2020-12-19
🥢冬至•聖誕美食盛宴 家庭幸福樂套餐 (6-8人) $1538.屋企人想食片皮鴨但又禁左晚市堂食,咁啱比我睇到古琴雅苑做緊個好抵食嘅set💁🏻♀️有時長輩唔太鐘意西餐到會/日本野,呢個set就啱晒做節喇👌🏻8個人食除返開每人$200都唔洗,仲有好多野食!CP值巧高😆呢個套餐包以下食物:.🦆烤北京填鴨 (全隻)🐟風味松子魚 🐷意大利黑醋骨 (30件)🥢乾煸四季豆 (1.5磅)🦐醬燒大蝦 (8隻)🐔醬香雞 (30件)🥢上海炒年糕 (3磅).而家仲做緊優惠,order呢個套餐就送古琴鴨肉炒飯(3磅),現金券$50(2張)同埋一支紅酒,真係好抵😂.值得一讚係去拎野食嘅時候全部野都熱辣辣🔥可惜我住得比較遠又塞車,返到屋企啲野食難免凍左些少,要整返熱先食得🤣所以我比較推介住尖沙咀/灣仔嘅朋友試,呢兩個地點都有分店💁🏻♀️.呢個價位黎講,食物質素相當唔錯👌🏻隻鴨仲有一口酥架,用air fryer整返熱黎再蘸糖食勁邪惡😏鴨肉都幾香~松子魚個汁甜甜酸酸幾開胃!我自己最鍾意係醬香雞,嫩滑又入味👍🏻.📍古琴雅苑 Zither Garden
🦆烤北京填鴨 (全隻)
🐟風味松子魚
🐷意大利黑醋骨 (30件)
🥢乾煸四季豆 (1.5磅)
🦐醬燒大蝦 (8隻)
🐔醬香雞 (30件)
🥢上海炒年糕 (3磅)
📍古琴雅苑 Zither Garden