv 4
海鮮任叫

【Lv 2🐮肥牛/🐷豬肉$258】
我揀嘅Lv 2包括幾款牛肉同豬肉
牛肩胛食起上嚟最出眾、好滑同肉味好夠🥳
叫咗幾round 嘅肉都keep 到水準😎👍
沙茶豬筒骨湯底
牛肩胛

【🥘沙茶豬筒骨鍋】

【🥘人蔘雞湯鍋】

【台灣特色小食】
個人大推甜不辣、炸過嘅魚肉外脆內軟,口感一流🥰
其他仲有鹽酥雞,黄金芋泥球、手抓餅等。質素都冇揸流灘

【配料自助區】
提供嘅食材大概有30種

Movenpick
雪條

【+$48 🍺臺灣啤酒任飲】
種類唔少,分別試咗兩款
女仔好易入口、啤酒味一啲都唔濃
🌸果香味重。而罐嘅包裝都幾igable

地點都幾就腳,下次有機會再試佢其他Lv 嘅套餐~

依家去仲有高清世界盃 直播睇⚽️
Movenpick
雪條
  • 人蔘雞湯
2022-12-06 32 瀏覽
試試新開嘅台式任食火鍋店。佢哋主打台式火鍋,包括薑母鴨、臭臭鍋、沙茶豬筒骨鍋。呢排仲有直播世界盃⚽️🏆。✨Lv4 $438最正係任食日本A5北海道和牛。軟嫩到幾乎入口即化,雖然好邪惡,但都忍唔住encore👿。西班牙伊比利亞黑毛豬味道好甜,完全冇豬羶味。Lv3, lv4包海鮮任食。深海大虎蝦🦐長過手掌勁誇張,仲要彈牙又多膏。手工蟹子鮮蝦滑蝦肉比例超高,鮮甜到不得了。自助區有超過40款火鍋配料。丸類正到不得了,建議留肚食。亦都有杯裝Movenpick雪糕任食。飲品區有台灣入口嘅罐裝珍珠奶茶🧋。仲可以+$48升級任飲台灣啤酒🍻!📍台酒鍋 @taiwandrunkpot油麻地彌敦道565-567號銀座廣場LG樓

✨Lv4 $438

📍台酒鍋 @taiwandrunkpot
油麻地彌敦道565-567號銀座廣場LG樓
2022-12-05 136 瀏覽
同朋友行完旺角信和,行行下開始覺得肚餓😅,於是在附近看看有什麼好食👀,經過一間叫“台酒鍋”的火鍋放題店,今日天氣涼涼地🌬而且大家都好有興趣,就試試如何😊。店舖在下層地牢,剛入門口店員🙍‍♂️就叫我們轉幸運輪盤,這是新張其間的大抽獎,獎品有、等等😍。可惜我們沒有這麼幸運😔。放題有Level 1️⃣~ 4️⃣可以選擇,Level 3️⃣ 以上起海鮮任食,晚上7點半🕢前離座或9點🕘後入座都有優惠(成人 減$3️⃣0️⃣,小童及長者 減$6️⃣0️⃣,加一服務就以正價計。)飲品方面 +$4️⃣8️⃣可以升級任飲台灣啤酒,當然你也可以在出面兩個大飲品櫃內自由選擇超過15款無酒精飲品。最後我們選了Level 3️⃣,因為有牛小排之餘,海鮮又任食。朋友想食辣,所以我們 +$4️⃣0️⃣改了鴛鴦鍋湯底,小店一共有9️⃣款鍋底可以選擇,我們最後選了藥膳醉雞鍋+麻辣鴨血鍋(可選擇大中小辣,小辣大約有10小辣🌶️的程度。)下單用QR code ,第一輪我們點了牛小排、牛板腱、牛肩胛、伊比利亞黑毛豬、紐西蘭羊肩肉。3種牛肉都好重牛味🐂,也很嫩無筋,當中牛板腱較為彈牙,牛味最濃🥰。黑毛豬🐖好香肉味,爽口尤其好食😋。羊肩肉🐑嫩滑有微微的膻味🤗。海鮮點了海蝦、生蠔、小

店舖在下層地牢,剛入門口店員🙍‍♂️就叫我們轉幸運輪盤,這是新張其間的大抽獎,獎品有[全單半價]、[免費Level Up]等等😍。可惜我們沒有這麼幸運😔。

海鮮點了海蝦、生蠔、小花枝及蟹籽蝦滑,全部都鮮味好食,尤其那隻比一隻手掌還大的生蝦🦐,有蝦味肉質結實,正😋 !

另點了一些火鍋配料,魚皮蝦餃和香茜魚皮角,看上平平無奇😶,賣相普通,以為一般貨色😅,殊不知食落充滿驚喜🤩,非常好食😋。響鈴卷和炸魚片就正常水準。鬼馬老油條,其實就是油炸鬼裏面釀了蝦膠🦐,同樣非常好食🥰。當中最驚喜是一款叫府城蝦捲的台灣小食,脆脆的外皮包着彈牙的蝦肉🦐,加上出色的調味,絕對值💯。

自助區有很多蔬菜🥦及丸類可以選擇,包括其他火鍋店少有的羽衣甘藍,芥末魚丸、冬陰功蝦球、三星蔥蓉醬貢丸等,充滿特式之餘全部都好好食😋。

最後的甜品區,除了雪條、甜筒外,最重要竟然有Movenpick 雪糕🍦任食。

總括而言,食物水準非常高,五款肉全部屬於高質素,海鮮除了大過手掌的蝦(自助放提中我未曾見過這麼大的蝦)外,連蠔都非常大隻和新鮮,完全無腥味。就連最普通的餃和丸都好好食,小食更加有驚喜,食物質素我會給滿分💯。另外,不得不提這裏的店員🙍‍♂️非常有禮,服務又殷勤,他們經常收拾碗碟,即使我們叫了很多東西都不用擔心放不下。這個價錢,有這個質素的食物和服務,又有Movenpick 任食,無辦法不給滿分💯!
2022-12-03
  • 牛板腱
  • 牛小排
  • Movenpick
  • 火鍋配料
依間位於旺角既餐廳主打台式火鍋, 包括薑母鴨鴨,臭臭鍋,沙茶豬筒骨鍋等,仲有好多種類既火鍋配料,飲品同海鮮,趁依家開始凍打邊爐又多個選擇💗Level 4($438)有level 1-4 ,可以根據自己既budget選擇,湯底我地揀左鴛鴦鍋(+$40)分別係麻辣鍋同沙茶豬筒骨鍋,兩樣湯底都好濃郁😍level 4有無限任食既日本A5北海道和牛,西班牙伊比利亞黑毛豬,紐西蘭羊肩肉,和牛雪花分佈平均,輕輕淥一淥就好快食得,肉質嫩滑肉味好濃,和牛同美國Prime Grade牛板腱我地都係咁encore🥰海鮮有大虎蝦,蜆,魚片,蟹子蝦滑同帆立貝,大虎蝦好大隻😍😍蝦滑好鮮味彈牙配料有牛丸,貢丸,大甲芋泥丸,濃芝豆腐燒,鴨血,冬蔭公蝦球,一定要食芋泥丸同鴨血!!🥰台灣小食有鹽酥雞,芋泥球同甜不辣,鹽酥雞勁酥脆好好食😍飲品除左茶同可樂之外仲有罐裝黑糖珍珠奶茶,蘋果紅茶,冬瓜茶,芒果冰茶,蜜桃同荔枝烏龍茶,仲可以加$40有吾同種類既台灣水果啤酒任飲🍻餐廳仲有提供MÖVENPICK雪糕,朱古力同紅豆雪條等等🍦🍨

Level 4($438)

2022-11-28
天氣突然轉涼,一日跌10度,立即約朋友去吃火鍋,火鍋餐廳有好多,這一間特別之處是台式的,湯底比較多選擇,也有一些台式小食,所以吸引我來。這次選擇lv 4任食餐,因為這個餐可吃日本A5北海道和牛及海鮮。湯底會有臭臭鍋、薑母鴨鍋、肉骨茶鍋,想試的有好多,最後選了人蔘雞鍋,原條人蔘在鍋底,還有不少雞件,吃火鍋前來喝一碗湯,湯底味道剛好也不會太鹹。點餐是用QR code的,牛的選擇頗多,有美國prime grade牛小排、牛肩胛、牛板腱,日本A5北海道和牛,和牛脂肪較多,牛脂味重,牛小排油脂分佈平衡,肥瘦適中,牛板腱則較少脂,牛味較重,還有帶羊羶味的紐西蘭羊肩肉,海鮮主要是深海大虎蝦,真的十分巨大而新鮮,沙白蜆細細粒,開殼就可以食,廣島生蠔蠔味濃郁。特別的是有台灣小食,黃金芋泥球、手抓餅、甜不辣、府城蝦捲,推介府城蝦捲,蝦肉配有一些蔬菜,口感細緻。在外面可自已夾不同的蔬菜、丸子及取罐裝飲品,雪糕雪條等,movenpick雪糕是必吃的,飲品的選擇也很特別,有黑糖珍珠奶茶呢。
天氣突然轉涼,一日跌10度,立即約朋友去吃火鍋火鍋餐廳有好多,這一間特別之處是台式的,湯底比較多選擇,也有一些台式小食,所以吸引我來。這次選擇lv 4任食餐,因為這個餐可吃日本A5北海道和牛及海鮮。

2022-12-03 126 瀏覽
呢間台酒鍋係最近在油麻地新開的,提供多款台式特色湯底, 有薑母鴨鴨、臭臭鍋、沙茶豬筒骨鍋等等! 我今次就揀左肉骨茶湯底, 真係真材實料, 湯底好濃郁,!!我同朋友揀左最高級ge Lv4 ($438加一),中意佢D食物種類最多,可以任食美國Prime Grade牛小排、日本A5北海道和牛、多款海鮮,同埋超過40款火鍋配料等等! 嘢飲方面除左平時D汽水同無糖茶外,竟然仲有台灣啤酒同台式飲品! 重要⭐MovenPick雪糕竟然可以任食!!!!!!!店內提供蔥、蒜蓉、炸蒜、辣椒、沙茶醬等等俾我地整醬油! 然後可以出去拎下火鍋配料, 有蔬菜,丸類,同粉麵揀! 大力推薦佢ge牛丸, 牛味好重,仲有D 牛肉汁滲出黎! 絕對唔係街市貨色!!到主角牛肉,有好多唔同牛ge肉可以揀,牛小排,和牛,牛板腱,牛肩胛等! 我力推日本A5北海道和牛同黑毛豬, 肉味夠濃,仲要完全無筋,出奇地同湯底夾! 唔洗加醬油都已經好好食!!佢ge海鮮都係重點黎,有虎蝦,蠔,帶子,蝦滑等等! 全部大大件! 又要肉質彈牙! D 虎蝦仲大過我隻手, 非常誇張!另外同朋友仲叫左D 台灣小食, 估唔到佢鹽酥雞整得咁出色,好入味,仲一D都唔

另外同朋友仲叫左D 台灣小食, 估唔到佢鹽酥雞整得咁出色,好入味,仲一D都唔乾! 仲有台式春卷都幾特別,入面仲有彈牙蝦肉GA!

仲有野飲方面, 我試左星月荔枝烏龍茶, 入面真係有荔枝汁, 加埋烏龍茶都幾清爽唔油膩!!平時出面都買唔到黎飲!!

食左咁多野,最尾梗係食埋MovenPick雪糕先走啦!! 有雲呢拿同朱古力味任食! 仲有雀巢甜筒等可以揀!!

整體呢講,呢間餐廳性價比勁高, 食物質素高之餘,上碟速度又快, 叫幾多就黎幾多野食, 真心推介!!😍😍
2022-12-03 99 瀏覽
今日天氣不算熱,就約了個很喜歡去台灣旅行的朋友一起去食台式火煱。好好彩,現在生日月份不用加錢就可以任飲台灣啤酒😙我們點了一個鴛鴦鍋,蕃茄鍋底好香,這裏肉類選擇多我們叫了幾款美國牛肉和西班牙黑毛豬,味道真不錯。最驚喜是海鮮,大大隻蝦,蜆和魚片任食🤤除咗order食物以外,出面台式食品亦選擇繁多如台灣腸、濃汁牛丸、芫荽燒賣等⋯⋯質素比一般火鍋店好。除啤酒外其他飲品亦有很多款式連OOHA也有👍仲可以任食Movenpick雪糕😋加上店舖新,職員有禮貌,可以再來光顧。
2022-12-03 89 瀏覽
近排開始凍番dd,梗係來打邊爐啦,呢間台式火鍋店都好高質素,分左4種價格可以做到任飲任食,有9款湯底任君選擇,今次揀咗level 4食豪d,因為可以任食海鮮+A5日本和牛 🐂,超嫩即溶,油花都幾平均,都只係$438, 我同朋友每人揀左一款湯底 🐥藥膳醉雞鍋&🐷肉骨茶鍋,鐘意飲啤酒嘅朋友仲可以加$48 有得任飲添架!呢輪踢緊世界盃,有部大電視仲可以落黎睇波⚽️,簡直一流! 餐廳係用QR CODE落單好方面,一般配料如蔬菜🥬、丸,菇🍄,醬料和甜品都可以响出面自己揀喜歡的,仲有個大雪櫃裝滿唔同飲品,仲有台灣既黑糖珍奶🧋都有。 另外好欣賞餐廳的台灣小食,有鹽酥雞,甜不辣,黄金芋丸球和手抓餅,都值得再order,真係好滿足呢。另外亦有蝦、扇貝等海鮮可以食到,仲好大隻而且都好鮮味! 甜品方面🍦🍨 揀了^Movenpick雪糕^, 任食架,係任食架😋,好滿足的一餐!

好凍!又係時候圍爐!而相比夏天開住冷氣打邊爐,冬天嘅我更重視個邊爐湯底係咪夠「暖身」!台式火鍋不二之選識揀梗係揀 #薑母鴨鍋 啦(如果燥底就停一停諗一諗)!滋補暖身嘅薑母鴨鍋尚算足料,有鴨件、紅棗同其他中藥材,滾起後藥材味唔算好濃,適合想補身但又怕重藥味嘅朋友仔,鴛鴦鍋另一邊係餐廳新推出嘅沙茶豬筒骨鍋,相對上重口味啲,有呢個湯真係醬油都唔駛點!不吃白不吃,可以無限任食日本A5北海道和牛嘅Level 4 套餐性價比最高,另外仲有Prime Grade牛肩、牛板腱、牛小排等,質素中上。牛以外嘅西班牙伊比利亞黑毛豬、紐西蘭羊肩肉同海鮮(必點大蝦,係mega size!)就中規中矩。不過相信大家都agree Level 4嘅重點一定係日本A5北海道和牛 —— 肉質最柔軟,油脂入口即溶,牛味極濃郁!

2022-12-01 106 瀏覽
很多任食火鍋,餐廳都愛把較靚及貴的肉類或海鮮,劃分限點一轉,但這店的貴價日本和牛和伊比利亞豬肉,以及海鮮都是任點任吃,這也太快回本了吧~首先進店時是先點鍋底的,然後坐下,可隨時外出拿飲品、醬料及食材等;飲品櫃的也相當大,足足有4門比人更高的雪櫃,有齊汽水,珍珠奶茶,無糖汽水及茶類;而食材方面,除了肉類及海鮮,其他的丸類及菜等都可自己出去拿~肉骨茶湯底真的超推介,很香藥材味,味道帶點而甘,放材料滾熱後,基本不沾醬汁也已很夠味道~日本和牛及伊比利亞豬肉肉質腍軟,脂肪分佈平均,吃了超多碟,質素仍能維持極佳~海鮮有很多種,大虎海蝦、帆立貝、魚、烏賊BB、廣島蠔及魚柳等都齊備,當中海蝦超巨型,新鮮又彈牙;廣島蠔及帆立貝又是很大隻新鮮,必吃,超快回本~甜品的也是自己出去拿,都是任吃的,有Movenpick雪糕,雪條及甜筒都有,很多選擇~