2022-08-12 39 瀏覽
朋友介紹有間新派創意日式料理🇯🇵,在銅鑼灣也有分店,在不起眼的入口終於找到了這間餐廳 - 古今🍱打開餐牌就被那些特色卷物吸引了!創意非凡,造型特別,顏色配搭鮮艶,用料豐富😝, 一時一刻拿不定主意點什麼菜,最後叫了兩個卷物🍣,一個牛舌及炸雞🐥🐉 金龍卷($105) - 卷物內有香脆炸蝦加芝士,上面蓋上新鮮三文魚肉🐟加上一點沙律醬,用8小件排成像活生生的金龍,賣相已經值回票價🤩🌈彩虹卷($119) - 用不同刺身,牛油果,青瓜,八小件圍成一圈,色彩鮮艷,構造成彩虹的圖案,卷物裏用紫菜包蟹柳多種食材加在一起,口感豐富😍🐮埼玉網燒牛舌($78) - 4塊厚厚的牛舌看上來沒什麼特別,但一試令人回味,肉質豐富彈牙爽口,加上酸汁配搭更可提升一層😚🐥大阪自家製炸雞($78)- 不油膩,雞皮脆😝,肉嫩多汁配上沙律有另一番風味總括來說,古今的卷物,創意超凡,用了豐富,配搭一流,值得一試😚

2022-08-11
10 分鐘 (堂食)
2022-08-11 38 瀏覽
*此餐廳收取加一服務費。火焰金龍卷(單點$113),表面鋪有芝士、三文魚,內有吉列炸蝦、忌廉芝士,三文肉質厚嫩,炸蝦味道鮮甜,忌廉芝士口感Creamy。富士山特色卷物(單點$98),表面鋪滿蟹籽、蟹柳、脆片,內有鰻魚、牛油果,口感豐富,味道帶辣。豚肉荔枝卷串(單點$32),豚肉肉味濃厚,荔枝味道清甜,整體食落好清爽。4隻吉列炸蠔(單點$78),口感酥脆,炸蠔鮮味十足,食落好Juicy,配以美乃滋食用,味道更佳。
*此餐廳收取加一服務費。

• 金龍卷
  • 火焰金龍卷
2022-08-10 36 瀏覽
平時熊仔都好鐘意食日本菜,收工就約咗女熊仔去試下一間日本嘢,出名一啲特別嘅卷物。餐廳雖然細細間,但係坐位唔會好迫,值得一讚係服務員服務態度非常好,即使當日好多檯客都非常有禮貌,都好留意你需唔需要加茶,問下你覺得食物好無呀,好細心。介紹下佢地嘅菜式:相撲力士雜錦刺身嘅卷物,包住芝士同蟹柳,加上佢特調嘅醬汁,食起上嚟好惹味,但都保持到刺身嘅鮮甜同清新超級龍捲風芝士配吉列炸蝦同海鰻,加埋少少脆片,口感好得意,係軟糯嘅壽司飯中,有吉列同埋脆片嘅脆口,呢個配搭幾好食蜘蛛海入邊嘅蜘蛛,軟殼蟹卷物,包住蟹聊同青瓜絲,因為啲青瓜絲,令到個卷物好清新,完全唔油膩鹽燒三文魚頭鮫因為本身魚嘅頭鮫係比較多魚油,所以燒得好香好脆,啲魚肉好嫩滑,加埋佢個醬汁,甜甜酸酸,去咗個油膩感七味唐揚炸雞軟骨熊仔最鐘意食雞軟骨,佢仲要係大大粒,粒粒都波子咁大,外脆內軟,外層仲有啲七味粉,少少辣,好香口海蝦天婦羅做炸物嘅師傅真係有一手,個天婦羅好夠熱,隻蝦又大大隻,脆漿包住熟度啱啱好嘅蝦,好唔錯琦玉網燒牛舌熊仔覺得食過最好食嘅燒牛舌,本身好腍,油香好足,而且一入口,有啖黑椒味湧上嚟,令到牛味更特出

介紹下佢地嘅菜式:

琦玉網燒牛舌
2022-08-09
  • 相撲力士
2022-08-09 55 瀏覽
同朋友於銅鑼灣sogo逛街🛍️,找間餐廳坐下傾計同食嘢,找到附近澳門逸園中心 #古今二。餐廳以日系裝潢為主,彷如置身於日本🇯🇵,感覺休閒又舒適。餐廳主打特式卷物共40多款,刺身、壽司、串燒、沙律等。蜘蛛🕸️ $103卷物內有脆卜卜嘅炸軟殼蟹🦀,爽脆嘅青瓜🥒,蟹柳同埋粉嫩牛油果🥑,味道清新。彩虹卷🌈 $119色彩繽紛嘅卷物圍圈圈,卷物上面有三文魚刺身,卷住牛油果、青瓜、蟹柳,配搭相當吸引,口感豐富。琦玉網燒牛舌👅 $78牛舌肉厚,口感爽脆,配搭秘製醬汁令味道更加提鮮。豚肉荔枝卷串 $32薄切豚肉卷住香甜嘅荔枝,食落豚肉油脂,配搭多汁荔枝肉,口感juicy。雞中翼串🐔 $32雞翼以串燒形式燒烤,口感外脆內嫩。🏠古今⁡📍銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓⁡

餐廳以日系裝潢為主,彷如置身於日本🇯🇵,感覺休閒又舒適。餐廳主打特式卷物共40多款,刺身壽司、串燒、沙律等。

蜘蛛🕸️ $103

彩虹卷🌈 $119

琦玉網燒牛舌👅 $78

牛舌肉厚,口感爽脆,配搭秘製醬汁令味道更加提鮮。

豚肉荔枝卷串 $32

雞中翼串🐔 $32

雞翼以串燒形式燒烤,口感外脆內嫩。

🏠古今⁡
📍銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓⁡
  • 彩虹卷
古今成日聽朋友介紹,今次終於黎試試🤤~⁡餐廳位於食店臨立的澳門逸園中心,所以好方便👍🏻。⁡🤗日系裝潢,以木色餐桌為主,給予人一種舒適的感覺。⁡📜餐牌選擇非常多,單單是卷物已有4️⃣0️⃣多款,朋友聚會就可以叫多幾款品嚐😆!!⁡另外,仲提供刺身串燒🍢等等,總有一款啱心水~⁡🌪超級龍卷風⁡ (圖左)由鰻魚、炸海老、芝士、青瓜及脆片組成😍⁡🐟鰻魚照燒香味加🍤炸海老的香脆彈牙,口感豐富有層次~⁡🥒青瓜絲爽脆清新😋~⁡💪🏻相撲力士⁡有🍣刺身、芝士及蟹柳的卷物~⁡🧀芝士香濃幼滑,🦀蟹柳鮮甜,外面包住三文魚、白身魚及吞拿魚赤身,味道更鮮⬆️!⁡🌸櫻花蝦原條茄子燒⁡一上枱就聞到🦐櫻花蝦獨有的海鮮香味!!⁡🍆茄子鹹甜適中,茄子軟綿多汁,搭配櫻花蝦鮮味,好得👍🏻!!⁡🐔雞腎⁡雞腎香氣十足,入口爽脆惹味🍻~⁡🐷豚肉荔枝卷串⁡豚肉脂香撲鼻,配上荔枝肉清甜多汁😋,沒有油膩感~⁡⁡⁡

古今成日聽朋友介紹,今次終於黎試試🤤~⁡
餐廳位於食店臨立的澳門逸園中心,所以好方便👍🏻。⁡

🤗日系裝潢,以木色餐桌為主,給予人一種舒適的感覺。⁡

另外,仲提供刺身串燒🍢等等,總有一款啱心水~⁡

🌪超級龍卷風⁡ (圖左)
由鰻魚、炸海老、芝士、青瓜及脆片組成😍⁡

🐟鰻魚照燒香味加🍤炸海老的香脆彈牙,口感豐富有層次~⁡
🥒青瓜絲爽脆清新😋~⁡

💪🏻相撲力士⁡
有🍣刺身、芝士及蟹柳的卷物~⁡

🌸櫻花蝦原條茄子燒⁡
一上枱就聞到🦐櫻花蝦獨有的海鮮香味!!⁡

🐔雞腎⁡
雞腎香氣十足,入口爽脆惹味🍻~⁡

🐷豚肉荔枝卷串⁡
豚肉脂香撲鼻,配上荔枝肉清甜多汁😋,沒有油膩感~⁡
⁡⁡
2022-08-08 54 瀏覽
返工嘅時候或多或少都會累積咗啲壓力,有時會去到身心俱疲嘅狀態。係呢個時候,一啲好味嘅嘢食,好可能就係慰藉我哋身心靈嘅最好方法~🤫·金龍卷🐲🐉所謂嘅金龍,其實就係三文魚炸蝦芝士卷。咁我覺得呢個配搭,就點都冇得輸!至於三文魚係新鮮嘅,配合埋一小塊嘅芝士,將食物嘅味道提升咗去另一個層次~同時亦都唔會互相搶到大家嘅味道,咁加埋炸蝦嘅新鮮、彈牙~仲有熱辣辣、好脆口嘅口感,係幾唔錯嘅~·蜘蛛🕷咁當然唔係加咗蜘蛛落去啦~🤣只不過係造型上好似,而你要加啲想像先搞得掂嘅~其實佢係用咗炸軟殼蟹、青瓜、牛油果🥑,仲有蟹柳而組成嘅~~本身軟殼蟹係帶少少海水嘅鹽味,用咗清新嘅青瓜同牛油果,做咗一個好好嘅中和處理。原因係食到蟹嘅鮮味,跟住又有清新唔油膩嘅感覺,咁我覺得成件事係處理得好好~🤭係好食嘅!😎·埼玉網燒牛舌🐂燒嘅火候處理得幾好😛,又唔會話好乾,保留咗一啲肉汁,仲要燒得好鮮嫩。有咬口之餘又唔會話好韌、好實,叫做帶咗俾我一種好深刻嘅味道,而嗰種牛味係好食嘅!😋·椒鹽雞腎🐔雞腎不外乎都要新鮮爽口,咁佢係做到嘅~落埋椒鹽去燒🔥,就更加可以透過適量嘅鹹同埋辣去提升雞腎嘅整體味道,整走咗內臟嗰陣腥臭味,又保留咗少少雞
蜘蛛🕷
椒鹽雞腎🐔
雞腎不外乎都要新鮮爽口,咁佢係做到嘅~落埋椒鹽去燒🔥,就更加可以透過適量嘅鹹同埋辣去提升雞腎嘅整體味道,整走咗內臟嗰陣腥臭味,又保留咗少少雞獨有嘅味道,我覺得成件事幾好喎~🙊
2022-08-07 53 瀏覽
古今 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓蜘蛛 103炸軟殼蟹、青瓜、牛油果、蟹柳軟殼蟹酥脆鮮鮮,蟹柳啖啖肉,牛油果粉嫩,青瓜清爽,整個手捲都好夠味,口感豐富。超級龍捲風 98鰻魚、海老、芝士、青瓜、脆片鰻魚香甜黏糊口感,海老鮮甜爽口,芝士濃郁,青瓜清爽,脆片喺手捲裏面出現好特别但又冇違和感,同樣好夠味口感有層次。雞腎32雞腎極爽口極有嚼頭,味道唔濃,適合鍾意清淡同有口感嘅朋友。櫻花蝦原條燒茄子🍆 88非常濃郁味道,皮薄香脆,茄子肉好有醬感而且好入味,回味無窮。豚肉荔枝串卷32成粒荔枝肉捲喺薄切豚肉卷裏面,荔枝味濃而清甜,豚肉口肉汁味濃,同荔枝味夾埋意外好味,有驚喜。大阪自家製炸雞🍗5件 78炸雞好香口,外層甘香酥脆,雞肉軟熟,件件啖啖肉,唔會大啖都係炸粉,炸粉好薄而且好香脆,好好食!吉列炸蠔4隻 78炸蠔外層酥脆,蠔鮮甜多汁,咬落去外脆內軟,非常好味!

蜘蛛 103
炸軟殼蟹、青瓜、牛油果、蟹柳

超級龍捲風 98
鰻魚、海老、芝士、青瓜、脆片

雞腎32
雞腎極爽口極有嚼頭,味道唔濃,適合鍾意清淡同有口感嘅朋友。

櫻花蝦原條燒茄子🍆 88

豚肉荔枝串卷32

大阪自家製炸雞🍗5件 78

吉列炸蠔4隻 78
炸蠔外層酥脆,蠔鮮甜多汁,咬落去外脆內軟,非常好味!
2022-08-05 68 瀏覽
好耐無同朋友飯聚見面, 今日就約左去銅鑼灣澳門逸園中心古今食晚餐, 澳門逸園中心全座都係食野的好地方, 0係lift 入面已經見到古今的宣傳.6:30pm 到場, 已經得返2張吉枱, 好在一早訂左位, 唔係就有排等了.聽聞古今呢間餐廳好多特色創意卷物, 今日就叫左2樣.卷物: 超級龍卷風, 煙花燒物: 櫻花蝦原條茄子燒, 琦玉網燒牛舌果然夠哂特色, 超級龍卷風好似炸蝦卷咁, 但材料就好多, 有鰻魚, 海老, 芝士, 青瓜, 脆片, 口感非常豐富, 海老炸得好脆, 芝士味濃.煙花: O係壽司飯上放左一大舊吞拿魚蓉, 下層就配上三文魚, 2款材料好新鮮, 如果口大D, 一口食哂就非常過癮.櫻花蝦原條茄子燒, O係茄子上面放櫻花蝦, 配合埋個醬汁, 簡單O既茄子都可以做出上乘O既食材.滿琦玉網燒牛舌: 牛舌從來都唔會另人失望, 呢款重厚切, 燒得脆身少少都重係入口彈牙, 正.

聽聞古今呢間餐廳好多特色創意卷物, 今日就叫左2樣.

卷物: 超級龍卷風, 煙花

燒物: 櫻花蝦原條茄子燒, 琦玉網燒牛舌

2022-08-03 58 瀏覽
埼玉網燒牛舌 78蚊牛舌一直係我最鍾意食既串燒❤️一嚟到就已經聞到好香,同埋熱辣辣岩岩燒完即上🤤牛舌好厚,食落去好有口感,佢個汁仲好特別,酸酸地有啲鹹味,平時食牛舌食得多都會滯,依家點依個汁就可以食多幾舊🥰辣妹108蚊佢全部卷物的名都好得意😆一嚟到個擺盤已經好靚!一開頭淨係見到好明顯,勁好大個嘅三文魚蓉喺個卷物上面,一啖咬落去嘅時候,就食到脆脆哋,仲有啲芝士味,好特別!佢係辣味吞拿魚炸蝦加芝士呢個配搭又估唔到幾好食😯蜘蛛103蚊裏面有軟殼蟹,青瓜,蟹柳同埋牛油果,唔好睇落得嗰五件,但係件件都好大件,同埋我好鍾意佢有超多青瓜,食落去好新鮮❤️我仲有勁多野想食🤤可惜一個人唔食得多,同埋原來佢有好多間分店,下次一定要約埋朋友食多次!
埼玉網燒牛舌 78蚊

辣妹108蚊

蜘蛛103蚊

繼續趁暑假同阿仔去行街,今次去銅鑼灣行完DONKI ,逛下SOGO , 行完五點零鐘有的肚仔餓,搵下附近餐廳食少少野醫下肚。然後去咗呢間「古今」日式料理餐廳,始終日本菜多數係我同阿仔嘅首選。上到餐廳門口,剛五點半餐廳啱啱開始晚市,太概2-3枱客人等待入座。時間尚早,不算太多人,很快已經安排入座。發現餐牌多款壽司卷物的名稱都別出心裁,非常得意,一於就試下。《蜘蛛》($108)即軟殻蟹加牛油果、青瓜、蟹柳卷。軟殼蟹香脆,加上清新的青瓜絲、甘香的牛油果和鮮甜嘅蟹柳。味道豐富。《相撲力士》($115)原來係芝士加蟹柳卷,然後外面包著三文魚及吞拿魚兩款魚生,味道豐富。《豚肉茘枝卷串》($32)荔枝味超濃郁,咬入口時荔枝汁充滿口腔,然後再有豚肉汁浸出,肉味混和荔枝的甜,味道幾得意,喜歡試新野嘅朋友要嚟試下。《崎玉網燒牛舌》BBQ汁燒牛舌,係我至愛,牛舌獨特肉質,超級爽彈,加上惹味BBQ汁,好食。《海老天婦羅》($88)炸物係阿仔至愛,尤其係海老天婦羅。

《蜘蛛》($108)

《相撲力士》($115)

《豚肉茘枝卷串》($32)

《海老天婦羅》($88)炸物係阿仔至愛,尤其係海老天婦羅。

2022-07-29
5 分鐘 (堂食)
  • 相撲力士
2022-07-30 151 瀏覽
金龍卷入面係三文魚炸蝦同芝士 面頭有少少辣醬,作為第一個送上黎既卷物,十分開胃富士山我覺似似錦鯉多過富士山 因為佢面頭有座蟹柳山,而卷物餡料就有牛油果鰻魚琦玉網燒牛舌(4件)而串燒方面豚肉荔枝卷串好深刻,一件有3粒,係酸酸甜甜即荔枝配埋薄薄既豚肉一啲都唔覺得油膩牛舌方面因為係網燒,所以燒得好平均,食落都好juicy加埋厚切更加食到牛舌爽口質感,配埋個醬又係一驚喜之作呢間舖頭無論係店員服務定食物質素都可以用滿分黎形容怪唔之得6點既時候已經爆滿,我見有人walk in都要等位!所以想食高質特色卷物就記得要卜位啦金龍卷💰$105富士山💰$98琦玉網燒牛舌(4件)$78
金龍卷

富士山

琦玉網燒牛舌(4件)

金龍卷💰$105
富士山💰$98
琦玉網燒牛舌(4件)$78

2022-07-30 135 瀏覽
呢間岩岩認識佢既時候只係得一間店舖,但依家無論係港島九龍新界都可以試到呢間十分出名嘅舖頭啦🥳。🐒金龍卷💰$105(三文魚,芝士,炸蝦)🐒富士山💰$98(蟹柳,牛油果,鰻魚,脆片)🐒超級龍卷風💰$98(鰻魚,海老,芝士,青瓜,脆片)。店員推介左呢3款卷物俾我地食,我最鍾意就係超級龍卷風,因為佢食落好滿足,一啖入面有幾種口感,真材實料👍🏼 呢款一上枱,我媽媽即刻嘩左聲,因為真係勁大碟,無論係外型定味道都💯因為係新鮮整,所以脆片同青瓜都keep到口感,今成個卷物無咁單調🫔。🐒雞腎💰$32🐒豚肉荔枝卷串💰$32🐒琦玉網燒牛舌(4件)💰$78而串燒方面豚肉荔枝卷串好深刻,一件有3粒,係酸酸甜甜即荔枝配埋薄薄既豚肉🐷一啲都唔覺得油膩。果然係名不虛傳,不枉我咁遠水路同埋媽媽黎朝聖🍣全部卷物都好有特色,而串燒料理價錢都合理,有水準,怪唔得6點都已經坐滿哂🈵

🐒金龍卷💰$105
(三文魚,芝士,炸蝦)
🐒富士山💰$98
(蟹柳,牛油果,鰻魚,脆片)
🐒超級龍卷風💰$98
(鰻魚,海老,芝士,青瓜,脆片)

🐒雞腎💰$32
🐒豚肉荔枝卷串💰$32
🐒琦玉網燒牛舌(4件)💰$78

𝙏𝙂𝙄𝙁 🥳又同朋友去食我最鍾意嘅日本菜🫶🏻銅鑼灣澳門逸園中心咁多間日本餐廳入邊古今最吸引!佢有好多特色嘅卷物可以叫😉所以今次一口氣叫咗三款❤️彩虹卷💫色彩繽紛嘅彩虹卷外貌非常吸引,三文魚同吞拿魚好鮮甜夾埋牛油果、青瓜絲、蟹柳一齊食好滿足呀❤️蜘蛛💫軟殼蟹炸到好酥脆!連埋牛油果、青瓜絲齊食一啲都唔肥膩❤️超級龍卷風💫超級推介大家食呢個卷物😋第一次食有薯片喺面嘅壽司😆估唔到味道都好夾個喎!裏面包住好好味嘅炸蝦、鰻魚😍最精華就係嗰舊芝士😈琦玉網燒牛舌💫牛舌多厚夠爽彈 而且好Juicy 調味唔會過鹹海老天婦羅💫薄薄嘅天婦羅炸皮,五隻蝦都好爽彈,唔霉,幾好食!豚肉茘枝卷串💫呢一串串燒好有驚喜!豚肉包住粒荔枝,一啲都唔肥膩❤️荔枝好香甜!一咬爆曬啲汁出嚟!😍黑豚豬頸肉串💫豬頸肉係好厚身嘅!好有咬口、彈牙!幾好味喎!雞中翼串&雞腎💫呢兩串燒串燒就不過不失😉不過可以過足口癮又唔錯✌🏻回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟:古今 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓
𝙏𝙂𝙄𝙁 🥳又同朋友去食我最鍾意嘅日本菜🫶🏻
銅鑼灣澳門逸園中心咁多間日本餐廳入邊古今最吸引!
佢有好多特色嘅卷物可以叫😉
所以今次一口氣叫咗三款❤️

彩虹卷💫

色彩繽紛嘅彩虹卷外貌非常吸引,三文魚同吞拿魚好鮮甜
夾埋牛油果、青瓜絲、蟹柳一齊食好滿足呀❤️

蜘蛛💫

軟殼蟹炸到好酥脆!連埋牛油果、青瓜絲齊食一啲都唔肥膩❤️

超級龍卷風💫

超級推介大家食呢個卷物😋
第一次食有薯片喺面嘅壽司😆估唔到味道都好夾個喎!
裏面包住好好味嘅炸蝦、鰻魚😍最精華就係嗰舊芝士😈

琦玉網燒牛舌💫

牛舌多厚夠爽彈 而且好Juicy 調味唔會過鹹

海老天婦羅💫

薄薄嘅天婦羅炸皮,五隻蝦都好爽彈,唔霉,幾好食!

豚肉茘枝卷串💫

呢一串串燒好有驚喜!

黑豚豬頸肉串💫
豬頸肉係好厚身嘅!好有咬口、彈牙!幾好味喎!

雞中翼串&雞腎💫
呢兩串燒串燒就不過不失😉不過可以過足口癮又唔錯✌🏻

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📍𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟:
2022-07-26
  • 超級龍卷風
  • 豚肉茘枝卷串
Happy Friday✨✨✨同朋友係銅鑼灣行完街街之後去食日本野😚古今最出名就係有好多好特別嘅壽司卷物😋超級龍卷風✨芝士控嘅我食得超開心呀!卷物入邊包住好脆嘅炸蝦🍤鰻魚🐠同埋一舊芝士😋表面鋪滿晒薯片碎 ~上面個醬汁甜甜地!夾埋一齊食味道同口感好豐富!蜘蛛✨同出邊坊間嘅軟殼蟹卷唔同~入邊仲包住好多青瓜絲😋仲有牛油果同蟹柳😇 夾埋一齊食又幾好味喎😌彩虹卷✨彩虹卷上面有三文魚同吞拿魚😉都幾新鮮架!夾埋牛油果同蟹柳一齊食!大滿足💕琦玉網燒牛舌✨一上枱已經超級香~厚切嘅牛舌芯好彈牙😚牛味好濃!燒到好香!豚肉茘枝卷串✨一直好想試呢個好特別嘅串燒😍少少肥膩嘅豬腩片包住好Juicy嘅荔枝😆放落口一咬爆曬啲汁出黎😌好味到食多幾串都仲得~黑豚豬頸肉串✨呢個豬頸肉又係厚切架🤩燒得有啲炭香😝多餘嘅肥膏應該燒晒出嚟😌夠晒爽口彈牙同Juicy😇正!海老天婦羅✨食日本野唔少得食天婦羅✌🏻呢度嘅天婦羅炸蝦新鮮爽口🍤點埋果個天婦羅汁更香甜😋西京比目燒✨西京醬汁夠晒正宗😉比目魚扒好嫩😇無乜骨嘅魚我最愛💕古今 (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心21樓
Happy Friday✨✨✨
同朋友係銅鑼灣行完街街之後去食日本野😚

古今最出名就係有好多好特別嘅壽司卷物😋

超級龍卷風✨

芝士控嘅我食得超開心呀!
卷物入邊包住好脆嘅炸蝦🍤鰻魚🐠同埋一舊芝士😋

表面鋪滿晒薯片碎 ~上面個醬汁甜甜地!
夾埋一齊食味道同口感好豐富!

蜘蛛✨

同出邊坊間嘅軟殼蟹卷唔同~
入邊仲包住好多青瓜絲😋
仲有牛油果同蟹柳😇
夾埋一齊食又幾好味喎😌

彩虹卷✨

彩虹卷上面有三文魚同吞拿魚😉
都幾新鮮架!夾埋牛油果同蟹柳一齊食!大滿足💕

琦玉網燒牛舌✨

一上枱已經超級香~
厚切嘅牛舌芯好彈牙😚
牛味好濃!燒到好香!

豚肉茘枝卷串✨

一直好想試呢個好特別嘅串燒😍
少少肥膩嘅豬腩片包住好Juicy嘅荔枝😆
放落口一咬爆曬啲汁出黎😌
好味到食多幾串都仲得~

黑豚豬頸肉串✨

呢個豬頸肉又係厚切架🤩
燒得有啲炭香😝多餘嘅肥膏應該燒晒出嚟😌
夠晒爽口彈牙同Juicy😇正!

海老天婦羅✨

• 黑豚豬頸肉串
  • 海老天婦羅
  • 西京比目燒
2022-07-28 66 瀏覽
餐廳地理位置方便,Sogo 隔離就係啦。望出去就係希慎,店舖唔大,但有兩間房仔。下次同幾個朋友食,可以試預約要間房,方便傾計💕卷物: 金龍卷 + 煙花🍣金龍卷係炸蝦做餡,上面平鋪三文魚片,三文魚片嘅軟熟滑溜口感,拼上炸蝦嘅爽口,味道有相當嘅層次煙花🎆呢個卷物係三文魚、辣味吞拿魚、芝士及脆片。鮮味帶點微辣,吞拿魚魚蓉加上香濃的芝士,口感軟糯可口。在卷物上加入脆片,令層次更為豐富椒鹽雞腎爽脆好味,本身就很喜歡食雞腎,食到停唔到口,配酒飲一流埼玉網燒牛舌牛舌牛味重,彈牙爽口,厚度適中醬汁酸酸地,牛舌配上醬汁有更多的層次最好的是餐廳沒有時間限制,可以舒舒服服同朋友邊食邊傾偈💜💜
餐廳地理位置方便,Sogo 隔離就係啦。

卷物: 金龍卷 + 煙花🍣

煙花🎆
煙花  金龍卷

椒鹽雞腎

爽脆好味,本身就很喜歡食雞腎,食到停唔到口,配酒飲一流

埼玉網燒牛舌
牛舌牛味重,彈牙爽口,厚度適中

醬汁酸酸地,牛舌配上醬汁有更多的層次

牛舌雞腎

最好的是餐廳沒有時間限制,可以舒舒服服同朋友邊食邊傾偈💜💜
煙花  金龍卷
牛舌雞腎