呢間火鍋店 近牛頭角A出口 向右轉穿過條橋 落返去創業術方向 斜對面就到喇 好方便😝今晚食個刺身、海鮮鍋、雞煲 好足料 首先 有兩鮑魚同魚肚 做頭盤 鮑魚好彈牙同夠腍身 估唔到頭盤就食呢d 啦🤪接下來 就食雞煲 侍應會教食客 焗炒幾次之後落埋魷魚先熄火慢慢食 d雞本身都9成熟 只要炒一陣 就剛剛好 d雞好惹味 有陣陣肉桂味 魷魚好爽就算食唔晒雞煲 侍應都會叫你留肚 因爲仲有好多好野食接著黎 好戲在後頭 呢個係二人份量既刺身拼盤 魚生好新鮮 蝦好彈牙爽肉 跟著 就黎個主角啦 - 海鮮鍋 個湯底有雞湯、蕃茄薯仔湯、芫茜豆腐湯揀 因爲食完雞煲 我想試下其他味 就揀個芫茜皮蛋湯啦 估唔到 d芫茜好足料新鮮 一滾起 即食芫茜 好fresh 就甘食都得配呢個勁足料既海鮮拼盤 簡直一流 有蠔、蟹(有少少膏架)、海蝦、象拔蚌、鮮魷、龍躉肉片、蜆300幾蚊 抵到爛 仲要好新鮮 一滾起即食 d海鮮既爽滑程度 一試難忘仲有一盤靚牛 好鮮唔鞋口 份量又多 個麵可以揀讚岐烏冬/公仔麵 索晒海鮮鍋既湯料黎食 無

今晚食個刺身、海鮮鍋、雞煲 好足料

呢個係二人份量既刺身拼盤 魚生好新鮮 蝦好彈牙爽肉

仲有一盤靚牛 好鮮唔鞋口 份量又多 個麵可以揀讚岐烏冬/公仔麵 索晒海鮮鍋既湯料黎食 無得嘆

仲有蒜蓉蒸蟶子 🤪👍🏻

另外 有腸仔、炸両、墨魚滑、墨汁滑、炸魚皮、
餃子🥟、雲吞、菜、炸腐竹 等等 食到停唔到口

仲要 如果想靜靜地 仲可以訂檯坐房仔 自成一隅 仲有電視設備 岩晒一家大細、一大班朋友 邊食邊睇邊傾計 場外都有大電視架

呢間海鮮火鍋私房菜 無論食材份量都用料新鮮、份量十足 環境衛生又寬敞 有埋電視 價錢仲要3百幾蚊 簡直性價比極高 不得不試

2019-04-25
  • 雞煲
  • 刺身拼盤
  • 海鮮盤
1K
2019-04-28 129 瀏覽
今次嚟到觀塘分店的倫哥尊尚品火鍋私房菜,與好友二人共度雞煲加火鍋之夜,最開心梗係可以任飲任食啦~首先員工會送上一個雞煲,每2分鐘降溫再攪一攪,攪4次就可食用。好香囉~雞煲熱辣辣,香噴噴,入口雞件滑溜同好惹味,辣的程度有分BB辣到大辣,睇你可接受咩辣度,我哋就叫咗BB辣,只係好輕微的辣,又辣又惹味,唔夠仲可以任添的。食到一半雞煲再加上魷魚及豬皮再炒到索曬所有雞汁後再食,豬皮超香,入口爽脆,味道一流。餐前小食有魚肚,鮑魚及冬菇,非常美味。仲有刺身拼盤,有超大大隻蝦、帶子、 北寄貝、三文魚及八爪魚片,樣樣都好新鮮同甜美。吃完雞煲,前菜同刺身,終於到打邊爐囉~我哋叫咗鮮茄薯仔湯,加上海鮮後可以飲到啖鮮甜靚番茄薯仔湯。海鮮拼盤十分豐富,有海蝦、鑽石蜆、刀貝蜆、白鱔、龍躉、魷魚及鯇魚,份量十足,絕對超值。食材仲好新鮮,海蝦好大隻仲好彈牙,成盤海鮮拼盤堅冇得輸。牛肉仲要好彭湃,肉質非常滑溜,入口即溶,只係輕輕一灼,就可食得,超大份。倫哥的雞煲、餐前小食、刺身拼盤、牛肉及海鮮火鍋配料拼盤已經超額完成。火鍋配料都很好味,而且都係無限任點,食咁多肉及海鮮類要食蔬菜,連蔬菜藍都咁新鮮同多選擇,每檯都會送上一
今次嚟到觀塘分店的倫哥尊尚品火鍋私房菜,與好友二人共度雞煲火鍋之夜,最開心梗係可以任飲任食啦~

餐前小食有魚肚,鮑魚及冬菇,非常美味。

倫哥的雞煲、餐前小食、刺身拼盤、牛肉及海鮮火鍋配料拼盤已經超額完成。火鍋配料都很好味,而且都係無限任點,食咁多肉及海鮮類要食蔬菜,連蔬菜藍都咁新鮮同多選擇,每檯都會送上一包出前一丁,仲有自家製涼茶及任飲汽水,性價比極高。
2019-03-28 776 瀏覽
一行十一人浩浩蕩蕩去食倫哥 ,由於人多要分 幾次才到齊, 所以我哋先食雞煲, 總共食咗七個 ,由冇辣,bb辣,中辣,大辣, 去到廚師都要出馬整個地獄辣我哋試, 真心講真係可以由吾辣食起,食出不同程度辣味同層次感, 齊人後分別上咗熱盤, 花膠鮑魚同蒜蓉蒸蟶子, 今次啲花膠又細又碎要扣分, 蟶子可以見到有大細差別, 但係都明白好難隻隻都一樣大細, 然後上刺身拼盤夠新鮮,火鍋嘅湯底除咗麻辣之外其餘四個我哋都叫了, 蕃茄薯仔鍋 ,芫茜皮蛋鍋 ,牛乳豬骨鍋比較杰,最有特色係椰子雞煱, 中間放有一大件冬瓜 ,吃火鍋前先來一碗椰子雞湯, 喝得到鮮椰子汁的凊甜, 終於進入火鍋階段 海鮮盤份量十足 ,美中不足蜆同蟶子都有沙,吐沙功序做得唔夠 ,牛肩脊冇得輸, 其他配料中也有深海龍躉肉任食, 要自己比錢既我推介黑毛豬肉片非常有口感, 我哋由七點半開始一直坐到十二點半足五個鐘, 最後埋單時信用卡機壞咗碌唔到卡 ,要現場籌旗太搞笑了, 最後溫馨提示生日有優惠, 生日前後及正日去, 壽星公可以免費啊,金牌冇咗喇。
蒜蓉蒸蟶子皇
蠔皇花膠鮑魚
牛/肩頸肉
2019-03-25
蒜蓉蒸蟶子皇
2019-03-20 420 瀏覽
成日都經過倫哥私房菜,都冇機會入去食。今日約咗四個同事一齊去食,本來諗住食佢嘅刺身飯,但係啲同事見到隔離嗰啲荷葉飯好似好吸引,最後就叫咗四個唔同餸菜一齊share食。我哋叫咗個肉餅飯,一個鐵板牛仔骨,一個鐵板雞,同埋一個龍躉荷葉飯。佢個肉餅飯,啲肉名好夠林,送飯一流⋯鐵板雞同鐵板牛仔骨,個鐵板雞有少少辣,幾野味,鐵板牛仔骨,我覺得啲肉少咗啲,好多茄子,以牛仔骨嘅肉都唔算多,味道還可⋯最後個龍躉荷葉飯,加咗啲蒜蓉,正出嚟食幾好味,佢嘅份量足夠兩個女仔食。呢個荷葉飯都值得推介!佢午市仲有全單九折,平均每人60幾蚊,我覺得都幾合理。
佢個肉餅飯,啲肉名好夠林,送飯一流⋯
佢午市仲有全單九折,平均每人60幾蚊,我覺得都幾合理。
第一次幫襯係一大班朋友去,覺得食物水準不錯,今次帶新加坡朋友試試。一入到門口,話無訂枱兩位,我知未必有靚位,唔係要你比房我,但成場勁多吉枱,門口位後生仔waiter先無禮貌地問我知唔知佢地食咩,再比張枱我係勁近另一張大枱既細枱,近到我好似係個枱人既朋友一樣,差在未係同一個煲服務: 衰過大排檔要求換枱,張張枱唔比,偏偏要你坐張摺枱,明明成間餐廳都係吉枱。都算,我明你唔想比大枱比兩個客。但300幾蚊一位再加一,我唔係話要你當我大帝咁serve,但都唔係完全比完個鍋我,放低個海鮮拼盤,加埋碟牛就乜配菜都唔上比我。由個講譚仔話既阿姐來,仲夠膽問我,乜我無比你咩。張枱有幾大,你一眼睇晒啦!唔比配餐既配菜我,你都比個menu我點丫。都係無! 你收得我加一,我唔係要你人釘人咁服侍,但都唔係完全真係零服務呀?食物: 唔值唔係話差,但唔值300幾一位。雞煲小辣變大辣,(我之前有食過小辣,一定無咁辣),麻辣湯底得個鹹字,鹹到食唔到。班片無彈性,滾兩下散晒,蝦2位有4隻,兩隻唔新鮮梅既。(無乜食其他野,因為根本無得比我點!)估唔到第一次寫評,竟然要寫劣評。咁既價錢,我出去兩位叫單點a la carte都唔駛

服務: 衰過大排檔

食物: 唔值

估唔到第一次寫評,竟然要寫劣評。咁既價錢,我出去兩位叫單點a la carte都唔駛咁貴,亦至少唔駛坐摺枱!

2019-02-23 923 瀏覽
午飯時間到了倫哥吃飯原本以前吃過覺得還算ok但這次竟然大失所望點了午市最人氣的富士火山蒸肉餅之前吃過覺得很不錯非常期待可吃到份吃到份量十足的蒸肉餅可惜送上來的卻是鹹蛋黃不見了的蒸肉餅看到菜式跟餐牌上的相片不一樣而且之前亦曾經試過此菜式因此便問侍應是不是忘記了放鹹蛋黃侍應一臉理所當然的表示這一向都是這樣的並沒有忘記雖然我們並不接受這個答覆但是亦沒有再深究下去再想一想這樣好像有欺騙的成份因此也有試過在餐廳的官方Facebook留言可惜石沉大海完全沒有回覆從此我的世界裡多了一間blacklist的餐廳
午飯時間到了倫哥吃飯

可惜石沉大海完全沒有回覆
從此我的世界裡
多了一間blacklist的餐廳
2019-01-31 1332 瀏覽
同朋友慶祝生日🎂揀左食倫哥黎到倫哥,第一時間就會上每人一盅老火燉湯,唔馬虎,非常足料👍🏻上湯嘅同時就會有侍應問你雞煲要咩辣。雞煲上左枱之後要每2分鐘就炒一炒,幾個回合至可以食得,熱辣辣嘅雞肉煮得好份味,而且一d都唔會「鞋」超正!😝醬汁比較濃味,所以都幾惹味,會令人忍唔住一啖接啖咁食🤤食完一煲唔夠喉?呢度雞煲係任食架!保證你一定會滿足~ 😁要留肚啊!因為驚喜係一浪接一浪架!當食雞煲食到差唔多,就可以轉番個靚湯底打邊爐啦!有4款基本湯底可以揀:🍅蕃茄薯仔、🥚芫西皮蛋、🥛牛乳豬骨、🌶倫哥麻辣P.S. 其他特色湯底係需要預先book定。等緊湯底嘅你係唔可以停落黎嘅~ 因為鮑魚、花膠、🍣刺身拼盆就會係呢時間上菜啦~ 鮑魚、花膠雖然細細隻,份量唔多,但勝在炆得淋又入味。打個邊爐竟然有炆鮑魚同花膠食😱刺身拼盆都有好幾款,特別要提一提赤蝦真心大隻,仲好鮮甜!🤤🤤🤤再黎就係一大盆海鮮拼盆:🦐海蝦、帶子、聖子、象拔蚌、蟹🦀etc 仲要好新鮮添,太開心啦!除左海鮮拼盆之外,火鍋配料仲會有各款蜆類可以任食。你以為驚喜已經完左?少年、你太年輕了!🤣打邊爐點可以少左肥牛呢!?又係一大盆嘅手切雪花肥牛,油脂分佈平均
同朋友慶祝生日🎂揀左食倫哥

老火燉湯

雞煲

上湯嘅同時就會有侍應問你雞煲要咩辣。
醬汁比較濃味,所以都幾惹味,會令人忍唔住一啖接啖咁食🤤
食完一煲唔夠喉?呢度雞煲係任食架!保證你一定會滿足~ 😁

要留肚啊!因為驚喜係一浪接一浪架!

芫茜皮蛋湯底

當食雞煲食到差唔多,就可以轉番個靚湯底打邊爐啦!
P.S. 其他特色湯底係需要預先book定。

鮑魚、花膠
刺身拼盆

生蠔

除左海鮮拼盆之外,火鍋配料仲會有各款蜆類可以任食。

手切雪花肥牛

你以為驚喜已經完左?少年、你太年輕了!🤣
打邊爐點可以少左肥牛呢!?又係一大盆嘅手切雪花肥牛,油脂分佈平均,肉質嫩滑!真心覺得超正 😋😋😋

仲後黎埋個甜品🍮紅糖冰粉解解膩,係呢餐完滿嘅結束!😊

每次去倫哥都係大滿足,一次滿足我兩個願望👍🏻
2018-12-30
手切雪花肥牛
  • 海鮮盤
  • 刺身拼盤
2019-01-31 1068 瀏覽
上個月先與朋友到倫哥上品火鍋私房菜打邊爐, 今個月又嚟喇! 食物水準依然保持得好, 但今次樓面人手不足, 上菜方面比較亂, 多數一坐低就會有兩碟少少的前菜, 之後刺身拼盤,鮑魚花膠,蟲草花雞腳燉湯, 魷魚豬皮,雞煲,食完雞煲之後店員會問我們加唔加雞, 如果唔加就轉火鍋,上火鍋的同時,多數都會一次過上火鍋配料和海鮮拼盤,牛肩脊。火鍋配料方面第一轉只到了蝦滑,墨魚滑, 炸魚皮響鈴, 讚岐烏冬, 雜菜盆。餃子,丸類都沒有送上, 海鮮拼盤也欠了花甲和蜆。 之後我們追加, 等了很久也沒有來, 店員跟我們說廚房已經冇貨了! 因為平時我到倫哥打邊爐好少會追加食物,所以未遇過這個情況, 但今次我見到隔離枱和我一樣都有同樣遭遇, 差不多成張火鍋任食餐單的食物都說沒有貨, 對於這方面有一點失望! 服務方面有一位樓面姐姐真是好熱心幫我們追單, 加湯, 清理枱面上的食物, 差不多每一樣功夫都是佢做的。 有時佢行開了,我們叫另一位樓面姐姐幫我們加湯, 她竟然說我沒有時間唔得閒, 咁都得?講番食物方面: 😊前菜 ~ 兩款都是惹味又健康的。😊刺身拼盤 ~ 三人份量, 啖啖肉好新鮮。😊鮑魚花膠 ~ 上枱的時候稍為比較

講番食物方面:

😊前菜 ~ 兩款都是惹味又健康的。
😊刺身拼盤 ~ 三人份量, 啖啖肉好新鮮。
😊鮑魚花膠 ~ 上枱的時候稍為比較凍。
😊燉湯 ~ 每人一碗燉湯,足料又好味!呢排天氣咁凍,飲返碗暖笠笠嘅燉湯非常舒服。
😊魷魚豬皮 ~ 食雞煲的配料, 但今次唔記得落在雞煲入面, 變了打邊爐配料。
😊雞煲 ~ 我們點了小辣, 同之前食過一樣,保持水準! 味道調教得剛剛好。
😊墨魚滑和蝦滑 ~ 爽口和彈牙。
😊打邊爐點少得炸魚皮和響鈴,響鈴放落火鍋,數兩三秒立即拎上嚟,吸咗火鍋湯的味道但又脆卜卜好好味!
😊牛頸脊 ~ 上次兩個人的份量和今次三個人的份量感覺一樣, 多了一個人唔係應該份量多返一點嗎?
😊海鮮拼盤 ~ 每樣海鮮都是三人份量, 但所有花甲,蜆類也漏了單。
😊最後有涼粉甜品

食過幾次倫哥,今次漏單的情況很嚴重, 但佢的食物我還是欣賞的,同埋我最喜歡 冇限時打邊爐。

花膠鮑魚

海鮮拼盤
藍妹啤酒
火鍋配料
2019-01-27 785 瀏覽
久仰大名,今日去觀塘行街所以去幫襯Book枱時間要2130才有位今日$333一位,當然要再加一任飲任食(其實所謂任食都有限制,要問清楚)坐底就有刺身同燉湯飲(兩樣都不設任食)味道是不錯的,掛住食都忘記左影相之後仲有一份微暖既鮑魚花膠(微暖都及不上,仲叫人趁熱食🙄)然後雞煲上場,真係未食過好此難吃的雞煲,浪費曬D雞,勁失望,食到一半就放棄,直接打邊佬重點係呢度食雞煲同打邊佬係分開煲的,就算雞煲order 大辣都無有怕,完全不影響打邊佬要吃菜or不想吃辣的人最後要講既係向倫哥呢度打邊佬你5開聲問,根本5知邊D打邊佬時可以任食,可以自行order,因為服務員都很忙很忙,5知係咪我地食2130,早段既食客剛好吃完離場關係,基本上全店既人都好似向度忙住執枱收工咁,叫左好多次先有人幫忙,靠他們放底既野食,我真係以為打邊佬可以食既野係如此的少,又無點餐紙俾人睇,要問先俾,仲要5問都5知有咩湯底揀,食過唯一最差卻又最貴一位既打邊佬,原來新年打算叫倫哥盆菜,但食完今餐既打邊佬都係放棄👎🏻唉。。。。5想再打落去,總之整體感覺就係差,不會再幫襯!
久仰大名,今日去觀塘行街所以去幫襯
Book枱時間要2130才有位
今日$333一位,當然要再加一
任飲任食(其實所謂任食都有限制,要問清楚)

坐底就有刺身同燉湯飲(兩樣都不設任食)
味道是不錯的,掛住食都忘記左影相
之後仲有一份微暖既鮑魚花膠(微暖都及不上,仲叫人趁熱食🙄)

唉。。。。5想再打落去,總之整體感覺就係差,不會再幫襯!
餐單之
任食雞煲
牛脊背肉
火鍋湯底
牛乳豬骨湯底
2019-01-26
2019-01-16 7083 瀏覽
我太太上年公司同事聚餐,光顧了此分店,回家大大稱讚,嚷著要再試一次,結果拖著拖著,到了今晚才再次一嘗。我孤陋寡聞,沒聽過這店。 通常我去的放題火鍋店,都是客人自己到自助櫃位㨂選食物及飲品。另外,每人預設一些限量食物。我太太說這店有點不同,會攪一點新噱頭。今次不選尖沙咀店,改了觀塘分店,店員聲稱用料份量俱同,餐後我太太說兩店的服務不太大分別。不過對比年多前的價錢,則升幅比通漲高。我比太太早到,店員示意我的枱靠窗。 我向著枱方向步行時,腳不慎碰到凸的東西,差點手按了客人的湯鍋!向下一望原來是插座一大個,實在非常危險,我有點對此店有些顧慮。我坐著等待太太時,細觀餐館差不多都坐滿了客,而且大家都很雀躍拼命地吃。 看此情景,驚魂心情乍退。 一位略胖的年輕女店員向我略略解釋餐單,她雖然聲音像小孩,但解釋有序,禮貌周周,很久沒遇過一位服務那麼好的店員。太太十分鐘到埗,這店員再向我們解釋,先來阿麻雞煲,並指示客人如何自行烹煮。之後自選鍋底,並同時備上燉湯,刺身拼盤,環遊海鮮盤,牛頸脊 、黑豚肉、雙丸、雲吞水餃、魚皮、時蔬。瞬刻枱面放滿不同種類食物,心情也驟然興奮過來,我開始明白其他客人為何要拼命地「十

不過對比年多前的價錢,則升幅比通漲高。

太太十分鐘到埗,這店員再向我們解釋,先來阿麻雞煲,並指示客人如何自行烹煮。之後自選鍋底,並同時備上燉湯,刺身拼盤,環遊海鮮盤,牛頸脊 、黑豚肉、雙丸、雲吞水餃、魚皮、時蔬。瞬刻枱面放滿不同種類食物,心情也驟然興奮過來,我開始明白其他客人為何要拼命地「十下十下」,彷彿帶著使命要完成清理眼下的食物。

我們當然也跟著大隊開始忙碌地吃,女店員很醒目地在恰當的時間來清理枱面,更換碗碟。「十下十下」,不知不覺吃了兩個多小時,肚子入帳「甚豐」。

很久沒有吃得那麼開心,之前去了一些酒店自助餐,或一星西餐館,價錢貴之餘又性價比低。

當然我不推介每星期都來光顧,不然,肚子入帳太多,出帳太少就很難減肥了。

晞月藍 HestonBlue
阿嫲雞煲
自行烹調
牛頸脊
2019-01-14 870 瀏覽
香港人喜歡打邊爐人人皆知,於是乎火鍋店開到隨處可見,任食火鍋放題更愈來愈多,我都是個喜歡吃任食火鍋的人,因為感覺上比較抵食麻.....不過質素當然不及單點的火鍋店。剛好這間倫哥火鍋私房菜就滿足到我兩個願望,雖然某些海鮮和刺身並不是任食,但任食項目都算多,也有我想吃的,質素也頗高,飲品也是任喝的!😋😋店舖好大,座位都挺多的,我們兩個人被安排坐四人枱,空間夠大可以多放點食物👍🏻用餐環境尚算舒適。坐下後,店員馬上問我們雞煲的辣度,沒等多久雞煲就呈上了🥰店員說雞煲每2分鐘要炒一次,總共要等8分鐘。除了雞件之外還有一些雞煲配料,有豬皮、水魷、牛柏葉等等。在等待途中,店員為我們放上餐前小吃,有花膠鮑魚😋😋同時還有刺身拼盤,刺身新鮮,帶子和北寄貝很鮮甜💕,三文魚脂肪紋理很平均,靚靚👍🏻👍🏻想不到吃完小吃後還有清甜燉湯,裏面的湯料份量多,有雞腳和豬肉,可見是落足料!一點也不馬虎👍🏻喝完湯後,就差不多能開蓋吃雞煲了😁!雖然我們選了不辣的雞煲,但同樣十分惹味,雞煲多了一份孜然香,調味也恰到好處,過往在其他食肆吃雞煲都經常有太咸的情況出現,但吃完這裏的雞煲後,沒有出現口渴要不停喝飲料的情況👍🏻👍🏻值得一讚是

雖然我們選了不辣的雞煲,但同樣十分惹味,雞煲多了一份孜然香,調味也恰到好處,過往在其他食肆吃雞煲都經常有太咸的情況出現,但吃完這裏的雞煲後,沒有出現口渴要不停喝飲料的情況👍🏻👍🏻值得一讚是雞件非常嫩滑,又多汁,雞肉有彈性,不會孩烚烚!非常好👍🏻

吃完雞煲後就開始進入打邊爐的境界喇!
免費湯底選擇較少,只有四款😟分別是蕃茄薯仔湯、芫荽皮蛋湯、倫哥麻辣湯和牛乳豬骨湯,其他湯底要加錢。我們選擇了「蕃茄薯仔湯」,湯底不錯味道頗清甜,但是略嫌不夠濃味,個人認為蕃茄可以多放一點🤔🤔

每枱會有一個海鮮拼盤、牛肉、蔬菜拼盤、墨魚滑和蝦滑、讚岐烏冬,還有一些炸魚皮和響鈴,吃完這些後如果不飽再向店員下單另加配料。

牛肉好嫩滑也十分軟淋,油脂和肉比例分佈平均,雪花好靚😍口感一流😋

海鮮種類挺多的,有蟶子、蟹、兩款蜆、象拔蚌、蠔,還有最愛的龍躉片和脆肉鯇😋😋整體來說海鮮十分新鮮,鮮味十足,蜆和象拔蚌非常鮮甜,脆肉鯇骨少,又夠爽脆👍🏻👍🏻不過蜆和蟶子吃到沙😟😟不過也在可接受的範圍內。

最後還有甜品,是紅糖冰粉,十分滑溜,不會過甜,吃完也不會濟🥰

這餐每人$338,吃到十分飽🤤🤤食物種類多,雞煲出色,刺身和海鮮也很新鮮,整體質素挺高的,這是在普通任食火鍋放題店不能享受到的💕
2019-01-02 1108 瀏覽
之前都有食過幾次倫哥尚品火鍋私房菜,記得早期是在觀塘工廈的,今次到觀塘創業街泰利廣場地舖, 本身打電話訂位但是已經滿座,所以上門walk in睇下有冇位,咁好彩俾我訂到兩位七點鐘! 真係有食神!前菜 ~ 兩款都是惹味又健康的。刺身拼盤 ~ 二人份量夠新鮮鮑魚花膠 ~ 上枱的時候稍為比較凍,但我不太介意,因為我最想是吃雞煲和打邊爐的。燉湯 ~ 每人一碗燉湯,足料又好味!呢排天氣咁凍,飲返碗暖笠笠嘅燉湯非常舒服。魷魚豬皮 ~ 食雞煲的配料, 當雞煲食到咁上下,放埋魷魚豬皮落去吸哂雞煲的味,超級正!雞煲 ~ 我們點了小辣, 同之前食過一樣,保持水準! 味道調教得剛剛好。墨魚滑和蝦滑 ~ 爽口彈牙。餃子拼盤 ~ 有韭菜餃和雲吞,這個可以用皮薄餡靚來形容。打邊爐點少得炸魚皮和響鈴,響鈴放落火鍋,數兩三秒立即拎上嚟,吸咗火鍋湯的味道但又脆卜卜好好味!牛頸脊 ~ 打邊爐最緊要食肥牛,呢一碟牛頸脊真是不得了,肥瘦適中,牛香味濃郁!海鮮拼盤 ~ 每樣海鮮都是二人份量,其實都已經足夠了, 基本上我都冇再追加任何食物因為真是太飽, 海鮮全部都很新鮮。花蛤 ~ 每粒大大粒, 用嚟打邊爐又新鮮又鮮味!最後有涼粉

前菜 ~ 兩款都是惹味又健康的。

刺身拼盤 ~ 二人份量夠新鮮

鮑魚花膠

燉湯

豬皮魷魚

雞煲

墨魚滑和蝦滑 ~ 爽口彈牙。
墨魚滑

餃子拼盤 ~ 有韭菜餃和雲吞,這個可以用皮薄餡靚來形容。
餃子

魚皮 & 響鈴

海鮮盤 & 牛頸脊

花蛤 ~ 每粒大大粒, 用嚟打邊爐又新鮮又鮮味!
花蛤

最後有涼粉做甜品,雖然我本身不吃涼粉的, 但我的朋友話味道唔錯不算太甜。
涼粉

食過幾次倫哥但今次是第一次寫食評的,任飲任食打邊爐嚟講呢間都算是高質素,每人只係三百幾蚊就可以食到刺身雞煲,打邊爐,燉湯, 鮑魚花膠等等,所以我絕對推介給喜歡吃火鍋 的朋友。
2018-12-28
墨魚滑
餃子
海鮮盤 & 牛頸脊
花蛤
涼粉
  • 海鮮盤&牛頸脊
2018-12-30 615 瀏覽
位置在牛頭角創紀之城後面,招牌比較醒目,很好找。有堂位和包間選擇。人均350元,指定菜品任食。雞煲和火鍋數量有限制,我們13個人,可以叫4個雞煲,3個火鍋,另外一個雞煲想轉火鍋要另外加幾十元。我們吃完雞煲,叫了4個火鍋,3種湯底,可以試到不同湯底味道,是優點之一。雞煲的雞肉口感軟嫩入味,不過不可以吃太飽,要留點空間給刺身和火鍋。刺身有魷魚,帶子,三文魚,海蝦等,種類不多,但夠新鮮。火鍋有些湯底種類要提前預訂,比如龍蝦湯底,胡椒鴨湯底,請預訂時一定留意。火鍋最好吃是雪花牛肉,入鍋30秒即可,口感非常嫩滑。還有其他多種海鮮食材,丸子,蔬菜等,都算新鮮。飲料任飲,酒類另外收費。
人均350元,指定菜品任食。雞煲火鍋數量有限制,我們13個人,可以叫4個雞煲,3個火鍋,另外一個雞煲想轉火鍋要另外加幾十元。
雞煲的雞肉口感軟嫩入味,不過不可以吃太飽,要留點空間給刺身火鍋
刺身有魷魚,帶子,三文魚,海蝦等,種類不多,但夠新鮮。
火鍋最好吃是雪花牛肉,入鍋30秒即可,口感非常嫩滑。
還有其他多種海鮮食材,丸子,蔬菜等,都算新鮮。
飲料任飲,酒類另外收費。

2018-12-25 562 瀏覽
首先,服務員放下食物話趁熱食,放入口是凍的,根本就要煮熱的==。台和台之間根本差不多沒空位!和隔壁的客人差不多碰著吃的!服務慢,讓他收雞煲锅換火锅煲,過15分鐘再過來又再問" 轉火锅阿?"== 。唔問拿menu不給。台細到放不下食物。芫茜皮蛋湯底,得半隻皮蛋,聖子根本沒洗吧,好多沙!炸魚皮和響鈴林,一點都不脆,都唔知放左幾耐。最好食竟然是個乌冬。做生意不用算到那麼盡吧。這個價格,太貴,難吃。不會再來。
聖子
冬至將近 冬大過年 而且又適逢爸爸89歲牛一 當然要趁機慶祝一番啦。倫哥火鍋 一向信心之選人齊 開始喇前菜麻辣木耳 夠開胃刺身有:三文魚 夠新鮮。北寄貝 爽口。八爪魚 我小食 家人話都0k。大蝦 鮮甜。帶子 最正。花膠鮑魚。花膠好滑 不過細細片。鮑魚 都鮮甜 不過又係迷你版 唔好有要求。蟲草花燉雞湯。足料 味夠濃 但多油。麻辣雞煲。野味 超正。重點係 唔夠喉可以再加。但每次都要焗兩分鐘 開蓋 攪幾下、再焗兩分鐘 再開蓋 攪幾下⋯⋯重覆4次。太煩 食一轉算吧啦登登登登。自從上次 一試難忘的溫泉雞湯底出場喇服務員幫我們把雞皮分在冬瓜外 冬瓜裡面的雞肉慢慢煲十分鐘左右。然後先飲一下頭啖湯嘩 好味到呢海鮮拼盆出場喇蝦和蟹 都勁新鮮。扇貝 花甲 等貝壳類 非常乾淨 又無沙 不過火喉要留意 一個唔小心 時間長左就唔好食。脆肉鯇和鮮魷 極新鮮。牛頸脊肥牛 簡直不得了。之前在元朗食過 好味到停不了 可惜不是無限任食。今次就無追加了 唯有小食多滋味啦鮮蠔。雖然細細隻 但勝在肥美肉厚 漲卜卜 好鮮甜白色蝦滑 黑色墨魚滑。全晚食得最多 叫左超過十條。白色蝦滑特別推介又係一試難忘之作。飲料全部一般 普普通通

倫哥火鍋 一向信心之選

人齊 開始喇

前菜麻辣木耳 夠開胃

什錦刺身

花膠鲍魚

蟲草花雞湯

蟲草花燉雞湯。足料 味夠濃 但多油。
麻辣雞煲

溫泉雞湯底

登登登登。自從上次 一試難忘的溫泉雞湯底出場喇
嘩 好味到呢

海鮮拼盆出場喇
牛頸脊肥牛

鮮蠔

鮮蠔。雖然細細隻 但勝在肥美肉厚 漲卜卜 好鮮甜

蝦滑  墨魚滑

又係一試難忘之作。
飲料

飲料全部一般 普普通通 不過不失啦

生日金牌

生日送金牌。預早訂座 必須預早落訂 8人以上 生日當天 就可以金牌送贈。仲要幫你刻埋名 誠意滿分。

整體食物、環境、服務都滿意。
尤其服務員雖然個個都忙到未停過 但依然用心招待 就算節日爆場 都從無黑面 真心值得稱讚
2018-12-21
慶祝紀念