2022-07-29 12 瀏覽
去完書展逛下職業博覽都夜,諗起港島區北角停車在路旁算方便的算係北角和富中心,又可以睇下運動舖outlet❤️落到去見到99冰室畀佢門口個廣告$199酸菜魚或者雞煲套餐吸引咗自然入咗去坐低😊由於聞到隔離枱酸菜魚湯的獨特惹味,今次就揀酸菜魚吧😁,仲可選辣或不辣。我們就算選少辣但當慢慢將湯煲滾起時更感受到那種味道深邃,鱸魚湯底集合了麻酸辣加少少鹹……濃郁有層次,不會過鹹、過麻、過辣,想把整碗喝光,(但還是怕肥😂)味道剛好又不覺嗆喉。湯底到配料,到新鮮質感鱸魚魚肉,樣樣做得不錯👍咁好味嘅湯底浸一浸香脆炸魚皮再用來打邊爐,自助任食方面仲有肥牛同埋用天然原材料出名不添加香精人造色素防腐劑嘅振興肉丸:有牛丸貢丸墨魚丸醬爆芝士丸等等,真係食丸都食大滿足😉,食到連酸菜魚湯好多靚料配菜芽菜蕃茄蓮藕豆腐卜等等都要排到最遲先食😅~~~~~📍冰室99北角和富道21-53號和富地下G16號舖~~~~~

由於聞到隔離枱酸菜魚湯的獨特惹味,

📍冰室99
北角和富道21-53號和富地下G16號舖