2018-03-17
每次約朋友或家人食飯都會出現唔同意見的,我諗大家都試過,有人想食日本野又有人提意打邊爐,今次呢間食店就能給大家一次滿足晒食日式放題同火鍋啦 ! 有驚喜 , 連湯底都有創意,其中湯底還用上可愛公仔造型嘅高湯,當開爐後慢慢將上湯注入,睇住慢慢溶化得滾起就開動。我地多人所以就可揀4格鍋底 $68,一次品嘗到唔同湯底,今次我選左成舊豬筒骨豬骨湯,老公揀左香濃沙爹湯,另外朋友們就揀左極濃蕃茄濃湯同足料豆乳海鮮湯,每樣都夠晒味各有所好,當然大家會分享下啦! 火鍋配料自助吧麻醬,生熟蒜蓉,沙茶,蔥粒,芫茜,麻油,辣椒粒同 豉油,隨個人口味調配,混醬完成!一進入店內近入口已經兩排大凍櫃好多食物比客人自己夾,鐘意食乜就揀乜,任食就好爽嘅,不過唔好浪費食物,囉少許食完覺得正先再夾,充足無人掙而且種類好多,應有盡有,最特別竟然有生腸和豬紅。火鍋料除左肉類,自助吧,還有海鮮(For火鍋的), 蟶子,東風螺,帶子,蜆,墨魚同鯪魚滑等,都唔錯。火鍋唔少得係靚牛肉,今次揀左兩款唔同牛肉。美國牛小排同可散叫每碟$60, 如果每位加$100 可以任食添。不過咁多野食唔一定要order, 叫一碟食過就算吧。特選美國牛肉
火鍋配料自助吧
火鍋唔少得係靚牛肉,今次揀左兩款唔同牛肉。美國牛小排同
特選美國牛肉
喜愛日本刺身的朋友仔就專注揀魚生,都算多選擇,三文魚,劍魚腩,赤貝,甜虾,希靈魚,鮑片, 吞拿魚, 榮螺, 鯛魚還有八爪魚添,全部都新鮮可口!鮑片個個讚!
其實還有壽司,軍艦,燒物,天婦羅,沙律。飲品也是好好多選擇添。還有甜品雪糕,成個雪櫃都係並有幾種口味!
掛住食影得唔多相囉 大滿足個個都 捧住個肚走。