2023-05-04
🪭經過土瓜灣見到間好有日本風味嘅居酒屋🏮等我入去試吓先✨前菜叫咗「蒜蓉牛油燒枝豆」,佢同一般枝豆唔同,好香濃嘅牛油味,配埋清新嘅枝豆,另有一番風味🐟五點盛刺身分別有「三文魚、吞拿魚、甜蝦、深海池魚 & 油甘魚」,刺身好新鮮,而且夠晒肥美😋 ✨「蟹膏豆腐」入口即溶,配埋蟹膏,夠晒香口濃郁,啱晒鍾意食蟹膏嘅朋友仔🦀🍢另外,當然要試吓佢嘅串燒啦🍡 ‘’自家製雞肉棒、雞皮、雞心、雞膝軟骨 & 燒白鱔‘’ 各有特色,我最鍾意食就係佢嘅白鱔,魚皮燒得好香脆,魚身夠晒油份,正🤤✨「西京燒銀雪魚」十分香口,油分充足,魚皮燒到脆卜卜,配埋沙律醬,味道一流👍🏻👍🏻🍲「清酒煮花甲」係整餐飯必食之選🤪 佢個湯好好飲,花甲夠晒大隻同埋新鮮, 十分入味✨「日式醬油燒飯團」燒到脆卜卜,配埋紫菜食,別具風味🍙🍨甜品方面,試咗佢嘅「蕨餅」,煙煙韌韌嘅口感配埋香濃嘅綠茶味,啱晒綠茶控🍵✨飲品方面,叫咗「巨峰梳打」,消滯一流🍹
✨「日式醬油燒飯團」燒到脆卜卜,配埋紫菜食,別具風味🍙
✨飲品方面,叫咗「巨峰梳打」,消滯一流🍹