2009-10-07
上網登記左張coupon,因為想幫daddy慶祝生日,用張coupon可獲免費送1磅生日蛋糕,而且我地星期日去食,仲有6折優惠,於是全家5人同埋未婚妻一齊去食下buffet。今期做海鮮主題,魚生都係salmon, tuna, octopus咁,唔需要排好長龍。冷盤有各式蔬菜、沙律、少量ham。主角海鮮bar,有龍蝦仔、熟蝦、瀨尿蝦、長腳蟹、青口。不過對於唔好海鮮既弟弟,唔多岩食。我地幾個就食左幾round。特色推介,即滾砂窩碗仔翅,有6款湯底,有辣有唔辣。試左最普通既雞湯底,勁多芽菜,有其他配料,魚翅係一舊舊,並非一條條針個d。另外又試埋冬蔭公湯底,唔覺辣,其他可以話好淡。天婦羅corner,由一位講英文的廚師負責,兼提供燒牛肉,無食到牛肉。天婦羅都係炸蔬菜,唔見有炸蝦。不過最正就係,發現到有煎鵝肝呀!!!一人份量竟然係2舊,我地應該係岩岩發現既人,因為竟然無人order,好快食得到。熱盤唔多,印度curry連薄餅、龍蝦伊面、蒜蓉蒸帶子、炒蟹、龍利柳、紅花粉炒飯等。中式即炒corner,縮埋一角的廚房,有唔少有鑊氣即炒美食,例黑椒牛仔骨、辣酒煮花螺、避風塘炒蟹.....仲有魚蛋粉之類既
中式即炒corner,縮埋一角的廚房,有唔少有鑊氣即炒美食,例黑椒牛仔骨、辣酒煮花螺、避風塘炒蟹.....仲有魚蛋粉之類既粉面檔。
中湯--涼瓜木棉煲唐排。西湯--西蘭花忌廉湯。只提供長法包,沒有其他,亦沒有多士爐。
甜品,取回不少分數,有即焗疏乎里,軟綿綿的。有自製格仔餅機,要排隊玩呢。有自製刨冰機,好好玩。有6大桶dreyers雪糕。仲有其他cake,mousse之類。亦有唔少得朱古力噴泉,d生果好甜。 適逢中秋佳節,仲有富豪月餅。
最後,叫經理送埋個生日蛋糕,叫waiter幫手影相,全部樂意服務。個蛋糕唔甜,蛋糕層鬆散,大家都覺得唔合格。
食足3小時,優惠期仲有抽獎,拿番cash coupon走。肚子滿足的一晚。