2023-07-12 38 瀏覽
見到呢間裝修到成間古代客棧咁既餐廳就被吸引住,本身想坐係度慢慢食,不過店內只有3-4個位,鋪頭唔大,唯有下次先再堂食啦!我今日就簡佐肉食王套餐,滑牛肉,五花腩片,午餐肉,滑雞片,魚腐,娃娃菜,配佐薯粉,重慶麻辣湯⋯中意食肉又唔知點簡既真係岩晒,滑牛肉好嫩好重牛味,五花腩同午餐肉都好腍好香豬味,肥肥地幾好食,滑雞片都好滑好腍,魚腐又幾煙韌口感幾好,加埋啲菜中和番,湯底就真係好麻辣,愈食愈辣,又香喎,勁過癮,配吸味既薯粉就岩岩好🤤🤤仲有另一功臣冒喜秘製醬汁,醬汁帶有濃郁既椒香蒜味,味道香辣,非常惹味,本身已經辣既湯底再加埋呢個醬,令食材既味道昇華到更高層次,不得之了呀🤩🤩