2022-07-12
喺Sogo行完街睇吓OpenRice附近有乜嘢食,見呢間都幾多好評嘅居酒屋,環境好似唔錯嘢食都幾特別就上左去喇~入到去都幾乾淨企理,坐得又舒服😌呢度21樓都比較高所以坐窗邊感覺都幾chill~當望住個Menu揀嘢食嘅時候真係會好多嘢都想叫🥹嘢食都好吸引有哂圖,圖片同現實係符合既😆🍗F9大阪自家製炸雞(5件)$78一開始就上咗熱辣辣嘅炸雞先,店員都好細心叫我哋小心燙口,真係熱辣辣咁炸起👏🏻炸到外脆內嫩,入面保存晒啲肉汁❤️加埋啲沙律醬有唔同風味😋🌋M22 火山 $128呢個真係呃like一流!叫呢個真係要準備好手機😂店員會喺壽司旁邊點火🔥營造火山嘅感覺🌋都真係幾特別㗎!佢下面啲壽司就用咗青瓜牛油果,而上面果層就用左帶子蟹柳蟹子撈埋左一舊,食落都好澎湃同好夠味😋😋🕷️M26蜘蛛 $103啲名都真係改得幾特別~應該係啲腸整到好似蜘蛛網咁,呢款有炸軟殼蟹、牛油果、青瓜、蟹柳,仲有啲甜甜地嘅醬,呢款佢個炸軟殼蟹炸得好好食,超級脆!夾埋一齊好好食好有層次🥰🐓T8雞腎 $32雞腎脆嫩,口感好👍🏻🐷T9豚肉荔枝卷串 $32呢個真係驚艷到我,首先我係第一次食,荔枝甜甜地仲要係爆汁,豬肉包住佢嚟食真係一級棒,
🍗
F9大阪自家製炸雞(5件)$78
🌋
M22 火山 $128
🕷️
M26蜘蛛 $103
🐓
T8雞腎 $32
雞腎脆嫩,口感好👍🏻
🐷
T9豚肉荔枝卷串 $32
呢個真係驚艷到我,首先我係第一次食,荔枝甜甜地仲要係爆汁,豬肉包住佢嚟食真係一級棒,呢個推薦大家真係要試吓💯