2022-01-18 145 瀏覽
成日見人post九宮格小食 今日就黎呢間 別忘了 試吓裝修好靚 有樱花樹 餐廳會俾大家一張紙寫願望然後掛起樹 好似去旅行咁🎟Menu好多選擇 仲可以自由轉麵/飯 走蔥/魯肉/菜甫亦有多款飲品 甜品▶️紹興醉雞飯 ($58)見有人推薦所以試吓 上枱嗰陣見到覺得賣相差少少 望落去好似好乾同埋好暗淡咁不過size份量好大😯有8厚片咁多飯上面有菜甫 (我走咗魯肉)🐔紹興醉雞食落肉質比較硬 可能雪得耐?亦唔係好滑身調味上都差少少 食唔出紹興酒味🙁唯一好係佢冇骨 厚肉 中間同層皮有啲啫喱狀口感食咗粒紅棗都係勁硬超乾 已經唔甜 冇曬味🍚米飯口感一般 軟硬適中 但係唔係珍珠米唯一好食係佢個菜甫 醃製到少少辣 幾惹味😋咬落爽脆餸飯好好食!▶️朱古力芋圓雪花冰🍧估唔到有甜品送😍一開始唔知 好彩冇另叫甜品Size都幾大 4個人分中間係一座牛奶綿花冰 旁邊有啲可可脆 cornflake 珍珠 芋圓 最後淋上朱古力醬🍫綿花冰超級綿 入口即化 仲超香牛奶定雲呢拿味 芋圓非常之煙韌 唔會好粉👍🏻好唔錯-食物ok 係個醉雞少失色 建議大家食其他餸甜品值得試!環境好 好有氣氛 好似去咗旅行咁 仲好少女心添💗服務就一般 個男
成日見人post九宮格小食 今日就黎呢間 別忘了 試吓

Menu好多選擇 仲可以自由轉麵/飯 走蔥/魯肉/菜甫
亦有多款飲品 甜品

▶️紹興醉雞飯 ($58)
見有人推薦所以試吓
上枱嗰陣見到覺得賣相差少少 望落去好似好乾同埋好暗淡咁
不過size份量好大😯有8厚片咁多
飯上面有菜甫 (我走咗魯肉)
紹興醉雞飯

朱古力芋圓雪花冰
食物ok 係個醉雞少失色 建議大家食其他餸
甜品值得試!
環境好 好有氣氛 好似去咗旅行咁 仲好少女心添💗
服務就一般 個男侍應冇咁好 不過個年紀大少少嘅女侍應幾好 收銀都ok
CP值唔錯 有加一 賣單只係$64 冇可否認佢嘅份量係超大嘅 尤其啲肉 同埋佢送埋甜品就真係幾抵👍🏻
仲送咗兩張$10現金卷可以下次用 係冇消費下限嘅
朱古力芋圓雪花冰