2021-07-26 79 瀏覽
行過新都城 又走來亞金到食下午茶 海南雞飯 冇轉到雞髀 不過啲雞都幾滑油飯都幾香 醬汁同湯就正常肉骨茶個湯係超濃郁嘅藥材味用個砂鍋上 食到尾都仲係好熱 出晒煙有三舊肉左右+一隻雞腳 豆卜吸晒啲湯好味 油炸鬼都好脆炸蝦餅好好味 咬落去好彈牙😋美祿都夠濃 咖啡普通
行過新都城 又走來亞金到食下午茶

熱美祿&凍即磨白咖啡

美祿都夠濃 咖啡普通

2021-07-23
炸蝦餅(加配)
讀書時期最鍾意去新都城流連,同同學仔食嘢吹水最開心,十年過後事過境遷,好多商舖同以前都唔同晒,最近過去搵朋友食晚飯,細說當年情!晚飯地點係亞金南洋茶室,主打食馬來菜,之前去過油塘嗰間食下午茶,今次同朋友試試新都城分店!餐廳以手機掃瞄QR CODE落單,好處係減省人手,壞處係我地見到樣樣都想落單,禁下禁下叫多咗,變相餐廳收入會增加,哈哈!其實也是餐廳的好處!海南雞飯無骨雞肉嫩滑唔會鞋口,油飯好好味招牌叻沙最想試的一味,因為啲叻沙湯底好濃郁,又唔會太過辣,好香椰汁味,蝦都幾新鮮。海鮮炒飯海鮮有蝦肉,蜆仔等等,都炒得幾香,仲有2片蝦片好鬆脆香茅雞翼剛剛炸出嚟好香口,外脆內裡多汁,好Juicy星加坡摩摩喳喳有椰汁,紅豆,涼粉,芋圓,糖水唔會太甜,啱晒唔多好糖的我。肉鬆奶油酥餅我覺得最好味的小食,香脆可口,內裡夾著肉鬆,餅面有練奶,咸咸甜甜好可口。飲品:青檸梳打及熱柚子茶

海南雞飯
無骨雞肉嫩滑唔會鞋口,油飯好好味

招牌叻沙

海鮮炒飯
海鮮有蝦肉,蜆仔等等,都炒得幾香,仲有2片蝦片好鬆脆

香茅雞翼
剛剛炸出嚟好香口,外脆內裡多汁,好Juicy

星加坡摩摩喳喳
有椰汁,紅豆,涼粉,芋圓,糖水唔會太甜,啱晒唔多好糖的我。

肉鬆奶油酥餅

飲品:青檸梳打及熱柚子茶
2021-07-20 96 瀏覽
夜晚要食飯 唔敢食太多野所以今次叫咗少少野食 填下個肚呢間下午茶真係好抵食 份量唔會太少 仲要唔洗加一服務費個湯食到有蝦同蝦膏味 好濃郁油麵都正常 幾好食加左肉鬆同煉奶 味道都幾豐富不過咬到肉鬆嘅位有啲咬唔開但係係好食嘅😋咖央好好味 麵包烘到脆脆地😋鮮牛油夠厚 加埋咖央醬甜甜地 啱啱好👍🏻👍🏻凍飲加$3 熱飲免費味道普通 茶包奶茶埋單$96 野食幾好味 野飲就普通 但係呢個價錢真係好抵食👍🏻我見好多台都有嗌海南雞飯 都幾大份下次可以試下
夜晚要食飯 唔敢食太多野

油麵都正常 幾好食

加左肉鬆同煉奶 味道都幾豐富
不過咬到肉鬆嘅位有啲咬唔開
但係係好食嘅😋

鮮油咖央多士(加配)

咖央好好味 麵包烘到脆脆地😋

但係呢個價錢真係好抵食👍🏻
我見好多台都有嗌海南雞飯 都幾大份
下次可以試下
2021-07-18
10 分鐘 (堂食)
輕怡馬來特色蝦撈油麵
肉鬆煉奶油酥餅
鮮油咖央多士(加配)
2021-07-05 120 瀏覽
今日又係兩公婆拍拖既日子,想早啲食完返屋企 ,所以七點鐘已經係餐廳坐定定。平時同小朋友食飯,想食熱氣辛辣過癮食物完全唔洗諗。 因為路過新都城,超市對出一帶既餐廳裏面,我地諗都唔諗就去食南洋茶室(因為好想食喇沙同馬拉奶茶…🤤)。 今次我都係第一次幫襯,因為時間尚早,唔洗點等位就入得,我地好好彩,因為之後餐廳坐滿晒人!招牌喇沙呢間餐廳用QR code 落單,有WiFi 提供,餐牌好細心,可以揀麵既種類,我地唔知何謂滲滲,店員好有禮貌解釋係米粉配油麵。咁如果怕肥既人士可以揀米粉,大食既人就可以揀油麵😂😂😂。 我地又大食又怕肥,所以揀左滲滲。😂😂 喇沙大大碗,材料豐富,有蟹柳,魷魚,大蝦兩隻仲有啲魚片添!湯底好香濃,入口唔辣有椰香味(我地揀少辣)配埋吸收晒湯底的油麵,會令人越食越想食!招牌亞金海南雞飯我怕肥怕熱氣,所以”清清地”叫左個海南雞飯,竟然有得加10蚊要雞脾,仲可以揀椰漿飯,但我最後都揀左傳統既油飯😆。無骨雞髀啖啖肉,食落嫩滑彈牙唔會老又唔見骨,點埋豉油或者辣醬更一流,會不停咁撈飯食!跟餐仲可以平價加小食所以我哋叫左玻璃魷魚通菜同香茅雞翼,玻璃魷魚輕輕灼過,配埋秘制辣醬,食落爽口唔韌

招牌喇沙

招牌亞金海南雞飯

跟餐仲可以平價加小食所以我哋叫左玻璃魷魚通菜同香茅雞翼,玻璃魷魚輕輕灼過,配埋秘制辣醬,食落爽口唔韌兼惹味!唔錯!

香茅雞翼脆卜卜,食雞翼最怕調味去晒雞皮,但雞肉無味。 呢度既雞翼做得唔錯,調味唔算重,啱啱好夠味。

飲品方面,梗係想試下馬拉奶茶! 無港式奶茶濃澀堅實的風味,換來溫柔茶香奶滑微甜的風味,其實同成餐飯係一個好好既配搭!

估唔到呢度仲有得叫特飲同甜品食,花多眼亂,最後店員推介我地試下佢既甜品,星加玻摩摩喳喳,價值$35大大碗可以兩人分,成碗甜品有香芋丸,蕃薯丸,紅豆,涼粉及椰奶。 本身好怕呢類甜品會太甜膩,估唔到事實係呢款甜品甜度啱啱好,清新食(體重)零負擔😂😂。各式丸類一口一粒,煙韌Q彈,配埋紅豆涼粉口感豐富。可以再encores!!

下次我想食喇沙,一定會再黎,好味又選擇多,價錢實惠,地點又就腳!下次仲想試埋其他菜式添!
2021-06-29 68 瀏覽
今晚出去食飯,食呢間充滿南洋風味嘅「亞金南洋茶室」 😋餐廳裝修有南洋特色,餐牌選擇多,而且係自助化落單,掃個QR code就可以揀自己嘅嘢食,好先進!我哋兩個人揀咗以下幾款嘢食:1)肉骨茶(細滲)配白飯($78):肉骨茶係我同男朋友至愛,好多湯料:2)亞參叻沙($63):呢碗叻沙嘅湯比較少,有啲似撈麵,麵底可以自己揀,好惹味!3)玻璃魷魚通菜($32):呢個我哋開頭叫唔辣,但係侍應哥哥推薦其實有埋個辣醬先好食,又真係喎!其實只係少少辣,不過惹味好多!4)青檸梳打($14):5)白茅薄荷特飲($14):6)黑白配($30):
今晚出去食飯,食呢間充滿南洋風味嘅「亞金南洋茶室」 😋

我哋兩個人揀咗以下幾款嘢食:

4)青檸梳打($14):

5)白茅薄荷特飲($14):

6)黑白配($30):

2021-06-25 1020 瀏覽
近年多了很多差不多名字的南洋餐廳,主打的食品都是喇沙、海南雞飯或肉骨茶,很難分辨。是夜去了一間名叫亞金的南洋餐廳,揭開餐牌才知道原來餐廳亦有一個故事,而且餐廳歷史悠久。餐廳有不少晚餐可供選擇,可以加配小食。招牌亞金無骨海南雞配白飯 海南雞去骨後放回原狀,食起來啖啖肉真的很方便。雞肉嫩滑,點上任何一種醬汁都可口。自助用手機落餐時配飯可選油飯或白飯,配湯亦清甜可口。一字骨配白飯及油條餐廳的肉骨茶主要分為兩大類,有大細滲或一字骨,大細滲比一字骨多了豬肚、豬手及腩肉,材料更加豐富,不過是夜只想食簡單的一字骨。一字骨份量不少,起碼有四五條,另加兩隻雞腳,一字骨與雞腳肉質都比較結實。肉骨茶茶色很深,藥材味道濃郁。玻璃魷魚通菜加配小食選了玻璃魷魚通菜,玻璃魷魚切得大塊,入口非常彈牙,通菜點上醬汁,有味爽脆。鹹檸特飲 香茅薄荷特飲晚餐可以半價另選特飲,鹹檸酸清解渴,香茅薄荷的顏色味道令人想起葫蘆薄荷酒。白玉仙草 餐牌有幾款甜品可以選擇,手機落單時可以選少甜。白玉仙草用上涼粉、龍眼肉及椰果,顏色黑白分明,入口清涼滑溜,味道不太甜,感覺上比較健康。星加坡摩摩喳喳星加坡摩摩喳喳顏色比較豐富,除了涼粉外,尚有

餐廳有不少晚餐可供選擇,可以加配小食。

招牌亞金無骨海南雞配白飯

一字骨配白飯及油條

玻璃魷魚通菜

鹹檸特飲 香茅薄荷特飲

白玉仙草

星加坡摩摩喳喳

星加坡摩摩喳喳顏色比較豐富,除了涼粉外,尚有香芋丸、番薯丸及紅豆,加上少量椰奶,味道較甜,入口較煙韌,作為飯後甜品同樣不錯。
2021-06-24
2021-06-07 81 瀏覽
“晚餐:亞參叻沙”($69)一排冇去新都城原來開咗好多新餐廳🤩今次先食呢間亞金南洋茶室😆呢道啲晚市套餐都幾抵食嘅包一個主食同白灼時蔬🥬仲可以用優惠價加購小食😛我就叫咗碗亞參叻沙😆亞參叻沙唔同一般叻沙因為亞參叻沙一般係會用魚去熬製湯底🐟呢道碗叻沙配料就有沙甸魚,蟹棒,魚片頭同豆卜個湯底算ok濃☺酸酸地咁幾過癮但唔會太辣🤣跟餐嘅菜份量都好多2個人都夠食😛男朋友叫嘅咖喱牛腩飯都唔錯架🤣
“晚餐:亞參叻沙”($69)

一排冇去新都城
仲可以用優惠價加購小食😛
我就叫咗碗亞參叻沙😆
亞參叻沙唔同一般叻沙
因為亞參叻沙一般係會用魚去熬製湯底🐟
呢道碗叻沙配料就有沙甸魚,蟹棒,魚片頭同豆卜
個湯底算ok濃☺酸酸地咁幾過癮但唔會太辣🤣
跟餐嘅菜份量都好多2個人都夠食😛
男朋友叫嘅咖喱牛腩飯都唔錯架🤣
2021-05-28 91 瀏覽
食咗晚餐,一心試下無骨海南雞飯,雞肉正常好味,都幾滑,但個油飯唔知係咪放咗好耐,好似食緊飯焦咁,油香味都唔夠,有啲失望。另外炸蝦餅撈檬都係一樣,蝦餅正常好食,但啲夢粉就一嚿嚿,都係失望。最好就係佢哋用雞公餐具,好靚靚!

2021-05-27 91 瀏覽
餐廳環境乾淨整潔, 坐位舒適唔會逼, 而員工亦好好禮貌。Dinner set好抵食又多款式 。🍴招牌叻沙 hkd66店員落單時好細心會提醒麵底係滲滲, 即油麵加米粉, 如果唔鐘意既都可以改只叫其中一款。叻沙湯底有非常濃郁既椰香味, 配料好豐富有鮮蝦、蟹柳、魚片頭、魷魚圈、豆卜、半隻蛋等,成個麵份量非常之多, 而且D麵又好掛湯好惹味。🍴招牌無骨海南雞配油飯 hkd66可以簡白飯/油飯, 但食海南雞緊係配油飯啦! 無骨雞好方便, 肉質滑嫩, 油飯亦夠香而不油膩, 仲配有3款醬汁, 緊有一款岩你。 🍴玻璃魷魚通菜 hkd 32叫dinner set可以優惠價加配小食, 玻璃魷魚通菜醬汁微辣, 魷魚多和非常爽。🍴肉鬆煉奶油酥餅 hkd24呢個好特別, 出面餐廳比較少見, 油酥餅好酥脆,夾住肉鬆煉奶好夾!🍴星加坡摩摩喳喳(凍) $35見到呢款甜品忍唔住要試埋佢, 有芋圓、蕃薯圓、紅豆、涼粉及椰奶,。芋圓煙韌, 紅豆軟燸, 冰涼又好夠味, 好滿足!🍴青檸梳打 hkd14🍴椰香沙冰 hkd16搭配主套餐可以半價享用飲品, 兩款飲品都好解膩岩哂食濃味野飲。

🍴招牌叻沙 hkd66

🍴招牌無骨海南雞配油飯 hkd66

🍴玻璃魷魚通菜 hkd 32

🍴肉鬆煉奶油酥餅 hkd24

🍴星加坡摩摩喳喳(凍) $35

🍴青檸梳打 hkd14
🍴椰香沙冰 hkd16
呢間阿金我地平時入嚟多數食佢嘅喇沙同海南雞飯、飲佢杯充滿南洋風味嘅奶茶。今晚經過佢門口見到佢有個新餐牌,係小菜為主,我又係俾佢個咖喱吸引咗入嚟。我揀左馬來咖喱海鮮煲。呢個咖喱同平時晚餐嘅咖喱有好大分別,椰香味重好多。聽職員講今日係啱啱轉左新餐牌,佢哋都未見過呢個咖喱。由於連煲仔上,上枱時熱辣辣已經聞到好香好香嘅咖喱味,尤其啲薯仔入晒味,可以送到兩碗白飯,如果可以再多啲汁就very good!另外一個係蝦頭膏肉碎豆腐,呢個感覺就好似我哋平時食嘅魚香茄子煲,不過佢吊咗少少蝦醬味落去,以後冇咗茄子,不過有大量嘅豆腐,又係可以送到幾碗飯。下次有機會再試埋其他。

2021-04-26 90 瀏覽
今天放工相約住在將軍澳的朋友晚餐,我地都愛肉骨茶,便選了亞金。選擇頗多,有各款dinner set 和小菜套餐,價錢相宜。肉骨茶 大滲 配兩白飯和油炸鬼 $168有一字骨,豬手,雞腳,豬肚,腩肉等材料浸在藥材湯裡,各樣都煮至軟身入味,很棒。不要忘了呷一口湯,味道濃郁,可按喜好加上蒜粒和辣椒🌶️粉,味道層次升級。招牌叻沙 $66有魷魚,鮮蝦,豆腐卜,蟹柳,雞蛋。湯底我們選了小辣,湯面有頗多的辣椒油,以為好辣,但其實不是。湯底椰香味濃郁,豆腐卜吸收了湯汁,食落份外滋味。炸蝦餅 加配$38外層炸至外層金黃香脆,蘸上酸甜醬,醒胃又去膩,但質感略嫌少了彈牙之感。珍多冰 半價$14飲品點了珍多冰,以椰奶沖調,冰凍解渴。有滿滿以斑斕葉色染成的綠色粉條,口感爽脆,略略帶甜。

肉骨茶 大滲 配兩白飯和油炸鬼 $168
有一字骨,豬手,雞腳,豬肚,
腩肉等材料浸在藥材湯裡,
各樣都煮至軟身入味,很棒。
不要忘了呷一口湯,味道濃郁,
可按喜好加上蒜粒和辣椒🌶️粉,
味道層次升級。

招牌叻沙 $66
有魷魚,鮮蝦,豆腐卜,蟹柳,雞蛋。
湯底椰香味濃郁,豆腐卜吸收了湯汁,食落份外滋味。

炸蝦餅 加配$38
外層炸至外層金黃香脆,蘸上酸甜醬,
醒胃又去膩,但質感略嫌少了彈牙之感。

珍多冰 半價$14
飲品點了珍多冰,以椰奶沖調,冰凍解渴。
有滿滿以斑斕葉色染成的綠色粉條,
口感爽脆,略略帶甜。
2021-04-25 71 瀏覽
以前提起南洋,大家就會想到「行船」,但現在相信大家就會想到馬來西亞的美食。肉骨茶是一種湯茶,由多種藥材熬製而成,以前先加入一些帶肉的骨頭,補充體力。現在會加入不同食材如一字骨、豬肚、腩肉、豬手、雞腳等。我最愛還是一字骨,邊吮邊吃肉,湯汁中的藥材味和肉味混合,相當滋味。玻璃魷魚通菜,微辣的醬汁加上魷魚的爽,又配搭通菜的爽脆,這樣吃菜不錯喔!咖央多士也不能錯過,看兩片脆多夾住的牛油厚厚一塊,咬下去不會膩,只有滿滿的幸福感。白咖啡的香氣不可擋,煉奶的甜味和咖啡的焦糖化互相輝映,一不留神就被勾了魂。這樣行一行,也是愜意!

這樣行一行,也是愜意!
今日入將軍澳搵朋友拎野,順便一齊食個下午茶朋友介紹呢間佢成日幫襯、食星馬菜既「亞金南洋茶室」,話抵食又好食!餐廳環境光猛、乾淨整潔,坐位舒適,第一個印象已經唔錯!餐廳可以用QR code自行落單,非常方便,如果唔識用,叫侍應一樣可以2點半開始下午茶,餐牌選擇甚多,還可以加配小食、甜品等!而價錢方面,竟然比茶餐廳重經濟最平那款蕃茄湯粉配鮮牛油咖央多士先$34送熱飲,雖然佢寫迷你,但見到隔離枱碗粉一d都唔迷你!香茅雞翼叻沙$45碗麵好大碗,絕對唔似下午茶份量,重有三隻雞翼,麵底可以揀油麵、米線、米粉等!湯底好濃厚,好惹味,帶少少微辣,非常醒神開胃海南雞飯$52雞肉份量勁多,撥開面一浸,底重有一浸肉,成半隻雞咁滯雞肉好嫩滑結實,有雞味,啖啖肉!配搭醬汁,好食蝦餅+$38新鮮即炸,入口外脆,內裡結實彈牙鮮油咖央多士$20牛油同包包一樣厚,好滑肉鬆煉奶油酥餅$24肉鬆份量好多,酥餅薄薄的,邊位脆脆的摩摩渣渣$35芋圓配搭紅豆、涼粉、椰汁,甜度適中椰汁沙冰、芒果沙冰跟下午茶半價$16好大杯,飲極都有,好清新好夠味桔仔水味道帶點酸,食得飽消滯一流
今日入將軍澳搵朋友拎野,順便一齊食個下午茶

餐廳環境光猛、乾淨整潔,坐位舒適,第一個印象已經唔錯!

2點半開始下午茶,餐牌選擇甚多,還可以加配小食、甜品等!
而價錢方面,竟然比茶餐廳重經濟

香茅雞翼叻沙$45
湯底好濃厚,好惹味,帶少少微辣,非常醒神開胃

海南雞飯$52
雞肉份量勁多,撥開面一浸,底重有一浸肉,成半隻雞咁滯

雞肉好嫩滑結實,有雞味,啖啖肉!配搭醬汁,好食

蝦餅+$38
新鮮即炸,入口外脆,內裡結實彈牙

鮮油咖央多士$20

牛油同包包一樣厚,好滑

肉鬆煉奶油酥餅$24
肉鬆份量好多,酥餅薄薄的,邊位脆脆的

摩摩渣渣$35
芋圓配搭紅豆、涼粉、椰汁,甜度適中

椰汁沙冰、芒果沙冰
跟下午茶半價$16
好大杯,飲極都有,好清新好夠味

桔仔水
味道帶點酸,食得飽消滯一流

下午茶
2021-03-25 473 瀏覽
馬來餐廳口味的餐廳,好似茶餐廳咁在將軍澳新開一間。环境:環境典雅,全新裝潢。服务:負責上菜收碟的兩位姨姨都有禮貌,值得讚美的系類似經理的一個哥哥。佢主動問是否需要轉外賣,因為仲有兩個甜品未上而我地又太飽。而呢兩個甜品的確系值得讚美,所以我地前後叫左三次,另外兩份打包。點單系統好方便,客人自己落單就可以。也都有傳統的菜單。|肉鬆煉奶油酥餅^酥酥的口感,肉鬆蓬松而不腻煉奶在落單時候已經可以挑選可少奶或者走奶,其實呢個酥餅加煉奶就真系好似甜品小食令人回味。|細滲配白飯及油條(肉骨茶)^肉骨茶的「茶」又比肉骨來得重要,為了飲湯而來吃肉骨茶。肉骨茶其實是肉骨藥湯。朋友第一次試肉骨茶她就是咁感覺。我地叫呢份系傳統有豬肚,雞腳,腩肉配料,一字骨。加上油條一小碗白飯。濃濃藥湯味道。肉骨茶的「茶」又比肉骨來得重要,為了飲湯而來吃肉骨茶。肉骨茶其實是肉骨藥湯。朋友第一次試肉骨茶她就是咁感覺。|無骨海南雞配地道叻沙^如果好似我又想食叻沙又想試一試招牌海南雞,但不叫飯情況下。呢個套餐好正,叻沙其實系椰奶和咖喱的調和。有椰奶都不會覺得辛辣。因為搭配海南雞,不算好大碗又可以試其他菜色。兩個人可以試了不同口味,有肉

馬來餐廳口味的餐廳,好似茶餐廳咁在將軍澳新開一間。
环境:環境典雅,全新裝潢。

服务:
佢主動問是否需要轉外賣,因為仲有兩個甜品未上而我地又太飽。

點單系統好方便,客人自己落單就可以。也都有傳統的菜單。

|肉鬆煉奶油酥餅^

|細滲配白飯及油條(肉骨茶)^
細滲配白飯及油條

|無骨海南雞配地道叻沙
無骨海南雞配地道叻沙

兩個人可以試了不同口味,有肉骨茶,海南雞,叻沙以及馬拉展通菜。

鹹檸特飲

香茅薄荷特飲

搭配主套餐可以半價享用飲品。
不知道算不算特飲。叫了香茅薄荷特飲,醒神。而且又不會同肉骨茶搶味道。

2021-03-25
5 分鐘 (堂食)
細滲配白飯及油條
無骨海南雞配地道叻沙
香茅薄荷特飲
1K
近期將軍澳有一個魔雪奇緣展覽,吸引一班小朋友,當然唔少得A姐......個契女啦!行完展覽,我哋就去到將軍澳新都城嘅亞金南洋茶室食星馬菜,選擇都唔少,有叻沙、海南雞、肉骨茶等星馬菜必食嘅菜式,估唔到價錢抵之餘,仲勁有驚喜喎!呢度嘅晚餐夠晒抵,除咗主菜之外,仲有油菜同飲品,仲可以以優惠價錢加購小食,份量非常之多,CP值高。炸蝦餅炸蝦餅相信用咗勁多蝦製成,所以蝦餅彈牙,而且即叫即炸,炸到金黃色,外觀非常吸引又夠香脆。招牌叻沙呢度嘅叻沙湯底確實滿分,充滿濃郁嘅椰香味,非常順滑。我哋揀咗中辣,食得出用咗唔少香料,令味道非常有層次。配料有魚腐、鮮蝦、蟹柳、魚片頭、魷魚圈、豆卜等,份量非常之多,連蝦都有兩隻。麵底就簡嘅左滲滲,即油麵加米粉,增加口感。一字骨肉骨茶配白飯及油條呢度嘅肉骨茶係馬來西亞派別,湯底充滿濃郁嘅藥材味,係我哋最鍾意㗎 !一字骨有成六舊,份量又係比預期多,仲要成個砂煲上,飲到底仲夠熱辣辣。白玉仙草甜品方面,我哋就揀咗白玉仙草,入面有涼粉、龍眼肉同椰果, Q彈嘅椰果同軟腍腍嘅涼粉形成強烈對比,非常有口感。至於龍眼肉清新鮮甜,好滿足呀!芒果冰沙、柚子冰沙近期天氣開始熱,所以我哋叫咗兩

炸蝦餅

招牌叻沙

一字骨肉骨茶配白飯及油條

白玉仙草

芒果冰沙、柚子冰沙
近期天氣開始熱,所以我哋叫咗兩杯冰沙。芒果冰沙充滿龍龍嘅芒果味,非常鮮甜;相反柚子冰沙就非常清新,柚子味夠解渴。

2021-03-18