旺角近日新開了一間台式任飲任食火鍋店,120分鐘任食和牛、海鮮、超過40多款火鍋配料、台灣小食,還有Movenpick雪糕任食,另外可加錢升級台灣啤酒任飲!餐廳位於油麻地銀座廣場地庫,餐廳座位都幾多,以卡位為主!場內設有自助區可以取火鍋配料、醬料和飲品!入餐廳時先揀選要什麼湯底和選吃什麼套餐,而我們就揀了level 4,可以任叫海鮮和和牛,基本上款款肉類都可以點,另外還加$48升級飲台灣啤酒!湯底方面有9款可以選擇,而我們就揀了沙茶豬筒骨鍋和酸菜白肉鍋! 沙茶豬筒骨鍋味道非常香濃,內裡還有豆卜、粟米、豬筒骨等,由於湯底味道夠濃,基本上食的時候都不需要用醬料,食物已經好有味道!而酸菜白肉湯底味道都夠酸,內裡有大量豚肉和酸菜,酸酸味味十分開胃!肉類款式都幾多,有牛肉、豬肉、羊肉等,牛肉還有多款選擇,如日本北海道A5和牛、美國Prime牛小排、美國Prime牛板腱、美國Prime牛肩胛!當中和牛肉質鬆軟,牛肉味濃!而豬肉和羊肉質素都不錯,羊肉食落味道亦不會好羶!另外亦有蝦、魚片等海鮮可以食到,蝦大大隻而且都幾鮮甜!台灣小食有鹽酥雞、甜不辣等,自助區亦有多款蔬菜、丸類可以拎到!飲品櫃有多款不同
另外亦有蝦、魚片等海鮮可以食到,蝦大大隻而且都幾鮮甜!
飲品櫃有多款不同既飲品可以選擇,汽水、珍珠奶茶、烏龍茶等,升級任飲的啤酒是台灣啤酒,最愛飲他們的果味啤酒!
最後仲有movenpick雪糕食,夠哂滿足!
2022-11-23
2022-11-28 177 瀏覽
旺角最近進駐左間台式火鍋酒館! 餐廳係地庫,終於吾洗排隊搭𨋢上餐廳!一入場店員就話有大抽獎玩🤩🤩🤩(新張期間輪盤大抽獎),獎品有,,或等,人人有獎好開心!!🤩🤩🤩👍店內座位好闊落坐得好舒服!!抽風系統幾好!!🌟台式湯底好多款選擇,、、夠特別!好吸引,另外朋友想食辣就叫左個! 🌟 真係好多豬筒骨! 骨膠原滲哂出黎!!!!沙茶味好濃郁,呢個招牌湯底真係好值得試!陪襯牛肉一流!豉油都吾洗!🌟辣度中上,岩哂愛辣之人,湯底入面個鴨血新鮮好食!🌟我地叫左LEVEL3 PLAN,除左可以叫多款靚牛肉之外,仲可以任食海鮮!🌟生猛海蝦、帆立貝、花枝、全部都好巨型又靚仔!魚片新鮮嫩滑、鋪滿蟹子既蝦滑好爽彈!🌟另外自助區好多蔬菜+丸類任夾,羽衣甘藍、大大條秋葵好新鮮! !🌟一大排飲品任揀! 另可以+$48升級任飲台灣啤酒(生日月份免費)!🌟甜品區: MOVENPICK任食!⚽⚽店員話呢家仲會直擊世界盃球賽,邊打邊爐睇沒都幾爽!!⚽⚽🌟食物質素幾高、服務好、價錢相宜,性價比都好高!旺角區約人食飯又多一間好選擇!

一入場店員就話有大抽獎玩🤩🤩🤩(新張期間輪盤大抽獎),獎品有[全單半價],[免費LEVEL UP],[免費任飲台灣啤酒]或[台式零食]等,人人有獎好開心!!🤩🤩🤩

👍店內座位好闊落坐得好舒服!!抽風系統幾好!!

🌟台式湯底好多款選擇,[人蔘雞鍋]、[臭臭鍋]、[酸菜白肉鍋]夠特別![沙茶豬筒骨鍋]好吸引,另外朋友想食辣就叫左個[麻辣鍋]!

🌟[沙茶豬筒骨鍋] 真係好多豬筒骨! 骨膠原滲哂出黎!!!!沙茶味好濃郁,呢個招牌湯底真係好值得試!陪襯牛肉一流!豉油都吾洗!

🌟[麻辣鍋]辣度中上,岩哂愛辣之人,湯底入面個鴨血新鮮好食!

🌟生猛海蝦、帆立貝、花枝、全部都好巨型又靚仔!
魚片新鮮嫩滑、鋪滿蟹子既蝦滑好爽彈!

🌟甜品區: MOVENPICK任食!

2022-11-28 89 瀏覽
好耐無食火煱,加上天氣涼涼地,去了一間新開的台式火煱。😃進店內一看乾淨企理, 現場還播放世界盃, 我當然搵個好位, 職員即時提醒我這個位比較當風, 怕凍的話可轉位, 真是非常貼心。我們叫了一個肉類加海鮮任食火煱, 再加$48任飲多款台灣啤酒。先叫了個鴛鴦鍋, 人蔘雞和番茄鍋😋人蔘越煲越出味,番茄鍋也不錯。叫了多款美國Prime Grade牛肉,如牛肩胛、牛板腱等。 它們比起一般火煱店的厚身和充滿肉味。 海鮮也不錯, 隻蝦熟後有如手掌般大, 不是誇張,魚片亦很滑,非常新鮮。基本火煱配料如丸類、炸魚皮、豆腐、蔬菜等也沒有令我們失望。最驚喜是台灣小食如炸蝦卷,手抓餅,上枱還熱真好味。兩小時內飲飽食醉,最後還可以任食Movenpick雪糕。一定會再來👍

2022-11-26
2022-11-27 142 瀏覽
好姊妹生日☺️約佢食生日飯,佢話呢排涼左啲,想打邊邊,咁就簡單啦,見呢間台酒鍋新開,就book呢間啦🤤🤤地點近地鐵站又易搵,而且主打台式邊邊,仲有台灣啤酒任飲🍻啱晒我地😍食店格局不錯,又坐得舒服👍🏻望望餐牌,總共有8款湯底選擇,好姊妹想食鴛鴦鍋,咁就揀左養生人參雞鍋+沙茶豬筒骨鍋😋火鍋湯底各有特色,好足料仲好香濃😍套餐放題有Lv.1至Lv.4,都係$238-$468,唔同Level就有唔同Level既牛肉選擇😋同好姊妹食生日飯,揀Lv.3有pime grade牛小排,西班牙伊比利亞黑毛豬,同埋紐西蘭羊肩肉,仲有海鮮類任食🤤除左肉煩之外,仲有火鍋配料專區,不同醬料、丸類、蔬菜類任君選擇,仲有不同飲品,不過打邊邊最好就係啤一啤🍻所以我同好姊妹都加錢任飲台灣啤酒🍻肉類油花都幾靚,入口味道突出,食落也有咬口,質素不錯,特別推介黑毛豬好好食,除左火鍋配料之外,仲有台灣小食,每樣都點來食,有甜不辣、鹽酥雞、黃金芋丸球,大滿足的一餐😝

2022-11-22
2022-11-26 172 瀏覽
天氣涼涼地,要打吓邊爐 😋經過旺角有新火鍋放題,好似幾吸引就試試佢啦入到去店員仲俾我地抽獎 好彩嘅可以半價食!我就冇乜運 但都抽中蔥餅一包今次揀咗level 3 可以任食海鮮 ,鐘意飲酒嘅朋友仲可以+$48 任飲台啤🤩🤩貪心嘅我叫咗鴛鴦湯底——- 醉雞&沙茶,見幾特別!餐廳一開始會拎一set肉嚟先,一般配料:蔬菜、丸,甜品同醬料可以係出面自己揀,仲有一大個雪櫃裝滿唔同飲品😍竟然有台灣人氣ocean bomb 黑糖珍奶好開心!而肉類、海鮮、麵同熟食都可以用qr code order。湯底嚟到已經聞到啲好濃嘅酒香味,非常吸引,個湯好快就滾..急不及待落啲牛肉試吓先,牛小排、牛肩胛意想不到咁出色!肉質嫩滑仲好有牛味!咁嘅價錢食到咁優質嘅肉,忍唔住要幫佢出個好評讚吓~而羊肉都好嫩,酥味較濃。沙茶湯底正常發揮。海鮮類花枝好味仲試咗佢個蝦卷,鹽酥雞同炸芋頭波波,係新鮮炸起,唔厚粉,都幾好食。總括嚟講係可以再幫襯

貪心嘅我叫咗鴛鴦湯底——- 醉雞&沙茶,見幾特別!

好開心!

而肉類、海鮮、麵同熟食都可以用qr code order。

沙茶湯底正常發揮。海鮮類花枝好味

總括嚟講係可以再幫襯

2022-11-25 1686 瀏覽
近日天氣終於涼了一點,就來了旺角新開張的台酒鍋吃任食火鍋~ 入座前先玩必中獎的幸運輪大抽獎,有機會贏得免費level up 或半價收費,可以試一試運氣!如果是朋友生日月份可免費升級任飲台式啤酒🍻 另外餐廳部分座位區更有直播睇世界盃,和一大班朋友一邊睇波一邊打邊爐一邊暢飲啤酒絕對氣氛一流⚽️ 🔸湯底一共有九款湯底選擇,我們點了鴛鴦鍋就可以同時滿足兩個願望,一款選了滋補暖身的薑母鴨鍋,另一款則選了餐廳推薦的沙茶豬筒骨鍋,湯底真的很真材實料,味道香濃🔹肉類吃好一點我們選了Level 4 套餐,可以任吃日本A5北海道和牛、西班牙伊比利亞黑毛豬、紐西蘭羊肩肉、牛板腱、滑牛等等🐮 肉品質素不錯,尤其和牛!肉質很細緻柔軟,佈滿油脂雪花紋,輕輕一焯就可以品嘗,肉味特濃🔸海鮮Level 3和 Level 4 都可以任食海鮮🦐 有生猛大蝦、嫩滑生魚片、蟹籽蝦滑、花膠片、帆立貝、深海魚柳和小花枝,非常豐富✨ 大蝦和帆立貝都份量十足,啖啖肉😋🔹火鍋配料自助區除了QR code下單外,還設有自助區可以拿蔬菜及其他火鍋配料,種類繁多真的琳瑯滿目。蔬菜我們拿了蒿荀、生菜、羽衣甘藍和冬菇🥬 丸類超多款式,試了冬蔭公丸、
薑母鴨鍋

近日天氣終於涼了一點,就來了旺角新開張的台酒鍋吃任食火鍋

沙茶豬筒骨鍋

蟹籽蝦滑
🔸海鮮
火鍋配料自助區

🔹火鍋配料自助區
爆汁牛丸、墨魚丸、三星蔥醬爆貢丸等,口味很有新鮮感,不錯吃
台式啤酒

飲品

🔸飲品
任飲的台式啤酒坊間少見,一共有十二款,可以回味一下台灣的味道🍻有些水果口味的啤酒蠻特別的!我點了清爽的蜂蜜啤酒,採用了淡雅的龍眼蜜,甜甜的很易入口。除了啤酒外,自助區飲品的選也很多,除了有汽水、OOHA 無糖氣泡飲、楊協成清涼爽外,還有薑母茶、荔枝/菠蘿烏龍茶和罐裝珍珠奶茶等等🧋
MÖVENPICK

🔹甜品
這裡有MÖVENPICK雪糕任食🤤 我試了Stracciatella 碎朱古力雪糕口味,朱古力味道香濃。還有牛奶雪條、西瓜雪條和雀巢MEGA雪糕批🍨 絕對要留肚吃甜品
薑母鴨鍋
沙茶豬筒骨鍋