2022-08-21 186 瀏覽
行過尖沙咀加拿芬道口乾乾見到有甜品飲品賣見到大大張賣奶蓋紅茶台式飲品然後見到有幾款我最愛的芒果飲品我就轉左超級芒果三重奏椰奶X蘆薈爽$42芒果好新鮮唔會酸夠甜,芒果肉夠多價錢合理

行過尖沙咀加拿芬道
口乾乾見到有甜品飲品賣
見到大大張賣奶蓋紅茶台式飲品
然後見到有幾款我最愛的芒果飲品
我就轉左超級芒果三重奏椰奶X蘆薈爽$42
芒果好新鮮唔會酸夠甜,芒果肉夠多
價錢合理
2022-06-16
8 分鐘 (外賣自取)
2022-05-23 195 瀏覽
主打會冒煙💨嘅飲品,有驚喜又有創意~店舖格調屬於夢幻粉色系,彩虹logo滿滿少女心🥳D飲品會冒煙,原來係杯底藏有一個乾冰層。一整好拎出嚟,啲煙💨就係個杯邊冒出來💗依個情景真係正!超夢幻🥳忍唔住要WOW一聲!視覺效果超讚的👍🏼記得準備定相機,打返張靚卡🥳◽️芒果椰奶x小芋圓 見到佢冒住煙真係好令人興奮😆佢係「超級芒果三重奏」系列嘅其中一款。鍾意芒果嘅真係會超like!依杯野有得飲又有食,上面個兜兜放咗好多椰奶芒果粒,入面係芒果沙冰再有Q彈煙韌嘅小芋圓~可以食一啖再飲一啖🥳芒果夠晒甜,口感又夠豐富💗◽️白桃氣泡水同樣係會出晒煙嘅「冒煙氣泡水」,口味選擇好多,有水蜜桃丶荔枝丶香檳葡萄丶富士蘋果等等。我就揀咗白桃🍑,入口清爽甜美,消暑一流👍🏼

◽️芒果椰奶x小芋圓

◽️白桃氣泡水
2022-04-06 77 瀏覽
今日行過嘅時候經過見到呢一間台式飲品店,見到佢哋嘅葡萄多到好似好吸引咁,所以就忍唔住試咗啦,味道亦都好香濃的,提子味道亦都十足!整體來講係一杯唔錯的飲品,而且都係$30有找,台式飲品來講算係好抵飲!
外賣自取
2022-03-02 102 瀏覽
今日喺尖沙咀行街,行到厚福街嗰陣見到有人揸住杯芒果飲品飄著煙咁樣行出嚟,吸引咗我最後比我發現咗呢間買芒果椰奶嘅台式飲品店。當時舖頭做緊第二杯半價,二話不說就同朋友一齊買來飲。雖然舖頭嘅選擇都多,但係最受歡迎當然係佢嘅芒果椰奶系列,我哋都唔執輸決定買嚟試吓。我同朋友分別選咗小芋圓同白雪珍珠,兩者都好有咬口,煙煙韌韌。至於主角芒果,識得出啲芒果好新鮮,而且唔會話太酸,最重要係佢俾啲芒果份量都好多,絕對係對得住個價錢,鍾意芒果嘅朋友一定要黎試吓!
2022-03-02 91 瀏覽
作為一個芒果控,成日周圍試同芒果有關既甜品,今次真係要介紹下呢間芒果台式飲品店比大家。舖頭位於人來人往的厚福街,望落去真係好似去左台灣夜市甘樣今次黎幫襯,舖頭甘岩做緊第二位半價,價錢甘優惠吸引左好多人幫襯。我同朋友都係飲芒果椰奶,不過唯一唔同既係,一個加白雪珍珠,另一個係加咗小芋圓。芒果甜而不酸,食得出仲好新鮮,而且無渣,芒果份量多。除咗味道好味之外,小店仲好有特色中間加咗乾冰,令到睇落杯野有仙氣漂出嚟,很特別!
舖頭位於人來人往的厚福街,望落去真係好似去左台灣夜市甘樣

芒果甜而不酸,食得出仲好新鮮,而且無渣,芒果份量多。
2022-03-01 47 瀏覽
見到好多人都話呢間好好飲..滿心期待點知飲完覺得好失望😩唔知係咪我揀錯嘢飲T^T我見佢杯芒果唔知咩其實幾吸引下次會試下芒果系列睇下佢平唔平反到!!我呢杯抹茶芝士奶蓋冇乜抹茶味而且超級無敵甜唔推介😵
見到好多人都話呢間好好飲..
滿心期待
點知飲完覺得好失望😩

唔知係咪我揀錯嘢飲T^T
我見佢杯芒果唔知咩其實幾吸引
下次會試下芒果系列
睇下佢平唔平反到!!

我呢杯抹茶芝士奶蓋
冇乜抹茶味
而且超級無敵甜
唔推介😵
5 分鐘 (外賣自取)
尖沙咀茶飲店競爭向來激烈,台灣霧之戀則別樹一幟主打利用乾冰營造出煙霧效果的夢幻飲品,加上粉紅色門面感覺上會特別受少女歡迎。飲品方面有各款鮮奶茶、蜂蜜茶、氣泡水等,當中「超級芒果三重奏」系列應為最新主打推介,店面更有擺放多杯模型引人矚目。芒果椰奶小芋圓 ($42) 分為上下兩層,而且配有乾冰令一時煙霧彌漫,下層椰奶加入小芋圓口感煙韌,另外亦可選配白雪珍珠或蘆薈爽。將上層芒果蓉及椰漿倒入下層拌勻更加香甜濃厚,當中更有粒粒芒果果肉真材實料,眾所週知港人回憶許留山已經全線結業,作為代替品懷愐一下亦不失風味。

芒果椰奶小芋圓
將上層芒果蓉椰漿倒入下層拌勻更加香甜濃厚,當中更有粒粒芒果果肉真材實料,眾所週知港人回憶許留山已經全線結業,作為代替品懷愐一下亦不失風味。
外賣自取
2022-02-02 29 瀏覽
呢間小店主打煙霧茶飲同甜品好飲之餘賣相又靚,至啱就係打卡喇🥰招牌珍珠奶茶都只係$19每日限量及售100杯bookmark咗下次再嚟試先😍-🥭超級芒果三重奏-芒果椰奶x小芋圓($42)大大杯加埋氮氣營造冒煙效果仙氣飄飄,揸住嚟打卡一流呢📸上層有椰汁加新鮮芒果肉 下層就有香甜嘅芒果椰奶+小芋圓小芋圓煙韌份量十足每啖入口都咬到煙韌嘅小芋圓口感非常豐富呢!小芋圓口感夠煙韌之餘仲食到有原材料嘅味道,讚呀👍🏻
呢間小店主打煙霧茶飲同甜品
好飲之餘賣相又靚,至啱就係打卡喇🥰
招牌珍珠奶茶都只係$19
每日限量及售100杯
bookmark咗下次再嚟試先😍

🥭超級芒果三重奏-芒果椰奶x小芋圓($42)
大大杯加埋氮氣營造冒煙效果
仙氣飄飄,揸住嚟打卡一流呢📸
上層有椰汁加新鮮芒果肉
下層就有香甜嘅芒果椰奶+小芋圓
小芋圓煙韌份量十足
每啖入口都咬到煙韌嘅小芋圓
口感非常豐富呢!
小芋圓口感夠煙韌之餘
仲食到有原材料嘅味道,讚呀👍🏻
🥭🥥🥛芒果椰奶x小芋圓 $42超仙氣既飲品 真係有乾冰整既霧飄出黎 即叫即整🧚🏼‍♀️芒果同芋圓椰汁係分開兩邊🥤個杯身幾高 幾大杯 無令我驚艷 但高cp值☺️杯既上層好似帶左頂帽👒裝住好多芒果蓉 全部都好鮮甜 要加分 😚要用匙羹來食 或者可以將啲芒果茸倒晒落下層咁飲🤣下層嘅杯就裝住椰汁同芋圓粒⚪️⚫️芋圓粒細細粒全部都好煙韌 好好咬同埋份量亦足夠😋我地兩個女仔share 就啱啱好做飯後甜品😜椰汁同芒果一齊孖住 一直都係一個不敗嘅組合🏆成間店鋪粉紅色裝修 有粉紅泡泡既感覺🤣🌸喺尖沙咀甜品街亦都好就腳 😉雖然細細地一間舖 但係整出嚟嘅飲品都好吸睛 好有創意 仲有唔少款式 打卡又飲得💛💛💛一定一定要支持

🥭🥥🥛芒果椰奶x小芋圓 $42

2022-01-15 39 瀏覽
知你就嚟執笠,唔係大晒嘅。如果繼續咁嘅態度,就算珍珠奶茶幾好飲,都冇用啦。講返招牌珍珠鮮奶茶,真係超級甜。如果唔係舖頭貼張蘋果日報,我諗我一定唔會幫襯。非常差的購買過程。

2022-01-07 42 瀏覽
經過厚福街既朋友,對尼個飲品鋪一定唔陌生,飲品店除咗有台灣飲品之外,主打就係招牌芒果特飲。而今次我試嘅就係🥭芒果椰奶x蘆薈爽😳一聽個名係咪覺得似曾相識呢,就好似許留山超多芒系列🤣🤣🤣店完一拎出黎就見到煙霧🌬即刻嘩左一聲間鋪果然無改錯名🤣霧之戀👍🏻杯身係椰奶加蘆薈爽同少量芒果,上層係超多芒果粒+少量椰奶。飲落椰奶味超香濃,好似泰式椰汁冰咁🤣但芒果味唔太突出,所以我之後再上層芒果倒哂落去杯椰汁度,之後攪拌再飲🤪感覺好飲好多

而今次我試嘅就係🥭芒果椰奶x蘆薈爽😳
一聽個名係咪覺得似曾相識呢,就好似許留山超多芒系列🤣🤣🤣
店完一拎出黎就見到煙霧🌬即刻嘩左一聲
間鋪果然無改錯名🤣霧之戀👍🏻
杯身係椰奶加蘆薈爽同少量芒果,上層係超多芒果粒+少量椰奶。
飲落椰奶味超香濃,好似泰式椰汁冰咁🤣
2022-01-04
下午茶
🥭芒果椰奶x紫米路💵42🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀 依杯飲品底下有乾冰並以出晒煙既姿態出場🤣,因為個好大個既膠兜裝椰奶🥥同芒果🥭所以望落成杯好大杯,其實係中杯🤣,不過飲完超級飽~頭大嗌左紫米,有巨多紫米係底🤩,口感好煙韌,需攪勻飲,建議將膠兜上既椰奶芒果倒落杯野到,會啜到好多甜甜既芒果🥭粒同勁重椰奶味🥥🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼☀️整體而言,霧之戀好易搵到,近馬路邊(小心有車🚘),店鋪以粉紅色超少女既裝潢,令客人有初戀既感覺🤣🤣,非常有台味,另外以$42黎講好抵飲,有好多芒果🥭粒加埋紫米既口感再配埋勁重椰奶🥥,甜度亦唔會好甜,加埋一齊=一杯手搖版既糖水🤪

🥭芒果椰奶x紫米路💵42
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼🌼

2022-01-02 47 瀏覽
平時飲黎飲去都係珍珠奶茶,開始覺得有D悶。呢間店有芒果椰奶,配搭唔同既配料,有白珍珠,有芋圓等,我叫左芒果椰奶加芋圓,見到個樣都好特別下,最上有一碟芒果蓉,可以用SPOON食,底下有''霧'',係凍椰奶。好盞鬼,價錢亦唔貴,四十幾蚊only.見佢仲有好多唔同既飲品,有d都係起霧,就好似店夠咁,''霧之戀''。下次可以試下其他。但我中意芒果,同埋芋圓好有咬口。平時成日想食芋圓,但唔係度度都有,今次滿足呀!
見到厚福街呢間飲品店,又有少少肚餓口渴,就去睇吓啱唔啱飲~一望就比佢個超級芒果三重奏系列吸引咗,芒椰呢個配搭好有童年嘅感覺!🤣我就叫咗個芒果椰奶x小芋圓 ($42)😆飲品一出嚟我都好驚訝,因為佢識噴煙!🤣杯邊有啲窿窿,啲煙就喺嗰度出嚟🤣 (可惜影相影得唔係太清楚,要用心睇🥲)打卡真係一流🤣影咗一輪相之後就可以飲喇~上面個兜兜都裝住唔少芒果同埋椰汁,可以用隻小匙羹𢳂嚟食~椰汁唔會太甜,好香椰味,而芋圓細細粒,好易咬,都好煙韌~飲咗幾啖就將成兜芒果撥哂落去杯飲品度😆芒果、椰汁同芋圓原來都好夾😆飲品個噴煙效果好有驚喜,令我下次都想試吓其他飲品係咪都咁有驚喜😂
見到厚福街呢間飲品店,又有少少肚餓口渴,就去睇吓啱唔啱飲~

芒果椰奶x小芋圓

2021-12-27
5 分鐘 (外賣自取)
芒果椰奶x小芋圓
2021-12-24 25 瀏覽
厚福街附近有好多嘢食食完野口乾乾咁想搵野飲行過呢間,本身仲覺門面無咩特別但俾佢播既音樂吸引左!於是就行去幫襯好彩叫左芒果椰奶x蘆薈爽驚喜十足呀!無論係杯野既外在同內在都係正到爆!佢唔係普通一杯芒椰飲品,成個杯都好精緻,應該係因為入面有乾冰,一拎上手時係放晒煙架!!!好夢幻,見到杯野真係會好開心!個杯上面會有個碗仔咁,入面好多芒果同芒果蓉可以畢黎食芒果一d都唔酸,仲好甜好香大推介!!佢呢個超級芒果三重奏系列,除左芒果椰奶x蘆薈爽,仲有芒果椰奶x白雪珍珠、芒果椰奶x小芋圓絕對值得encore!
厚福街附近有好多嘢食
食完野口乾乾咁想搵野飲
行過呢間,本身仲覺門面無咩特別
但俾佢播既音樂吸引左!
於是就行去幫襯

好彩叫左
驚喜十足呀!
無論係杯野既外在同內在都係正到爆!
佢唔係普通一杯芒椰飲品,
成個杯都好精緻,
應該係因為入面有乾冰,
一拎上手時係放晒煙架!!!
好夢幻,見到杯野真係會好開心!

個杯上面會有個碗仔咁,
入面好多芒果同芒果蓉可以畢黎食
芒果一d都唔酸,仲好甜好香

大推介!!
佢呢個超級芒果三重奏系列,
除左芒果椰奶x蘆薈爽,
仲有芒果椰奶x白雪珍珠、芒果椰奶x小芋圓
絕對值得encore!

超級芒果三重奏
超級芒果三重奏