2023-04-23
平時冇乜點去土瓜灣🤓原來土瓜灣都有正嘢食咖😝最近土瓜灣新開左一間日式串燒居酒屋🏮食物味道相當優質😍賣相擺盆更加一流啊🤭 @nitoryuizakaya 📍蒜蓉牛油枝豆同我哋平時食嘅枝豆有啲分別~平時都係落鹽,二刀流既枝豆有用蒜蓉同牛油烤過🧈食落冇草青味!份量仲唔少添,一大班人一齊食住傾計就最岩🤭📍刺身五點盛包括有帶子,牡丹蝦,呑拿魚,油甘魚同三文魚🍣刺身都比較厚切,食落好鮮甜,冇鯹味,值得一試🥰📍蟹膏豆腐蟹膏既量好足,亦都食到好新鮮嘅鮮甜味😝每啖豆腐都食到蟹膏🦀蟹膏味道十足,鐘意食蟹膏既必點~📍串燒富士蘋果豚肉串🍎豚肉片包住富士蘋果比較創新😍蘋果既甜成功化解左豚肉既油膩感,推薦推薦😆韮菜芝士豚肉卷串 🫔韮菜提供左口感,搭配芝士,風味十足雞肝串口感粉粉既,再上醬汁,味道唔錯👍🏽自家制雞肉棒🍡每一啖係雞肉,食肉獸必點!味道都相當唔錯,真係可以試吓雞腿🍗雞肉一啲都唔乾身,唔嚡口,好食😋📍燒呑拿魚下巴🐟呢一個超級香!魚下巴燒左之後魚油出曬黎,香味十足,外皮亦燒到脆卜卜🤩🤩🤩好好食!📍燒羊架🥩羊架跟黃芥末同芥末籽好夾~加上處理好好,食落冇膻味🫡📍燒飯團飯團有調過味,燒過令表面脆卜卜,好似飯焦禁,
📍蒜蓉牛油枝豆
📍刺身五點盛
包括有帶子,牡丹蝦,呑拿魚,油甘魚同三文魚🍣
刺身都比較厚切,食落好鮮甜,冇鯹味,值得一試🥰
📍蟹膏豆腐
📍串燒
富士蘋果豚肉串🍎
韮菜芝士豚肉卷串 🫔
韮菜提供左口感,搭配芝士,風味十足
雞肝串
口感粉粉既,再上醬汁,味道唔錯👍🏽
自家制雞肉棒🍡
每一啖係雞肉,食肉獸必點!味道都相當唔錯,真係可以試吓
雞腿🍗
雞肉一啲都唔乾身,唔嚡口,好食😋
📍燒呑拿魚下巴🐟
📍燒羊架🥩
羊架跟黃芥末同芥末籽好夾~加上處理好好,食落冇膻味🫡
📍燒飯團
飯團有調過味,燒過令表面脆卜卜,好似飯焦禁,必點之一🤓
對餐廳評價💜️10分滿分💯
地址: 土瓜灣譚公道2號地舖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#土瓜灣高質餐廳 #土瓜灣美食
#灣仔美甲 #甜品 #鬆餅 #燒肉 #美國美食 #明太子#日式燒肉 #增肌減脂 #hkkol #hkfoodie #foodie #hkfoodie #hkkol #hkmodel #hkcafe #hkcatcafe #nitoryuizakaya
#二刀流串燒居酒屋 #串燒居酒屋 #羊架