2022-01-13
又到左夜晚冇得堂食嘅時候,但就算係買外賣返屋企食,都想食啲好食嘅野食。我第一時間諗起銅鑼灣呢間創意卷物,就過黎買左幾款食物返屋企做dinner。金龍卷$103呢款有三文魚、炸蝦、芝士,將幾款我好鍾意嘅食材加埋一齊,所以一定要叫呢款。一啖一件,入口嘅三文魚同芝士creamy嘅同時又有香脆嘅炸蝦,口感豐富。呢個combination真係冇得輸。蜘蛛$93呢款有炸軟殼蟹、青瓜、牛油果、蟹柳。炸軟殼蟹嘅份量好足,見到大大件軟殼蟹喺卷物入面。呢款卷物會有五件,其中兩件有幾條蟹腳突出黎,配合返蜘蛛呢個名。呢款因為有清新嘅青瓜喺入面,平衡油膩感,食落唔會好膩。日式叉燒炒飯$128炒飯炒得乾身,粒粒分明,食落都幾香。除左有叉燒粒之外,仲有洋蔥、日式魚蛋、蛋同埋蔥花一齊炒,味道唔錯。照燒雞肉串$38有四串,性價比唔錯。雞肉唔鞋,係一款唔錯嘅小食。
金龍卷$103
蜘蛛$93
日式叉燒炒飯$128
照燒雞肉串$38
有四串,性價比唔錯。雞肉唔鞋,係一款唔錯嘅小食。