2022-05-25 103 瀏覽
今日收工同同事搵地方食飯,就係銅鑼灣走左入呢度,餐廳裝修都偏向日式風格,想係市區又近地鐘鐵既話,可以考慮下胡麻豆腐沙律($82)82蚊初初覺得唔係好抵,但上枱黎真係嚇一跳,份量多到好似一盤咁,入面係生菜、中華沙律、三文魚子、蟹子同成磚豆腐,加埋胡麻醬一齊食又開胃但又好飽肚,好矛盾😂琦玉網燒牛舌($78)唔同平時食咁切到一粒粒或者一片片呢度可以叫做一塊塊咁上,調味適中,點埋酸酸地既醬汁可以中和燒烤既油膩感火山($93)打卡必點,店員會係你面前點火,等d火熄哂就可以起筷。係蟹柳同牛油果做成既小卷上面舖滿帶子、蟹柳同蟹子撈埋既沙律,除左睇落好壯觀之外,味道亦都好豐富蒜香牛油燒帶子($42)帶子燒得岩岩好熟,肉質彈牙而且味道鮮甜

胡麻豆腐沙律($82)

琦玉網燒牛舌($78)

火山($93)

蒜香牛油燒帶子($42)
帶子燒得岩岩好熟,肉質彈牙而且味道鮮甜
2022-05-23 143 瀏覽
今日陪朋友收工後去打針,朋友怕打針又怕痛,所以我應承左佢打完針陪佢食飯開心下🤭經開銅鑼灣,來試下呢間係澳門逸園中心的古今,主打特色卷物,而簡約嘅裝修令人覺得舒服,一睇場內好多客人,氣氛唔錯,我地都要等一陣先有位,好彩門口有凳可以休息下👍入到去叫左幾款食物來試下❣️東京爆脆呢款卷物包住吞拿魚同蟹柳,一咬名符其實嘅爆脆,原來內餡被炸漿同蟹籽包住,炸起再卷成,而醬汁都好味,食完唔油膩❣️磯煮六頭鮑魚+沖繩水雲因為朋友唔食鮑魚,得我點左一隻鮑魚來試吓,鮑魚鮮甜爽口,好好味,而水雲真係第一次試,好似髮菜,口感同海帶相似,食落順滑有嚼勁,味道都唔錯❣️雞中翼串一串有兩隻雞翼,外樣燒得脆而雞肉又不會乾身,真係襯熱食先正!❣️自家製香菇雞肉丸串一串有兩粒,同朋友分享岩岩好,大粒之餘見到表皮燒得焦脆,咬落啖啖豬肉同香菇,亦有胡椒味,口感味道一流❣️日式叉燒炒飯叉燒切粒同蛋炒飯,炒得夠香口同粒粒分明,份量兩個人夠分有多❣️雜錦刺身沙律呢個沙律超級值得一試,蔬菜夠哂爽口,仲有車厘茄、雜錦刺身、三文魚籽,配料豐富得來又新鮮,加埋舖頭自家製辣汁,味道同口感都一流😋😋
❣️東京爆脆
❣️磯煮六頭鮑魚+沖繩水雲
❣️雞中翼串
❣️自家製香菇雞肉丸串
❣️日式叉燒炒飯
叉燒切粒同蛋炒飯,炒得夠香口同粒粒分明,份量兩個人夠分有多
❣️雜錦刺身沙律
2022-05-21 142 瀏覽
*-。-。-。-。-。-。-。✪古今Kokon✪創意日式卷物❁富士山(蟹柳/牛油果🥑/脆片/鰻魚)這款卷物一上檯的時候我們都呆了🤣配料分量超級多相信也是賣點之一😃壽司上面有蟹子/蟹柳/脆片,堆積到一座小山丘😍食落又不同的口感,卷物是鰻魚牛油果🥑❁東京爆脆(吞拿魚/蟹柳)卷物餡料有吞拿魚蟹柳❁網燒牛舌(五塊)牛舌充滿油脂香味😍不會燒到太韌調味適中,👧🏻最愛厚切的牛舌🐄❁日式叉燒飯飯粒粒分明,不會太多油膩感👍🏻分別有叉燒粒和嗚門卷,份量足夠2人份👍🏻⇨ 古今 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓*-。-。-。-。-。-。-。**-。-。-。-。
*-。-。-。-。-。-。-。
✪古今Kokon✪
創意日式卷物

❁富士山(蟹柳/牛油果🥑/脆片/鰻魚)

這款卷物一上檯的時候我們都呆了🤣配料分量超級多
相信也是賣點之一😃壽司上面有蟹子/蟹柳/脆片,
堆積到一座小山丘😍食落又不同的口感,卷物是鰻魚牛油果🥑
❁東京爆脆(吞拿魚/蟹柳)
卷物餡料有吞拿魚蟹柳
❁網燒牛舌(五塊)

牛舌充滿油脂香味😍不會燒到太韌
調味適中,👧🏻最愛厚切的牛舌🐄
❁日式叉燒飯

飯粒粒分明,不會太多油膩感👍🏻
分別有叉燒粒和嗚門卷,份量足夠2人份👍🏻

⇨ 古今 (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓

*-。-。-。-。-。-。-。**-。-。-。-。
2022-05-19 145 瀏覽
同事想去銅鑼灣揾野食, 咁我話去澳門逸園中心21樓的古今2 食Lunch 啦。 因為古今2的日本菜出名好食同價錢合理。是日午餐璣煮六頭鮑魚吉列牛餅便當牛肉壽喜燒蜘蛛璣煮六頭鮑魚, 鮑魚鮮甜爽口, 入口好新鮮, 有海水味道, 好食。吉列牛餅便當, 3塊吉列牛肉餅, 外脆內軟, 重可以咬到粒粒牛肉粒,大人同小朋友都一定鍾意食,便當重配沙律,春卷,甜品。牛肉壽喜燒, 超多牛肉的壽喜燒, 牛肉肥瘦適中, 有牛肉味。 蜘蛛, 牛油果,青瓜,蟹柳, 軟殼蟹。 材料做出黎的卷物, 非常可口, 軟殼蟹非常脆口, 加埋軟林林的牛油果, 真係有軟有硬, 正。

是日午餐

璣煮六頭鮑魚
吉列牛餅便當
牛肉壽喜燒
蜘蛛

2022-05-18 124 瀏覽
#銅鑼灣美食 #小蓮星呑食銅鑼灣🔻 古今 銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓/🧃東京爆脆 $93吞拿魚同蟹柳做餡嘅紫菜卷,略略用火炙過,有一種焦香同脆脆地嘅感覺,非常特別。/🧃琦玉網燒牛舌 $78總共有5塊 ,係厚切嘅,油香十足,超級好食。/🧃雞中翼串 $32一串有兩隻,都幾大隻,外皮燒得好脆同埋乾身,雞肉就好嫩滑多汁。/🧃煙花 $103飯上面嘅煙花由辣味三文魚、辣味吞拿魚同埋脆片組成,少少辣辣地,非常惹未,魚蓉整得好細滑,好好食,亦都好鮮味,配搭埋卜卜脆脆片,口感一流。/#food #foodie #hkfood #hkfoodie #foodporn #foodstagram #hkfoodblogger #foodblogger #foodlover #foodphotography #hkig
#銅鑼灣美食 #小蓮星呑食銅鑼灣
🔻 古今
🧃東京爆脆 $93

🧃琦玉網燒牛舌 $78
總共有5塊 ,係厚切嘅,油香十足,超級好食。

🧃雞中翼串 $32

🧃煙花 $103

2022-05-18 117 瀏覽
銅鑼灣既樓上小店簡約裝修 座位都算寬敞佢地主打新派創意卷物 款式都算多每款都由不同既食材配搭 除此之外仲有刺身,天婦羅,串燒同鍋物等 餐牌上選擇算係幾多可以揀🌟磯煮六頭鮑魚口感軟嫩彈牙 煮得入味切開有三片 方便食用🌟蜘蛛卷物有酥脆既軟殼蟹加蟹柳再配埋青瓜,牛油果整體食落更能解油膩感🌟自家製香菇雞肉丸串一串兩粒 外皮燒到燶脆咬落胡椒味濃帶點雞肉同香菇口感🌟日式叉燒炒飯炒飯炒得乾身 幾有鑊氣而份量亦十足 配料有蛋,叉燒,日式魚蛋
銅鑼灣既樓上小店
簡約裝修 座位都算寬敞
佢地主打新派創意卷物 款式都算多
每款都由不同既食材配搭
除此之外仲有刺身,天婦羅,串燒同鍋物等
餐牌上選擇算係幾多可以揀

一串兩粒 外皮燒到燶脆
咬落胡椒味濃帶點雞肉同香菇口感

🌟日式叉燒炒飯
炒飯炒得乾身 幾有鑊氣
而份量亦十足 配料有蛋,叉燒,日式魚蛋
2022-04-12 462 瀏覽
Kokon 🍱🍣🎂 𝙎𝙞𝙘𝙠 𝙤𝙛 𝙦𝙪𝙚𝙪𝙞𝙣𝙜 𝙪𝙥 𝙞𝙣 𝘼𝙠𝙞𝙣𝙙𝙤 𝙎𝙪𝙨𝙝𝙞𝙧𝙤 (壽司郎)? 𝙏𝙧𝙮 𝙆𝙤𝙠𝙤𝙣 𝙞𝙣𝙨𝙩𝙚𝙖𝙙! 𝙃𝙞𝙙𝙙𝙚𝙣 𝙙𝙚𝙚𝙥 𝙞𝙣𝙨𝙞𝙙𝙚 𝙖𝙣 𝙪𝙣𝙖𝙨𝙨𝙪𝙢𝙞𝙣𝙜 𝙗𝙪𝙞𝙡𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙞𝙣 𝘾𝙖𝙪𝙨𝙚𝙬𝙖𝙮 𝙗𝙖𝙮, 𝙆𝙤𝙠𝙤𝙣 𝙞𝙨 𝙖 𝙅𝙖𝙥𝙖𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙧𝙚𝙨𝙩𝙖𝙪𝙧𝙖𝙣𝙩 𝙩𝙝𝙖𝙩 𝙨𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡𝙞𝙨𝙚𝙨 𝙞𝙣 𝙘𝙧𝙚𝙖𝙩𝙞𝙫𝙚 𝙖𝙣𝙙 𝙘𝙤𝙡𝙤𝙪𝙧𝙛𝙪𝙡 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞 𝙙𝙞𝙨𝙝𝙚𝙨. 𝙏𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙢𝙚𝙣𝙪𝙨 𝙘𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙢𝙤𝙧𝙚 𝙩𝙝𝙖𝙣 30 𝙞𝙩𝙚𝙢𝙨, 𝙞𝙣𝙘𝙡𝙪𝙙𝙞𝙣𝙜 𝙩𝙚𝙢𝙥𝙪𝙧𝙖, 𝙨𝙠𝙚𝙬𝙚𝙧𝙨, 𝙣𝙤𝙤𝙙𝙡𝙚𝙨, 𝙨𝙤𝙪𝙥𝙨 𝙖𝙣𝙙 𝙤𝙗𝙫𝙞𝙤𝙪𝙨𝙡𝙮 𝙨𝙪𝙨𝙝𝙞. 𝙄𝙛 𝙮𝙤𝙪 𝙫𝙞𝙨𝙞𝙩 𝙩𝙝𝙚𝙧𝙚 𝙤𝙣 𝙮𝙤𝙪𝙧 𝙗𝙞𝙧𝙩𝙝𝙙𝙖𝙮, 𝙩𝙝𝙚 𝙨𝙩𝙖𝙛𝙛𝙨 𝙬𝙞𝙡𝙡 𝙖𝙡𝙨𝙤 𝙤𝙛𝙛𝙚𝙧 𝙨𝙤𝙢𝙚 𝙗𝙞𝙧𝙩𝙝𝙙𝙖𝙮 𝙨𝙥𝙚𝙘𝙞𝙖𝙡𝙨 𝙛𝙤𝙧 𝙩𝙝𝙚𝙞𝙧 𝙘𝙪𝙨𝙩𝙤𝙢𝙚𝙧𝙨🍜🍢🍥🥢1️⃣𝐑𝐚𝐢𝐧𝐛𝐨𝐰 𝐬𝐮𝐬𝐡𝐢 彩虹卷🌈The rainbow sushi is a trendy dish because it inc
Kokon

1️⃣𝐑𝐚𝐢𝐧𝐛𝐨𝐰 𝐬𝐮𝐬𝐡𝐢 彩虹卷🌈
The rainbow sushi is a trendy dish because it incorporates a special ingredient that is uncommon in traditional sushi, the avocado. While they are wrapped with some of the classic ingredients such as salmon, crab filling and cucumber, the dish has gone through some creative rendition by modern chefs to resemble the colourful patterns of rainbow.

2️⃣𝐒𝐚𝐥𝐭-𝐠𝐫𝐢𝐥𝐥𝐞𝐝 𝐦𝐚𝐜𝐤𝐞𝐫𝐞𝐥鹽燒鯖魚便當🍱
A nicely presented box meal that packed with rice, salmon, salad, grilled mackerel and cream puffs. Although the grilled mackerel is a very simple dish where the flavours only come from the salt and the fish itself, it is actually quite flavourful. It is just a bit bony haha.

3️⃣𝐆𝐢𝐧𝐠𝐞𝐫 𝐩𝐨𝐫𝐤 生薑豚肉🐖
Fried with sweet ginger sauce, the thinly sliced porks contain some nice fat in the middle, which paired up perfectly with the veggies

✅ 古今 (銅鑼灣, Causeway bay)
2022-04-12 376 瀏覽
呢一間係主打特色卷物🤤既日式餐廳,佢入面有勁多款唔同嘅卷物,我只係叫咗佢其中三款,然後三款入面我最鍾意就係金龍卷🍤,佢上面嘅燒咗嘅三文魚流出黎嘅油脂同炸蝦完全融合咗,真係勁好味!然後倫敦卷比我想像中普通,海膽唔係好夠味完全比鰻魚搶咗個濃度,再者就係富士山卷,我覺得係幾好味嘅,尤其是我係蟹柳lover另外佢牛舌我就冇影lu,我覺得燒得有啲過燶,普普通通。龍捲風沙律🥗就一定好味啦全部都係蟹柳,仲有少少辣嘅脆片喺上面。總之係一定會回頭返去食,因為實在太多款式仲未試得完!

總之係一定會回頭返去食,因為實在太多款式仲未試得完!
2022-02-14
  • 金龍卷
2022-03-21 368 瀏覽
好耐冇得去旅行嘅關係,突然好想食日本嘢,咁啱友人推介黎呢間日本餐廳,餐廳以日式裝修,環境唔錯,好適合朋友聚餐我系比佢既主打卷物所吸引,卷物方面叫咗黑龍卷同倫敦橋,黑龍卷有鰻魚炸蟹柳芝士同牛油果,配搭相當好細細舊易入口,鰻魚無骨,炸蟹柳炸得好脆,芝士味亦好出,配埋牛油果好有驚喜,另外倫敦橋卷物有海膽同炸帶子,海膽有鮮味刺身方面叫左三文魚甜蝦同帶子,帶子大大粒好鮮甜甜蝦同三文魚都好新鮮,左口魚油味較濃,熟食方面牛柳粒肉質吾錯,送酒一流,整體來講如果大家想食日本嘢都係不錯嘅選擇
刺身方面叫左三文魚甜蝦同帶子,帶子大大粒好鮮甜
2022-03-11 295 瀏覽
唔知點解每隔一段時間就會好想食日本野😂之前係朋友既推介下就黎左哩間試下食完發現極高質!🍣金龍卷 $103四款入面覺得哩款最好味😋成日都覺得只要個壽司有炸物 其他配料都會比個酥脆既口感搶哂風頭🧐但哩款炸蝦同三文魚既比例拿捏得岩岩好👍🏻三文魚唔係薄薄一片 而係有啲厚度😆一放入口除左感受到新鮮酥脆既炸蝦之餘充滿油香而且嫩滑既三文魚亦都有存在感🤩再加埋上面既芝士醬料食完真係好滿足😚一定要試👍🏻推薦指數5/5🥭芒不了你 $93食左第一舊之後就明佢個名點解😂第一次試水果係壽司既組合入面有芒果 炸牛肉同芝士睇落個組合好似有啲怪🧐但食落又真係幾fresh👀鮮甜既芒果會中和左炸牛肉加芝士既油脂感食到濟濟地既時候食番幾舊又重執戰鬥力😂ps個人認為食哩款係咩都唔點黎食係最好👍🏻推薦指數4.5/5🍙午夜牛郎 $93因為炸過所以微暖外層炸得幾酥脆香口👍🏻第一次食咁脆既壽司 刷新左我既認知😂中間包左啲牛油果三文魚咁仲有啲芝士係面啲料同佢香脆既口感好夾😂成件事食落似食緊啲好香口但又有飽腹感既零食多過食壽司😆👍🏻推薦指數4.5/5⛰富士山 $93個人認為哩款壽司最大既賣點就係料好多🤩壽司上面會有好多蟹柳絲 仲有men
唔知點解每隔一段時間就會好想食日本野😂
之前係朋友既推介下就黎左哩間試下
食完發現極高質!

🍣金龍卷 $103

富士山
午夜牛郎
芒不了你
2022-02-27 186 瀏覽
呢間純粹係唔知食乜,是旦入既餐廳仲女係我地諗住食佢地個lunch set但因為weekend而要散叫既紅粉佳人 110整體黎講... 做乜野要加薯片? 仲要係林左既Pringle! 本身個魚蓉就好好食 做咩要破壞佢呢?超級龍卷風 93呢個好正常,呢個價係銅鑼灣既日式餐廳黎講算量多了,味道正常將炸蝦同鰻魚放埋一齊,如果唔係個汁,其實我只食到蝦既香脆琦玉網燒牛舌 78又唔算話厚切,但係偏厚既,所以有咬口,話哂係燒既,都爽口好食,反而個汁就有尐特別,唔係一般既汁,我覺得都幾特別,值得為個汁叫呢個日式冷麵 88再正常不過既冷麵
呢間純粹係唔知食乜,是旦入既餐廳

紅粉佳人 110

超級龍卷風 93
呢個好正常,呢個價係銅鑼灣既日式餐廳黎講算量多了,味道正常
將炸蝦同鰻魚放埋一齊,如果唔係個汁,其實我只食到蝦既香脆

琦玉網燒牛舌 78

日式冷麵 88
再正常不過既冷麵
2021-10-16
午餐
2022-02-25 129 瀏覽
有卷物、串燒、鍋物等,種類好多,係銅鑼灣好方便👍🏼 仲有午市套餐提供,食物不錯有心思🤪.🕷蜘蛛 $93: 試咗其中一款人氣卷物😉 蜘蛛依款有炸軟殼蟹、青瓜、牛油果、蟹柳😊 餡料夠多同豐富😚 .🍲牛肉壽喜燒 $108: 一人份牛肉壽喜燒配飯 最啱咁冬嘅天氣食🥰 有生蛋、牛肉片、金菇冬菇、豆腐、粉絲 同娃娃菜😋 湯底甜咸平衡剛好,好送飯食🤩.🍱鹽燒鯖魚便當 $88: 燒鯖魚皮脆肉嫩,魚油脂好香😍 原條份量切半好正!! 便當有三文魚刺身、蟹柳蟹籽沙律、珍珠米及泡芙❣️ $88嚟講真係抵食,食物種類多👍🏼
🕷蜘蛛 $93

🍲牛肉壽喜燒 $108

🍱鹽燒鯖魚便當 $88
2022-02-24 95 瀏覽
/依間用心經營既黃店有好多間小店,總有一間係你屋企附近❤️因為無左堂食關係,所以叫左外賣,堂食點都比外賣好食😋.宮崎黃金炸豆腐 $68炸好既豆腐放上燒汁同埋木魚☺️拎番番屋企仲有餘溫☺️但脆口度就減低左.東京爆脆 $93超大個飯團🍙依間飯團相當出名,卷物入面有吞拿魚,蟹柳🦀出面有蟹子,脆脆等等,口感好豐富.相撲力士 $103芝士控必定叫‼️卷物入面有蟹柳,同埋芝士,卷物頂頂上面放上刺身魚,芝士味好特出🤫.日式叉燒炒飯 $128炒飯粒粒分明,配上左日式叉燒碎、日式魚蛋等等☺️夠晒惹味
宮崎黃金炸豆腐 $68

東京爆脆 $93

相撲力士 $103

日式叉燒炒飯 $128
炒飯粒粒分明,配上左日式叉燒碎、日式魚蛋等等☺️夠晒惹味
2022-02-22 93 瀏覽
今日同朋友去銅鑼灣行街🥳又心思思想食日式卷物 所以就同朋友黎食😚環境幾靚😳日式既裝修 好適合同朋友傾下計慢慢食同朋友叫左下面既卷物 去相!!蜘蛛 $93炸軟殼蟹e款卷物 真係超好食😍個軟殼蟹外脆內軟🤣啖啖蟹味 又夠脆同埋入面有少少牛油果同青瓜 牛油果同軟殼蟹好夾🥳增加左個口感😚配搭又好食超級龍卷風 $93卷物裏面有鰻魚 同炸蝦🍤炸蝦超脆 鰻魚既味道濃 配搭好好食😋加上入面有一小舊芝士味係最後浸透出黎😋成個配搭都好夾 少少青瓜絲令卷物完全唔會滯😚增加清爽口感日式叉燒炒飯 $128估唔到日式叉燒炒飯都咁好食😳日式叉燒完全唔似港式咁 炒起飯黎無咁油 加上味道同其他配料好夾 好食😳整體炒飯炒得乾身😋當中洋蔥 蔥花 同叉燒好夾👍🏻讚
今日同朋友去銅鑼灣行街🥳
又心思思想食日式卷物 所以就同朋友黎食😚
環境幾靚😳日式既裝修 好適合同朋友傾下計慢慢食

同朋友叫左下面既卷物 去相!!

蜘蛛 $93

日式叉燒炒飯 $128
估唔到日式叉燒炒飯都咁好食😳
整體炒飯炒得乾身😋當中洋蔥 蔥花 同叉燒好夾👍🏻讚
2022-02-19
今日森仔去到銅鑼灣買外賣返屋企同家人一齊享用。我買左間好好食嘅日本🇯🇵料理餐廳: 古今。佢主打特式卷物😍餐廳🍴位置都幾方便,位於Cwb 地鐵上蓋大廈。 而其觀景也不錯,望著銅鑼灣大街。雖然因疫情沒有晚市,但看到座位擺設均十分空趟舒服😌當日,我叫左4款食物回家和家人享用。燒牛舌: 廚師👨‍🍳用串燒方式來磯燒牛舌,燒得恰到好處,外脆內軟。此也關乎到牛舌的質素和厚薄程度。其美味證明牛舌的高質,重牛味。同時,廚師拿揑牛舌的厚度相當好,不會過厚,也不會過薄😍😚正丫喂!火山🌋此卷物為店中自創卷物,用了帶子,牛油果🥑,蟹柳和青瓜制成。卷物大大件,份量十足😚用上千島醬汁和蟹籽混合,鋪上卷物上,更加惹味,令人大快朵頤。日式叉燒炒飯此炒飯真係稱得上大大碟!連森仔媽媽都話夠大份,抵食!炒飯,炒得夠獲氣,粒粒分明。同時,因為係日式炒飯,其蛋味和醬汁味更深入珍珠飯粒😍😍煙花卷物此個卷物好正!佢用左辣味三文魚🍣和辣味吞拿魚作為餡料,辣汁惹味非常😍😍而粒粒魚生亦都好新鮮😚再配上脆片,口感特別rich🤣幾過癮!整體來講,餐廳🍴食物高質,價格合理,份量充足,值得一試!
今日森仔去到銅鑼灣買外賣返屋企同家人一齊享用。
我買左間好好食嘅日本🇯🇵料理餐廳: 古今。
佢主打特式卷物😍

餐廳🍴位置都幾方便,位於Cwb 地鐵上蓋大廈。
而其觀景也不錯,望著銅鑼灣大街。
雖然因疫情沒有晚市,但看到座位擺設均十分空趟舒服😌

當日,我叫左4款食物回家和家人享用。

此也關乎到牛舌的質素和厚薄程度。
其美味證明牛舌的高質,重牛味。
同時,廚師拿揑牛舌的厚度相當好,不會過厚,也不會過薄😍😚
正丫喂!

火山🌋
此卷物為店中自創卷物,用了帶子,牛油果🥑,蟹柳和青瓜制成。
卷物大大件,份量十足😚

日式叉燒炒飯
此炒飯真係稱得上大大碟!連森仔媽媽都話夠大份,抵食!
炒飯,炒得夠獲氣,粒粒分明。
同時,因為係日式炒飯,其蛋味和醬汁味更深入珍珠飯粒😍😍

煙花卷物
此個卷物好正!
佢用左辣味三文魚🍣和辣味吞拿魚作為餡料,辣汁惹味非常😍😍
而粒粒魚生亦都好新鮮😚
再配上脆片,口感特別rich🤣幾過癮!

整體來講,餐廳🍴食物高質,價格合理,份量充足,值得一試!
外賣自取
  • 日式叉燒炒飯