2018-03-17 52 瀏覽
每次約朋友或家人食飯都會出現唔同意見的,我諗大家都試過,有人想食日本野又有人提意打邊爐,今次呢間食店就能給大家一次滿足晒食日式放題同火鍋啦 ! 有驚喜 , 連湯底都有創意,其中湯底還用上可愛公仔造型嘅高湯,當開爐後慢慢將上湯注入,睇住慢慢溶化得滾起就開動。我地多人所以就可揀4格鍋底 $68,一次品嘗到唔同湯底,今次我選左成舊豬筒骨豬骨湯,老公揀左香濃沙爹湯,另外朋友們就揀左極濃蕃茄濃湯同足料豆乳海鮮湯,每樣都夠晒味各有所好,當然大家會分享下啦! 火鍋配料自助吧麻醬,生熟蒜蓉,沙茶,蔥粒,芫茜,麻油,辣椒粒同 豉油,隨個人口味調配,混醬完成!一進入店內近入口已經兩排大凍櫃好多食物比客人自己夾,鐘意食乜就揀乜,任食就好爽嘅,不過唔好浪費食物,囉少許食完覺得正先再夾,充足無人掙而且種類好多,應有盡有,最特別竟然有生腸和豬紅。火鍋料除左肉類,自助吧,還有海鮮(For火鍋的), 蟶子,東風螺,帶子,蜆,墨魚同鯪魚滑等,都唔錯。火鍋唔少得係靚牛肉,今次揀左兩款唔同牛肉。美國牛小排同可散叫每碟$60, 如果每位加$100 可以任食添。不過咁多野食唔一定要order, 叫一碟食過就算吧。特選美國牛肉
每次約朋友或家人食飯都會出現唔同意見的,我諗大家都試過,有人想食日本野又有人提意打邊爐,今次呢間食店就能給大家一次滿足晒食日式放題火鍋啦 ! 有驚喜

火鍋配料自助吧

而且種類好多,應有盡有,最特別竟然有生腸和豬紅。

火鍋唔少得係靚牛肉,今次揀左兩款唔同牛肉。美國牛小排同

特選美國牛肉

喜愛日本刺身的朋友仔就專注揀魚生,都算多選擇,三文魚,劍魚腩,赤貝,甜虾,希靈魚,鮑片, 吞拿魚, 榮螺, 鯛魚還有八爪魚添,全部都新鮮可口!
鮑片個個讚!

其實還有壽司,軍艦,燒物,天婦羅,沙律。飲品也是好好多選擇添。還有甜品雪糕,成個雪櫃都係並有幾種口味!

掛住食影得唔多相囉
大滿足個個都 捧住個肚走。

2018-03-15
$250 (宵夜)
1K
2018-03-16 55 瀏覽
放題店可以同時火鍋跟日式放題適合朋友心大心細的性格火鍋湯底有8款選擇皮蛋芫荽湯、沙爹湯、豬骨湯、番茄濃湯、冬瓜排骨湯、人蔘雞湯、豆乳海鮮湯及重慶麻辣湯火鍋料大量丸類菜類全都是自助還有其他豆腐,餃子,芝士腸,紅腸等等飲品也有不少選擇加錢選擇了四格湯底,人蔘雞湯、豆乳海鮮湯、重慶麻辣湯、沙爹湯重慶麻辣湯最吸引,越食越有辣勁牛小排肉雪花分佈較均勻牛肉味濃除火鍋外,當然還要留肚食日式放題刺身,壽司,燒物,天婦羅串燒不錯,雞翼跟燒蝦串值得一試天婦羅新鮮即炸,外脆內軟粉漿也算薄壽司選擇多,質素都不錯不過上菜速度不快,座位也不太舒適 但價格相宜,有時間可以一試旺角西洋菜街1號兆萬中心3樓301號舖
放題店可以同時火鍋跟日式放題
適合朋友心大心細的性格
火鍋湯底有8款選擇
火鍋
大量丸類菜類全都是自助
還有其他豆腐,餃子,芝士腸,紅腸等等
飲品也有不少選擇
重慶麻辣湯最吸引,越食越有辣勁
牛小排肉雪花分佈較均勻
牛肉味濃
火鍋外,當然還要留肚食日式放題
刺身壽司,燒物,天婦羅
串燒不錯,雞翼跟燒蝦串值得一試
天婦羅新鮮即炸,外脆內軟
粉漿也算薄
壽司選擇多,質素都不錯
旺角西洋菜街1號兆萬中心3樓301號舖
2018-03-03
5 分鐘 (堂食)
放題食得多,有時會有點新意加入小小的火鍋,今日黎到八鍋堂,無論放題或火鍋,各自的完整性也非常高,平分秋色。沙爹湯底湯底極為香和濃烈,加了數次熱湯後濃度也不會減退很多,打邊爐一流。火鍋配料林林種種的配料,各式各樣的丸類、菜類也有,絕對不會比hea貨。海鮮類有聖子、生蠔、墨魚滑等等的選擇,非常有誠意和性價比高。肉類總共提供五款肉類,特選美國牛肉肉味濃、牛味重,美國牛小排雪花靚,美國薄切肥牛口感好,美國黑豚肉豬味濃,薄切羊肉片淡淡的羶味令人回味!刺身類有很多種類的刺身選擇,有三文魚、劍魚腩、赤背、甜蝦、希靈魚、吞拿魚、冰山貝、榮螺片、馬刀貝、鮑魚片、鯛魚、八爪魚和虎蝦,每樣細細件,夠凍夠新鮮!壽司類壽司方面點有幾款特色的,有火炙烏麻三文魚壽司、火炙左口魚裙邊壽司和火炙蒲燒鰻魚壽司,每件也是一隻拇指般大,可以試多幾款!炸物類炸物方便不過不失,夠熱夠脆,但炸粉選用正宗天婦羅的會更佳。最後有七仔冰櫃款式多的飲料,也有無限量雪糕解膩,一流!
放題食得多,有時會有點新意加入小小的火鍋,今日黎到八鍋堂,無論放題火鍋,各自的完整性也非常高,平分秋色。

沙爹湯底

火鍋配料

海鮮類
有聖子、生蠔、墨魚滑等等的選擇,非常有誠意和性價比高。

肉類

刺身

壽司

炸物類
炸物方便不過不失,夠熱夠脆,但炸粉選用正宗天婦羅的會更佳。

最後有七仔冰櫃款式多的飲料,也有無限量雪糕解膩,一流!
2018-03-14 327 瀏覽
今天星期日放假,約左由美國來旅遊的表弟一家聚一聚,我帶他們往旺角購物,之後往兆萬中心覓食,因為我喜歡食放题,一個價錢任食,讓表弟一家食個痛快,兆萬中心有好多間放題店,選那一間好?表弟喜歡食火鍋,表弟婦喜歡食刺身,剛好我找到一間在3樓,名叫八鍋堂.中日火鍋專門店,一次過可以滿足表弟一家的願望,於是我們就選了這間入座了。一入店已見到自助區,有很多款火鍋食材,有丸類、蔬菜類等,應有盡有,全部都好新鮮。還有一些肉類和海鮮類等要用紙寫,侍應送上來的。混醬也有多款材料。多款飲品任飲。四格湯底:我們選了皮蛋芫荽湯、豬骨湯、沙爹湯、人參雞湯。店家好有心思,將一些湯底做了熊仔冰,開火後慢慢溶解,真捨不得開爐!湯底都好足料,例如豬骨湯真的有好大舊豬骨,人参雞湯裏真有雞和人參,還加了紅棗,夠滋補。四款湯底都好濃郁。各種火鍋食材都有好多款好新鮮,表弟邊讚邊食過不停!刺身拼盤,照顧左表弟,當然要照顧表弟婦,她至愛的刺身來了,有肥美的三文魚,爽口的虎蝦、赤貝、冰山貝、甜蝦等,用冰底墊底上,保持新鮮。喜歡日式料理的表弟婦也食過不停,還要了火炙壽司,每樣都好好味,特別是三文魚用火輕輕燒過,再加上胡麻醬好惹味。燒物蒜香

混醬也有多款材料。多款飲品任飲。

各種火鍋食材都有好多款好新鮮,表弟邊讚邊食過不停!

燒物蒜香雞中翼、鹽燒大虎蝦、汁燒帶子貝,惹味!令人食不停口!

表弟一家食得好滿意,讚一個價錢任飲任食甘多不同款的食物好底食!
2018-03-04
2018-03-14 88 瀏覽
最近友人吃火鍋吃上癮,所以便陪她到處覓食。這次便來到這間位於旺角的火鍋放題。湯底有多款口味,還有四格鍋選擇。相信只有四格鍋才能滿足我那饞嘴的友人,於是友人便點了麻辣,人蔘雞,蕃茄和冬瓜。意想不到的是,湯底居然有一對可愛的熊公仔!這些公仔是由熬好的湯底冰成的。一邊加上熱湯,一邊只能無奈地看著他們溶化。每款湯底都很濃郁,火鍋配料完全沾上每款的獨特味道!這四格鍋,値了。至於放題方面,魚生和壽司種類也挺多。特別點了兩輪火炙壽司!値得一提的是他們的豬肉串燒,燒得香脆可口!總括而言,湯底,食物,服務也很好。只是餐桌有點小,點了太多食物便放不下了。
2018-03-13 205 瀏覽
兆萬中心真係勁多野食 ,肥仔又想打邊爐又想食刺身,呢到又平又抵,一於試下啦!入到去都幾多人好FULL。湯底: 四格自選鍋$68揀左沙爹,皮蛋芫西,豬骨同人參雞,68元4個湯試哂又幾正,因為唔太舒服唔敢食麻辣味。雖然細細格,但材料有齊!好似好正,咩都有齊 XD自己加湯打邊爐,火鍋配料選擇多。仲加左靚牛食。件件肥牛都是厚切,咬落去好鬆化,牛肉味都好濃。個感覺幾HIGH CLASS!呢個係普通肥牛「仲有海鮮任叫!好少有聖子食,仲有生蠔,蜆,花甲。其他菜,丸果D就出去拎。轉個頭又黎左D刺身,成件事好忙,又要打邊爐又要食刺身。刺身壽司都好多選擇!刺身刺身有 三文魚、劍魚、甜蝦等。刺身都肥美。推介係三文魚!厚切!佢個刺身BAR。壽司 有鰻魚、甜蛋、蟹棒、三文魚、左口魚壽司等。喜歡食左口魚,入口即溶!軍艦有芝士蝦卷、加州壽司、京蔥拖羅卷等。拖羅最好食!好大夠!仲有燒身天婦羅飲品方面有: 都有啤酒,apple cider,百事、可樂,支裝康師傅冰紅茶等。甜品有雀巢雪糕,已經好飽,食唔落。。。$200左右一個人,好抵
入到去都幾多人好FULL。
湯底: 四格自選鍋$68

雖然細細格,但材料有齊!
好似好正,咩都有齊 XD

自己加湯打邊爐,火鍋配料選擇多。仲加左靚牛食。
呢個係普通肥牛「

仲有海鮮任叫!好少有聖子食,仲有生蠔,蜆,花甲。
其他菜,丸果D就出去拎。

轉個頭又黎左D刺身,成件事好忙,又要打邊爐又要食刺身

刺身壽司都好多選擇!

佢個刺身BAR。

仲有燒身
天婦羅

甜品有雀巢雪糕,已經好飽,食唔落。。。

$200左右一個人,好抵
2018-03-11
2018-03-12 46 瀏覽
今天特意去試吓四格湯底,一次過滿足四個願望。當中嘅番茄濃湯非常濃郁,飲一啖湯好似食緊啖啖蕃茄肉咁。火鍋嘅醬料有多款,超過十種醬料自由混醬,當中有我最鍾意嘅辣椒粒。首先就叫咗一啲刺身,包括甜蝦、三文魚同埋鮑魚片等等,當中嘅甜蝦好大隻,而且好鮮甜。還有一些熟食串燒,例如天婦羅蝦、燒秋葵、煎餃子🥟同埋燒大蝦等,大蝦燒得好香口,而且蝦肉好爽滑。火鍋配料有幾十款選擇,蔬菜、肉類、丸類一一擺放好,而且蔬菜有我最鍾意嘅油麥菜,好大棵,而且非常新鮮。仲有蝦滑,自行將蟹籽同埋蝦滑攪勻佢放入火鍋入面,幾分鐘後已經食得,食落去好爽口,而且仲食到細細隻蝦肉添,非常足料。飲品方面都係以自助形式提供,當中有不同嘅啤酒、汽水等等,仲有樽裝涼茶系列。最後仲有甜品雀巢雪糕杯同埋紅豆牛奶奶凍,牛奶奶凍食落去質感非常絲滑,而且口感軟綿綿。食埋甜品之後,已經非常飽了。

食埋甜品之後,已經非常飽了。
2018-03-12 133 瀏覽
三五知己去到旺角兆萬中心搵吓有邊間日式火鍋正,見到門口有個牌寫住日式放題組合加最強火鍋,而且任食價都只係每位$208。火鍋湯底有九款選擇,四格湯底只需要加$68 就可以享有,當中我最鍾意重慶麻辣湯底,小小辣好滋味。除此之外,仲有多款餐紙分門別類任飲任食,刺身方面中嘅三文魚非常新鮮,食落去好有口感。壽司每一款賣相都非常吸引,師傅精心製造,特別係火炙系列嘅壽司,面頭燒到好香脆,例如左口魚邊壽司,食落去有入口即溶嘅口感。火鍋配料係近門口位置以自助形式拿取,當中有我最鍾意嘅魚腐,放入湯底索晒精華味道食仲正。肉類方面,仲可以用餐紙去叫我最鍾意嘅美國肥牛,驟眼睇牛肉條紋半肥瘦的,肉紋非常平均,而且食落去好香濃嘅牛肉味道,非常新鮮美味。最後食到好飽,呢一餐任飲任食日式火鍋,四個人埋單都只係總共$900左右,價錢合理,而且食得非常滿足。

2018-03-11 283 瀏覽
天氣突然間又凍返少少, 今晚我哋去旺角買啲嘢, 順便食埋飯。 時間尚早,提議吃一個快靚正火鍋放題。近近地就在兆萬中心, 這棟食厦都試過很多放題, 有間位於3樓8煱堂仲未試過。放題店主打火鍋及日式放題同時進行。 所以入座後火鍋已經放在枱上, 不像其他放題可兼吃火鍋,order時先再放小火鍋具。丸類菜類都是自助的, 還有其他豆腐,餃子,豬紅等等。 丸類當中有款炸魚蛋, 唔係大大粒淥到乒乓波咁大那款, 係細細粒嗰款好有街邊篤魚蛋嗰種感覺,幾有懷舊氣息。火鍋選了四格口味, 因我哋喜歡樣樣都試。 四款口味包括人蔘雞,蕃茄湯底,豬骨湯底,麻辣湯底(小辣)。雖然分左4格用料都認真,豬骨湯中有大大件豬筒骨, 人參雞湯真係見到有幾條幼幼的人參。Order紙箱火鍋的種類雖然唔算多但是都精挑細選。 尤其是肉類已有美國肥牛和精選上排肉。 任食放題每位可包括首碟美國牛小排和美國特選牛肉免費, 其後每碟加收30元。飲品都是大郎放題選擇, 可以一試的是有種台灣出芭樂汁(番石榴汁), 入口天然小小甜, 很開胃解渴。牛小排肉雪花分佈較均勻, 食落冇揸幾甘香。 美國特選牛肉 比較有口肉味濃一點。 其餘也選了羊肉, 羊肉

牛小排肉雪花分佈較均勻, 食落冇揸幾甘香。 美國特選牛肉 比較有口肉味濃一點。 其餘也選了羊肉, 羊肉放在蕃茄湯底好夾,好鮮味。

刺身方面都有不少, 當中竟然榮螺片和迷你北寄貝鮮甜, 吞拿魚比較解凍feel。

也可以試試他的軍艦和迷你壽司。 吞拿魚蓉軍艦,紫菜幾脆,魚蓉香滑, 但表面的香蔥是中國蔥,切得比較粗。

燒物方面我們只選了少量因為 主要是火鍋。 燒秋葵,味道唔錯, 外皮燒得 脆口。 秋刀魚也是即燒,熱辣辣。 串燒小甜薯香軟肉甜。
還有燒五花腩肉很香口。 燒帶子,算鮮甜。 反而燒蝦, 蝦肉好似唔夠熟。

最後當然主打一些海鮮類煱物。
推介蜆,寫幾多隻佢就落幾多隻。 沙白隻隻冇沙滾得開, 好新鮮,肉質鮮甜。 迷你聖子都鮮甜但有些會有沙。
推介有款拉麵超級好味, 放在任取櫃上 獨立包裝 ,又滑又煙韌, 煮得耐都不會爛溶溶。 放湯一流!

另外都可以試象拔蚌和生蠔。 象拔蚌鮮甜但切得很細粒,要小心看住否則滾完唔知去咗邊。

墨魚骨和鯪魚肉都是一份份分好。 鯪魚肉調味似付比較好味。 墨魚滑唔太彈牙。
席間點了一些炸物天婦羅, 都是即叫即炸熱辣辣。 南瓜天婦羅尤其香甜。

飲品櫃內還有一些涼菜和沙律。 試了一個麻醬豆腐味道不錯。 甜品有杯裝雪糕。

還有很多火鍋料都未一一嘗試。 200 蚊到 可以有 唔少海鮮火鍋配料, 絕對是價格相宜的理想放題
2018-03-10 100 瀏覽
同朋友係fb見到有介紹話個湯底係熊仔造型同其他造型,感覺好得意就離咗試下,點知.......你地5個人點咗呢個鍋,4個款好似好得咁,滿心喜歡唸住睇下有咩得意造型,結果就係右下方咁樣,問返店員先知原來係一隻雞仔,心唸呢隻明明係雞蛋不過個麻辣湯底同沙爹湯底都ok意外離啦我地等咗至少15分鐘啲湯一啲滚嘅跡象都無,平時去吃火鍋個湯幾分鐘就滚爛啦,再問店員佢嘅解釋係呢個鍋比較厚身係要等耐少少,點知隔咗一陣個爐突然間熄咗,再叫店員原來係無gas,心唸一早幫我地換唔使等咁耐,呢個鍋真係好厚,換咗gas都係要等一陣先等到其中2種湯底滚,建議老闆換番薄少少嘅鍋,未試過等湯底滚等咗半個鐘當然啲湯未滚就食住刺身先,種類ok啦,但一定唔會有出面食放題嘅地方咁好㗎啦,刺身普遍係細細塊,理解嘅,呢度主打唔係刺身呀嘛海鮮上枱,人頭計,不過有得無限追加,我覺得唯一唔好嘅就係啲海蝦,我地5個人都食到啲蝦霉霉地,仲有啲怪味,真係未必有下次
不過個麻辣湯底同沙爹湯底都ok

2018-03-09
5 分鐘 (堂食)
2018-03-09 48 瀏覽
✿╮❤╭✿ ✿雜感女生 好味日記✿ ˚*•✰八鍋堂.四式湯底有特色。✰•*˚ ✿✿Dolce Vita @ 旺角✿✿ ❤餓底飯聚.食勻全世界❤ ❤吾係POL - Peggy On Line.Proof Of Life❤ ❤ 天氣又凍左,打邊爐係時候 今次新店迎3月,初試四格式打邊爐加放題 朋友介紹的是兆萬3樓新開的「八鍋堂」 此新店的確超玩野 == 四格鍋+日式放題 一個大鍋係都要玩夠4款湯底 味道不錯,價格親民,2人前,只是$500蚊鬆d 自助區:放題一開始已見人龍 飲品自取、前菜自取、雀巢雪糕、泡芺任吃 大量火鍋配料:丸丸、菜菜、魚片均見學生哥已在選食 今次,獲本小姐選中的四款湯底分別有: 人蔘雞湯、蕃茄濃湯、豆乳海鮮湯、沙爹湯 4款的味道都好香濃,特別中意人蔘雞湯 真的有強大蔘味,而且雞仍是滑的! 海鮮湯內已有大蝦、肉蜆、青口、東風螺 其他的湯底味道很濃也很鮮 本小姐先食住等,刺身、揚物、炸物上得好快 味道也不錯,甜蝦、鮑片是必食,超鮮甜! 雞肉串燒、燒大蝦再配以Jolly Shandy 和Apple Cider已經好正! 這裡的火鍋料很新鮮,

雜感女生 好味日記
˚*•八鍋堂.四式湯底有特色。
✿✿Dolce Vita @ 旺角✿✿
餓底飯聚.食勻全世界

吾係POL - Peggy On LineProof Of Life

天氣又凍左,打邊爐係時候
今次新店迎3月,初試四格式打邊爐加放題

朋友介紹的是兆萬3樓新開的「八鍋堂」
此新店的確超玩野 == 四格鍋+日式放題
一個大鍋係都要玩夠4款湯底

味道不錯,價格親民,2人前,只是$500蚊鬆d

自助區:放題一開始已見人龍
飲品自取、前菜自取、雀巢雪糕、泡芺任吃
大量火鍋配料:丸丸、菜菜、魚片均見學生哥已在選食

今次,獲本小姐選中的四款湯底分別有:
人蔘雞湯、蕃茄濃湯、豆乳海鮮湯、沙爹湯
4款的味道都好香濃,特別中意人蔘雞湯
真的有強大蔘味,而且雞仍是滑的!
海鮮湯內已有大蝦、肉蜆、青口、東風螺

其他的湯底味道很濃也很鮮

本小姐先食住等,刺身、揚物、炸物上得好快
味道也不錯,甜蝦、鮑片是必食,超鮮甜!

這裡的火鍋料很新鮮,店員送來上台快
墨魚滑、大蝦、牛小排、羊肉(冇錯,係任食!
各款肉肉都令人回味,因為夠鮮夠爽

要點讚的是:
蔬菜:處理得好乾淨,新鮮唔濕
金菇:切得好整齊,冇泥冇渣

雖然這些都是微不足道的細節
然而,做得好,其實有人知!
此店的性價比不錯,可以再接再厲!

小評:
味道:★★★☆☆
環境:★★★☆☆
服務:★★★★☆
衛生:★★★☆☆
抵食:★★★★☆
2018-03-09 42 瀏覽
最近在旺角跟朋友無聊閒逛時,想找一間餐廳吃晚餐,有選擇困難症的我,想了差不多一個鐘都沒有頭緒,朋友們就二話不說帶了我去火鍋專門店。先選火鍋湯底,餐單不同的食物供大家選擇,不夠的話外面還有呢,除了火煲外也有日式放題,款式甚多。湯底選了四格湯底,有人參雞湯、重慶麻辣湯、沙爹湯、豆乳海鮮湯,麻辣的味道不算太辣,沙爹湯惹味,想吃清一點,人參雞湯也不錯。牛肉少不了,油脂分佈平均,吃起來嫰口,肉味濃。炸芋丸、天婦羅炸蝦及炸蕃薯,炸芋丸外脆內嫰,芋頭軟軟的口感,超正。火灸蒲燒鰻魚壽司、火炙胡麻三文魚壽司、火灸蟹膏蟹棒壽司等,材料新鮮,燒過的三文魚帶一點香,不錯。刺身點了甜蝦、三文魚等,甜蝦味道鮮甜,三文魚十分肥美。

牛肉少不了,油脂分佈平均,吃起來嫰口,肉味濃。

刺身點了甜蝦、三文魚等,甜蝦味道鮮甜,三文魚十分肥美。
2018-03-08 65 瀏覽
早幾日同表弟的旺角買衫, 之後搵地方食野. 佢介紹我黎八鍋堂.中日火鍋專門店, 入面有得打邊爐, 又可以食放題.餐廳裝修簡約, 乾淨, 我地2個人竟然都安排到坐卡位, 可能係平日既關係, 好寬敞, 坐得好舒服!一黎打邊爐先, 呢度既湯底都幾多款, 我地要左個四格湯底~有蕃茄湯, 人蔘雞湯, 皮蛋芫茜湯,沙爹湯;我地都中意人蔘雞湯, 味道濃而且好足料!打邊爐當然要食牛啦, 呢度既牛肉都好靚, 亦拎左好多丸、芽菜, 香腸, etc.我地放題果度填左好多野, 有串燒, 壽司, 沙律等.任食任飲都係around $200. 抵到...下次會再同其他朋友來!

一黎打邊爐先, 呢度既湯底都幾多款, 我地要左個四格湯底~

我地放題果度填左好多野, 有串燒, 壽司, 沙律等.

2018-03-06
2018-03-08 63 瀏覽
趁天氣仲有涼意既時候,把握每一個可以打邊爐。而每次想食放題或者打邊爐,第一時間都會係諗起兆萬中心。今次就決定揀一間以特色湯底做主題,又有日式放題既餐廳,黎一個中日交流放題餐牌紙上的食物款式都已經好多,有刺身、壽司、燒物、天婦羅等等。而火鍋配料亦有好多,基本平時打邊爐既配料食物都有,其他肥牛同黑豚肉就可以寫紙落單,絕對夠晒多元化。飲品更加係無限量自取,而且款式眾多。四格湯底絕對係一大賣點,每款湯底十分足料,飲得出係真材實料,唔係味精湯或者用粉整,而我最喜愛既係人參雞湯,參味甚濃!只於放題方面,無論你刺身或者壽司上既魚生都好生鮮,特別係三文魚刺身切得夠厚,滑口同有油香。炸物即叫即炸,口感香脆,唔會有油膩感。燒物方面首選鹽燒海中蝦,肉質新鮮彈牙,海鹽味滲入晒蝦肉,無需再額外調味就已經好好食,最後仲order左3次。最後餐廳既職員服務態度好好同細心,會主動幫每台客追單同確保落左單既食物送上,真心俾讚!

放題餐牌紙上的食物款式都已經好多,有刺身壽司、燒物、天婦羅等等。

飲品更加係無限量自取,而且款式眾多

炸物即叫即炸,口感香脆,唔會有油膩感。

2018-03-08 25 瀏覽
最近同朋友去旺角行街, 之後佢話打邊爐+放題~所以帶左我去八鍋堂.中日火鍋專門店.一入到去, 已經有好多野食/ 野飲準備哂係出面!之後我地就叫左個四格火鍋~ 湯底選擇好多,我地加錢點左四格湯底,分別揀左皮蛋芫茜湯、沙爹湯、蕃茄湯同人蔘雞湯。當中覺得人蔘雞湯、蕃茄湯最足料好味,我地打邊爐前都飲左唔少先再加湯!!係個爐滾/ 落食物之前, 呢度原來可以叫埋放題D野食, 我地揀左壽司/ 天婦羅/ 串燒等...OVERALL 都唔錯! 食完放題既野食之後就食打邊爐既野, EG. 魷魚/ 芋絲、玉子豆腐, 菜...ETC整體都好滿意, 又抵食, 下次會再黎食!
一入到去, 已經有好多野食/ 野飲準備哂係出面!

OVERALL 都唔錯!

整體都好滿意, 又抵食, 下次會再黎食!
2018-03-06