嘩, 估唔到酒店細細地方咁大, 而且食物款式又幾多喎, 所以每度試少少都飽晒 冷盆Salad我就喜歡多沙津汁俾我選擇, 由其係個”芒果香草青檸汁. 刺身/壽司/龍蝦仔也不錯, 但係就無生蠔 熱盆有我喜歡的羊扒但唔夠蘇, 還好地d香草味都令我食咗幾件 而另一樣要推介就係d湯呀, 除咗有6款味仲係即叫即煲熱辣辣(好多料), 其餘還有牛扒/炒蟹/串燒/天婦羅(炸漿不算厚又不油) Sabu Sabu/麻辣翡翠螺 而甜品則普通d, 還好有個梳乎厘同自製walffe做甜品 雖然收碟就慢咗d但以這個價錢來說, 整體都令人滿意

刺身/壽司/龍蝦仔也不錯, 但係就無生蠔

熱盆有我喜歡的羊扒但唔夠蘇, 還好地d香草味都令我食咗幾件

Sabu Sabu/麻辣翡翠螺

甜品則普通d, 還好有個梳乎厘同自製walffe做甜品

雖然收碟就慢咗d但以這個價錢來說, 整體都令人滿意

2010-04-26
2010-04-29 6 瀏覽
見有張渣打馬拉松送既COUPON. 就揀左富豪東方既BUFFET食.有個西蘭花忌廉湯. 初初飲落陣味酸酸地覺得怪.但飲飲下有覺得幾好味.刺身我覺得係正的. 有三文魚. 劍魚. 吞拿同八爪魚.三文魚同劍魚都幾正. 有o趙口. 但八爪魚陣味就有少少唔新鮮咁.青口都正丫. 食落都覺得新鮮.我覺得最值得係D野食幾多元化. 同埋幾有新意.有得自己整刨冰. 有得自己整格仔餅. 有得自己揀材料既關東煮.雖然個關東煮係淡左D. 但我覺得唔係佢唔好食.只係我平時食慣D野比較濃味左少少姐.添野都添得好快. D雪糕冇左一陣姐. 就好快會REFILL.整體黎講. 5個人去. 5個都食得好飽咁走.埋單有COUPON 55折再加一都係每人$180.個人認為. 物超所值!!

有個西蘭花忌廉湯. 初初飲落陣味酸酸地覺得怪.
但飲飲下有覺得幾好味.

刺身我覺得係正的. 有三文魚. 劍魚. 吞拿同八爪魚.

青口都正丫. 食落都覺得新鮮.

我覺得最值得係D野食幾多元化. 同埋幾有新意.

雖然個關東煮係淡左D. 但我覺得唔係佢唔好食.
只係我平時食慣D野比較濃味左少少姐.

整體黎講. 5個人去. 5個都食得好飽咁走.

埋單有COUPON 55折再加一都係每人$180.
個人認為. 物超所值!!
2010-04-29
2010-02-04
星期五晚約左同事響呢處食飯, 仲係好耐都無食過嘅Buffet, 對上一次已經係2年前, 好似都係富豪酒店, 不過係九龍果間。印象中上次都係一般, 所以今次唔係咁期望。去到見倒Buffet選擇唔算少; 但又未至於超豐富, 不過不失啦, 基本野齊全。由於佢地做緊海鮮主題, 所以集中呢方面為主: 蝦塔d蝦望落細-中size, 賣相平平無奇, 點知一入口......哇! 好鮮甜喎! 食多一隻試真d先......都一樣咁甜喎, 連隨掃一碟返枱, 阿爸教得無錯, 食蝦唔好貪大件, 啱Size果d先最鮮, 果然係有根據。我d同事配埋個泰式酸辣汁, 食到差d算埋手指, 我試過都好Yummy!!青口有開邊同全殼兩種, 我鍾意全殼, 需然一般會比開邊細隻, 但肉質又係會比較鮮!!煙肉唔係我首選, 但見佢有煙金槍魚, 又去試下.....又一次驚喜, 肉質細軟, 有魚味, 外皮黑椒辣味提升左魚肉嘅甘味, 唔該又係一碟埋枱。跟手兩-三輪海鮮之後已經半飽, 轉食熱盆。試左個牛肉卷, 味道合格 , 肉質軟滑, 唔錯唔錯。試埋個燒牛仔肉.....哇!!好耐未食過咁細嫩嘅牛仔肉,講真,有好多酒店整到好似柴頭咁,但今次真

跟手兩-三輪海鮮之後已經半飽, 轉食熱盆。試左個牛肉卷, 味道合格 , 肉質軟滑, 唔錯唔錯。試埋個燒牛仔肉.....哇!!好耐未食過咁細嫩嘅牛仔肉,講真,有好多酒店整到好似柴頭咁,但今次真係驚喜中嘅驚喜,居然可以有肉味、肉質剛剛熟, 帶d粉紅色又有香氣......回味!
最後食甜品, 自己一向對甜食興趣唔大, 不過見到有好多選擇, 同事又鐘意食, 所以用分件方法試曬。其中個人最鐘意個皇室朱古力紅莓同綠茶蛋糕, 前者朱古力味豐厚; 後者清新唔太甜, 正好係一個強烈對比。其他亦好味道, 但我稍覺得偏甜.......總括而言, 喜愛甜品人士應該唔會失望。
2010-01-29
  • 牛仔肉
  • 甜品
2009-12-11 19 瀏覽
有同事比左張 $1 coupon 我, 原來15號就到期, 所以上星期六就諗住book 星期日, 點知打去話full 左, 所以就尋日過去試下. 尋晚7.00pm到左一座低, 就覺得環境好似餐廳, 好多人. 感覺唔好. 行出去睇下有乜食, 就更覺無乜選擇, 唔吸引, 仲有點失望添.日式海鮮天婦羅 --- 無海鮮, 只有青椒, 芋頭… 有好多人排隊, 但每次炸數量都不多, 所以要等好耐. 海鮮冷盤 -- 以蝦為主, 青口, 扇貝, 連蟹都無 , 唉 … 居酒屋串燒 -- 得牛肉串, 味道都可以, 但無其他選擇囉 .. 雜錦壽司魚生 -- 三文魚 ok焗梳乎里 -- 超甜 總括來說一般, 雖然有coupon 但都覺得不值. 不會再試了.

雜錦壽司魚生 -- 三文魚 ok
焗梳乎里 -- 超甜

2009-12-10
2009-12-07 12 瀏覽
阿媽俾左張$1 COUPON 我,一人去加多$1可變兩人,於是book 左尋晚同老公撐檯腳先講打電話去BOOK 位,餐廳直線電話無一次有人聽,一係就唔通,但打去酒店總機再轉上去就好快接到,唔知係咪咁忙或者有記認直線就唔聽電話!?我BOOK 左六點半,但六點一就去到了,坐左一陣去轉洗手間,已經多左好多人,未夠六點半D counter 就比人排隊拎野喇....首先最多人,就係魚生檯,條龍長到呢~~~~~~~ 但我地無試因為唔係咁好,所以留肚食第二樣。。。冷盤:蝦,幾大隻,又新鮮;瀨尿蝦,比較細,無乜肉食,但都算鮮甜;扇貝,比較淡;長腳蟹,數量唔多,好辛苦先搶到返黎,好鮮甜;青口,好新鮮,好味;龍蝦仔就無食喇..沙律:我地無試自助沙律吧,只食左預先拌好果d,我同老公都鍾意有個海鮮意粉沙律,同有個都幾辣ge沙律(佢無名牌,我估係泰式啦...)老公仲encore添沙鍋翅,好長龍,師傅煮唔切,排隊比較亂。。。有四種味,我地試左馬來亞鯊魚骨湯底、木瓜椰子蟹湯底、鮑魚雞湯底,無試上海酸辣湯底。最好食係鯊魚骨湯呀,椰子湯就好有椰子味,鮑魚湯底唔見有鮑魚。每碗都有一小舊翅係底,同埋勁多銀芽啊。。。熱葷,羊

熱葷,羊架超好味呀,牛扒就普通d,天婦羅又正,仲好搶手添
,魚扒又係好味。
其他仲食左幾款蔬菜類,無乜食肉類喇。
咖哩雞+印度餅都好味呀,但如果塊薄餅係脆口果隻仲更加好....

仲有就係即炒皇,師傅一人做兩個吧架,粉麵吧同即炒吧,好忙呢~~
我去拎左個炒通菜,味道OK,但D菜比較老 (菜好幼,但唔知點解咁老),仲有辣酒煮花螺,我嫌唔夠辣,本來想試埋蒜香牛肉粒、牛仔骨、雞翼同炒蟹,但已經飽喇,仲要留肚食甜品

d甜品都算唔錯架喇,比想象中好好多,我食左三杯法式焦糖燉蛋,有幾種1"x1" ge蛋糕,d燉蛋有時比人拎晒,要問師傅,佢就係檯底個雪櫃即刻拎出黎,因為佢好忙,卦住整梳乎厘,所以有時無為意。Tiramisu,就麻麻地喇,我自己整果d最好食

梳乎厘成日要排隊,大約10-15分鐘出一爐,我去左兩次都派完,我去第三次,師傅都認得我喇,我第三轉去佢剛入爐,我唔理喇,排第一係度等
但,一人只可拎一個,所以我同老公只好 share 喇。我就覺得好好味,點知老公話無乜特別,激死,早知我唔俾佢食,自己食晒一個

食下輪下,已經過左兩個幾鐘,我地飽到唔識郁喇。

埋單,$1 coupon 再加一,食左$390。
因為未夠$500,無泊車優惠,所以要俾多$25 x 3hrs =$75。
好在我地早黎,d車泊到滿晒。

總觀是次 buffet,係富豪集團黎講,絕對可以洗底。唯獨是好多人用 coupon,滿晒座。
不過如果唔係有$1 coupon 同駕車,我都未必會黎,因為唔係好就腳....
2009-12-06
2009-10-07 12 瀏覽
上網登記左張coupon,因為想幫daddy慶祝生日,用張coupon可獲免費送1磅生日蛋糕,而且我地星期日去食,仲有6折優惠,於是全家5人同埋未婚妻一齊去食下buffet。今期做海鮮主題,魚生都係salmon, tuna, octopus咁,唔需要排好長龍。冷盤有各式蔬菜、沙律、少量ham。主角海鮮bar,有龍蝦仔、熟蝦、瀨尿蝦、長腳蟹、青口。不過對於唔好海鮮既弟弟,唔多岩食。我地幾個就食左幾round。特色推介,即滾砂窩碗仔翅,有6款湯底,有辣有唔辣。試左最普通既雞湯底,勁多芽菜,有其他配料,魚翅係一舊舊,並非一條條針個d。另外又試埋冬蔭公湯底,唔覺辣,其他可以話好淡。天婦羅corner,由一位講英文的廚師負責,兼提供燒牛肉,無食到牛肉。天婦羅都係炸蔬菜,唔見有炸蝦。不過最正就係,發現到有煎鵝肝呀!!!一人份量竟然係2舊,我地應該係岩岩發現既人,因為竟然無人order,好快食得到。熱盤唔多,印度curry連薄餅、龍蝦伊面、蒜蓉蒸帶子、炒蟹、龍利柳、紅花粉炒飯等。中式即炒corner,縮埋一角的廚房,有唔少有鑊氣即炒美食,例黑椒牛仔骨、辣酒煮花螺、避風塘炒蟹.....仲有魚蛋粉之類既

中式即炒corner,縮埋一角的廚房,有唔少有鑊氣即炒美食,例黑椒牛仔骨、辣酒煮花螺、避風塘炒蟹.....仲有魚蛋粉之類既粉面檔。

中湯--涼瓜木棉煲唐排。西湯--西蘭花忌廉湯。只提供長法包,沒有其他,亦沒有多士爐。

甜品,取回不少分數,有即焗疏乎里,軟綿綿的。有自製格仔餅機,要排隊玩呢。有自製刨冰機,好好玩。有6大桶dreyers雪糕。仲有其他cake,mousse之類。亦有唔少得朱古力噴泉,d生果好甜。
適逢中秋佳節,仲有富豪月餅。

最後,叫經理送埋個生日蛋糕,叫waiter幫手影相,全部樂意服務。個蛋糕唔甜,蛋糕層鬆散,大家都覺得唔合格。

食足3小時,優惠期仲有抽獎,拿番cash coupon走。肚子滿足的一晚。
2009-10-04
$243.6 (晚餐)
2009-09-06 15 瀏覽
係standard見到有張coupon,即管來一試啦...第一次黎呢到食buffet,又ok喎...裝修好新好靚,食物款式都算多.最好味係個燒牛肉,我食左3片,真係好正!另外甜品亦係另一推介,必試梳乎里...出面食親都幾十蚊個...呢到可以食過夠...HEHE
係standard見到有張coupon,即管來一試啦...
第一次黎呢到食buffet,又ok喎...

2009-09-04
2009-09-01 15 瀏覽
一向對富豪冇好感,但要就屋企人,冇計主埸新裝OK.服務一般人手唔夠.食物多了很多選擇即炒避風塘炒螺,美國燒牛肉好味,煲仔翅即場煲有幾個唔同湯底有真翅.魚生三文魚新鮮好正,青口,凍蝦,長腳蟹等OK.甜品多藍苺芝士餅,即焗疏乎喱 正估唔到富豪有好嘢,今餐我都很滿意
一向對富豪冇好感,但要就屋企人,冇計

主埸新裝OK.

服務一般人手唔夠.

食物多了很多選擇

即炒避風塘炒螺,美國燒牛肉好味
,煲仔翅即場煲有幾個唔同湯底有真翅.
魚生三文魚新鮮好正,青口,凍蝦,長腳蟹等OK.
甜品多藍苺芝士餅,即焗疏乎喱 正

估唔到富豪有好嘢,今餐我都很滿意

2009-09-29
紀念日
2009-09-01 13 瀏覽
今個星期日係媽咪生日,媽咪想食BUffet,家姐話有折就去試吓,去之前已經驚驚地,話哂都係富豪酒店,但今次絕對有驚喜。先講場地可能新裝修感覺Ok舒服,唯一張椅有少少吊腳。食物:冷盤魚生新鮮,有長腳蟹等,但值得一提係個凍虾池,比我見到有虎虾,可能少食布菲印象中係第一次,唔…好味。熱食見佢有好多Showcooking,有煲仔翅六種選擇Ok多翅,有個即炒檔可柯打炒蟹辣酒螺等,最好食係燒牛肉同即煎鵝肝,其他有羊扒、咖喱都Ok。到我至愛甜品有藍莓芝士蛋糕、木糠布甸、蕉糖焞蛋、即焗梳乎厘都係我中意食及我勁中意Dxxxs雪糕,有個幾好玩自助刨冰。整體上這次布菲絕對有驚喜,會再去。
先講場地可能新裝修感覺Ok舒服,唯一張椅有少少吊腳。
食物:
整體上這次布菲絕對有驚喜,會再去。
生日
好耐之前幫襯過,對佢印象麻麻,友人話見報紙宣傳係從新裝修,又係海鮮主打,兼且有優惠價,姑且又跟隊試試....先講環境,係新裝修過,不過好一般好簡陋,檯排得有多又迫,尤其D新椅,款好娘兼坐得唔舒服,可能同檯既高度唔夾,所謂梳化位又太低,要吊起手黎食野,有腰骨同關節痛既朋友要注意了,同埋有搶食情況服務亦好一般,可能人手唔夠同係新人啦,執碟好慢,水亦加得好慢,好多時我地都係自己清碟食物沙律材料一般,不過擺放位置位於門口位,氣溫比較熱,而且都幾多烏蠅,同埋試想下沙律材料同醬汁都暖既,你話好唔好喇海鮮吧有藍青口,青口,凍蝦,冇咩肉既龍蝦仔,同兩款長腳蟹(當然唔係阿拉斯加啦)除左凍蝦同長腳蟹個鉗,其他都麻麻,好淡,冇咩鮮味刺生吧有三文魚,吞拿,立魚,八爪魚,亦都係冇咩味壽司硬掘掘,同埋一出就好快比人攪到亂晒,睇見到唔想食熱盤有所謂既翅,我朋友第一次試以為係湯,因入面咩都冇,經後尾了解後佢話應該有翅,不過其實係魚唇,D湯味道又怪怪,雖有六款湯,但味道同個湯名不符,不試也罷即灼粉麵,材料一般丸呀咁,不過個湯就勁油,味道亦係麻麻羊扒同牛扒相比其他叫做過得去另外炒龍蝦就真係把鬼,全部頭頭尾尾,搵到有肉食D

食物

刺生吧有三文魚,吞拿,立魚,八爪魚,亦都係冇咩味

壽司硬掘掘,同埋一出就好快比人攪到亂晒,睇見到唔想食

熱盤

即灼粉麵,材料一般丸呀咁,不過個湯就勁油,味道亦係麻麻

羊扒同牛扒相比其他叫做過得去

另外炒龍蝦就真係把鬼,全部頭頭尾尾,搵到有肉食D肉都乾硬,就算炒波士頓龍蝦個鉗D肉都係硬既
至於其他熱盤都係行貨,煎魚柳呀,牛肉卷呀(冇金菇架係用蔥),串燒呀咁.....

天婦羅什菜全部一早炸定,林既

甜品

亦係大路野,芝士餅鬆散味淡,意大利芝士餅酒太多,只食到酒味兼好濕,有即焗疏乎喱同自己整既格仔餅,雪糕係D字頭雪糕,有六款味道

餐茶係自己沖既,不過只得熱,凍飲要加錢,酒店居然玩茶餐廳格調,凍飲要加錢,好野

總結雖然有優惠只係$240左右一位,但倒不加多少少食D有級數既好過,話晒食落自己個肚嘛
呢度我覺得半桶水咁,要平既客會嫌呢度貴,有要求既亦唔會揀呢度食,我試過一次都夠喇

2009-08-16
2009-08-19 24 瀏覽
今日去試裝修後既CAFE NEO,食物同之前係差不多完全一樣,刺身都係三文魚,吞拿魚,鯛魚等,熱盤有牛柳,龍蝦球,,干燒伊面,鮑汁時菜等,天婦羅,燒牛肉,鐵板燒,鵝肝都有,同之前一樣,不同既係已經無左任飲呢枝歌仔,要比$28(果汁),$30(啤酒),多左煲仔翅,仲有6個湯底比你㨂,(鮑魚雞,沙魚骨等,真係有幾條翅的)味道都算OK,不過真係要試佢既好好味既牛丸,超好味呀!!!!!$318有優惠劵埋單$223/人,e個價錢加上d食物,算抵~
2009-08-17
  • 牛丸
  • 鵝肝
2009-08-17 30 瀏覽
媽咪生日, 在openrice找到優惠自助餐, 見到富豪呢間有6拆 , 仲係剛裝修黎,咁就訂位試吓啦新裝修後, 環境布局跟以前差不多, 只是甜品區轉了新位置, 多了個即點即煮檔刺身 : 有4款 (三文, 吞拿, 立魚, 八爪魚) 未道較淡, 尚算新鮮. 還有多款壽司 凍食海鮮 : (青口, 藍青口, 龍蝦仔, 蝦, 長腳蟹, 瀨尿蝦) 龍蝦仔好多膏, 正! 熱葷 : 多款選擇, 看得出菜式落過心機.... 羊架正到要添食湯 : 多款即場煮熱給你 (好細心) 沙津吧 : 可以啦甜品 : 比未裝修之前好得多, 款式多擺切靚, 味道買相都滿意 ... 藍苺芝士餅, 正!今餐我們都很滿意

, 仲係剛裝修黎,
咁就訂位試吓啦

湯 : 多款即場煮熱給你 (好細心)

沙津吧 : 可以啦

今餐我們都很滿意
2009-08-17
  • 龍蝦仔
  • 羊架
  • . 藍苺芝士餅
2009-08-16 11 瀏覽
點樣值$348呀!泠盤可接受,因有很多刺身和壽司,食物尚新鮮多款,但熱葷就不用提由頭多尾都係個八盤普通野,食晒都唔轉款一味淨加環境普通凳唔好坐,洗手間勁污租衰個荼記應該唔會再去
點樣值$348呀!泠盤可接受,因有很多刺身壽司,食物尚新鮮多款,
環境普通凳唔好坐,洗手間勁污租衰個荼記

應該唔會再去
2009-08-16
  • 刺身 壽司
2009-07-24 11 瀏覽
坐得舒服,食物款式多。三文魚刺生: 新鮮其他:八爪魚 (一般) 、吞拿、立魚 (冇食) 翅:有六款湯底 ,最愛鯊魚骨湯﹐翅不要期望很多。但一煲煲即場幫你煲 ﹐ 有誠意。天婦羅即炒攤位: 如青衣、菜、螺等凍海鮮:龍蝦仔(冇肉食) 蝦、CRAB FOOT (OK 好味)其他:煙三文魚、釀火退、沙律、冷面、壽司甜品:疏乎里、焦糖布丁、dryers  ice-cream很過tst的一些hotels...名不符實。
坐得舒服,食物款式多。
三文魚刺生: 新鮮
其他:八爪魚 (一般) 、吞拿、立魚 (冇食)

天婦羅
即炒攤位: 如青衣、菜、螺等
其他:煙三文魚、釀火退、沙律、冷面、壽司
甜品:疏乎里、焦糖布丁、dryers  ice-cream
很過tst的一些hotels...名不符實。
2009-07-23
2009-07-07 13 瀏覽
一家三口,遠道而來,試試。感覺相當唔錯,以前係園林咖啡廳,名字變了。價錢貴了少少,食物多了很多選擇,而且亦十分新鮮。味道亦好。估唔到有頂級美國西冷牛排食。仲有即炒大牌檔風味小炒,好似避風塘蟹和螺。師傅有心機。炒得好味不能不試個魚翅,有幾個唔同湯底。very good.其他,例如魚生,壽司,冷盤,都好正。甜品多到你唔信,一定試唔篩。好個尖沙咀的hotel 多多聲。呢排小人,新場未有知,要食趁快喇。
不能不試個魚翅,有幾個唔同湯底。very good.

其他,例如魚生,壽司,冷盤,都好正。

2009-07-05