今日經過紅磡呢間四川餐廳,比佢裝修吸引到就決定試下,估唔到會咁平又咁正!因為可以自由搭配,有選擇困難既我直接揀左肉食王套餐🫄🏻有牛肉、五花腩、午餐肉、雞片、魚腐同埋娃娃菜配薯粉😂有肉有菜相當健康🔥講到川菜,佢既湯底當然不得不提🔥我今次叫既重慶麻辣湯真係好夠味🌶️湯底味道好自然,而且辣得好有層次,唔會死辣,食得出係真材實料🔥佢仲送左秘制醬汁,可以沾肉食🔥個醬真係超惹味,好香既花椒同蒜味,麻麻辣辣,跟肉食非常鮮😍味道真係好正宗,而且食材既份量好足,50蚊已經食到好飽,下次會再幫襯🔥

已經吃過好多次了!附近no1的冒菜了首先就是划算,阿姨也很快手,店面很乾淨!推薦去試試打卡,這裡有推薦的菜品!以下是根據個人口味評寫的^^🥢純個人分享!!小菜類 豬肚 土豆絲 也可以一試,冒菜湯底推薦 麻辣湯底 和蕃茄湯底 ,等我有機會去試試魔鬼辣🌶️大辣和中辣也吃過了 很香 沒有味精!!!舒服,但是麻辣的多少會很油 怕還是選番茄吧! 另外試過幾次香辣和酸辣湯底 不太推薦、很普通不過不難吃😌,丸子類推薦 芝士丸 ,魚籽丸 墨魚丸和魚蛋正常水平 沒特點不好吃 ,推薦蟹柳 福袋 也不錯!豆皮類的,魚腐、炸枝竹,豆仆 也很推薦 泡上滿滿的辣鍋底 很美味 ,豆皮不推薦哦 干不吸汁😔肉類來了!😋肥牛,腩肉片、滑雞,豬大腸,麻辣肉醬 推薦!全部都很好吃的 放心點!處理得很乾淨滑牛肉 個人不建議 會比較難咬 不入味!菜類!🥗 萵筍,金菇,花鼓,土豆,蓮藕,木耳,娃娃菜,油麥菜,豆芽,這些都推薦喔~另外 鴨血 和冷豆腐 也是很嫩 推薦試一下!👍🏻主食!土豆粉、紅薯粉 推薦!
已經吃過好多次了!附近no1的冒菜了
首先就是划算,阿姨也很快手,店面很乾淨!
推薦去試試打卡,這裡有推薦的菜品!
以下是根據個人口味評寫的^^🥢
純個人分享!!

小菜類 豬肚 土豆絲 也可以一試,
冒菜湯底推薦
另外試過幾次香辣和酸辣湯底 不太推薦、很普通不過不難吃😌,
丸子類推薦 芝士丸 ,魚籽丸
墨魚丸和魚蛋正常水平 沒特點不好吃 ,
推薦蟹柳 福袋 也不錯!

滑牛肉 個人不建議 會比較難咬 不入味!
另外 鴨血 和冷豆腐 也是很嫩 推薦試一下!👍🏻
主食!土豆粉、紅薯粉 推薦!

外賣自取
  • 麻辣汤底冒菜
  • 番茄汤底冒菜
  • 猪耳小菜
2023-07-14 48 瀏覽
今日朋友嚟咗屋企搵我,天氣好差又落雨,我哋就喺屋企附近買外賣,咁啱見到呢間餐廳嘅環境好特別,仲要係食辣嘢,我哋就決定咗試吓佢哋啲冒菜!咁同朋友兩個人share就叫左個肉食王套餐!我同朋友都好食得辣,當然要揀重慶麻辣湯,不得了!辣度中辣已經好濃!辣到我流晒汗!食材都多想滿瀉,我食到有滑牛肉、五花腩、午餐肉、滑雞片,魚腐、娃娃菜!每款配料都係我鐘意嘅!佢哋個頂級自家醬汁真係超正,點一點即係有好濃郁嘅蒜香味,仲要好夠辣,齋食麵已經覺得好好味!佢哋嘅面同湯底仲要有分湯,唔怕啲湯底乾晒,第一次嚟食已經覺得好好味,仲要咁近我屋企,下次一定會再嚟食呀!

2023-07-14 38 瀏覽
今日系紅磡附近辦事,🌸完左之後超級餓,所以想系近近地揾間餐廳打包翻屋企慢慢歎。一齊睇下我地食左D咩:☘️主角系超級大兜既毛血王套餐,叫左bb 辣,所以辣度岩曬我地。午餐肉烹調時間岩岩好,🌿令肉質保持鮮嫩,而且咬落去好滑,個湯下仲有入面有好多配菜例如黑毛肚,鴨血,,萵筍,娃娃菜等等,仲有好多薯粉,真系好飽肚。🌺。每一碗麵配冒喜秘製醬汁一份,加落 D湯度,口感香辣惹味,沾上醬汁後更能突顯食材本身的鮮味。呢個套餐不僅味道鮮美,而且量足實惠,非常適合與家人朋友一起分享。🌹🌸,食物都好有特色,可以試下正宗麻辣菜!
以下我覺得非常之抵食嘅套餐:♥️💮♥️肉食王套餐💮♥️💮💮♥️💮吉祥套餐💮♥️💮💮♥️💮毛血王套餐💮♥️💮♥️💮♥️銅錢套餐♥️💮♥️ ♥️肉食王套餐💮為例: 滑牛肉,而且份量都算多,食得出有牛肉味~ 五花腩, 肥瘦適中~ 滑雞片,真係好滑,推介推介!~ 重慶麻辣湯底配蕃薯粉, 呢個就係成個套餐嘅精髓,好惹味!面質粗幼適中!又有口感, 大牙爽口,仲帶有啲煙煙靭靭。 💮毛血王套餐♥️,食得辣,喜歡食內臟,一定唔好錯過呢一款套餐,亦都係佢哋招牌之一! 黑毛肚,非常之爽口。 血紅, 入口粉嫩爽口。 萵筍,軟硬適中,分量又多。 仲有娃娃菜,完全吸曬湯底所有精華😊
以下我覺得非常之抵食嘅套餐:
♥️💮♥️肉食王套餐💮♥️💮
💮♥️💮吉祥套餐💮♥️💮
💮♥️💮毛血王套餐💮♥️💮
♥️💮♥️銅錢套餐♥️💮♥️

2023-07-13 24 瀏覽
今日嚟到紅磡呢間餐廳食飯,餐廳系紅磡蕪湖街地下,成間餐廳好有中國客棧feel,不論係外面定外面都非常有設計感,地下更加有很多銅錢圖案,打卡都好正!餐廳細小,堂食只可以坐3,4個人,但坐得好舒服。如果繁忙時間想堂食就可能要等耐啲啦。餐廳都超歡迎外賣。今日叫咗一個小食和套餐飯。🥔涼拌酸辣土豆絲,爽脆嘅土豆絲冰冰涼涼,酸辣味開胃又滋味,咁熱嘅天氣食就最啱啦!🍲吉祥套餐$46,任選六款食材。食材有芝士腸,美國肥牛,雲耳,娃娃菜,蓮藕片和冰豆腐。每一碗麵都會送冒喜秘製醬汁一份,醬汁帶有濃郁椒香蒜味,口感香辣惹味,用嚟送飯一流🤤

2023-07-12 38 瀏覽
見到呢間裝修到成間古代客棧咁既餐廳就被吸引住,本身想坐係度慢慢食,不過店內只有3-4個位,鋪頭唔大,唯有下次先再堂食啦!我今日就簡佐肉食王套餐,滑牛肉,五花腩片,午餐肉,滑雞片,魚腐,娃娃菜,配佐薯粉,重慶麻辣湯⋯中意食肉又唔知點簡既真係岩晒,滑牛肉好嫩好重牛味,五花腩同午餐肉都好腍好香豬味,肥肥地幾好食,滑雞片都好滑好腍,魚腐又幾煙韌口感幾好,加埋啲菜中和番,湯底就真係好麻辣,愈食愈辣,又香喎,勁過癮,配吸味既薯粉就岩岩好🤤🤤仲有另一功臣冒喜秘製醬汁,醬汁帶有濃郁既椒香蒜味,味道香辣,非常惹味,本身已經辣既湯底再加埋呢個醬,令食材既味道昇華到更高層次,不得之了呀🤩🤩
2023-07-12 21 瀏覽
呢間鋪頭係紅磡街頭,紅磡筆嬲都多小店既,呢間亦不例外,裝修好好,係中國古代客棧既裝修,但座位就唔多,今日我就外賣番屋企食!叫佐一個八寶套餐,八款餸$54,好豐富!牛丸勁大粒,好彈牙,亦真係好重牛味,仲有啲牛筋添,好足料;五花腩片亦好肥美,肥瘦分佈岩岩好呀;另外清淡啲既魚腐,萵荀,豆卜,雲耳都係好新鮮,全部口感味道都一流,碗埋好味既湯底,成碗大大碗,淨係食餸都飽啦!餐廳仲會送一盒冒喜秘製醬汁,秘製真係唔同啲,食到濃郁既椒香蒜味,新椒同蒜蓉都係慢慢炒香佐再整成醬汁,辣味蒜味特別突出,將啲食材點啲辣醬咁食,愈食愈辣,愈食愈想繼續點啲醬,完全係畫龍點睛呀!

15 分鐘 (外賣自取)
2023-07-11 34 瀏覽
作為鍾意食辣既人,呢間冒喜既麻辣湯底真係深得我心❤️‍🔥今日上網search紅磡有咩食,就比我search到呢間重慶嘢,menu可以自由選擇點配搭,價錢又平,真係幾吸引😂我就叫左毛血王套餐跟薯粉🍜黑毛肚真係好爽口彈牙,同埋好乾淨🐖鴨血就好紮實,唔會一夾就散,而且唔會太腥🐦個餐仲有娃娃菜、萵苣同午餐肉,有肉有菜都幾均勻🥬至於湯底就真係好正,我叫左重慶麻辣湯底,食得出有好多種香料,辣得黎味道豐富,同以前去四川食到既味道差唔多❤️‍🔥雖然鋪頭細,嘢食真係幾唔錯,同埋價錢唔貴🤩呢啲街坊店真係值得多啲支持❤️‍🔥
作為鍾意食辣既人,呢間冒喜既麻辣湯底真係深得我心❤️‍🔥

5 分鐘 (外賣自取)
2023-07-10 36 瀏覽
今天約咗朋友到紅磡購物,經過一間門口彼為搶眼,很有中國特色,有點中式懷舊感的餐廳。 餐廳細細,座位不多,但見都多人企在門口等外賣。剛巧餐廳內裡有位,而我同朋友都未試過冒菜,那就決定入去試試。 餐牌只有一張紙,但已有好多不同嘅餸及套餐供客人選擇。😋是日選擇:1️⃣吉祥套餐湯底:特濃清雞湯 主食:土豆粉 (任選6款食材) 🔸魚腐 🔸蟹籽蟹粉丸 🔸鴨血 🔸豬大腸 🔸胡椒豬肚 🔸秀珍菇 🍽餐廳除了辣湯底,還有唔辣湯底選擇,岩晒唔食得辣嘅我哋。雞湯味道濃郁,唔會太鹹,上枱還會聞到陣陣雞湯味道。 推介:胡椒豬肚,炆得軟腍,而且夠晒入味。土豆粉,也是第一次嘗試,好有咬口,夠Q彈滑溜。 2️⃣八寶套餐湯底:鮮茄濃湯 主食:米線 (任選8款食材) 🔸魚腐 🔸鴨血 🔸豬大腸 🔸墨魚丸 🔸五花腩片 🔸萵荀 🔸蓮藕片 🔸芫茜 🍽鮮茄濃湯,番茄味很濃,不會太酸。米線煮得唔會太淋。 推介:蓮藕片,分量多,質感爽脆,切得夠薄,非常好味。豬大腸洗得好乾淨,沒有任何腥臭味。蒿筍好新鮮,好爽脆,完全吸收晒湯既精華。3️⃣豆漿(跟餐) 🍽豆味濃郁,唔算太甜,食完嘢飲就岩晒。 **店鋪還會附上頂級自家秘製醬汁, 招牌食材四川二荊條等18
餐牌只有一張紙,但已有好多不同嘅餸及套餐供客人選擇。

😋是日選擇:
1️⃣吉祥套餐
湯底:特濃清雞湯
主食:土豆粉
(任選6款食材)
🔸魚腐
🔸蟹籽蟹粉丸
🔸鴨血
🔸豬大腸
🔸胡椒豬肚
🔸秀珍菇
🍽餐廳除了辣湯底,還有唔辣湯底選擇,岩晒唔食得辣嘅我哋。
雞湯味道濃郁,唔會太鹹,上枱還會聞到陣陣雞湯味道。
2️⃣八寶套餐
湯底:鮮茄濃湯
主食:米線
(任選8款食材)
🔸魚腐
🔸鴨血
🔸豬大腸
🔸墨魚丸
🔸五花腩片
🔸萵荀
🔸蓮藕片
🔸芫茜
🍽鮮茄濃湯,番茄味很濃,不會太酸。米線煮得唔會太淋。
3️⃣豆漿(跟餐)
🍽豆味濃郁,唔算太甜,食完嘢飲就岩晒。

**店鋪還會附上頂級自家秘製醬汁, 招牌食材四川二荊條等18種材料秘製,配上餸食,香辣惹味,沾醬一刻,讓您的味蕾瞬間爆發。
2023-07-09
1 分鐘 (堂食)
午餐
前兩日同媽咪嚟咗呢間冒喜食嘢,佢有啲似車仔麵,有固定套餐,或者可以自選配料,仲有幾款唔同嘅湯底!我同媽咪都好鍾意食麵,加上有好多選擇,所以呢間新嘢都幾啱我哋口味ദി  ᷇ᵕ  ᷆  )♡想食多啲唔同配料嘅,我就決定揀呢個肉食王套餐!入面包括有滑牛肉、五花腩、午餐肉、滑雞片,魚腐、娃娃菜!每款都可以試吓,啱晒我呢啲咩都想食下嘅人,特別最鍾意佢哋嘅滑雞片同埋牛肉,啲肉質真係好滑!下次單點都會叫呢個餸!小食方面都叫左紅油涼拌豬肚,上面有滿滿嘅紅油,仲有超多芫荽!豬頭煙煙韌韌,整體來講都幾好食!

紅磡冒喜主打一人都能食到四川風味冒菜麻辣燙~堂食座位唔多,眼見外賣客人係超多!自選4款、6款同8款配料套餐8款配料麵餐配不同湯底、麵底及飲品都只係$54 (附秘製沾醬)點了一碗辣、一碗唔辣,一睇都知邊碗先係我ga la!黃喉、水魷、毛肚、腩片、肥牛、餐肉、魚腐、蒿筍酸辣湯 選土豆粉 每款大概有3件左右,蒿筍底部超入味!毛肚、黃喉同肉類點秘製沾醬超惹味! 另一碗唔食辣嘅老公食滑雞、滑牛、肉片、墨丸、芝士腸、娃娃菜、胡椒豬肚、豆卜特濃雞湯 選米線雞湯非常濃郁無味精,滑雞同娃娃菜份量都超多,唔辣選擇都不錯!
紅磡冒喜主打一人都能食到四川風味冒菜麻辣燙~

堂食座位唔多,眼見外賣客人係超多!

自選4款、6款同8款配料套餐

點了一碗辣、一碗唔辣,一睇都知邊碗先係我ga la!

黃喉、水魷、毛肚、腩片、肥牛、餐肉、魚腐、蒿筍

酸辣湯 選土豆粉

另一碗唔食辣嘅老公食
滑雞、滑牛、肉片、墨丸、芝士腸、娃娃菜、胡椒豬肚、豆卜

特濃雞湯 選米線

2023-06-23
2023-07-07 34 瀏覽
放工買外賣返屋企,一邊煲劇一邊食飯。係紅磡蕪湖街一間叫《冒喜》的餐廳買既。餐廳行中國風🧧,好容易認。八寶套餐跟飯,可任選八款食材。揀左牛丸,炸支竹,魚腐,萵筍,五花腩片,雲耳,金菇和白蘿蔔,配酸辣湯,超正。成個套餐$54,超扺食!一打開個外賣🥡,成大碗滿滿都係餸,每款餸都各有2,3件,酸辣湯底開胃又惹味。白飯🍚係用另一個盒裝的,絕對唔會俾湯浸到淋晒,超正👍,配埋佢送既冒喜秘製醬汁一份,完全晏哂好辣的我。秘製醬汁帶有濃郁椒香蒜味,口感香辣惹味,沾上醬汁後更能突顯食材本身的鮮味,令味道昇華到更高層次,真係飲飽食醉!

2023-07-06 29 瀏覽
呢間鋪頭好有中國特色,裝修都係中國風,係度食川菜特別有風味!💫紅油涼拌豬肚豬肚撈得好香辣,淨係聞都覺得好香,豬肚本身都好彈牙,好有嚼勁,好有咬口,口感一流,用辣油撈既豬肚就更加滑,每啖都係麻辣味,愈食愈過癮呀!🌟素食王套餐呢個真係岩晒食素既朋友,有萵荀,娃娃茶,蓮藕片,金菇,鮮冬菇,白蘿葡,我就簡佐酸辣湯,要微辣,辣度真係岩岩好,成個湯底酸酸辣辣咁,啲蔬菜又夠新鮮,再配埋米線成碗素食米線就誕生,好正!🔥冒喜秘製醬汁濃郁椒香蒜味,啲辣椒炒過先整成醬汁,特別香口惹味,香辣度十足,仲有啲麻痺感,蒜香味亦會更加突顯食材既鮮,將食材既味道提升!
💫紅油涼拌豬肚
🌟素食王套餐
🔥冒喜秘製醬汁
2023-07-05 40 瀏覽
今日收工經過呢間鋪頭,諗住求其買啲嘢食返屋企食,估唔到會咁有驚喜🤣我叫既係八寶套餐,只係要$54,但係就已經有八個餸!美國肥牛呀、胡椒豬肚呀、五花腩之類都唔使加錢可以隨便揀,真係好抵🤩食材全部都食得出幾新鮮,特別係肉類真係好靚👍🏻湯底既話,我試既特濃清雞湯比一般清湯好味😍真係好重雞味,非常香,同埋佢既飯粒粒分明,泡湯飯真係啱啱好🥰呢個價錢可以揀到咁多嘢食,真係抵到爆🤓比較可惜係堂食冇乜位😞佢既鋪面真係裝修得好有特色,好有古代中國餐廳既感覺🥺而且嘢食落單到攞得,速度好快值得讚,真係非常抵食🥰