2018-09-25
丼瀛提供的食物選擇有很多, 丼飯、刺身、壽司、串燒、燒海鮮、沙律、小食等等, 應有盡有!築地壽司杯 $148賣相吸引漂亮,當中包括有海膽,甜蝦,三文魚親子,魷魚,拖羅蓉和拖羅蓉手卷,非常豐富!當中最愛海膽量多鮮甜,拖羅蓉香滑肥美!楊枝甘露沙律 $78芒果、柚子、蘋果同蟹籽都很新鮮,清新開胃,真的有食緊楊枝甘露既感覺!北極光海膽杯 $198賣相同樣吸引!杯內每層食材味道分明,層次豐富!海膽肥大肉厚而且鮮甜!個人最喜歡的是蟹肉蟹膏,鮮味濃郁!丼瀛活貝大盛 $298餐廳相當細心,每樣海鮮分開燒,上菜時新鮮熱辣!有齊帆立貝、蜆、蠔和鮑魚!個人最喜歡蜆,點少少燒汁更惹味!丼瀛龍蝦刺身爆丼 $228原隻龍蝦在爆丼中,賣相誇張!部分龍蝦肉切粒伴沙律醬和蟹子,送飯一流,方便進食!流心蛋味道不錯,還有多種刺身,有北寄貝、劍魚、三文魚,油甘魚、等等!
築地壽司杯 $148
楊枝甘露沙律 $78