2022-08-24
創意卷物🥰今次同屋企人黎左試日本料理【古今 Kokon],餐廳環境係日式清新木系,簡潔明亮,座位都唔少,坐得舒服😌我哋叫咗幾款卷物: 超級龍卷風 $98佢哋嘅卷物平均都好大舊,呢個卷入面有鰻魚、芝士、青瓜丶海老, 每一啖都食到啲材料好豐富,入面既芝士令個味道更加得到昇華。卷物上面會加咗啲脆片,增加左個口感。總括而言呢個卷都好有水準,超級滿意😍相撲力士 $103呢一個卷包住紫菜,入面仲有蟹柳同忌廉芝士,灑上少少黑白芝麻粒。上面鋪上三文魚,吞拿魚,上面再加咗沙律醬,口感同樣豐富。刺身食落都算鮮甜,入面既忌廉芝士令非常滑溜。蜘蛛 $103呢一款就更加豐富,材料係炸軟殼蟹、青瓜丶牛油果同蟹柳 見到個賣相明白佢點解叫蜘蛛台!最鍾意呢一個卷加咗牛油果,個人10分鍾意牛油果,令到個口感creamy之餘,個重點軟殼蟹唔會炸到太厚皮,脆卜卜亦都食到軟殼蟹嘅肉👅整體評分:👅👅👅好味程度: 👅👅👅👅服務:👅👅👅回頭度:👅👅👅
我哋叫咗幾款卷物:
超級龍卷風 $98