2020-10-22 31 瀏覽
咪睇呢間舖頭細細間 佢嘅壽司卷物款式多到嚇死人 我哋眼闊肚窄叫咗好多嘢😚明太子雞翼 明太子一向係我最愛 釀入雞翼入邊 無骨啖啖肉超級正 一咬開超級多明太子 少少辣好惹味🥰叫咗三款手額壽司 👅油甘魚鮮甜肥美 厚切厚度媲美刺身級 火焰左口魚配黑松露 左口魚本身油脂豐富 加埋黑松露回甘 好正 我最愛嘅係三文魚子 粒粒分明 好大粒 一咬落去爆漿嘅感覺真係好正🤡最後都主角出場 擺碟好震撼 排得好有心機打卡一流 味道方面都好好 配搭好有特色 🤟炸壽司裏面有牛油果三文魚 口感脆得來又軟 配埋芝士醬好特別個鰻魚牛油果卷 排到好似成朵花咁 睇到都唔捨得食😻仲要讚一讚店員服務超好 同我哋講解好多唔同卷物嘅配搭 有機會一定再嚟!弓

個鰻魚牛油果卷 排到好似成朵花咁 睇到都唔捨得食😻

2020-10-15 125 瀏覽
有創意既居酒屋,餐廳主打特色卷物,全部即叫即整,Menu賣相好吸晴,花多眼亂😍😍,款款都好想試下。餐廳面積偏細,座位約10幾個位。💛 三文魚披薩 $88 推介🤤Pizza底係將壽司飯壓平再炸,脆脆地,幾得意👍🏻,配合埋三文魚粒,好夾。💛 辣味三文魚卷 $50 推介🤤微微辣既三文魚,相當惹味。💛 三文魚腩壽司 $45三文魚腩食落有少少油脂香,壽司飯做得吾錯。💛 鵝肝壽司 $45@1件💛 炸南瓜餅 $19南瓜味好香,吾會油膩。

💛 三文魚披薩 $88 推介🤤

💛 辣味三文魚卷 $50 推介🤤
微微辣既三文魚,相當惹味。

三文魚披薩  +    辣味三文魚卷

💛 三文魚腩壽司 $45
三文魚腩食落有少少油脂香,壽司飯做得吾錯。
三文魚腩壽司

💛 鵝肝壽司 $45@1件
鵝肝壽司

💛 炸南瓜餅 $19
南瓜味好香,吾會油膩。
炸南瓜餅
三文魚披薩  +    辣味三文魚卷
三文魚腩壽司
炸南瓜餅
  • 三文魚披薩
2020-10-05 212 瀏覽
Book左枱同朋友食生日飯,知道佢可以係碟上寫HappyBirthday 前一日就打去問點先可以寫?女職員介紹左只要叫卷物就可以了知道我卜左第二日可以幫我mark低寫咩,只要到時叫卷物就可以了。禁我就交低左。到食飯當日,我地叫卷物同其他野食,我好期待卷物到,點知一上枱,見唔到有字,好失望,我都廢事同我生日位朋友講,本身寫字比你嫁,佢地漏左🤦🏻‍♀️即場再講叫整已經係兩回事,所以就算,食餐飯算🤦🏻‍♀️雖然食物係不錯但真係有啲失望
前一日就打去問點先可以寫?
女職員介紹左只要叫卷物就可以了
知道我卜左第二日
即場再講叫整已經係兩回事,所以就算,食餐飯算🤦🏻‍♀️
雖然食物係不錯
但真係有啲失望
卷物
慶祝紀念
生日
卷物
2020-09-27 251 瀏覽
出街食飯都比較鍾意食日本嘢😛 難得有日本嘢係💛我貪佢有串燒同壽司刺身 唔使咁悶☺️👌🏻 食落覺得佢嘅壽司好有驚喜(๑•̀ㅁ•́๑)✧ ❣️火山 $88 🌋朋友食過推薦👍🏻 的確唔錯 分量十足 但味道始終都係新鮮魚好食啲 呢個係調味比較豐富🤭 上面鋪滿撈左沙律醬嘅蟹柳絲同魚籽😆❣️左口魚裙邊 $39呢個超級正!有入口即溶嘅感覺想encore🥰❣️油甘魚 $35平時好少食 但呢個ok 唔會有腥味又好肥🥳❣️三文魚腩 $45好厚切又肥美 ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و❣️海膽軍艦 $57細細舊但好新鮮!終於食到靚海膽😭 必食💓❣️香蔥吞拿魚腩 $38呢個反而冇咁推薦🤥 吞拿魚冇乜味🥺 而且配搭扣咗啲分🦦
出街食飯都比較鍾意食日本嘢😛 難得有日本嘢係💛

❣️海膽軍艦 $57
細細舊但好新鮮!終於食到靚海膽😭 必食💓

❣️香蔥吞拿魚腩 $38
呢個反而冇咁推薦🤥 吞拿魚冇乜味🥺 而且配搭扣咗啲分🦦
今和? 古今? 只要係黃店就好限聚令放寬之後終於可以4人食飯啦呢個黃店都幾特別 我地坐左成晚不斷有好多台南亞朋友過黎食日本野 好想知原因橫綱力士龍蝦卷($218)呢個卷物都幾豐富 分別有龍蝦,鰻魚,蟹柳,芝士,牛油果,青瓜龍蝦唔算特別彈牙 尚算新鮮 不過配合其他食材呢個卷物就變得好好食 可能係龍蝦關係 呢款卷物略貴蜘蛛 ($88)呢到既卷物材料都係好多 蜘蛛包括有青瓜,牛油果,蟹柳同軟殼蟹軟殼蟹份量都唔少 夾埋甜薑食就一流 值得推介軟殼蟹沙律($89)我地應該好鍾意食軟殼蟹 不自覺點左兩樣軟殼蟹野食呢個沙律都幾驚喜 除左沙律菜 仲有中華沙律 青瓜絲 蟹子同牛油果不過軟殼蟹份量可以多D 每個人都有就開心D三文魚腩 (5件 / $90)太耐無食過三文魚腩 忍唔住要下 以三文魚腩黎講 厚度好似有D薄 未有魚腩既甘香 略為失望安格斯牛柳粒 ($89)牛柳粒配上蒜香係一流 不過部分牛柳粒有根小小overcook 所以影響肉質 整體黎講食物尚算可以 卷物較為出色 其他食物可以一試
今和? 古今? 只要係黃店就好
限聚令放寬之後終於可以4人食飯啦
呢個黃店都幾特別 我地坐左成晚
不斷有好多台南亞朋友過黎食日本野 好想知原因

橫綱力士龍蝦卷($218)
龍蝦唔算特別彈牙 尚算新鮮 不過配合其他食材
呢個卷物就變得好好食 可能係龍蝦關係 呢款卷物略貴

蜘蛛 ($88)
軟殼蟹份量都唔少 夾埋甜薑食就一流 值得推介

軟殼蟹沙律($89)
我地應該好鍾意食軟殼蟹 不自覺點左兩樣軟殼蟹野食
不過軟殼蟹份量可以多D 每個人都有就開心D

三文魚腩 (5件 / $90)
太耐無食過三文魚腩 忍唔住要下
以三文魚腩黎講 厚度好似有D薄 未有魚腩既甘香 略為失望

安格斯牛柳粒 ($89)
牛柳粒配上蒜香係一流 不過部分牛柳粒有根
小小overcook 所以影響肉質

整體黎講食物尚算可以
卷物較為出色 其他食物可以一試
2020-09-19
  • 蜘蛛
  • 橫綱力士龍蝦卷
2020-08-07 835 瀏覽
𝘚𝘱𝘦𝘤𝘪𝘢𝘭 𝘚𝘶𝘴𝘩𝘪 𝘊𝘢𝘬𝘦 另類的壽司蛋糕 🍣 🎂.餐廳主打特色卷物 亦有各款壽司刺身同熱食等等壽司卷物嘅賣相全部十分吸睛唯餐廳空間比較細同逼夾 坐得唔太舒服另外位置亦唔多 建議先行訂座🙆🏻‍♀️.🔸火山 $95🔸火山入面有青瓜牛油果蟹柳同帶子鋪面嘅蟹柳仲十分足料 味道相當唔錯🤤食落好有層次 值得一試👍🏻.當日預先同餐廳講係慶祝生日 希望可以係壽司上面寫 ‘Happy Birthday’ 店員提議點呢個特色壽司卷 師傅可以將佢拼成蛋糕嘅形狀 好有心思🥰食膩咗普通蛋糕可以試吓呢個另類的「生日蛋糕」🎂詳情可以自行問返餐廳💁🏻‍♀️.🔸金龍卷 $88🔸其中一個最多人嗌嘅卷物形狀真係好似一條龍 🐉 入面有芝士 炸蝦 三文魚炸蝦岩岩炸起熱辣辣成個combination異常地夾 係屬於高質的卷物呢🙆🏻‍♀️.🔍餐廳前身係尖沙咀「古今」現已正式改名為「今和」提提大家 只有尖沙咀古今係黃 其他分店係藍的
餐廳主打特色卷物 亦有各款壽司刺身同熱食等等

🔸金龍卷 $88🔸
其中一個最多人嗌嘅卷物
形狀真係好似一條龍 🐉 入面有芝士 炸蝦 三文魚
炸蝦岩岩炸起熱辣辣

🔍餐廳前身係尖沙咀「古今」現已正式改名為「今和」
提提大家 只有尖沙咀古今係黃 其他分店係藍的
2020-07-25 507 瀏覽
想試(尖沙咀古今)好耐來到原來改咗名.(今和壽司)鋪仔細細,但座滿晒客人好彩有book台,門口仲有人排隊好食吖色香味俱全叫佐帶子刺身同甜蝦刺身,都好新鮮見好多人叫生豪,我地又叫半打試下好鮮甜呀👍🏻龍捲風沙律個配搭都好得意,好多蟹柳同有d中華沙律,仲有d薯片碎,加上佢地個醬汁,撈起來一齊食,好有口感本身叫佐兩個特色卷物,其中有一個叫鰻魚pizza真係幾特別,好好食,再叫多佐兩個卷物總括嚟講滿足滿意👍🏻下次再嚟試其他卷物
想試(尖沙咀古今)好耐
來到原來改咗名.(今和壽司)
鋪仔細細,但座滿晒客人
好彩有book台,門口仲有人排隊
好食吖
色香味俱全
叫佐帶子刺身同甜蝦刺身,都好新鮮
見好多人叫生豪,我地又叫半打試下
好鮮甜呀👍🏻
龍捲風沙律個配搭都好得意,好多蟹柳同有d
本身叫佐兩個特色卷物,其中有一個叫鰻魚pizza
真係幾特別,好好食,再叫多佐兩個卷物
總括嚟講滿足滿意👍🏻下次再嚟試其他卷物

2020-07-11
10 分鐘 (堂食)
2020-07-22 405 瀏覽
疫情之下晚餐變午餐,所以今餐生日飯改做二人午餐其實七月頭就打電話訂左枱,由於晚餐唔可以堂食,店主知道晚餐唔可以堂食都即時打電話俾我,所以我改成午餐佢哋舖頭主打係特色卷物,主角叫嘅尼兩款,一個火山一個富士山火山有牛油果青瓜蟹柳同帶子,上面再加左佢哋特調嘅醬,尼個配搭幾清新食多兩件都唔覺得漏😋😋👍🏻富士山有牛油果曼魚蟹柳🥰🥰好好食呀,曼魚鮮甜仲有好多蟹柳響上面,仲有啲脆脆哋嘅又幾 Match喎❤️❤️壽司師傅推薦我哋海膽好新鮮好甜,要左一板😋發現又一驚喜呀😭😭😭啲海膽真係好creamy 又甜😭😭❤️❤️❤️❤️大愛呀仲叫佐一個炸物,好似叫火舞鮮菇因為我唔食得炸嘢,所以我唔知如何🙊主角俾返我嘅評語就係不過不失,搭配泡菜幾特別👍🏻個沙律都好出色,🙈就咁睇覺得無乜特別,但個醬應該係調過嚟,好味呀😋而且有好多蟹柳🥳希望疫情快啲完結,下次可以帶埋一家人黎俾佢哋試下
疫情之下晚餐變午餐,所以今餐生日飯改做二人午餐
佢哋舖頭主打係特色卷物,主角叫嘅尼兩款,一個火山一個富士山
壽司師傅推薦我哋海膽好新鮮好甜,
仲叫佐一個炸物,好似叫火舞鮮菇
希望疫情快啲完結,下次可以帶埋一家人黎俾佢哋試下
2020-07-21
2020-07-22 288 瀏覽
前排生日,我啲朋友帶我去左呢間壽司店到食野,其實我好怕試新野,因為我食過壽司來來去去都係食三文魚壽司,帶子壽司等等我啲朋友叫到成枱都係 咁我就試吓啦~嘩 原來係咁好食架! 我最最最欣賞佢既「辣妹」&「金龍卷」 食完再叫多round!!!!果個炸蝦既味道真係無得輸😋😋😋然後嗰個「炸南瓜餅」 咬落去係熱辣辣香噴噴南瓜蓉,👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻我已經食過4次以上次次都飽到捧住個肚走人😎😎好好好好食👍🏻👍🏻👍🏻裏面有個哥哥仲成日走出黎問我地點啊啲嘢好唔好食🤣🤣好有親切感👍🏻👍🏻👏🏻👏🏻
前排生日,我啲朋友帶我去左呢間壽司店到食野,
我啲朋友叫到成枱都係 咁我就試吓啦~
果個炸蝦既味道真係無得輸😋😋😋

我已經食過4次以上
次次都飽到捧住個肚走人😎😎
好好好好食👍🏻👍🏻👍🏻
2020-07-14 317 瀏覽
同朋友無意中行過見到啲嘢食好似好吸引就入左去試下 點知一試就後悔1. 店舖細 坐得好唔舒服係疫情之下佢地將啲枱拍到好埋似乎有啲唔係幾好當日係店入面食嘢既人唔多 仲有好多位淨 一個女職員叫我地坐埋一張根本行都行唔到入去既位置到坐 就算迫到入去 左右兩邊都各有一個食客同我並排坐疫情期間係咪應該要好好管理下店既格局呢?2. 職員態度奇差一推開門既時候 一個女職員已經木口木面好似得罪佢咁款示意我地去一張枱到坐連一句禮貌既說話都無講過我同朋友唔想坐咁迫就調左去另一張枱到坐呢個女職員好似好不滿我地調枱咁黑住面俾menu我地睇其中一張係手劃單 我地發現張單俾人畫過就叫佢換張新既我地已經遞番張俾人畫過既手畫單俾佢 佢竟然無視我地 係咪想留番俾我地紀念?到落order既時候 佢企係我地隔離 同佢講: 唔該落單佢完全唔應我地 直至我地再叫佢 佢都無應就咁一手搶走張單入機後來想加多杯氣水 佢又係唔應我地 根本唔知佢聽唔聽到個order3. 食物質素同價錢唔成正比我地叫左個南瓜餅 ($19)一咬開係十分硬除咗炸粉味之外 完全食唔到南瓜味然後叫左一個軟殼蟹卷$88個卷物既紫菜係完全淋曬 啲飯又硬然後到主食唐揚冷
1. 店舖細 坐得好唔舒服
係疫情之下佢地將啲枱拍到好埋似乎有啲唔係幾好
疫情期間係咪應該要好好管理下店既格局呢?

2. 職員態度奇差
連一句禮貌既說話都無講過
我同朋友唔想坐咁迫就調左去另一張枱到坐
呢個女職員好似好不滿我地調枱咁黑住面俾menu我地睇
其中一張係手劃單 我地發現張單俾人畫過就叫佢換張新既
到落order既時候 佢企係我地隔離
同佢講: 唔該落單

3. 食物質素同價錢唔成正比

我地叫左個南瓜餅 ($19)
一咬開係十分硬
除咗炸粉味之外 完全食唔到南瓜味

然後叫左一個軟殼蟹卷$88

個卷物既紫菜係完全淋曬 啲飯又硬
然後到主食

唐揚冷烏冬定食~$13x
烏冬一pat咁 完全唔凍
佢似係一個擺左係室溫一晚既烏冬
炸雞翼 雪味極濃 炸粉極厚 佢嘗試用好多調味料同炸粉去蓋過個雪味

最後一個最貴既主食
饅魚飯~$19x