原來冰室都有得任食烤魚,今次喺北角一個商場內發現呢間冰室,冰室都幾大間,最入面嘅位置就畀人食任食明爐烤魚或者香辣雞煲。而且仲免醬料費同免加一服務費添!✍🏻 /明爐烤魚放題▪️價錢:HK$199/位▪️美味指數:♥♥♥♥♡對上一次食烤魚都5個月前,今次呢款烤魚,魚滑之餘,仲好厚肉,而且配菜份量款式都幾多,包括金針菇、豆卜、蕃茄、蓮藕、芋頭、芽菜、萵筍等,入曬味,配啤酒,爽!120分鐘有咩好飲好食?店鋪標榜「啤酒任飲」、「美國肥牛任食」及「振興肉丸任食」!其實又點止啤酒任飲,仲有其他飲品揀嘅,包括罐裝涼茶同汽水。肥牛正常質素,而振興肉丸平時出街買都唔平,記得食多幾粒😆✨除咗振興肉丸,配料仲有冬菇、白蘿蔔、生菜、芝士腸、豬紅、炸魚皮等,而且最後仲可以食埋個餐廳專用嘅出前一丁同烏冬,包你食飽飽🫶🏻✨

✍🏻 /明爐烤魚放題
▪️價錢:HK$199/位
▪️美味指數:♥♥♥♥♡

2022-11-07 83 瀏覽
北角和富見到有間任飲任食既雞煲,呢區黎講比較少見,明爐烤魚或雞煲$199可以任食兩小時,啤酒汽水任飲!小童老人家仲有折!所以當晚就和家人一齊幫襯,3人同一齊去,1位仲要半價,性價比幾高。而且環境光猛乾淨!感覺相當不錯。先上雞煲少辣,陣陣麻香味道滲出,食慾大增!醬汁底調得唔錯,夠濃香但唔過咸,雞件夠足料而且相當肉嫩,非常吸味好惹味,食到停唔到口!旁邊既洋葱蒜更不能忽視。之後加雞湯打邊爐,肥牛質數都唔錯,色澤紅潤,解雪做得好好!肥牛唔會太膩,入口夠嫩身!之後丸類用上振興牌子,唔怪得咁多靚丸!份外高質,入口更加彈牙,墨丸仍食出粒粒墨魚質感,相當有層次。另外魚皮亦係高質貨,香脆卜卜,唔油膩夠爽身!魚香味極香。之後再煮個烏冬煙煙靭靭有彈性,非常完美。再加飲左幾罐啤酒汽水,好滿足。

另外魚皮亦係高質貨,香脆卜卜,唔油膩夠爽身!魚香味極香。

住北角嘅大家有口福了!今次得到住北角嘅朋友推薦 嚟試試呢間喺和富商場嘅冰室🤩 一入到嚟就見到餐廳有2邊~ 一邊係仼食🥰 一邊就單嗌小菜 地方都唔細!🌟 香辣雞煲 ($198)今次小編就決定單嗌🤪 香辣雞煲勁大煲!一上到嚟已經聞到陣陣嘅麻香味!真係落足配料😘 雞肉全部都大大舊冇偷工減料🤓 食落亦都勁嫩滑🤩 真係完全唔想停!🌟 香蔥蝦仁炒滑蛋 ($78)另外小編仲叫左小炒必食嘅蝦仁炒蛋🤣 炒岀嚟勁有鑊氣!完全冇令小編失望~ 炒蛋食落有蛋香得嚟仲要好滑!一啲都唔老 蝦仁都有好多隻 仲要隻隻都好大😛 正!🌟 清蒸鮮魚 ($83)一場嚟到冇試到烤魚都試下佢嘅蒸魚先😚 魚肉依然嫩滑 一起就起到啲魚肉~ 嚟到不妨試一下😋🌟 香芋奶昔 (+$25)/ 朱古力脆脆(+$25)香芋奶昔飲落好似食緊雪米滋咁 好飲😚 而朱古力脆脆亦都好重朱古力味 加上有啲脆脆喺到好有咬口! 味道亦都唔會太甜 推薦👍🏻味道:🌕🌕🌕🌕🌕環境:🌕🌕🌕🌖🌑價錢:🌕🌕🌕🌕🌗

🌟 香辣雞煲 ($198)

🌟 香蔥蝦仁炒滑蛋 ($78)

🌟 清蒸鮮魚 ($83)

🌟 香芋奶昔 (+$25)/ 朱古力脆脆(+$25)

味道:🌕🌕🌕🌕🌕
環境:🌕🌕🌕🌖🌑
價錢:🌕🌕🌕🌕🌗
2022-09-04 150 瀏覽
位於北角小型商場內一間港式烤魚、雞煲打邊爐放題,餐廳環境以簡潔為主,乾淨企理,唔會話太多油煙,坐得都算舒服~ 今次點選左明爐烤魚,一條新鮮海鱸魚,外皮少少脆口,肉質滑身有彈性,配上各款配料,例如芽菜、芋頭、蓮藕、豆卜等等,加上青花椒、花椒、等調味料,香辣惹味,水準都算唔錯,令人胃口大開🥢 另外仲有任食火鍋配料肥牛等,而自助區任揀食材;爽口彈牙振興魚蛋等,而且有好有盤炸魚皮🐟,飽肚滿足,整體而言都算係中規中矩既港式火鍋放題店~
2022-08-30 126 瀏覽
身為一個酸菜魚嘅愛好者,見到呢間餐廳竟然有一個咁抵食嘅酸菜魚套餐,就忍唔住一定要入去試吓啦!呢一個酸菜魚套餐$199真係非常之抵食,酸菜魚嘅湯底好吸引,而且仲可以加埋唔同嘅配料!酸菜魚嘅魚肉好滑!

2022-08-26 66 瀏覽
👍🏻 即烤明爐烤魚(小辣)烤魚雞煲其實都經常喺我哋嘅口袋名單入面 間唔中就會想食😉之前有人推介過呢一間冰室 話環境舒適之餘 仲要有振興丸任食💕咁梗係要衝去試吓啦落咗單之後 都要等一陣先會上烤魚 因為佢哋係即叫即整 不過就可以趁住呢個時間係自助區 揀下火鍋配料同埋飲品🥤烤魚麻辣惹味 口水直流🤤餐廳用咗新鮮海鱸魚 果然肉質嫩滑 而且我最欣賞係佢好厚肉又唔多骨 啖啖肉好爽!配料有蓮藕、萵筍、蕃茄、芽菜等 超級豐富 記得要比啲耐性 等佢哋索晒汁嘅時候先享用呀火鍋配料推介有💁🏻‍♂️✅蟹籽丸、豬肉丸、脆皮腸、牛筋丸、墨魚丸、肥牛、黃金魚角、炸魚皮、金菇、生菜飲品選擇都幾多 最驚喜係有獅威啤酒🍻可以盡情暢飲注意事項⚠️- 餐廳座位闊落 都幾適合同三五知己暢聚👯‍♀️- 烤魚雞煲均可以選擇辣度🌶食得辣既朋友不妨食大辣
👍🏻 即烤明爐烤魚(小辣)

火鍋配料推介有💁🏻‍♂️

飲品選擇都幾多 最驚喜係有獅威啤酒🍻可以盡情暢飲

注意事項⚠️
- 餐廳座位闊落 都幾適合同三五知己暢聚👯‍♀️
- 烤魚雞煲均可以選擇辣度🌶食得辣既朋友不妨食大辣
近排真係瘋狂打邊爐🤣🤣🤣去到北角咁遠都唔例外 這間冰室除左小菜 都有2小時任飲任食放題(過左2個鐘都無趕我地走)任食的火鍋配料雖不多但勝在烤魚好多配料蠻足料 而且好有誠意地即叫即烤! 是一整條鱸魚!吃完一整鍋都已經飽了大半😗喜歡麻辣湯底的我蠻喜歡( ¨̮ )︎︎♡.▫成人 $199 小童/長者 $149 同樣有得揀烤魚/雞煲 今次揀烤魚‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝店家選用左新鮮海鱸魚🐟即刻烤完再起爐所以要等耐少少 魚皮質地帶少許焦脆啖啖肉之餘口感滑嫩 味道香口無腥味(!)湯底用左辣椒花椒等香料調味 香麻辛辣好惹味 配料還好豐富 有蕃茄.芋頭.蓮藕.還有好索湯的豆卜.芽菜.金菇.萵苣 滲晒湯汁入晒味好爽desu 超涮咀(ᯅ̈ )任食方面除左肥牛 丸類&蔬菜都是自取的擺放得好整齊 好似車仔麵檔🤣任飲以有汽飲品居多 瘋狂飲蜜桃茶的我酒鬼們有獅威啤酒任飲喔🤪
近排真係瘋狂打邊爐🤣🤣🤣
去到北角咁遠都唔例外
這間冰室除左小菜 都有2小時任飲任食放題
(過左2個鐘都無趕我地走

任食的火鍋配料雖不多
但勝在烤魚好多配料蠻足料
而且好有誠意地即叫即烤! 是一整條鱸魚!

吃完一整鍋都已經飽了大半😗
喜歡麻辣湯底的我蠻喜歡( ¨̮ )︎︎♡
▫成人 $199 小童/長者 $149
同樣有得揀烤魚/雞煲 今次揀烤魚‪⸜( ˶'ᵕ'˶)⸝
店家選用左新鮮海鱸魚🐟即刻烤完再起爐
所以要等耐少少 魚皮質地帶少許焦脆

啖啖肉之餘口感滑嫩 味道香口無腥味(!)
湯底用左辣椒花椒等香料調味 香麻辛辣好惹味

配料還好豐富 有蕃茄.芋頭.蓮藕.
還有好索湯的豆卜.芽菜.金菇.萵苣
滲晒湯汁入晒味好爽desu 超涮咀(ᯅ̈ )

任食方面除左肥牛 丸類&蔬菜都是自取的
擺放得好整齊 好似車仔麵檔🤣

任飲以有汽飲品居多 瘋狂飲蜜桃茶的我
酒鬼們有獅威啤酒任飲喔🤪
2022-08-25 35 瀏覽
🍽 All you can eat💰 HK$199pp (dinner)This time, we went to Worfu shopping mall which locates in North Point. The interior design of this restaurant looks like a cha chan teng but they serve all you can eat sets. You can pick either chicken pot or roasted fish. It costs only $199 per person while the price for children and elderly is $149 for 120 mins. So basically you can get the drinks from the fridge and the meatballs and veggie from the self service food counter. For the roasted fish, it came
🍽 All you can eat
💰 HK$199pp (dinner)

For the roasted fish, it came with spicy soup base. You can pick the level of spiciness based on your preference. The soup tasted really good. The sea bass absorbed the spicy soup which made us kept eating it. Meanwhile, it also came with meat too! I love how it tasted and we could hotpot after we finished the fish. YUMMMM!

It was a very satisfying meal with all the food and quality of it. Loved it so much!
見到北角有間勁抵食$199 120分鐘 雞煲/烤魚+肥牛打邊爐,仲有汽水啤酒任飲😂,兩公婆就過去試一試☺️!我哋叫左小辣雞煲,雞煲來時辣香四溢,濃濃麻香味,應該加了些花椒所以特別香!雞件上口,辣度岩岩好!除麻香辣外,仲食得出有濃濃沙爹醬香味,熱辣辣沙沙聲,真係食唔停口;仲有佢既葱蒜洋蔥🧅尤其是洋蔥特別香甜!我差唔多清晒D 洋蔥🥰!食完雞煲後,侍應加上清湯咁就可能打邊爐啦! 打邊爐既丸係用高質振興靚丸! 我特別鍾意出面好少見既元貝丸,非常好味!仲有豬紅,花豆腐等,炸魚皮仲大大塊,脆卜卜好好食,肥牛可以任食!最後加些粉絲就食飽飽好滿足了!飲品方面汽水啤酒都好齊,特別既係佢有比較少見既王老吉供應,食雞煲清熱氣一涼😂仲叫左餐廳推介自家製檸檬薏米同好好味既菠蘿香蕉奶昔!

我哋叫左小辣雞煲雞煲來時辣香四溢,濃濃麻香味,應該加了些花椒所以特別香!雞件上口,辣度岩岩好!除麻香辣外,仲食得出有濃濃沙爹醬香味,熱辣辣沙沙聲,真係食唔停口;仲有佢既葱蒜洋蔥🧅尤其是洋蔥特別香甜!我差唔多清晒D 洋蔥🥰!

仲叫左餐廳推介自家製檸檬薏米同好好味既菠蘿香蕉奶昔!
近年北角和富商場裝修好之後,都開咗好多唔同嘅食肆😮不論係親民嘅茶記,定係食雞煲嘅地方都有😍今日去呢一間冰室,雖然個名係冰室,但其實呢度有埋$199雞煲同烤魚任食🤔今次就決定食中辣雞煲😋依家好多地方都有得食雞煲,間間都有獨門秘方,所以味道都好唔同,今次食呢間對我黎講就真係岩曬口味,夠晒味但又唔會好似好重味精呢度嘅自助區全部都係振興丸😮大家都知振興肉丸好食又足料,而且食親都唔平💰但呢度任你隨便揀,我當然揀最出名嘅瀨尿牛丸🤭留咗牛丸記得要篤一篤先呀,因為真係會爆汁ss🤣火鍋肥牛🐮店員話因為唔想放係室外,所以全部都要同佢地order 先會送到枱,不過肥牛真係偏肥左少少,所以食左2碟都夠晒

2022-08-10
2022-08-13 51 瀏覽
今次去北角探下朋友,順路就去和富中心行下買嘢。咁經過《冰室99》嘅時侯就見到有個$199 120分鐘任食套餐。可以揀雞煲或者烤魚。雞煲就成日都食,所以今次揀下佢地嘅明爐烤魚。烤魚有辣度可以選擇,咁我就唔係好食得辣,所以少辣就啱啱好。餐廳主嘅係新鮮海鱸魚,所以肉質比較細嫩。湯底就係麻辣風味,少辣嘅程度都可以接受。其他配料都係任飲任食。肥牛顏色鮮紅,任食就食多幾盤。至於佢哋嘅肉丸標榜係香港新鮮製造,冇加任何防腐劑同埋人工色素,食落真係比平時嗰啲更加新鮮彈牙。另外佢哋嘅炸魚皮都係十分推介,特別香脆同埋更加有魚味。最後臨走嘅時候梗係要飲返幾罐啤酒,係咁熱嘅天氣下少少暑。冰室99 (北角)北角和富道21-53號和富地下G16號舖

冰室99 (北角)
北角和富道21-53號和富地下G16號舖
今次去食呢間《冰室99》係一個$199 120分鐘任食套餐可以揀雞煲或者烤魚。因為我個日中午食過雞,就試下烤魚,比較小地方有得食。我地食左小辣餐廳係用新鮮海鱸魚,我覺得肉質都細嫩。麻辣風味好惹味,上烤魚時已有多種配料,芽菜芋頭萵筍蓮藕金針菇等,再加啤酒任飲,happy Friday😂外面個2個雪櫃飲品任飲,選擇都好多,仲有我鍾意飲既Sunkist 鹹檸檬果凍梳打!啤酒都有2種!外面自助配料都係任飲任食有豬紅,魚皮,蔬菜,肥牛都係飲顏色鮮紅比較肥美,佢哋遠嘅選擇都比較多,振興雜丸標榜係香港新鮮製造,冇加任何防腐劑同埋人工色素。值得一提嘅係環境都唔會好迫,坐得寬鬆自在,地方都幾方便!💰人均200蚊左右晚餐

值得一提嘅係環境都唔會好迫,坐得寬鬆自在,地方都幾方便!

💰人均200蚊左右晚餐
2022-08-02 73 瀏覽
呢日去咗北角搵好朋友食飯。北角係佢地頭,於是佢帶咗我去食呢間冰室,話好食又抵食…🎈即烤明爐烤魚/秘製香辣雞煲 $199我揀咗烤魚😁 太耐冇食,嘴饞…係新鮮海鱸魚,肉質軟滑入味😋 烤魚仲有好多配料,豆卜、金菇、芽菜、萵筍、蓮藕、芋頭等,好豐富。辣度自由選擇,bb辣都可以好香麻,因為有滕椒呀🤩 麻麻辣辣,好過癮!另外,有肥牛、各種丸類、蔬菜、粉絲、烏冬、出前一丁任食,汽水、啤酒任飲🥳2個鐘任飲任食任吹水😂 開心又滿足呀!

🎈即烤明爐烤魚/秘製香辣雞煲 $199

我揀咗烤魚😁 太耐冇食,嘴饞…

2個鐘任飲任食任吹水😂 開心又滿足呀!
2022-07-31 665 瀏覽
同好姐妹又出發晚市雞煲放題!今次search 定北角和富嘅冰室99食烤魚/雞煲放題!冰室裝潢,但竟然有任食雞煲!好驚喜!有自助飲品區,同埋大埔振興牛丸嘅丸類及蔬菜區,啱哂鐘意食丸嘅朋友仔!當然唔少得任食肥牛!價錢親民只需$199/位!長者同小童仲半價,讚👍👍👍秘製香辣雞煲放題 $199/位 首先點左雞煲嘅辣度,我地揀左小辣,醬汁超香嘅雞件配上特多配料包括香蒜、洋蔥等!🔥雞煲滾起左,後店員會立即炒幾下,香氣撲鼻!雞肉鮮嫩,辣味香濃!醬汁包住啖啖雞肉刺激味蕾!小辣辣度啱㞻好,大約有半隻雞嘅份量!食完就可以加湯進入打邊爐嘅狀態🔥🔥🔥🥩任食嘅肥牛牛肉味香濃煮完都好軟嫩,肥瘦均勻油脂甘香,推介! 🍡大埔振興牛丸有必食牛丸、濃汁豬肉丸、貢丸、蟹籽包心丸等,粒粒都彈牙好味,各有特色! 我自己最鐘意墨魚丸同牛丸,真材實料好味道!🥬 蔬菜方面都有冷豆腐、蔬菜同各種菇菌類!🍢即炸魚皮相當酥脆可口!🍜最驚喜同我真係煮左嘅-出前一丁!整體好滿意,係性價比極高嘅選擇!地址 📍:北角和富道21-53號和富地下G16號舖

秘製香辣雞煲放題 $199/位

🥬 蔬菜方面都有冷豆腐、蔬菜同各種菇菌類!

🍢即炸魚皮相當酥脆可口!

地址 📍:北角和富道21-53號和富地下G16號舖
  • 雞煲
2022-07-29 71 瀏覽
去完書展逛下職業博覽都夜,諗起港島區北角停車在路旁算方便的算係北角和富中心,又可以睇下運動舖outlet❤️落到去見到99冰室畀佢門口個廣告$199酸菜魚或者雞煲套餐吸引咗自然入咗去坐低😊由於聞到隔離枱酸菜魚湯的獨特惹味,今次就揀酸菜魚吧😁,仲可選辣或不辣。我們就算選少辣但當慢慢將湯煲滾起時更感受到那種味道深邃,鱸魚湯底集合了麻酸辣加少少鹹……濃郁有層次,不會過鹹、過麻、過辣,想把整碗喝光,(但還是怕肥😂)味道剛好又不覺嗆喉。湯底到配料,到新鮮質感鱸魚魚肉,樣樣做得不錯👍咁好味嘅湯底浸一浸香脆炸魚皮再用來打邊爐,自助任食方面仲有肥牛同埋用天然原材料出名不添加香精人造色素防腐劑嘅振興肉丸:有牛丸貢丸墨魚丸醬爆芝士丸等等,真係食丸都食大滿足😉,食到連酸菜魚湯好多靚料配菜芽菜蕃茄蓮藕豆腐卜等等都要排到最遲先食😅~~~~~📍冰室99北角和富道21-53號和富地下G16號舖~~~~~

由於聞到隔離枱酸菜魚湯的獨特惹味,

📍冰室99
北角和富道21-53號和富地下G16號舖