忙碌完一段時間,與太太去輕鬆地享受一餐,今次揀一個唔多人認識既地方食自助餐.... 再臨閣去年尾裝修後我食過一次,食品高水準到難忘,食物款式唔多及特別,但每款質素係水準之上,牛扒肉質唔鞋,羊鞍嫩滑,凍龍蝦肉質唔膠有龍蝦味,即煎虎蝦新鮮爽彈,好過好多大堆頭但食完唔知食左乜既餐廳。我唔食生蠔,所以呢度冇生蠔對我冇影響,但佢有薑葱燒蠔就幾好味。放係牛扒前的洋蔥醬必試,係人手用心慢慢煮出黎,我未見其香港餐廳出過。藍莓蛋糕用新鮮藍莓非罐頭,心太軟即焗即食,睇得出佢地每款食品都從小處著眼。場地唔大人唔多,可悠閒地品嚐每一款食物,再欣賞埋維港激光表演,唔駛千辛萬苦後狠吞虎嚥,浪費自己一晚時間。
2020-09-03
  • 凍龍蝦,即煎虎蝦,心太軟
2020-07-10 3041 瀏覽
好耐之前黎過一次 新裝修後再黎同以前好唔同 環境更加有情調地方都好闊落 坐得都好舒服 就算而家疫情下 同其他客人既座位都隔得好遠 食得安心出去拎野食要帶番口罩 佢都好貼心咁提供口罩紙袋 方便出入拎野食如果有其他人冇帶口罩出去 職員都會即刻提醒 抵讚👍🏻裝修之後食物種類多左 而且拎野食既位置集中啲 方便好多 首先講冷盤 冷盤有多款沙律任你揀 仲可以自己調配 仲有多款芝士 岩晒芝士控而凍海鮮都多左好多款揀有龍蝦 長腳蟹 麵包蟹 青口 凍蝦 蜆 螺 龍蝦都好多膏 彈牙 長腳蟹就偏鹹 其他都好鮮甜 唔錯👍🏻熟食都有多款選擇 最吸引既係有廚師即炒大蝦其他熟食都好正常仲有壽司刺身可以拎當然都有中湯西湯 麵包比你揀而甜品方面都有好多種類 有法式糕點 中式甜品 生果杯不過佢既甜品就普普通通 唔算得上好食但最好既係佢仲有haagen dazs任食真係食多幾杯都已經回到本🤣飲品方面 唔似其他自助餐咁每人限住叫一杯有得自己出去斟 有橙汁 蘋果汁 檸檬茶 咖啡 奶茶 好多選擇而家7月仲做緊7折 埋單都係400幾蚊一個人以咁既價錢有咁既食物種類同質素真心覺得唔錯而呢間餐廳每晚8點仲可以睇到幻彩詠香江佢會較暗啲燈
好耐之前黎過一次 新裝修後再黎

而家7月仲做緊7折 埋單都係400幾蚊一個人
以咁既價錢有咁既食物種類同質素
真心覺得唔錯

而呢間餐廳每晚8點仲可以睇到幻彩詠香江
佢會較暗啲燈光 播埋音樂 等你可以一路食野一路欣賞 都算係唔錯既體驗
2020-07-10
生日
2020-06-21 2599 瀏覽
餐廳食物每樣都做得好精緻,好特別,好好食 牛肉嫰滑唔會鞋洽洽,羊架唔show, 龍蝦新鮮,仲有長腳蟹,中意鵝肝一定要黎,因為佢鵝肝多士上我鵝肝大大塊蒸虎蝦,即燒鰻魚燒..... 熟食亦都好食, 食材新鮮靚野,西式甜品擺設簡直藝術,每樣甜品都試過,中式甜品亦正,飲品有咖啡(good) 蘋果汁 橙汁... 平時唔多寫食評,呢間自助餐真的冇得彈,父親節,全家黎dinner buffet 每位$430/位,父親再每人送一張午餐buffet 卷,風景靚,refill 快,服務好,裝修前好,裝修後更好,今晚一行9人個個讚
2020-06-21
父親節
  • 龍蝦,鵝肝,沙律,羊架...
2020-05-29 2253 瀏覽
詳情經過完全裝修後環境設備都好好 。 工作人員又多又幫到手。疫情後再嚟到再臨閣餐廳食自助晚餐廳, 食物保持一貫水準, 多種海鮮好好味, 大個手掌嘅大型虎蝦及各種各樣嘅海鮮都好好。Value for money, 而家頭20位訂枱有50%折扣, 之後嘅都有30%折扣。 午餐和晚餐都有咁超值嘅折扣,打折之後仲超級抵。 餐廳景觀又好, 坐得又舒服又唔會逼夾,又可以睇到維港激光表現。 咁抵食,下次我一定帶埋屋企人再嚟食自助餐, 今日食咗起碼五六隻大型虎蝦,都已經飽曬啦
2020-05-29
1 分鐘 (堂食)
  • 虎蝦,海鮮,比目魚
2019-12-11 3961 瀏覽
菜色比裝修前豐富,多了自助咖啡和飲品,其他大致保持水準,部份超越從前,豬薑醋蛋仍很地道,燒牛肉可以燒熟一點,加味醃製會更好,冷盤保持水準,甜品多了幾款,款款精緻。總體物有所值
Value for money. 新裝修餐廳尖沙咀青年會再臨閣剛剛開了。以前叫The Salisbury Dining Room而家改咗名叫The Haven,新環境,新名字,新食物種類,剛試過晚餐,比以前多咗好多重量級食物又多咗好多甜品,又龍蝦又大蝦等等。。。環境一流,全落地玻璃視野廣闊。。。新食物種類又有好味。。?Yummy平日去價錢重平啲,新開張好似重有discount. 下次去一定要試下個lunch睇下有乜轉變,睇下底吾底食。
  • 焗蠔
2019-12-10 3177 瀏覽
今次是受朋友的邀請品嘗這間新開餐廳的自助晚餐。本身是一名自助餐迷,所以對自助餐有一定的期望。當我一進入餐廳便被它新裝修的環境所吸引。環境很寬敞和高級,開放式廚房的設計很時尚和充滿藝術氣息,落地玻璃可清晰地望向維港。很浪漫💕!開放式廚房很高級和有藝術感落地玻璃和高級海鮮🦞自助餐講到食物方面,鵝肝多士真是好食到不得了。廚師在你面前細心的煎煮,鵝肝的香氣慢慢地散發出來,直接挑戰你味蕾👍🏼廚師在透明玻璃前用鐵板燒老虎蝦給你品嘗,精練的鐵板燒技術感覺很治癒哦老虎蝦很彈口和香嫩!感覺超一流!龍蝦、帶子卷和其他海鮮。有不同的海鮮款式而且亦很新鮮。最驚喜的是這個帶子卷,醬汁可自由加入之餘和帶子煙肉亦很好配合。口感一流甜品的款式亦很多,甜度調較適中而且很美味

開放式廚房很高級和有藝術感

落地玻璃和高級海鮮🦞自助餐

講到食物方面,鵝肝多士真是好食到不得了
鵝肝多士

鐵板燒老虎蝦

老虎蝦很彈口和香嫩!感覺超一流!

龍蝦、帶子卷和其他海鮮

甜品

甜品的款式亦很多,甜度調較適中而且很美味

2019-12-10
紀念日