Days pass but the history last🖤.❤️HK🇭🇰..有些事情 我們不敢把它忘記。有些回憶 過去了亦化作史記。-心痛。。有些東西壞了,也回不了去。香港🇭🇰 這一年間發生了太多事情,不怕太多造謠 只怕我們找不到事情的真相。香港 還是我們熟悉的香港嗎❓🥺 但香港是我家🏠,真的不想放棄他❤️。-一間甜品舖,在這裡吃著吃著,總會帶點心痛的感覺。“催淚地下的你我,你忘記了嗎❓🥺”.ll $58Baileys Chocolate Waffle with Mochi Oreo Ice Cream即叫即造既麻糬窩夫🥞 熱辣辣`香噴噴。外脆內裡嫩,仲有麻糟🍡 煙煙韌韌。加上Baileys甜酒醬,蘸點後 每一口都帶酒香甜🖤。一冷一暖,交融很滋味。仲有一球曲奇Oreo雪糕,甜上加甜 每口更加倍甜蜜。-ll $40千層Cake 餅皮軟綿綿,加上D24榴槤💛 味道更出更香甜。邪惡 但好香榴槤味啊啊啊。榴槤你愛嗎❓香香。-ll $20樽裝抺香奶綠,帶茶味🍃 又濃濃奶香 又充滿抺茶香💚,每口喝在嘴裡,都好濃 好滑好滑。..新開元朗甜品黃店💛💛💛 高質甜品有質素。你要甜一下嗎🍡🧁🥞🍨🍰🍴 來歇一

有些事情 我們不敢把它忘記。
有些回憶 過去了亦化作史記。

l[麻糬窩夫百利甜酒 曲奇雪糕]l $58
Oreo Ice Cream

l[D24特濃榴槤千層蛋糕]l $40

l[抺香奶綠]l $20

新開元朗甜品黃店💛💛💛 高質甜品有質素。你要甜一下嗎🍡🧁🥞🍨🍰🍴 來歇一歇嗎❓

願雨過 總會天清☀️;春暖 總能花開🌸。
2020-04-20 44 瀏覽
困咗咁耐係時候去食甜品😆 元朗馬田路新開咗一間以白色作主色調既甜品店,一於去試下🏃‍♀️🏃‍♀️🏃‍♀️經店員介紹,叫咗以下兩款人氣甜品😚麻薯窩夫~烘面棉花糖口味配咖啡雪糕(是日精選口味)🥞🍨麻薯窩夫第一次食,外層鬆脆, 裏面嗰層 係麻薯,食落軟糯QQ👍叫咗烘棉花糖口味🍬 以為會比較甜, 食落又唔覺得喎, 咖啡雪糕有驚喜,除咗滑之外,仲有淡淡嘅炭燒味🤤🤤🤤🤤朱古力心太軟~ 水果加百利酒口味配抹茶雪糕🍮🍨有哈密瓜香蕉伴碟既心太軟,用力輕輕一界,啲醬汁就從兩邊爆漿出嚟,好治癒😍朱古力醬非常香濃滑溜,甜味唔算太重手, 所以食落唔會覺得好漏🤤🤤🤤🤤🤤 抹茶雪糕啲味唔係好出, 有啲失色😆叫咗兩杯一啲都唔孤寒嘅粒粒藍莓梳打, 真係有粒粒藍莓㗎,唔係齋用糖漿沖泡果隻 , 好消暑🤭今日真係好熱呀🌞

經店員介紹,叫咗以下兩款人氣甜品😚

麻薯窩夫~烘面棉花糖口味配咖啡雪糕(是日精選口味)🥞🍨

朱古力心太軟~ 水果加百利酒口味配抹茶雪糕🍮🍨

2020-04-20
5 分鐘 (堂食)
  • 朱古力心太軟
  • 麻薯窩夫
2020-04-20 1201 瀏覽
甜品控出動啦!今次約埋三個朋友來到元朗,為的是吃麻糬窩夫,這間"原點"甜品店,除了出名麻薯窩夫之外,還有朱古力心太軟、牛乳燒仙草,約齊咁多位甜品控,一於試曬佢!介紹下窩夫點解咁出名,因為裏面有麻糬,令口感非常煙韌,而外面烘得脆脆的,真的是外脆內軟,而且窩夫可以自行選擇味道,有原味、朱古力味、綠茶味,toppings可以選擇紅豆、百利甜酒、烘棉花糖、雜果、曲奇、芒果,迎合不同口味;再自行選擇雪糕球味道,真的可以調配出個人口味的甜品。點了紅豆原味麻薯窩夫配oreo雪糕,糖浸紅豆非常香甜,原味窩夫一上桌已經聞到超香烘焙味,口感又軟綿綿,又有外層的爽脆,果然名不虛傳。 Oreo雪糕夠香曲奇味,所以原味配oreo 就香上加香。另一個窩夫點了藍莓麻糬窩夫套餐,這個套餐的特點是配一杯飲品,藍莓梳打,真的有藍莓果肉,而且顏色慢慢漸變,暈染得很漂亮,有視覺效果,又有口感,味道不會太酸。天氣開始轉熱,喝這杯梳打非常清新呢!藍莓麻薯窩夫上面有藍莓cream, 這個忌廉打得超級幼滑,吃下口感也不會太甜,但帶有藍莓清新氣息。窩夫點了朱古力味道,吃下感覺香濃一些,但也不會太甜,而麻薯的煙韌在這個窩夫更加突出,配芒
甜品控出動啦!

窩夫點了朱古力味道,吃下感覺香濃一些,但也不會太甜,而麻薯的煙韌在這個窩夫更加突出,配芒果味雪糕因為覺得水果配水果,口味較自然。

朱古力心太軟,選配水果加百利甜酒醬, toppings還有烘棉花糖,賣相漂亮。百利甜酒醬真的頗有酒味,但絕對和甜品很匹配,吃到很香的甜酒味,又不會喧賓奪主。

心太軟一切開,裏面超多朱古力熔岩,十分澎湃。心太軟外層蛋糕較薄,口感是香脆的,但如果沾著朱古力熔岩吃,就會浸軟了蛋糕,所以要盡快吃哦!

牛乳燒仙草,主角當然就是香滑的牛乳和又軟又滑的燒仙草,這是台式的食法,所以加了紅豆、芋圓、小丸子等,整個甜品都是煙韌軟滑的口感,天氣熱吃這個來消暑,又能滿足饞嘴的慾望,味道不會太甜,吃完很清涼又舒適。

最後由於見到凍餅櫃內有千層餅,甜品控用盡所有胃部空間,都要再吃這個蛋糕,因為是阿華田千層餅,這口味真的第一次吃。阿華田味不算濃,但細細咀嚼還是吃得到阿華田的香味。由於忌廉打得很幼滑,所以千層餅口感非常柔軟滑溜,不消一會已消滅掉。

這次甜品之旅,大家吃得超滿足。我覺得這裏的甜品味道都不會太甜,很大眾化,而且價錢不算貴,每份窩夫份量算大,幾抵食,會再幫襯。
2020-04-18
2020-04-19 47 瀏覽
平時食開B仔食甜品,今日在河對面見到一間未去過的環境新新地,幾舒服雲石枱.以為新淨的會好貴,點知最平$20食到碗中式糖水 lol椰汁紫米露 $20 - 紫色好色水,香香的椰子味,紫米煮到冧,又有西米露,口感豐富,是令人懷念的紫米露!腐竹雞蛋糖水 $22 - 又是20幾元的!有一隻蛋,也有白果、薏米及腐竹,十分清潤.當然$20幾元的也有奶凍,朋友食的是牛奶味及抹茶味,圓形好可愛。連藍莓梳打水都是$25~ .$20幾已經有好多選擇,牛乳燒仙草 $38 - 台灣的代表!材料豐富有紅豆、芋圓、小丸子及涼粉,涼浸浸又煙韌。芒果麻糬窩夫 $60 - 靚靚呀,大家都忍不住相機食先~ 窩夫脆脆地,加入麻糬更有咬口抹茶心太軟 $52 - 流心爆發一刻,艷絕了!.店主都是年輕人,加油加油!
平時食開B仔食甜品,今日在河對面見到一間未去過的
環境新新地,幾舒服雲石枱

以為新淨的會好貴,點知最平$20食到碗中式糖水 lol

連藍莓梳打水都是$25~

$20幾已經有好多選擇,

抹茶心太軟 $52 - 流心爆發一刻,艷絕了!

店主都是年輕人,加油加油!
餐廳推介的3款TOP DESSERTS 都試晒嚕.🔸(TOP 3) 麻糬窩夫🧇呢款甜品係我既TOP1!! 揀咗烘面棉花糖抹茶味窩夫再配薄荷朱古力味雪糕🍫🍨烘餅既抹茶味唔會蓋過烘烤同蛋既香味質感方面 外皮微脆烘餅加左麻糬令餅內煙韌好咬口面頭以烘溶既棉花糖漿代替平日常配既楓糖漿可做出拉絲嘅效果!再加左小小朱古力漿同糖霜做decoration 賣相10分靚💛.🔸(TOP 2) 牛乳燒仙草🥛🥣配料有紅豆、小丸子、芋圓同仙草牛乳base有淡淡奶香成碗野甜味主要來自紅豆撈埋一齊味道好balanced成個組合變化多 可帶出不同口味💛.🔸(TOP 1) 朱古力心太軟🍫🍮朱古力味夠濃 再配曲奇味雪糕一上枱記得趁熱食 朱古力岩漿流晒出黎岩漿多到可以用黎點埋窩夫💛.🔸伯爵茶千層蛋糕🔸焦糖咖啡千層蛋糕前者有淡淡茶香 後者咖啡味大於焦糖味兩款味道都唔太甜crepe cake餅皮同cream層層疊 其實十分考功夫呢到既餅皮夠薄 cream亦都打得夠軟滑但如果餅皮質感再硬多少少 同埋每層少d cream相信層次可更加分明.小店上年12月開張而來一路都有參與遊行、罷工、文宣工作好有心 大家都可以去懲罰下佢係「原點」找

餐廳推介的3款TOP DESSERTS 都試晒嚕

🔸(TOP 3) 麻糬窩夫🧇
呢款甜品係我既TOP1!! 揀咗烘面棉花糖抹茶味窩夫
再配薄荷朱古力味雪糕🍫🍨
烘餅既抹茶味唔會蓋過烘烤同蛋既香味
質感方面 外皮微脆
烘餅加左麻糬令餅內煙韌好咬口
面頭以烘溶既棉花糖漿代替平日常配既楓糖漿
可做出拉絲嘅效果!

🔸(TOP 2) 牛乳燒仙草🥛🥣
配料有紅豆、小丸子、芋圓同仙草
牛乳base有淡淡奶香

呢到既餅皮夠薄 cream亦都打得夠軟滑
但如果餅皮質感再硬多少少 同埋每層少d cream
相信層次可更加分明
小店上年12月開張而來
一路都有參與遊行、罷工、文宣工作
好有心 大家都可以去懲罰下佢
係「原點」找一點甜啊💛

2020-04-14 56 瀏覽
復活節一連四日放假搵一日出去食少少野輕鬆吓條街唔算好多人去搵間甜品舖食下午茶!朋友話有間好食嘅甜品一定要去🙈今日一於去😂 5:00左右未係話好多人,好彩早少少去!5:30左右多咗唔少人嚟等候 入到餐廳店員好細心將每張枱都加設左隔板又幫我哋,一邊食嘢都放心好多!俾我知道佢哋咁支持香港本土小店我都不遺餘力大多幾樣甜品食下!首先叫咗一個伯爵茶千層蛋糕味道都唔錯若然伯爵茶味濃烈啲就好啦!我就叫咗個朱古力Baileys窩夫!!!仲揀咗節日嘅椰子雪糕!好鍾意個椰子雪糕唔會好甜仲好香椰子味添食落口好滑身,而且仲有少少果肉唔錯唔錯👍🏻開始動手食我個窩夫啦冇諗過朱古力味嘅窩夫都幾好食要窩夫裏面仲有埋麻薯添!食落去外脆內煙韌!好金好得意,好正啊!再沾埋Bailey cream一流啦!朋友再叫咗個藍妹忌廉窩夫配抹茶味雪糕淨係個賣相已經好吸引,打卡必備之物!藍莓creamcream食落口好香滑,藍莓味重而且同原味窩夫一齊食好夾,食完有滿足感呀!真係幾好食唔怪得知咁早就開始有人排隊!
開始動手食我個窩夫啦冇諗過朱古力味嘅窩夫都幾好食
再沾埋Bailey cream一流啦!
朋友再叫咗個藍妹忌廉窩夫配抹茶味雪糕
淨係個賣相已經好吸引,打卡必備之物!

真係幾好食唔怪得知咁早就開始有人排隊!
今日陪朋友去元朗整嘢經過俾佢啲連豬吸引咗😋點都要支持下❣️入店前職員會先量體溫👍🏻我地坐咗係近門口位置🤓店內環境好舒服🤣啲裝飾好啱睇👍🏻每張枱與枱之間都安裝咗紙板👍🏻堂食都好安全🤓入正題先❣️🔺藍莓窩夫🔺呢個有套餐可以連埋藍梅梳打但今日個肚仔有啲唔舒服就剩叫窩夫🧇過下口癮就算嚕❣️仲可以自選雪糕球口味😊我就揀咗至愛嘅薄荷朱古力🍫好快就上枱👍🏻好大份好實淨😍啲cream都係藍莓味架❣️仲要淺紫色少女心出哂嚟😍好多好creamy呀👍🏻窩夫入面仲有啲麻薯好煙韌但外層又有啲脆perfect match❣️藍莓味都濃哦😛而且唔會太甜有少酸中和下👍🏻🔺朱古力心太軟➕百利甜酒🔺一切開個心太軟啲朱古力醬就好似火山🌋爆發咁...流呀流...真係一大視覺享受🤣第一啖就已經食到濃濃嘅甜酒味❣️好彩唔會太甜同有苦味👍🏻朱古力醬亦都好足料好似流極都流唔完咁🤣心太軟出面仲圍咗好多生果仲要排得好靚呀❣️食落都好新鮮👍🏻連埋曲奇雪糕食簡直perfect❣️

2020-04-10
2020-04-09 66 瀏覽
同朋友仔食完飯,硬係爭咁啲嘢咁,原來未食甜品呀!好,坐低睇下有咩好食先。麻糬窩夫,窩夫揀咗朱古力底,食落外脆內軟,暖笠笠入面係煙韌麻糬,配料係百利甜酒朱古力,個cream上面有拉花,好靚呀!是日精選係椰子雪糕,好香椰子味,正!紅豆抹茶心太軟,紅豆同抹茶一定係完美拍檔,心太軟外部夠實淨,裡面嘅流心一切開就湧岀黎抹茶淡淡清香。玫瑰千層蛋糕,食落係好自然嘅玫瑰香味,一D都唔香精,千層做得非常好,每一啖都見到好整齊一層層,係口入面都感覺到層次分明。食完甜野又想食番咸野?呢度仲有小食架!
同朋友仔食完飯,硬係爭咁啲嘢咁,原來未食甜品呀!

好,坐低睇下有咩好食先。

食完甜野又想食番咸野?呢度仲有小食架!
2020-04-07 39 瀏覽
🧇 Baileys朱古力麻糬窩夫配薄荷朱古力雪糕🥰 又中意食麻糬 又中意食窩夫🧇 兩樣加埋都好夾💕 當中最出色嘅係個Baileys醬 好香濃細滑又creamy 甜得黎唔膩 好好味☺️ 朱古力麻糬窩夫好煙煙韌韌 口感好好 識食一定係將麻糬窩夫浸滿baileys醬再加啲雪糕係面一次過擺落口 💯 幸福感滿瀉🥰窩夫唔一定係朱古力味 可以揀原味、朱古力或者抹茶🍵唔中意Baileys嘅朋友都可以試下紅豆、雜果、曲奇🍪、芒果🥭、烘面棉花糖揀到啱你心水為止😍疫情期間 每張枱之間都整左圍板 店員態度都好好 係值得推介嘅小店💛

窩夫唔一定係朱古力味 可以揀原味、朱古力或者抹茶🍵
揀到啱你心水為止😍

2020-04-07 36 瀏覽
元朗好嘢食真係好多,但唔知點解甜品舖就特別少。大家次次去親元朗都只係識B仔,但其實有其他質素好但少人識嘅甜品舖。今次介紹嘅依間HERE,係一間我會選擇去支持嘅甜品舖佢入邊主要做西式甜品,例如窩夫,心太軟等,不過亦都有少少中式糖水俾大家選擇。今次我想介紹佢地嗰心太軟依個係Baileys口味嘅心太軟($55),淨係睇個plating已經令人流哂口水一切開嗰下已經見到啲醬流哂出嚟,食落去你會覺得啲味到啱啱好,唔會話太重酒味。而且佢焗嘅時間都啱啱好,唔會話入邊唔流心或者唔夠熟。我會介紹依個Baileys心太軟俾啲想試下新口味心太軟嘅人。因為坊間嘅心太軟大多數都係朱古力味,抹茶味等。Baileys味係少見啲嘅

今次介紹嘅依間HERE,係一間我會選擇去支持嘅甜品

今次我想介紹佢地嗰心太軟

2020-04-05 94 瀏覽
很多人都說元朗有很多美食,來到元朗就完全感受到。這間店舖的裝修雖然比較簡約,但甜品的味道一點也不普通。「牛乳燒仙草」它配料有紅豆、小丸子和芋圓。小丸子和芋圓比較煙韌和彈牙,幾有口感。整個組合都好匹配,難怪是top 3之一。「伯爵茶千層蛋糕」奶味較重,而且有淡淡茶的香味,令整個蛋糕的味道不油膩。「抹茶奶凍」抹茶奶凍細細杯十分精緻,綠茶味濃郁,奶凍很滑,可惜很快就已經吃完,吃畢還很想再吃呢!「朱古力心太軟+朱古力雪糕」朱古力雪糕很幼滑,朱古力醬濃郁,而配上水果就減低膩滯的感覺。最後就是,「烘面棉花糖麻糬窩夫配芒果雪糕」窩夫入面加上麻糬都幾得意,窩夫有四件,而麻糬很煙韌,棉花糖增添了整個窩夫的甜味。配上芒果雪糕,一冷一熱,感覺有趣。店舖的甜品價錢合理,而且甜度剛剛好,吃太多都不會感覺飽滯,最適合就在下午茶時間去吃。

牛乳燒仙草

「牛乳燒仙草」
伯爵茶千層蛋糕

「伯爵茶千層蛋糕」
奶味較重,而且有淡淡茶的香味,令整個蛋糕的味道不油膩。
抹茶奶凍

「抹茶奶凍」
朱古力心太軟 feat 朱古力雪糕

「朱古力心太軟+朱古力雪糕」
烘面棉花糖麻糬窩夫 feat 芒果雪糕

最後就是,「烘面棉花糖麻糬窩夫配芒果雪糕」

伯爵茶千層蛋糕
抹茶奶凍
烘面棉花糖麻糬窩夫 feat 芒果雪糕
  • 朱古力心太軟
  • 烘面棉花糖麻糬窩夫
元朗區要找晚後甜品店好像愈來愈少, 有的都不一定好食!這次到這間甜品店, 總算是有點質素呢!食完晚飯經過這間甜品店, 看到外面有點人等位, 便想試試看!門外會有個牌寫著人氣牌甜品TOP 5!所以進去點甜品時也點了其中一款有名的烘面棉花糖麻糬窩夫!烘面棉花糖抹茶麻糬窩夫配曲奇味雪糕 $60原來聽名字覺得會好一般好甜, 怎料味道好好, 黏黏的少少甜, 煙煙靭靭, 好好食!! 抹茶味不是太食到, 但麻糬窩夫口感不錯!!曲奇味雪糕也跟一般的差不多! 沒什麼特別!牛乳千層蛋糕 $38另外還點了牛乳千層蛋糕,  牛乳味相當重, 而且好滑, 也不會好甜!! 值得推介!!
元朗區要找晚後甜品店好像愈來愈少, 有的都不一定好食!
這次到這間甜品店, 總算是有點質素呢!

門外會有個牌寫著人氣牌甜品TOP 5!
所以進去點甜品時也點了其中一款有名的烘面棉花糖麻糬窩夫!

烘面棉花糖抹茶麻糬窩夫配曲奇味雪糕

烘面棉花糖抹茶麻糬窩夫配曲奇味雪糕 $60

牛乳千層蛋糕

牛乳千層蛋糕 $38

2020-03-18
10 分鐘 (堂食)
$50 (宵夜)
烘面棉花糖抹茶麻糬窩夫配曲奇味雪糕
牛乳千層蛋糕
2020-04-01 70 瀏覽
做完運動梗係要搵返間黃店食早餐,咁啱今朝經過Here Dessert咁早開,走去睇。原來依家有埋早餐食!款色以三文治為主,最啱想食少少野飽肚得來,又唔會太heavy,於是決定買一個返屋企試吓。本身影底左個餐牌,都好唔好彩冇save到,唯有用我僅餘嘅記憶寫返有咩款式啦😭 有黑松露蘑菇炒蛋多士,田園辣雞三文治,雞蛋沙律三文治以上三款都係$25再配一包紙包飲品。另外仲有兩款$20三文治,我只記得其中一個係芝士火腿。但睇返佢ig每日款式都唔固定,可能有D款會係當日食轉左。講返食物先,我叫左一個黑松露蘑菇炒蛋多士,而紙包飲品,有菊花茶同檸檬茶揀。黑松露好香,一路拿返屋企,隔住口罩都閒聞到佢嘅香味。黑松露蘑菇炒蛋多士係平時果種薄方包烘底 , 雖然拿嗰時店員都有提醒我因為熱會有濕氣唔好焗住嗰包,但可能因為炒蛋啱啱煮起放落個包到,令到個包中間有少少過濕,但唔太影響口感,拿到返屋企食仲好熱辣辣。而佢嘅炒蛋唔係個種滑到有蛋汁嘅果一款,算係偏向少少似炒碎蛋嘅滑蛋。值得一讚嘅係佢嘅餡料份量真心多,每一嗒都係炒蛋,蘑菇 ,連黑松露店家都冇俾少,嗒嗒都係黑松露,基本上可以話係塊包對比起餡料可以話係1:1.5嘅比例

黑松露好香,一路拿返屋企,隔住口罩都閒聞到佢嘅香味。

黑松露蘑菇炒蛋多士

值得一讚嘅係佢嘅餡料份量真心多,每一嗒都係炒蛋,蘑菇 ,連黑松露店家都冇俾少,嗒嗒都係黑松露,基本上可以話係塊包對比起餡料可以話係1:1.5嘅比例。

整體來講,以哩個價錢有咁多黑松露嘅三文治係幾抵食,下次會試吓佢個辣雞,佢有整sample放喺個櫃入面show出來都好多料。依家喺元朗食早餐又多個選擇,佢早餐時段係由7:00-11:00。
跟餐附送紙包飲品一包
2020-04-01
5 分鐘 (外賣自取)
$25 (早餐)
2020-03-28 59 瀏覽
由於疫情嘅關係,好耐都冇出街食甜品了。 呢排疫情好轉一點,就出去抖抖氣,享受下個甜品先。估唔到疫情嘅關係,呢間店舖都大排長龍, 喺元朗食甜品嘅小店少之又少, 呢間有台式甜品之餘,仲有西式甜品,甜品比較多元化,感覺好新穎。我叫咗個朱古力心太軟, 即叫即整所以需時等候。 蛋糕熱熱辣辣好軟熟,朱古力爆曬流心醬出嚟, 非常澎湃滿瀉,朱古力又唔會太甜! 蛋糕上面放咗兩小粒棉花糖, 還插了一個店舖名嘅小牌子, 旁邊仲放咗多樣生果粒, 感覺用了不少心思。 另外再配上一個綠茶雪糕, 綠茶味濃,味道唔會太苦太甘,非常滋味。牛乳燒仙草仙草又凍又滑, 芋圓煙韌彈牙, 椰果甜而爽口,再配適量花奶,非常岩我口味。10點鐘食甜品都算早,但係蛋糕奶凍賣剩少量, 可見銷量唔錯。甜品都有套餐,真係第一次見, 又有窩夫食又有梳打飲又唔錯喎。價錢都比較大眾化,款式都算多。

估唔到疫情嘅關係,呢間店舖都大排長龍, 喺元朗食甜品嘅小店少之又少, 呢間有台式甜品之餘,仲有西式甜品甜品比較多元化,感覺好新穎。

牛乳燒仙草

價錢都比較大眾化,款式都算多。

2020-03-07
宵夜
2020-03-23 62 瀏覽
可能近排大家都悶到發慌,很需要食個甜品調劑一下,所以在下午四點多這間甜品店已經坐滿了食客。店內甜品選擇不多,價錢貼地,主打窩夫,心太軟,燒仙草,另有部份中式傳統糖水及小食。店主推介這裡的窩夫,有多款選擇,即叫即做,所以做出外脆內軟,選了雜果抹茶窩夫,窩夫內有麻糬,口感更加煙煙韌韌,配上自選口味的雪糕球,一冷一熱的配撘,值得一試。另有近排人氣之選- 燒仙草,一碗有齊仙草,紅豆,小丸子及芋圓,這裡用牛奶作配撘,比起用花奶更為健康,小丸子及芋圓都煮得淋身,有咬口,整體味道不會太甜太膩。藍莓梳打,味道似利賓立仔仔,不太甜,會飲到一粒粒的藍莓。

雜果抹茶窩夫

牛奶燒仙草

藍莓梳打,味道似利賓立仔仔,不太甜,會飲到一粒粒的藍莓。
2020-03-22
雜果抹茶窩夫