2022-01-31
荃灣高cp值台式火鍋好耐冇打邊爐🍲啦,天氣又開始轉涼,網上見到呢間台式餐廳環境超靚,有櫻花樹等多個打卡點😍,仲有得寫去許願簽。環境寬敞舒適,裝修小清新淺色木系風格,台灣流行曲背景音樂。餐廳座位舒適,梳化位,環境非常熱鬧,記得book枱~提供紙巾、自助醬料區、自助火鍋配料區。最近出左120分鐘台灣火鍋任食套餐,超過30款火鍋配料而且無限追加所選套餐的牛肉、豬肉、羊肉,還有多款台式飲品小食甜品和每位包一杯movenpick雪糕😍好抵食,最平嗰個只需$198+1,我今日食set C $308,多咗個美國牛肩胛、日本鹿兒島梅肉、封門柳、牛小排。全部肉類都薄切,唔怕食唔晒。一開始會全部肉上一盤俾你先,其實食完一輪加埋小食已經好飽🤣自家製台灣蕃茄湯非常濃郁蕃茄味,少少酸,好好味,煮咩都好入味,全程唔使點豉油都得🥰另外台灣藥膳當歸湯,濃郁中藥味,像正宗台灣鍋的味道火鍋配料推介:#肥牛 全部牛都好食,有牛味,薄切肉嫩,任食可以幾片一齊食,而且第一轉不會太肥,正。#日本鹿兒島梅肉 肥美豬肉味濃#羊肉卷 羶味濃而嫩滑#麻辣鴨血 嫩滑很淋同多汁,微辣—————-台式小食推介:#夜市甜不辣 必叫,惹味#台南府
環境寬敞舒適,裝修小清新淺色木系風格,台灣流行曲背景音樂。
火鍋配料推介:
#日本鹿兒島梅肉 肥美豬肉味濃
#羊肉卷 羶味濃而嫩滑
#麻辣鴨血 嫩滑很淋同多汁,微辣
—————-
台式小食推介:
#夜市甜不辣 必叫,惹味
#台南府城蝦卷
炸香芋地瓜
榴槤炸彈
甜品都可以試吓檸檬愛玉和飄雪世界(荔枝爆珠、玉米片、牛奶綿綿冰)幾特別
飲品全部都大大杯,個人喜歡凍香芋奶綠,不用少冰少甜~
服務質素:8/10
環境舒適度:8/10