🪭經過土瓜灣見到間好有日本風味嘅居酒屋🏮等我入去試吓先✨前菜叫咗「蒜蓉牛油燒枝豆」,佢同一般枝豆唔同,好香濃嘅牛油味,配埋清新嘅枝豆,另有一番風味🐟五點盛刺身分別有「三文魚、吞拿魚、甜蝦、深海池魚 & 油甘魚」,刺身好新鮮,而且夠晒肥美😋 ✨「蟹膏豆腐」入口即溶,配埋蟹膏,夠晒香口濃郁,啱晒鍾意食蟹膏嘅朋友仔🦀🍢另外,當然要試吓佢嘅串燒啦🍡 ‘’自家製雞肉棒、雞皮、雞心、雞膝軟骨 & 燒白鱔‘’ 各有特色,我最鍾意食就係佢嘅白鱔,魚皮燒得好香脆,魚身夠晒油份,正🤤✨「西京燒銀雪魚」十分香口,油分充足,魚皮燒到脆卜卜,配埋沙律醬,味道一流👍🏻👍🏻🍲「清酒煮花甲」係整餐飯必食之選🤪 佢個湯好好飲,花甲夠晒大隻同埋新鮮, 十分入味✨「日式醬油燒飯團」燒到脆卜卜,配埋紫菜食,別具風味🍙🍨甜品方面,試咗佢嘅「蕨餅」,煙煙韌韌嘅口感配埋香濃嘅綠茶味,啱晒綠茶控🍵✨飲品方面,叫咗「巨峰梳打」,消滯一流🍹
🪭經過土瓜灣見到間好有日本風味嘅居酒屋🏮等我入去試吓先

✨「日式醬油燒飯團」燒到脆卜卜,配埋紫菜食,別具風味🍙

✨飲品方面,叫咗「巨峰梳打」,消滯一流🍹

2023-05-04 21 瀏覽
土瓜灣也有高質的居酒屋了!餐廳主打即燒串燒、刺身及各種酒餚,新開期間更有全日85折優惠😋 更加抵食◊ 五點盛刺身有爽彈的赤貝、深海池魚薄片、厚切的三文魚、赤身和油甘魚刺身。一整盤的刺身賣相吸引,通透的深海池魚薄片可沾酸汁品嚐,鮮甜又爽口⧫ 牛蒡沙甸魚苗沙律非常有驚喜的沙律!炸牛蒡香口又酥脆,配上爽脆的沙律菜和營養豐富的沙甸魚苗,真的口感一流,非常推薦💕◊ 牛油燒帆立貝啖啖肉份量十足,還貼心的切開方便分享⧫串燒點了雞尾、雞腎、雞膝軟骨、自家制雞肉棒和燒日本白粟米,全部即叫即燒~ 這裡特別的是串燒會配上六款調味粉,喜歡濃味或清淡一點都可以按喜好添加🧂我每款都試了一點,山椒粉和梅塩提味都蠻不錯。自家制雞肉棒沾生蛋黃吃更滑順,雞膝軟骨香脆惹味,而日本白粟米又多汁又甜🌽 很好吃⧫燒紐西蘭羊架羊架經過煙燻處理,上菜時緩緩將玻璃器皿打開,真的色香味俱全✨ 羊架燒得剛剛好,肉質軟腍,肉味香濃而不帶羶,的確岀色◊ 燒飯糰我喜歡吃這個 🍙 塗上醬汁的飯糰外層香脆,好像在吃飯焦的感覺,簡單又治癒的美食⧫ 甜品清甜軟糯的抹茶蕨餅,口感QQ的◊ 蒜蓉牛油燒枝豆很棒的佐酒小食,滿嘴都是濃濃的牛油香氣,一口接一口很

◊ 五點盛刺身
牛蒡沙甸魚苗沙律

⧫ 牛蒡沙甸魚苗沙律

◊ 牛油燒帆立貝
啖啖肉份量十足,還貼心的切開方便分享

⧫串燒

燒紐西蘭羊架

⧫燒紐西蘭羊架
燒飯糰

◊ 燒飯糰

甜品
清甜軟糯的抹茶蕨餅,口感QQ的

◊ 蒜蓉牛油燒枝豆
很棒的佐酒小食,滿嘴都是濃濃的牛油香氣,一口接一口很快就清碟了

⧫ 飲品
點了巨峰梳打和乳酸梳打,冰涼暢快
牛蒡沙甸魚苗沙律
燒紐西蘭羊架
燒飯糰
1K
2023-05-03 17 瀏覽
新開係土瓜灣嘅日式居酒屋🏮新張仲有85折優惠, 好抵食又高質五點盛刺身$468刺身有三文魚、吞拿魚、深海池魚、帆立貝同牡丹蝦. 三文魚同吞拿魚都頗厚切, 幾香魚脂味. 牡丹蝦晶瑩. 最驚喜係佢嘅深海池魚王, 薄切灑上金箔好鮮味. 一邊有蘿蔔酸汁提鮮蒜蓉牛油燒枝豆 $58枝豆加入蒜蓉同牛油, mix 埋唔知點解覺得有點pop corn 香味. 幾香而惹味嘅佐酒菜蟹膏豆腐 $48豆腐表面微炙烤過, 最特別係淋上嘅蟹膏, 香味好濃郁, 咸鮮嘅配上滑溜豆腐, 好食串燒即叫即燒, 火喉唔錯. 而且佢仲有多款調味粉同鹽, 好似山椒粉、竹炭鹽、柚子鹽等等 可以按喜好添加雞心 $32烤得乾爽惹味雞皮 $28燒到脆卜卜, 雞油都燒走左, 好香口不膩燒白鱔 $78燒得魚皮勁香脆, 魚肉鮮嫩又多汁, 好好食雞膝軟骨 $28軟骨帶有咬口豐富口感自家制雞肉棒 $48有日本蛋可以沾蛋液黎食, 增加蛋香滑溜感. 不過呢度雞肉棒中唔太食到中間雞軟骨. 相對無其他串燒出色 牛油燒帆立貝 $128即燒起冒住熱煙, 牛油香撲鼻, 帆立貝大粒已經貼心切開左, 方便夾黎食用. 口感爽彈, 食得出幾新鮮而牛油香更令味道昇華燒紐

五點盛刺身$468

蒜蓉牛油燒枝豆 $58

蟹膏豆腐 $48

雞心 $32
烤得乾爽惹味

雞皮 $28
燒到脆卜卜, 雞油都燒走左, 好香口不膩

燒白鱔 $78
燒得魚皮勁香脆, 魚肉鮮嫩又多汁, 好好食

雞膝軟骨 $28
軟骨帶有咬口豐富口感

自家制雞肉棒 $48

牛油燒帆立貝 $128

燒紐西蘭羊架 $148
無論係presentation 定味道都好高汁. 用透明罩罩住增添煙燻味. 兩件羊架燒得恰到好處, 切開中間微帶嫩紅色, 口感軟嫩帶點羊肉香而又唔會羶

日式醬油燒飯團 $38
個都好讚賞, 之前食過其他家試過雖然燒得脆但中間飯會乾. 但呢個飯團淨係外層焦香, 而中間飯粒保留本身日本飯嘅軟香口感, 唔會乾. 外層再有輕輕烤烘過嘅紫菜包住, 飽肚又好食

中間係芒果果肉冰凍嘅crepe cake

乳酸梳打 $38
巨峰梳打 $38
Soda 好清爽, 配串燒剛好
  • 日式醬油燒飯團
  • 燒紐西蘭羊架
  • 牛油燒帆立貝
  • 蟹膏豆腐
1K
2023-05-02 21 瀏覽
蟹膏豆腐 ($48)幼滑豆腐加上濃厚甘香的蟹膏,滋味濃郁。五點盛刺身 ($468)有池魚、三文魚、赤貝、吞拿魚及牡丹蝦。口感爽脆的池魚,配以微辛的明太子,味道更可口。自家製雞肉棒 ($48)雞肉棒內加入雞軟骨,富口感,再蘸點蛋黃,加倍可口。香蔥豚肉卷 ($32)豚肉肥瘦均勻,帶有油脂香,香蔥可去膩及平衡油脂,吃起來爽脆多汁,香口惹味。燒紐西蘭羊架(2件) ($148)揭開玻璃蓋,即傳來陣陣木熏香。羊架肉質軟腍有肉汁,啖啖濃郁滋味。清洒煮花甲 ($88)花甲肥美大隻,入口帶一股幽幽的酒香,味道清雅。芒果千層蛋糕 ($58)蛋糕中間有一層芒果肉,十分吸引!層層分明,夾著滿滿的忌廉,忌廉軟滑而且不會甜膩。
蟹膏豆腐 ($48)
幼滑豆腐加上濃厚甘香的蟹膏,滋味濃郁。
五點盛刺身 ($468)
有池魚、三文魚、赤貝、吞拿魚及牡丹蝦。
口感爽脆的池魚,配以微辛的明太子,味道更可口。
自家製雞肉棒 ($48)
雞肉棒內加入雞軟骨,富口感,再蘸點蛋黃,加倍可口。
香蔥豚肉卷 ($32)
燒紐西蘭羊架(2件) ($148)
揭開玻璃蓋,即傳來陣陣木熏香。
羊架肉質軟腍有肉汁,啖啖濃郁滋味。
清洒煮花甲 ($88)
花甲肥美大隻,入口帶一股幽幽的酒香,味道清雅。
芒果千層蛋糕 ($58)
2023-05-01 31 瀏覽
呢間餐廳仲有新張優惠85折 經過唔係好起眼 上網見過呢間嘅裝修都幾靚 我同朋友都鍾意食日本嘢 想搵間坐得舒服嘅餐廳呢度主打即燒串燒 日本豊洲空運到食材所以都過嚟試吓 有吧枱為睇住師傅製作我同朋友傾偈都選擇坐喺4人枱 餐廳空間感好闊落 整體來講呢度無論一個人嚟食串燒飲啤酒又或者同你一半慶祝生日 都非常適合 連埋廁所嘅裝修都好舒服 🤍五點盛刺身 $468吞拿魚 三文魚 赤貝 帶子 池魚每一樣都好鮮甜 肉質美味 池魚更加用上金箔點綴 擺盤擺得好靚🤍蒜蓉牛油燒枝豆 $58未食過呢個味道 一上菜已經好香 每一口都充滿牛油同蒜蓉嘅香氣🤍蟹膏豆腐 $48呢度雖然細細粒粒有四粒 但係每一粒都好好食 估唔到 值得一試串燒我都order幾樣食🤍雞膝軟骨 $28 - 燒得脆卜卜🤍雞腎 $32 - 剪好細細粒 爽!🤍雞腿 $38 - 好香雞味🤍自家制雞肉棒 $48 - 點生雞蛋食好軟滑多汁🤍韭菜芝士豚肉卷 $32 - 驚喜嘅串燒 充滿肉汁 值得一試🤍燒紐西蘭羊架 $148/2pcs - 估唔到用煙燻上!成個玻璃罩套住好靚燒物🤍牛油燒帆立貝 $128 - 超級珍寶大小 除咗帶子裙邊同埋橙色個位都整得好好食

呢間餐廳仲有新張優惠85折

呢度雖然細細粒粒有四粒
但係每一粒都好好食 估唔到 值得一試

串燒我都order幾樣食
🤍雞膝軟骨 $28 - 燒得脆卜卜
🤍雞腎 $32 - 剪好細細粒 爽!
🤍雞腿 $38 - 好香雞味
🤍自家制雞肉棒 $48 - 點生雞蛋食好軟滑多汁

燒物

🤍燒飯團 🍙$38 - 加埋啲醬油外皮燒到焦脆 估唔到咁好食 一啲都唔會乾爭爭
🤍千層蛋糕 $58 - 芒果味道 好食夠凍

🤍乳酸梳打 $38 - 唔會太甜
上星期慶祝朋友土瓜灣新居入伙,的確依家有左屯馬線好方便🥰佢哋帶左我去附近新開嘅日式居酒屋🏮叫做二刀流居酒屋。係區內較少有的日式餐廳🍴估唔到有驚喜🤩新張優惠仲有85折,幾抵食又高質。蒜蓉牛油爆枝豆 $58首先係佐酒小食,香氣撲鼻味道惹味🦀蟹膏豆腐 $48蟹膏面層輕輕燒過,令蟹膏更濃郁。加上豆腐棉滑口感一流👍🏻五點盛刺身 $468時令刺身當晚係三文魚、赤身、油甘魚、帶子、赤貝!材料新鮮無雪味,厚切口感豐富有咬口,正😊該店串燒即叫即燒值得一讚火喉掌握得好好👍🏻盡顯師傅有功架!係我食過嘅串燒店數一數二好食🤤真係估唔到臥虎藏龍雞腎 $32燒得夠乾身,但能保持肉嘅彈性雞尾 $32我嘅最愛❤️唔係間間店有嘅雞尾處理得好!雞皮燒得脆身,內裡肉嫩自家制雞肉棒 $48沾日本蛋食,令雞肉棒有蛋香滑口質感富士蘋果豚肉卷 $32好大隻蘋果一牙爆汁,感覺都幾特別燒白鱔 $78燒得外勁香脆肉嫩,仲要好juicy 牛油燒帆立貝 $128一款燒得好好食嘅海鮮,調味適中帆立貝大隻厚肉,能做到提升海鮮鮮味,又唔會過分火😚味道鮮甜肉質嫩滑個人好鍾意❤️燒紐西蘭羊架 $148 必叫儀式感滿滿的一款菜式,師傅用煙燻效果呈上🤩可以令羊

蒜蓉牛油爆枝豆 $58
首先係佐酒小食,香氣撲鼻味道惹味

🦀蟹膏豆腐 $48
蟹膏面層輕輕燒過,令蟹膏更濃郁。
加上豆腐棉滑口感一流👍🏻

五點盛刺身 $468
時令刺身當晚係三文魚、赤身、油甘魚、
帶子、赤貝!材料新鮮無雪味,厚切口感豐富有咬口,正😊

該店串燒即叫即燒值得一讚
火喉掌握得好好👍🏻盡顯師傅有功架!
係我食過嘅串燒店數一數二好食🤤
真係估唔到臥虎藏龍
雞腎 $32
燒得夠乾身,但能保持肉嘅彈性
雞尾 $32
我嘅最愛❤️唔係間間店有嘅雞尾
處理得好!雞皮燒得脆身,內裡肉嫩
自家制雞肉棒 $48
沾日本蛋食,令雞肉棒有蛋香滑口質感
富士蘋果豚肉卷 $32
好大隻蘋果一牙爆汁,感覺都幾特別
燒白鱔 $78
燒得外勁香脆肉嫩,仲要好juicy

牛油燒帆立貝 $128
一款燒得好好食嘅海鮮,調味適中
帆立貝大隻厚肉,能做到提升海鮮鮮味,
又唔會過分火😚味道鮮甜肉質嫩滑
個人好鍾意❤️

燒紐西蘭羊架 $148 必叫
儀式感滿滿的一款菜式,師傅用煙燻效果呈上🤩
可以令羊架增添一份煙燻味道,
視覺享受都非常正!生日慶祝真係一流👍🏻

燒飯團 🍙 $38
外層脆口已調味,個人好喜歡😘推介必叫

最後當然要甜品作結啦^_^味道唔太甜
朋友話土瓜灣新開咗間主打即燒串燒兼日本直送食材嘅高質居酒屋👯即刻要孖Be去試試!!簡約和式裝修令人坐得好舒服享用美食🙂而且食材質素的確新鮮高質👍🏻👍🏻. ✨蒜蓉牛油燒枝豆 $58有別於一般嘅白烚枝豆!呢度以燒得香噴噴嘅形式上枱😍😍豆筴表面燒得充滿蒜蓉牛油甘香!一咬品嚐到味道之餘亦食到鮮嫩豆豆!. ✨ 五點盛刺身 $468令人味蕾感動嘅刺身盛❤️有厚切魚油感十足嘅三文魚, 吞拿魚😚😚鮮甜晶瑩嘅牡丹蝦🦐爽口至極嘅赤貝!最特別當中嘅深海池魚王薄切片表面仲要灑上咗金箔😍😍旁邊有蘿蔔配酸汁提鮮!. ✨蟹膏豆腐 $48入口濃郁蟹膏香氣🦀加上軟綿豆腐!簡直係絕妙配搭‼️‼️. ✨串燒系列⭐燒日本絹豆腐$38 :質感嫩滑!分別灑上咗葱花&木魚絲!⭐雞心$32 :處理得好好!完全無內臟味道👌🏻咬落有嚼勁感但唔韌!⭐雞軟骨$28 :居酒屋必叫之物😋過癮又好味!⭐雞皮$28 :非常香脆!香口且入口卜卜脆!⭐自家製雞肉棒$48 :免治雞肉肉質紮實!沾上日本生雞蛋之後🐣令食落口感更濕潤!. ✨西京燒銀鱈魚 $228店員送上打開時冒住煙燻當然要先打卡!一夾起即散開😍😍可見魚肉之軟嫩程度!外層燒得焦香!內外質感之衝突感豐

✨蒜蓉牛油燒枝豆 $58
✨ 五點盛刺身 $468
✨蟹膏豆腐 $48
入口濃郁蟹膏香氣🦀加上軟綿豆腐!簡直係絕妙配搭‼️‼️
✨串燒系列
⭐燒日本絹豆腐$38 :質感嫩滑!分別灑上咗葱花&木魚絲!
⭐雞軟骨$28 :居酒屋必叫之物😋過癮又好味!
⭐雞皮$28 :非常香脆!香口且入口卜卜脆!
✨西京燒銀鱈魚 $228
店員送上打開時冒住煙燻當然要先打卡!一夾起即散開😍😍可見魚肉之軟嫩程度!外層燒得焦香!內外質感之衝突感豐富!必叫✔️✔️
✨清酒煮花甲 $88
珍寶巨型大花甲!每隻都肉厚又極鮮甜🤩逐隻品嚐完之後記得飲埋精華所在之湯‼️
✨燒飯團 $38
輕輕烤烘過嘅紫菜包住飯焦質地之醬油飯團🍘完美地以澱粉作結!
✨日本蕨餅 $38
包裹住滿滿日式綠茶粉!入口濃濃茶香茶滋味!配埋蕨餅之煙韌軟糯🍵Nice!!
✨ 乳酸梳打 $38
✨ 巨峰梳打 $38
2023-04-27 23 瀏覽
咁啱見到有間新開嘅居酒屋 就入去試吓啦~前菜有蟹膏豆腐同埋枝豆平時枝豆都係白烚加鹽,依度嘅枝豆蒜蓉牛油燒🤩加咗鹹香味更加令人停唔手!蟹膏豆腐非常嫩滑可口,又唔會太鹹,或者太濃味個balance攞得好好🫶嚟到主菜刺身五點盛,擺盤好精美,都幾新鮮,帶子鮮甜,拖羅帶油香yet肥美 good💕串燒整體都唔錯 有秋葵,手羽先,雞肉棒,雞腎同香蔥豚肉卷,雞腎同埋豚肉卷非常Juicy,火候啱啱好,佢個雞肉棒係自家製㗎,外脆內嫩,沾蛋漿食真係一流,仲要咁啱坐吧枱仲可以望住師傅即叫即燒🪶另外仲有個燒紐西蘭羊架同牛油燒帆立貝燒得啱啱好🐑羊架燒完仲要做過煙燻,非常之有誠意,肉嫩多汁,presentation都好友驚喜牛油燒帆立貝剪好一啖一粒非常細心由於佢嘅燒物太出色,我on top加佐銀鱈魚西京燒 ,依度都做得唔錯,魚油濃郁啖啖肉😋連飯團都有得燒!ok try try 佢個醬油燒飯團🍙師傅燒到個飯團好香口仲有厚厚嘅飯焦! 熱辣辣係幾出色最後師傅仲請咗我哋食甜品🍰幾位吧枱師傅同經理都非常親切有禮 值得再去!!
咁啱見到有間新開嘅居酒屋 就入去試吓啦~

前菜有蟹膏豆腐同埋枝豆

嚟到主菜

另外仲有個燒紐西蘭羊架同牛油燒帆立貝燒得啱啱好🐑
羊架燒完仲要做過煙燻,非常之有誠意,
肉嫩多汁,presentation都好友驚喜
牛油燒帆立貝剪好一啖一粒非常細心

土瓜灣越黎越多好野食🥰最近發掘左一間鄰近地鐵站既日式居酒屋🇯🇵餐廳裝修以木系為主,座位寬敞,燈光柔和,仲有寧靜既感覺,好適合黎呢度放鬆下,放低一日既辛勞💆🏻‍♀️店員既態度友善,服務殷勤,我同朋友都可以好好享受!❥ 五點盛刺身 $468刺身賣相好精緻✨有牡丹蝦、吞拿魚、三文魚、深海池魚、赤貝😚五款刺身都好新鮮厚切🤩赤蝦味道鮮甜;三文魚、吞拿魚口感滑嫩,魚脂豐腴;赤貝新鮮有咬口;最有驚喜係深海池魚,鮮嫩肥美,配上獨特既醬汁,更加可以突顯魚油甘香細膩🥰🫶🏼❥ 蒜蓉牛油燒枝豆 $58翠綠既豆莢包住豆粒,蒜蓉牛油味濃,加埋鹽調味好香口,送酒一流🥂❥ 蟹膏豆腐 $48蟹膏份量唔少,鹹香味十足,鋪喺爽滑鮮嫩既豆腐之上,呢個配搭非常之好🥰❥ 雞膝軟骨 $28❥ 雞尾 $32❥ 雞心 $32❥ 自家制雞肉棒 $48❥ 燒日本絹豆腐 $38呢度既串燒都喺水準之上🍡雞膝軟骨好爽口;雞心口感結實彈牙,雞尾油香十足,雞味濃郁👍🏻 雞肉棒肉嫩而且有碎軟骨既口感,可以撈埋溫泉蛋蛋黃一齊食!燒豆腐燒得好香口、乾爽👏❥ 清酒煮花甲 $88啖啖既清酒香,配上十幾隻鮮甜爽口既花甲😋真係鮮上加鮮,好正!❥ 西京燒銀鱈魚 $2
土瓜灣越黎越多好野食🥰
最近發掘左一間鄰近地鐵站既日式居酒屋🇯🇵
店員既態度友善,服務殷勤,我同朋友都可以好好享受!

❥ 五點盛刺身 $468
刺身賣相好精緻✨有牡丹蝦、吞拿魚、三文魚、深海池魚、赤貝😚

❥ 蒜蓉牛油燒枝豆 $58

❥ 自家制雞肉棒 $48
❥ 燒日本絹豆腐 $38
呢度既串燒都喺水準之上🍡

❥ 清酒煮花甲 $88
啖啖既清酒香,配上十幾隻鮮甜爽口既花甲😋
真係鮮上加鮮,好正!

❥ 西京燒銀鱈魚 $228
上枱果陣銀鱈魚仲煙燻住既🐟店員一打開蓋,立即充滿仙氣感,打卡一流😝
銀鱈魚外層燒到有焦脆既效果,內裡肉質細緻嫩滑,油脂豐厚多汁🤤一啖一啖食落口,有入口即化既感覺🤩高質!

❥ 燒飯糰🍙 $38
飯糰食得多,燒飯糰就好少食😙
果然有驚喜!米飯燒至脆而不硬👍🏻醬汁滲透燒飯糰,配搭埋紫菜一齊食,香氣層次豐富🥰

❥ 蕨餅 $38
蕨餅入口清涼、Q彈軟嫩,甜而不膩,好適合作為晚餐既終結💖

❥ 乳酸梳打 $38
❥ 巨峰梳打 $38
如果去居酒屋但又唔想飲酒,就一定要叫梳打🍹梳打氣泡感十足,夠晒清新解膩!
2023-04-20
2023-04-26 37 瀏覽
土瓜灣越來越多好嘢食,今次試咗呢間新開嘅日式居酒屋,水準唔錯,師傅服務態度亦好好,係區內少數嘅居酒屋餐廳,又多咗一個選擇啦!五點盛刺身($468)刺身有三文魚、吞拿魚、深海池魚、帆立貝同牡丹蝦,味道新鮮,深海池魚夠曬肥美,油香滿溢。西京燒銀鱈魚($228)銀鱈魚上枱時非常架勢,仙氣十足,鱈魚肉質滑嫰,外皮煎至金黃色,大推日式醬油燒飯團($38)飯團外層燒至焦香,食落充滿鹹香,都幾特別蟹膏豆腐($48)蟹膏味相當濃郁,配上滑嘟嘟嘅豆腐,味道好夾,值得推介!蒜蓉牛油燒枝豆($58)枝豆加入蒜蓉同埋牛油燒,食落非常惹味,佐酒一流~ 牛油燒帆立貝($128)帆立貝大大粒,口感爽彈,食落都幾新鮮,用牛油炒香,令鮮味更突出!串燒小編隨意試左幾款串燒,最深刻係燒白鱔,外皮好香脆,而且肉質爽彈,有驚喜!

五點盛刺身($468)

西京燒銀鱈魚($228)

日式醬油燒飯團($38)
飯團外層燒至焦香,食落充滿鹹香,都幾特別

蟹膏豆腐($48)
蟹膏味相當濃郁,配上滑嘟嘟嘅豆腐,味道好夾,值得推介!

蒜蓉牛油燒枝豆($58)
枝豆加入蒜蓉同埋牛油燒,食落非常惹味,佐酒一流~

牛油燒帆立貝($128)

2023-04-26 13 瀏覽
呢間居酒屋座位寛敞舒適,侍應服務態度非常好💕前菜叫左蒜香鹽焗枝豆,第一次食蒜香呢個煮法,特別得黎又幾好味蟹膏豆腐個樣有啲似腐乳,不過真係超香蟹膏味,豆腐好滑,值得一試👍🏻五點盛刺身件件都係厚切,三文魚夠晒新鮮肥美,吞拿魚赤身魚味香濃,油甘魚口感較爽滑,帶子質感夠晒腍滑,赤貝更加係新鮮爽脆串燒都非常出色😋,燒白鱔個皮燒到好香脆,肉質水嫩燒雞尾感覺有點兒似燒雞皮,不過油脂味比燒雞皮更香自家制雞肉棒唔會太鹹,點上蛋汁就更香滑燒雞腎咬落好爽口,冇雪味豚肉蘋果就夠晒特別榮螺壺燒食落🈶好香嘅清酒味,味道鮮甜煙燻羊架口感嫩滑,唔會羶,點上黃芥末就更惹味呢度嘅燒飯糰係我食過最好味的,飯糰 🍙外層燒到好似脆米,香脆得黎唔會太硬,加上醬油香同紫菜,口感十分豐富千層蛋糕係原味忌亷,餅皮夠薄,食落真係好香滑飲品叫咗巨峰乳酸梳打➕乳酸梳打巨峰飲落比乳酸甜啲,好啱我飲,而乳酸梳打嘅味道就係酸酸甜甜,比較淡一點📍二刀流串燒居酒屋地址: 土瓜灣譚公道2號地舖
呢間居酒屋座位寛敞舒適,侍應服務態度非常好💕

串燒都非常出色😋,燒白鱔個皮燒到好香脆,肉質水嫩
燒雞尾感覺有點兒似燒雞皮,不過油脂味比燒雞皮更香
自家制雞肉棒唔會太鹹,點上蛋汁就更香滑
燒雞腎咬落好爽口,冇雪味
豚肉蘋果就夠晒特別

榮螺壺燒食落🈶好香嘅清酒味,味道鮮甜

煙燻羊架口感嫩滑,唔會羶,點上黃芥末就更惹味

千層蛋糕係原味忌亷,餅皮夠薄,食落真係好香滑

飲品叫咗巨峰乳酸梳打➕乳酸梳打

📍二刀流串燒居酒屋地址: 土瓜灣譚公道2號地舖
2023-04-24 16 瀏覽
土瓜灣新開的日式餐廳‼️這裡的串燒、刺身、佐酒菜餚款式不少,是土瓜灣區內水準極高的日式居酒屋‼️🎏▫️❥$𝟰𝟲𝟴 五點盛刺身🥢刺身閃閃發光,很新鮮‼️▫️❥$𝟱𝟴 蒜蓉牛油燒枝豆🫘翠綠的枝豆充滿牛油香,是一款很受歡迎的佐酒前菜‼️▫️❥$𝟰𝟴 蟹膏豆腐🍮豆腐表面炙烤過,滑溜的口感有著咸鮮的蟹膏氣味‼️一口一塊很滋味‼️▫️❥$𝟯𝟮 雞尾🐥烤得香脆,沒有怪怪的味道‼️▫️❥$𝟰𝟴 自家製雞肉棒🍢雞肉棒中夾雜著爽脆的雞軟骨,口感極豐富‼️最喜歡沾上橙黃色的日本蛋,很香滑‼️🙌🏻▫️❥$𝟯𝟮 雞腎🥢烤得乾爽,很美味‼️▫️❥$𝟳𝟴 燒白鱔🐠皮魚香脆,肉質鮮嫩又多汁,太喜歡了‼️👍🏻▫️❥$𝟯𝟮 香蔥豚肉卷🐽豚肉包著香蔥,再覆蓋著一片芝士,味道不錯,沒有想像中油膩‼️▫️❥$𝟮𝟮𝟴 西京燒銀鱈魚🐟雪白的銀鱈魚外層烤成迷人的金黃色,一掰開熱乎乎的冒著煙‼️肉質幼嫩無比,有種令人吃不停口的魅力‼️👍🏻▫️❥$𝟭𝟮𝟴 牛油燒帆立貝🦪一端來那股濃郁的牛油香已撲鼻而來‼️擠上檸檬汁,中和了邪惡的牛油,很喜歡呀‼️🫶🏻▫️❥$𝟱𝟴 千層蛋糕🍰中間為芒果果肉冰凍而成,氣味很清新有如在品質雪葩般‼️🥭
❥$𝟰𝟲𝟴 五點盛刺身🥢
刺身閃閃發光,很新鮮‼️

❥$𝟱𝟴 蒜蓉牛油燒枝豆🫘
翠綠的枝豆充滿牛油香,是一款很受歡迎的佐酒前菜‼️

❥$𝟰𝟴 蟹膏豆腐🍮

❥$𝟯𝟮 雞尾🐥
烤得香脆,沒有怪怪的味道‼️
❥$𝟰𝟴 自家製雞肉棒🍢
❥$𝟯𝟮 雞腎🥢
烤得乾爽,很美味‼️
❥$𝟳𝟴 燒白鱔🐠
皮魚香脆,肉質鮮嫩又多汁,太喜歡了‼️👍🏻
❥$𝟯𝟮 香蔥豚肉卷🐽

❥$𝟮𝟮𝟴 西京燒銀鱈魚🐟

❥$𝟭𝟮𝟴 牛油燒帆立貝🦪

❥$𝟱𝟴 千層蛋糕🍰
中間為芒果果肉冰凍而成,氣味很清新有如在品質雪葩般‼️🥭
2023-04-24 27 瀏覽
最近土瓜灣新開左間居酒屋梗係要嚟試下蒜蓉牛油枝豆 好香牛油味甜甜地好好味😋蟹膏豆腐好特別淨係呢到先食到每一啖都好香蟹膏味串燒可配柚子鹽、梅鹽、竹炭鹽、咖喱鹽、檸檬鹽和一味粉真係好多選擇😚串燒燒得啱啱好咬落好jucy 尤其串燒鷄尾皮脆肉嫩食完想再食😙😙😙燒飯糰真係讚燒得外面脆得嚟5硬,中間軟棉棉每粒米都充滿燒汁香味😆呢個燒飯團真係好睇到師傅功架呢到環境都好闊,枱同枱之間都有足夠空位,係到食野傾計真係好chill
最近土瓜灣新開左間居酒屋梗係要嚟試下
蒜蓉牛油枝豆 好香牛油味甜甜地好好味😋
蟹膏豆腐好特別淨係呢到先食到每一啖都好香蟹膏味
呢個燒飯團真係好睇到師傅功架
五點盛刺身🍣三文魚同托羅刺身:好新鮮,冇雪味帶子:巧妙地同薄切檸檬一齊上碟,鮮美既帶子食落有淡淡既鮮檸香赤貝:放係個竹籃到,好instagramable,忍唔住影佐好多張相蒜蓉牛油燒枝豆:枝豆燒得好香口,加埋蒜油就更加咸香蟹膏豆腐:冇諗過豆腐都會咁好食,黎既話一定要試下串燒:雞尾🐥:燒得乾身,有微微炭燒風味 燒白鱔🐟:燒到熱辣辣,同埋d 油脂出埋黎好香,魚香恰到好處,唔會好似平時有d 鱔咁好腥雞肉棒:雞肉棒係居酒屋新鮮自家製,蘸佐d蛋黃之後,食過翻尋味雞腎:燒得啱啱好,唔會好韌同埋幾爽,個口感幾得意富士蘋果豚肉卷🐖:蘋果居然仲好爽脆,清香既蘋果香同薄切既豚肉,食落咸香得黎,又甜甜地,好野味西京燒銀雪魚🐟:上菜既時候好驚喜,打開個罩,有煙噴出黎,好啱ig 打卡。條魚一d都唔韌,燒得剛剛好,魚肉嫩滑而多汁。榮螺壺燒:以厚切片上碟,有濃濃酒香同螺既鮮味都幾夾,係愛酒人士之選燒飯團🍙:外面燒成飯焦,食落令人好懷緬去日本居酒屋食野既時光蕨餅:抹茶味🍵既蕨餅真係好甘香濃郁,煙靭而又唔會太甜乳酸梳打:乳酸同梳打比例啱啱好 唔會太甜又有fresh 既感覺巨峰梳打:唔會太甜,巨峰味好突出
五點盛刺身🍣
三文魚同托羅刺身:好新鮮,冇雪味

蒜蓉牛油燒枝豆:枝豆燒得好香口,加埋蒜油就更加咸香

蟹膏豆腐:冇諗過豆腐都會咁好食,黎既話一定要試下

串燒:
雞尾🐥:燒得乾身,有微微炭燒風味
雞腎:燒得啱啱好,唔會好韌同埋幾爽,個口感幾得意

西京燒銀雪魚🐟:

燒飯團🍙:
外面燒成飯焦,食落令人好懷緬去日本居酒屋食野既時光

蕨餅:
抹茶味🍵既蕨餅真係好甘香濃郁,煙靭而又唔會太甜

巨峰梳打:唔會太甜,巨峰味好突出
五點盛刺身
燒飯團
蕨餅
蟹膏豆腐
2023-04-23 28 瀏覽
土瓜灣新開左間居酒屋,為食嘅我梗係要去試吓啦,而家仲有八五折優惠添……五點盛刺身 $468各款魚生都好鮮甜,有貴價的牡丹蝦,肥美的三文魚腩,大大隻帶子,薄切深海池魚配上酸酢汁簡直無敵,厚切赤身吞拿魚肥美。蒜蓉牛油燒枝豆 $58牛油味濃,未諗過枝豆可以同牛油咁配搭,加上一點薄塩燒,味道也不錯。蟹膏豆腐 $48雖然睇落去平平無奇,但蟹膏味十足。香蔥豚肉卷 $32用咗汁燒,但無蓋過葱的香味。雞腎 $32用咗薄塩燒,外脆內裹仲做到Juice既感覺。自家製雞肉棒 $48免治雞肉串,我好似返咗日本食既感覺。雞尾 $32外皮燒得乾身,能夠去除雞尾嘅蘇味,外脆內軟。燒白鱔 $78燒得皮脆肉爽,正!榮螺壺燒 $148來自日本嘅螺,師傅用了一個比較淡味嘅醬汁煮,帶出螺本身嘅海鮮味。燒紐西蘭羊架 $148煙燻出場視覺上一流,師傅用了少少鹽少少香草調味。千層蛋糕 $58好好食呀,入口淡淡芒果香味。總括而言:師傅和店員都親切有禮。食物質素唔使多講非常高質。我仲以為自己返咗鄉下 ,食到有日本嘅感覺,大滿足。

五點盛刺身 $468
各款魚生都好鮮甜,有貴價的牡丹蝦

蒜蓉牛油燒枝豆 $58

蟹膏豆腐 $48
雖然睇落去平平無奇,但蟹膏味十足。

香蔥豚肉卷 $32
用咗汁燒,但無蓋過葱的香味。

雞腎 $32
用咗薄塩燒,外脆內裹仲做到Juice既感覺。

自家製雞肉棒 $48
免治雞肉串,我好似返咗日本食既感覺。

雞尾 $32
外皮燒得乾身,能夠去除雞尾嘅蘇味,外脆內軟。

燒白鱔 $78
燒得皮脆肉爽,正!

榮螺壺燒 $148

燒紐西蘭羊架 $148
煙燻出場視覺上一流,師傅用了少少鹽少少香草調味。

千層蛋糕 $58
好好食呀,入口淡淡芒果香味。