2021-05-08 26 瀏覽
📌 京都勝牛~銅鑼灣之前喺東京食過一次 今次開到嚟香港梗係要試吓🥰睇吓過江龍吉列牛係咪同日本一樣味😜餐廳喺七年內就已經係全球開設60間分店可見其歡迎程度 人龍不斷🤯午市人流超多 下晝兩點去到反而唔使排隊🤣前天佈置都幾日式 亦有格板格住位置位置都算幾多 而且鬆動舒適😆落單係要scan QR code 幾方便~餐牌選擇也有很多 除咗吉列牛 仲有吉列豬炸、三文魚柳同吉列海老等等🤩另外亦不少飯麵的選擇🍚所有套餐都會跟椰菜沙律、味增湯同白飯 仲可以無限追加 啱晒大胃王🤰🏻麻醬加落椰菜沙律就最正 味精湯亦不會過鹹值得一讚嘅係佢有好多調味提供 例如玫瑰鹽、烏麻醬、醋、七味粉😲跟餐上嘅有招牌牛扒醬、鰹魚和風露、咖喱醬 山椒鹽同芥末 令到配搭味道更加出色!1️⃣ 元祖炸牛扒套餐 𝗖𝗹𝗮𝘀𝘀𝗶𝗰 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗖𝗵𝘂𝗰𝗸 𝗙𝗹𝗮𝗽 𝗦𝗲𝘁 $𝟭𝟰𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)算係呢度嘅招牌之一 每一枱都有點🤩送菜嘅時候店員亦會仔細介紹吉列牛同食法 好貼心👍🏻餐廳選用來自美國及澳紐牛肉 高溫快炸60秒🥩如果嫌三成熟太生 亦可以用鐵板自己再整熟啲吉列牛扒外層炸得香脆 金黃鬆化👅三成熟肉質呈粉紅色 咬落軟腍放上鐵板加熱後 牛味香濃🐮
📌 京都勝牛~銅鑼灣

之前喺東京食過一次 今次開到嚟香港梗係要試吓🥰
睇吓過江龍吉列牛係咪同日本一樣味😜
餐廳喺七年內就已經係全球開設60間分店
可見其歡迎程度 人龍不斷🤯
午市人流超多 下晝兩點去到反而唔使排隊🤣
前天佈置都幾日式 亦有格板格住位置
位置都算幾多 而且鬆動舒適😆
落單係要scan QR code 幾方便~
另外亦不少飯麵的選擇🍚
所有套餐都會跟椰菜沙律、味增湯同白飯
仲可以無限追加 啱晒大胃王🤰🏻
三成熟肉質呈粉紅色 咬落軟腍
放上鐵板加熱後 牛味香濃🐮
咬落去仲保留到肉汁 亦唔會覺得太油膩
最鍾意就係點招牌牛扒醬食 更滋味😋
2️⃣ 霙花翼板牛排套餐 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗖𝗵𝘂𝗰𝗸 𝗙𝗹𝗮𝗽 𝗦𝗲𝘁 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗚𝗿𝗮𝘁𝗲𝗱 𝗗𝗮𝗶𝗸𝗼𝗻 𝗮𝗻𝗱 𝗦𝗰𝗮𝗹𝗹𝗶𝗼𝗻𝘀 $𝟭𝟱𝟴 (𝟴/𝟭𝟬)
其實呢個套餐嘅牛同上面嘅套餐係一樣
只不過上面放咗蘿蔔蓉同蔥花 可以減少膩感😇
而且旁邊附上柚子汁 味道都幾特別🥩
只不過提提大家記得 牛肉只係三成熟
嗰次食嘅時候入邊睇得出有七成熟 記得提醒店員然後換返😉
3️⃣ 芒果奇異果味有氣特喝 𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗮𝗻𝗱 𝗞𝗶𝘄𝗶 𝗦𝗽𝗮𝗿𝗸𝗹𝗶𝗻𝗴 $𝟯𝟲 (𝟳.𝟱/𝟭𝟬)
芒果味道都幾突出 飲落清新🥭
其實係加咗梳打水 解膩一流
甜度唔高 奇異果味反而冇乜😂
4️⃣ 白桃蒟蒻冰茶 𝗣𝗲𝗮𝗰𝗵 𝗛𝗮𝗺 𝗞𝗼𝗻𝗻𝗸𝗮𝘆𝘂 𝗜𝗰𝗲 𝗧𝗲𝗮 $𝟯𝟮 (𝟴/𝟭𝟬)
白桃冰茶相對上比較大杯🍑
唔會太甜 好解渴
不過略嫌擺得唔夠多冰 不是很凍😅
蒟蒻識落都好有口感😝

💡整體嚟講 吉列牛扒質素不錯😋
味道都接近日本店 只不過唔係用日本和牛🐮
價錢略貴 不過可以止下日本癮😌
店員服務非常好 友善有效率~
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
整體味道😋: 8/10
性價比💵: 7/10
打卡指數😍: 7/10
環境服務🥂: 8/10
推薦指數👍🏻: 8/10
🍴: 京都勝牛
📍: 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖
🔍: 12:00-22:00(Mon-Sun)
📍: 將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地庫B03號舖

用餐優惠
試食活動
2021-05-07 32 瀏覽
< 京都勝牛 > 📍銅鑼灣兩年前喺京都食過本店 而家喺香港都有得食🤣🤣 試下同日本嘅味道一唔一樣先😋 呢度係掃qr code落單 幾方便👍🏻🥩元祖炸牛排套餐 $148大約有十舊 外皮炸得好脆🤤入面嘅牛肉大約三成熟 可以另外叫店員提供鐵板自己燒🥰 我鍾意鐵板輕輕煎香兩面 外脆內軟😆 吉列牛好香牛味 同日本食差唔多😋 另外仲可以點芥末、椒鹽、咖喱汁、燒肉汁同鰹魚汁😋 定食仲包麥飯、椰菜沙律同麵豉湯 仲可以無限追加🤤 🥩霙花翼板牛排套餐 $158另外仲試咗霙花翼板牛排 同元祖唔同係吉列牛鋪滿蘿蔔蓉同蔥花😍 蘿蔔蓉可以減輕油膩感 吉列牛同樣出色 翼板位置充滿油花 軟嫩適中😆 可以再加檸檬汁 輕鬆ko一份😋😋🥝 芒果奇異果特飲 $36奇異果味突出 估唔到同芒果又幾夾😛 佢係梳打黎 酸酸地幾解膩😋🍑 白桃蒟蒻冰茶 $32白桃味幾濃 唔會死甜 上層係白桃糖漿 下層係紅茶 飲之前最好搞勻先😛
< 京都勝牛 > 📍銅鑼灣

🥩元祖炸牛排套餐 $148

🥩霙花翼板牛排套餐 $158

🥝 芒果奇異果特飲 $36

🍑 白桃蒟蒻冰茶 $32
2021-05-06 35 瀏覽
🇭🇰京都勝牛·我哋又走係潮流嘅最末端 依家先食呢一個😂😂佢禮拜六日冇得book位嘅 所以我地weekend差唔多6點半去到 排左唔洗半個鐘就有位 比我想像中快超多😎·元祖炸牛扒$148 l 厚切菲力炸牛扒$198我哋本身想試佢個M9和牛㗎 但係夜晚已經賣晒😭我覺得佢普通個牛扒好食過佢個菲力 因為反而呢個重牛味啲 雖然其實兩隻都無好重 兩隻牛味都比較淡🤔🤔而且佢地口感都無咩特別咁我覺得好味既炸吉列豬扒仲好食啲🤭🤣·📍銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖
🇭🇰京都勝牛
元祖炸牛扒$148 l 厚切菲力炸牛扒$198
厚切菲力炸牛扒

📍銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖
45 分鐘 (堂食)
2021-05-02 120 瀏覽
日本🇯🇵吉列牛過江龍😍京都勝牛好多人排隊,建議六點前去到吾洗點排🚶🏻‍♂️🚶🏻🚶🏻‍♀️.✴️極上和牛💕M9下肩甲評分🐰🐰🐰/5牛送到時會連埋個鐵板仔比你!因為佢聲稱係炸60秒,如果你覺得太生,可以自行再煎熟啲,佢枱面有埋個一分鐘沙漏⏳我本身食開七成熟,但難得泥到點都試左原味先😆第一啖食落去覺得好正,完全吾覺佢得三四成熟既感覺,外脆內嫩🤤.✴️京都勝牛三味套餐$218評分:🐰🐰🐰🐰/5三味分別係菲力》翼板〉薄片醬味牛(跟好味程度排)💖CP值高,一次試晒幾款牛食完和牛再食三味牛,一開始食翼板覺得佢比較鞋口乾身,之後再食菲力牛反而覺得菲力仲正過和牛🤔🤔總括泥講佢比較重牛味,吾會甘膩所以下次會直接叫菲力牛食.✴️里脊豬扒鍋善套餐評分:🐰🐰🐰/5蛋好滑,但豬排就正正常常!飯超多😆.✴️蒲燒鰻魚丼評分:🐰🐰/5不過不失,個人認為冇必要喺度食.全部都可以加錢轉套餐,包一杯飲品另外可以揀一款甜品($68)或者小食($58)✴️紅豆宇治抹茶嚟到個樣同圖片差唔多!味道都吾差.✴️白桃蒟蒻冰茶味道清爽適合夏天,但甜左少少.✴️炸廣島生蠔🦪2隻熱辣辣加脆口,算吾錯👍🏻.✴️日本清酒豆腐雪糕唔係太好食,有清酒🍶味但係唔太夾.✴️麻
日本🇯🇵吉列牛過江龍😍京都勝牛
好多人排隊,建議六點前去到吾洗點排🚶🏻‍♂️🚶🏻🚶🏻‍♀️
✴️極上和牛💕M9下肩甲
評分🐰🐰🐰/5
牛送到時會連埋個鐵板仔比你!
我本身食開七成熟,但難得泥到點都試左原味先😆
✴️京都勝牛三味套餐$218
評分:🐰🐰🐰🐰/5
三味分別係菲力》翼板〉薄片醬味牛
(跟好味程度排)
💖CP值高,一次試晒幾款牛
總括泥講佢比較重牛味,吾會甘膩
所以下次會直接叫菲力牛食
✴️里脊豬扒鍋善套餐
評分:🐰🐰🐰/5
蛋好滑,但豬排就正正常常!
飯超多😆
✴️蒲燒鰻魚丼
評分:🐰🐰/5
不過不失,個人認為冇必要喺度食
✴️紅豆宇治抹茶
嚟到個樣同圖片差唔多!味道都吾差
✴️白桃蒟蒻冰茶
味道清爽適合夏天,但甜左少少
✴️炸廣島生蠔🦪2隻
熱辣辣加脆口,算吾錯👍🏻
✴️日本清酒豆腐雪糕
唔係太好食,有清酒🍶味但係唔太夾
✴️麻糬雪糕糯米糍
好適合打卡😆味道都幾好,會再食
✔️唔需要排隊會再食!
服務態度好,座位正常吾太迫,有少少油煙!有幾款醬汁令到就算食好多肉都唔會太悶同膩!
30 分鐘 (堂食)
  • 京都勝牛三味套餐
2021-05-02 129 瀏覽
大名鼎鼎嘅京都勝牛由日本嚟咗香港bookmark咗兩個月終於去咗食點知真係失望到極致日本食唔係咁㗎🥲.🥩元祖炸牛排 $158-翼板.🥩京都勝牛雙味 $198-翼板、菲力.🥩京都勝牛三味 $228-翼板、菲力、醬味薄牛.落枱嗰陣侍應話啲牛大概三成熟如果唔鍾意太生佢哋可以提供鐵板自己再燒滿心歡喜夾起一嚿牛...說好的三成呢加上如圖中所見 啲肉係偏梅最慘最慘係啲牛冇牛味 真係唔知自己食緊咩肉🥲.每份牛扒會配芥末醬油、山椒鹽、牛排醬、咖哩醬山椒鹽同咖哩醬唔錯.總括而言menu上嘅牛同現實嘅牛完全唔同樣(啲圖已稍微tune過色)味道都強差人意成餐最好味係椰菜沙律同味噌湯😂仲要都幾多人等位 真係唔值得排呢間真係近期最失望嘅餐廳沒有之一💔.p.s. 嗰日有小朋友等位嗰陣喺度扭計喊小朋友 你入到去食可能喊得仲大聲呀🥺.*麥飯、椰菜沙律、味噌湯可任添
大名鼎鼎嘅京都勝牛由日本嚟咗香港

🥩京都勝牛雙味 $198
-翼板、菲力
京都勝牛雙味

🥩京都勝牛三味 $228
-翼板、菲力、醬味薄牛
京都勝牛三味

真係唔知自己食緊咩肉🥲
翼板牛
菲力牛
醬味薄牛
每份牛扒會配芥末醬油、山椒鹽、牛排醬、咖哩醬
山椒鹽同咖哩醬唔錯
總括而言
menu上嘅牛同現實嘅牛完全唔同樣
(啲圖已稍微tune過色)
味道都強差人意
成餐最好味係椰菜沙律同味噌湯😂
仲要都幾多人等位 真係唔值得排
呢間真係近期最失望嘅餐廳沒有之一💔
p.s. 嗰日有小朋友等位嗰陣喺度扭計喊
小朋友 你入到去食可能喊得仲大聲呀🥺
*麥飯、椰菜沙律、味噌湯可任添
2021-05-01 41 瀏覽
去唔到日本旅遊食和牛,呢個絕對可以媲美!每次到日本,即使拖着行李箱和滿手戰利品,在路上走得再婆娑蹣跚,也總要到料理店吃上一次「吉列牛」才盡興。炸得輕薄的金黃色脆皮,包着只有三成熟的肉扒,配上清爽的椰菜沙律、麥飯及味噌湯,美味。這個吉列牛扒都根據總店做法,用上日本技術乾麵包糠、麵粉、雞蛋製作裹漿,再將牛扒以攝氏一百九十度高溫炸六十秒,令牛肉上桌時能保持三分熟的鮮嫩度。看到眼前這份外皮炸得酥脆,裏面卻粉嫩無比的牛扒,垂涎三尺!
去唔到日本旅遊食和牛,呢個絕對可以媲美!

• 京都勝牛三味套餐
  • 極上和牛M9下肩胛
2021-04-30 68 瀏覽
日本吉列和牛過江龍,一直都想喺香港食好耐啦終於都喺香港開咗一間吉列和牛餐廳仲要咁岩喺銅鑼灣附近嗰日同男朋友行街就去咗依間餐廳度食嘢,因為晏晝嘅時間所以人都唔算太多唔使等位我同男朋友每人叫咗一個餐,都係嗌和牛, 其中一款係翼板牛一想到餐,就聞到好香嘅和牛味道,仲配左麵豉湯同埋白飯一碗,除咗和牛之外仲有幾款醬汁俾我哋試,令我覺得最特別嘅就係落日本芥末,原來加埋日本芥末嘅味道真係好特別,食落去有種好似刺身咁嘅感覺如果你哋覺得個牛肉唔夠熱嘅話可以叫店員拎出鐵板俾你地即時燒,燒一燒點汁將嚟食嘅話會更加正㗎嘢飲方面我哋叫咗兩款,其中一款就係藍柑荔枝味特飲另一款就係白桃蒟蒻冰茶,兩款嘅飲品都好好飲仲要唔會太過甜飲落去啱啱好消暑解渴如果你哋都好掛住日本嘅嘢食都真係可以嚟呢度一試

我同男朋友每人叫咗一個餐,都係嗌和牛, 其中一款係翼板牛

如果你哋都好掛住日本嘅嘢食都真係可以嚟呢度一試

1K
2021-04-28 114 瀏覽
平時食吉列牛,只係會點燒汁,得一款醬汁,呢間餐廳竟然多達4款!我自己最喜歡芥末醬油和和風咖哩醬,與別不同的感覺~仲有山椒鹽🧂帶點辣、最classic嘅招牌牛排醬👍🏻❣️霙花翼板牛排套餐翼板牛排油花均勻,咬落有少少彈性!外層炸至金黃色,內裏肉質柔軟~本身係3成熟度,店員話呢個熟度係最好,但我嫌太生,佢地會比個鐵板,可以自己再燒下😌燒over3成仍然好味高質😋牛上面仲有啲綿綿清甜的蘿蔔蓉💕❣️炸三文魚柳套餐都係有好多醬料可配搭,綠芥末會好似食緊sushi咁、葱花蘿蔔蓉令三文魚更甜美。三文魚整成卷物咁,可以一啖咁食,色澤鮮橙剔透,沒有魚腥味,十分新鮮!最後點左兩杯特飲:藍柑荔枝特飲和白桃蒟蒻冰茶💞如果吾夠飽,可續加麥飯、椰菜、味噌湯😌一定滿足到你☺️

鹽🧂帶點辣、最classic嘅招牌牛排醬👍🏻

❣️霙花翼板牛排套餐

❣️炸三文魚柳套餐

最後點左兩杯特飲:藍柑荔枝特飲和白桃蒟蒻冰茶💞

如果吾夠飽,可續加麥飯、椰菜、味噌湯😌一定滿足到你☺️
日本京都吉列牛扒專門店「京都勝牛」終於登陸香港位於係銅鑼灣Tower 535 Basement,同朋友即刻去試下先入口填Form 既地方更有鐘,非常貼心,方便填FormLate Lunch Time 黎到,都有7成滿座。Classic Beef Chunk Flap Set 元祖炸牛排套餐 $148Beef Chuck Flap Set with Grated Daikon and Scallions 雵花翼板牛排套餐 $158Sparkling Blue Curacao & Lychee 藍柑荔枝味有汽特飲 $36Sparkling Mango & Kiwi 芒果奇異果味有汽特飲 $36首先Set Lunch 既麥飯,椰菜沙律同味噌湯都可以無料追加 Refill 的黎到「京都勝牛」當然要試佢地既人氣招牌吉列牛吉列牛以180度的高溫快炸60秒,大概3成熟。牛排既油花均勻,牛味非常濃郁,口感有彈性但依然軟嫩,完全冇筋吉列既部份貼薄,麵包粉口感細膩,香脆但絕對唔會𠝹到口腔同舌頭。平時抗拒食炸野既我,都一口接一口。朋友既牛扒上有清甜既大根蓉,中和油膩感更加清新。   如果習慣食全熟覺得太生或
日本京都吉列牛扒專門店「京都勝牛」終於登陸香港

入口填Form 既地方更有鐘,非常貼心,方便填Form
Late Lunch Time 黎到,都有7成滿座。

黎到「京都勝牛」當然要試佢地既人氣招牌吉列牛
吉列牛以180度的高溫快炸60秒,大概3成熟。

平時抗拒食炸野既我,都一口接一口。

朋友既牛扒上有清甜既大根蓉,中和油膩感更加清新。

如果習慣食全熟覺得太生或者想要另一種口感,可以放上燒爐上面輕輕燒數秒。
有計時器幫你倒數個爐幾 ready,又一貼心表現。

配上數款醬汁調味,多種唔同配搭
有濃郁系既Wasabi,咖喱醬,或者清爽系招牌牛排醬,玫瑰鹽
想點配搭由你自己決定,總有一款岩你口味。

私心欣賞佢地切牛扒既厚薄均勻,每舊大細都相同,就算最外邊既頭尾都係一樣大細,唔會馬虎。因為通常外面頭尾2舊都係唔同size.

我已經介紹左其他朋友去試,你仲等?
2021-04-27 239 瀏覽
是日放假,就搵啲想食而周末有好多人排嘅地方試吓。 黎到銅鑼灣嘅京都勝牛,點了兩個餐,霙花翼板牛排套餐同東京風里脊豬排鍋膳套餐。 同其他吉列店一樣,呢度沙律、飯、麵豉湯任點任加。 翼板牛煎過後不錯,點芥醬油同山椒塩最突出。 最開心嘅係呢度有個爐俾你整件牛扒,又有得食又有得玩。 而東京風里脊襯滑蛋烏冬就真係一流。 日本仔整蛋真係一流,個烏冬撈蛋好食到不得了,豬扒都彷彿變成配菜。 最重要係價錢平,食得嘅大學生落嚟食九碗飯都係百零蚊,乜本都回哂,可惜我遲咗十幾年黎。 另外呢度嘅花茶都幾唔錯,有興趣都值得飲下。 京都勝牛 銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖 望住隔離三個男仔大吃一番,我只能慨嘆,老了。
是日放假,就搵啲想食而周末有好多人排嘅地方試吓。

同其他吉列店一樣,呢度沙律、飯、麵豉湯任點任加。

翼板牛煎過後不錯,點芥醬油同山椒塩最突出。

最開心嘅係呢度有個爐俾你整件牛扒,又有得食又有得玩。

而東京風里脊襯滑蛋烏冬就真係一流。

另外呢度嘅花茶都幾唔錯,有興趣都值得飲下。

2021-04-12
1K
仲記得個陣去日本排隊食既人氣吉列牛, 係香港真係食唔番個陣味, 京都!!究竟幾時先可以去京都呀!!! 近排各大平台都見到來自京都既「牛カツ京都勝牛」 黎左銅鑼灣535, 係附近做野既我表示期待!!上網睇過資料, 京都勝牛最特別之處係以190度高溫大豆油快炸60秒將麵衣炸至酥脆金黃, 內裡維持著三成熟的鮮嫩熟度;並搭配上7種不同的調料, 包括醬油、山椒鹽、咖哩、和風沾醬等等, 而且銅鑼灣店所有醬汁都是由日本直送。餐廳以木系裝潢, 整體明亮自然, 感覺舒適。每枱都有提供口罩袋, 木筷子等都包裝美觀整齊放好。套餐入面既麥飯, 椰菜絲同埋麵豉湯都可以無限追加。元祖炸牛排套餐金黃色既麵衣外層包住呈鮮嫩粉紅既牛扒, 賣相吸引。入口外層鬆脆, 再來係牛扒既軟嫩, 牛味濃郁, 質素好既牛真係不需太熟, 但如果你接受唔到3成熟, 可以叫店員提供鐵板, 再自行煎熟。醬汁方面, 個人認為沾少少山椒鹽同芥末已經足夠, 最能夠品嚐到肉既鮮味。另外椰菜絲夠新鮮爽脆, 好怕d唔新鮮既出水攪到底下有灘水咁。炸三文魚柳三文魚柳呈粉橙色,  魚油經煎炸過後味道更突出, 口感軟熟。大多數人都係揀牛or豬, 建議試埋三文魚,

套餐入面既麥飯, 椰菜絲同埋麵豉湯都可以無限追加。
元祖炸牛排套餐

炸三文魚柳
三文魚柳呈粉橙色,  魚油經煎炸過後味道更突出, 口感軟熟。大多數人都係揀牛or豬, 建議試埋三文魚, 唔會後悔!

白桃蒟蒻冰茶

我中意呀, 冰茶唔甜有茶香, 清涼解渴, 仲有蒟蒻咬下咬下!

芒果奇異果特飲
酸酸maymay唔會好甜, 不錯。
2021-04-23 200 瀏覽
唉!好掛住日本呀!之前去日本都會食吉列牛,唔好問點解,因為我鍾意食,而且日本食又平又好味!呢間京都勝牛唔係開左好耐,之前我驚新開要排隊所以就無即刻去,今次平日去,過左lunch time唔洗排隊,幾好😂🔸京都勝牛雙味套餐有菲力牛同板翼牛,另外仲加左錢要個小食同飲品,我覺得菲力牛比較淋身,翼板牛有少少根,嫌太生可以用鐵板加熱,整體未去到好差但唔覺得話好驚艷,無令我好有回頭嘅感覺,同埋d飯我覺得濕左d。(麵豉湯、椰菜絲同飯都可以免費添加。)🔸炸特選大海老夠大隻但唔夠彈牙,有輕微梅梅地嘅感覺。🔸白桃蒟蒻冰茶0特別,無乜白桃味,冰茶一杯咁,話係蒟蒻但我覺得講話係椰果更好。總括而言所有野我都覺得只係緊緊合格咁,同係日本比較真係好大出入🥲
唉!好掛住日本呀!

🔸京都勝牛雙味套餐
(麵豉湯、椰菜絲同飯都可以免費添加。)

🔸炸特選大海老
夠大隻但唔夠彈牙,有輕微梅梅地嘅感覺。

🔸白桃蒟蒻冰茶

2021-04-21 175 瀏覽
大名鼎鼎既京都勝牛終於係香港開,我大概6點幾到咗就唔洗排隊。覺得菲力牛最好味,另外個個有啲硬。個丼飯都唔錯幾有牛味撈埋個蛋👍🏻👍🏻👍🏻 個小食就一般般,唔叫都得。
2021-04-21 197 瀏覽
每次經過京都勝牛,都見到人頭湧湧,一直都好想嚟品嚐。今日避開最繁忙午市嘅時間,唔使排隊。元祖炸牛排套餐 $148吉列炸牛排本身已經有兩至三成熟,如果想再熟啲,可以用鐵板再燒到自己想要嘅熟度。炸牛排外面脆卜卜,裏面肉質嫩滑,真係最高享受。套餐包括湯,沙律菜,同埋燕麥飯,唔夠仲可以添,一定食得飽。另外仲叫咗一份炸三文魚柳套餐$148第一次食吉列炸三文魚柳,真係超驚喜。外面炸得酥脆,裏面半生熟,超滑😍,對於鍾意食魚嘅我,真係開心到爆。白桃蒟蒻冰茶 $32甜度好適中,裏面啲蒟蒻有咬口,幾好飲。日式柚子茶 $28 用透明茶壺上,可以飲慢慢歎,份量都幾多,好抵。
每次經過京都勝牛,都見到人頭湧湧,一直都好想嚟品嚐。

今日避開最繁忙午市嘅時間,唔使排隊。

元祖炸牛排套餐 $148

炸牛排外面脆卜卜,裏面肉質嫩滑,真係最高享受。

套餐包括湯,沙律菜,同埋燕麥飯,唔夠仲可以添,一定食得飽。

另外仲叫咗一份炸三文魚柳套餐$148

白桃蒟蒻冰茶 $32

甜度好適中,裏面啲蒟蒻有咬口,幾好飲。

2021-04-21
最近新開既人氣過江龍 討論度超高 😍 今日終於有機會試 冇得book 所以12點開門前就到左排隊。限量和牛set 就算咁早到 叫左5份都淨係比到3份我地😣 食物超高質 推薦!!✅ 極上和牛M9下肩甲 ($290)-牛肉|份量好足 成十舊😍 上碟時大約兩成熟 都唔會太生可以就咁食。之後可以用爐再燒 唔同熟度都試下味~給論係M9和牛無論幾熟都齒頰留香!-醬汁|有好多選擇!雖然和牛咩都唔點都好味 lol 點牛排醬 鰹魚汁 溫泉蛋都唔錯!反而咖哩醬搶左個味✅ 炸特選大海老 ($48)其實個餐已經好飽 但想試埋佢都出名既炸海鮮. 外面炸粉夠香脆 入面海老夠大隻juicy! 🦁 京都勝牛 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖🦁 人均消費:$370 |推介:❣️❣❣️❣️❣️/5

✅ 極上和牛M9下肩甲 ($290)

✅ 炸特選大海老 ($48)

🦁 京都勝牛 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道535號Tower 535地庫B01號舖
🦁 人均消費:$370 |推介:❣️❣❣️❣️❣️/5