2007-09-13 25 瀏覽
旺角雖然食肆林立,但霎時間要諗食乜通常都幾傷腦筋,是關旺角又好似無乜飲食名店。唔想煩通常都會去雅蘭中心,貪佢多選擇,結果今次揀別府。依間分店裝修都不俗,其中最有特色係卡位有趟門,不過其實入座都有唔方便,兼且有似坐監咁。食物方面佢走路線越越似和民,都係以細碟多款式為賣點,朋友們欣賞佢烏冬,我對於佢個牛肉鍋同串燒都滿意。佢最緊要係平,三個人食落樓每人只需六十蚊,以日本講都算好相宜。
2007-09-04 16 瀏覽
每一次去,我都會點白池地獄拉面。還要求”六’辣。我好中意佢夠辣。正~
每一次去,我都會點白池地獄拉面。
還要求”六’辣。我好中意佢夠辣。正~
2007-09-04 3 瀏覽
每一次去,我都會點白池地獄拉面。還要求”六’辣。我好中意佢\夠辣。正~
每一次去,我都會點白池地獄拉面。
還要求”六’辣。我好中意佢\夠辣。正~
2007-08-21 5 瀏覽
為食日子: 7月17日~ 晚上約7時為食人數: 3隻為食價目: $150為食餐單: (會員9折)自家製餃子$28海蝦天婦羅$40炸雞天婦羅$22饅魚炒飯$60三文魚用會員積分換我地今日book了位, 有好靚好舒服既和式卡位, 叫了多數炸野食, 衫衫擔心唔飽, 但係饅魚炒飯就好大碟, 3個人分, 可以有2碗(以大半碗計), 自家製餃子好多肉, 好大隻, 皮都好薄, 又唔爛, VERY GOOD! 其間因為我地覺得饅魚炒飯好耐都未黎, 所以問侍應, 侍應check左有單, 佢同我地講話轉頭話返比我地聽要等多幾多分鐘.. 呢d服務真係唔錯!
為食日子: 7月17日~ 晚上約7時
炸雞天婦羅$22
饅魚炒飯$60
三文魚用會員積分換

2007-08-12 5 瀏覽
睇k型金鋼前的一餐.同3個男人黎食.其中一個想食和民.奈何附近無.呢間差不多.食左340蚊定係370。食左,一個軟殼蟹手卷一個魚生飯一個炒飯一個pizza.一個豬扒拉因為我食完軟殼蟹手卷唔夠飽仲有一個地獄海鮮拉.仲有2碟35蚊5pic既三文魚刺生!不過不失,d野食真係好少~我真係好想食辣野~平分一人.85or 90零蚊~~如果唔係far/我會想食susea....
睇k型金鋼前的一餐.
同3個男人黎食.
其中一個想食和民.
奈何附近無.呢間差不多.
食左340蚊定係370。

食左,一個軟殼蟹手卷
一個魚生飯
一個炒飯
一個pizza.
一個豬扒拉
因為我食完軟殼蟹手卷唔夠飽仲有一個地獄海鮮拉.
仲有2碟35蚊5pic既三文魚刺生!

不過不失,d野食真係好少~
我真係好想食辣野~
平分一人.85or 90零蚊~~

如果唔係far/我會想食susea....

2007-08-04 9 瀏覽
上個禮拜再上個禮拜3去完Ocean Park之後大約10點PM先黎到~~成班人叫左好多好多野Cheese魚餅-呢個我個表妹好鐘意食~食左成碟,不過真係幾好味bake牛油Corn-我都識整~不過用個鐵版盛著咋ma饅魚飯-好味~~饅魚無腥味豬扒拉麵-豬扒還豬扒麵還麵lorbake牛油雜mushroom-我覺得最好食呢樣pizza(唔記得咩味)-薄的~~都唔差Sushi(應該係CaliforniaSushi)-無咩特別D野不過不失啦~仲叫左好多野架但我無食到~我濟係食左以上的~~
上個禮拜再上個禮拜3去完Ocean Park之後
大約10點PM先黎到~~

成班人叫左好多好多野

bake牛油Corn-我都識整~不過用個鐵版盛著咋ma
饅魚飯-好味~~饅魚無腥味
豬扒拉麵-豬扒還豬扒麵還麵lor
bake牛油雜mushroom-我覺得最好食呢樣
pizza(唔記得咩味)-薄的~~都唔差

2007-07-26 3 瀏覽
一向認為又貴又細,不是我杯茶,今次改觀了。PIZZA:試了兩款,都好味,邊皮有酥皮感覺,蠻特別!炸軟殼蟹:也許真的沒有技巧,很少食肆會造得差的。有機田園蔬菜沙律:差不多的名稱吧!一般啦。胡麻雞絲冷麵:麵條軟硬適中,芝麻醬夠香,好味!鰻魚炒飯:賣相並不吸引,但吃下去卻是不錯的!雞胸軟骨餃子:有點奇怪的食法,偏淡。還有幾款我沒有吃,但看下去還不錯的。環境寬敞又不會趕客,值得給個笑!
一向認為又貴又細,不是我杯茶,今次改觀了。

PIZZA:
試了兩款,都好味,邊皮有酥皮感覺,蠻特別!

炸軟殼蟹:
也許真的沒有技巧,很少食肆會造得差的。

有機田園蔬菜沙律:
差不多的名稱吧!一般啦。

胡麻雞絲冷麵:
麵條軟硬適中,芝麻醬夠香,好味!

鰻魚炒飯:
賣相並不吸引,但吃下去卻是不錯的!

雞胸軟骨餃子:
有點奇怪的食法,偏淡。

還有幾款我沒有吃,但看下去還不錯的。

環境寬敞又不會趕客,值得給個笑!
2007-05-17 18 瀏覽
同個fd黎左呢度食..叫左..豆腐沙律..好味..有芝麻醬味的蟹糕炒飯--食唔出有蟹糕味喎粟米忌廉餅--呢個幾好味..甜甜的粟米三文魚同饅魚壽司--普通埋單一人七十幾..又幾扺喎覺得呢間野有少少似和民..不過始終鍾意和民多一點
同個fd黎左呢度食..叫左..
豆腐沙律..好味..有芝麻醬味的
蟹糕炒飯--食唔出有蟹糕味喎
粟米忌廉餅--呢個幾好味..甜甜的粟米
三文魚同饅魚壽司--普通
埋單一人七十幾..又幾扺喎
覺得呢間野有少少似和民..不過始終鍾意和民多一點
2007-04-23 5 瀏覽
我星期六去了吃午餐,叫了一個三文魚刺身,有5片,感覺不錯,一個魷魚筒,感覺比較淋,一個雞軟骨,挺好吃如果說是弱點,就是上菜慢,我等了2x分鐘才上菜
如果說是弱點,就是上菜慢,我等了2x分鐘才上菜
2007-03-15 6 瀏覽
賀生日諗唔到去邊通常都會揀咗食日本嘢,今次就係別府,一行七人lunch嚟左呢度,平日好少去咁遠食,難得兩個人同日生日麻,冇計啦!呢度午市定食買四送一,叫咗五個定食,三男四女分應該唔多夠,但冇人出聲就算了!我哋主要叫左以下食物:1.魚生飯(賣相唔錯,不過食落冇乜特別)2.咖喱雞扒飯(味道唔錯,有少少辣)3.北海道帶子拉麵(ok,但帶子太細粒好難分)4.壽司定食x2(一般,都係咁)5.海膽粒粒薯(呢個幾好食,但食唔到海膽?)其實日本嘢真係間間差唔多,個人覺得午市話壽司亭會更多選擇,呢度最大賣點反而係個甜品tiramisu,中間係我至愛雪糕哩!唔想佢好快溶左仲可以叫佢後上添.服務都算ok,如果要求唔高話!
我哋主要叫左以下食物:
1.魚生飯(賣相唔錯,不過食落冇乜特別)
2.咖喱雞扒飯(味道唔錯,有少少辣)
3.北海道帶子拉麵(ok,但帶子太細粒好難分)
4.壽司定食x2(一般,都係咁)
5.海膽粒粒薯(呢個幾好食,但食唔到海膽?)
服務都算ok,如果要求唔高話!
2007-01-08 1 瀏覽
同友人食晚餐,今次點了火地獄拉麵(即牛肉拉麵),4度辣。以為同另一間食的一樣是溫和的辣,誰知這間的辣好多,只是顏色都紅好多。湯雖然辣,不過都飲盡,真的好好飲~~拉麵吃時覺得這間比較彈牙,口感更佳,只是牛肉的味道完全被辣味蓋過了,同平時食的肥牛感覺一樣。環境、氣氛,這間佈置得不俗,令人食得舒適滿意。
環境、氣氛,這間佈置得不俗,令人食得舒適滿意。
2006-08-10 4 瀏覽
第一次到別府其下既餐廳飲飯,之前聽聞過話佢大名。琴晚去開旺角,就請揀左呢間試試。7點前入坐,唔洗等就有位。拿起菜單睇睇,先揀左燒牛舌、雞軟骨同豬軟骨,再來一客梅壽司,最後一round叫左豬軟骨拉麵同血池軟骨。冇叫sake,因怕醉。豬軟骨有都幾多豬肉係上面,我朋友鍾意,我就認為太軟林林喇。牛舌片得好厚,要慢慢趙。雞軟骨好食。梅壽司有8件魚生壽司同6件蟹子卷,食左唔係覺得好有味,可能傷風仲未好瓜。聽聞拉麵好出名,所以叫來試試,竟然係大失所望。個拉麵太林,都唔洗趙既。環境尚好但dee枱好密,隔離個女士講話幾大聲,影響晒食慾。既然食飽飽,就拿拿聲閃啦。服務都算好,揚手一陣就有人行埋黎,要呢要老都好快拿來,黑口黑面都冇,好!只係差在個麵,相信唔會再來。

只係差在個麵,相信唔會再來。
2006-07-20 9 瀏覽
前兩日和朋友去午餐,叫了魚生飯set$62,D魚生竟有些乾,好像整定有一段時間,當然不會新鮮啦,雖然環境好正,但感覺好唔抵。
2006-07-08 4 瀏覽
一個月總有一兩次會到這家別府吃午餐昨天又吃了它的壽司定食有八件壽司,一碗小的烏冬,一件小的Tiramisu及自選飲料壽司很好吃,飯不會太多,軟度適中,比我之前到深圳的中森菜好吃多了!!!烏冬是我的最愛,湯底是白色很濃的那種,我每次都要把它喝光才罷休Tiramisu也是做的非常好吃的!飲料這天可以選熱柑桔水,不錯吃完這個定食,又撐著肚子回去上班啦~~~~環境的話,設計很優雅,又乾淨!
一個月總有一兩次會到這家別府吃午餐
昨天又吃了它的壽司定食

Tiramisu也是做的非常好吃的!
飲料這天可以選熱柑桔水,不錯

吃完這個定食,又撐著肚子回去上班啦~~~~

環境的話,設計很優雅,又乾淨!
2006-03-20 12 瀏覽
價錢略貴,但都幾抵,3個女仔去食個2人餐都幾飽卡位設計特別d野飲都幾有特色~~推介:牛油煮牛肉~~有得自己煮幾好玩不過小心彈親
價錢略貴,但都幾抵,3個女仔去食個2人餐都幾飽

卡位設計特別
d野飲都幾有特色~~

推介:
牛油煮牛肉~~