2013-05-04
自助點餐既烏冬店 要係門口店左餐先比入內坐, 如果手上拎住好多野就真係好唔方便啦 講番食物 烏冬選擇分別係拌同湯烏冬, 我試左大既腐皮烏冬, 加左海老天婦羅同半熟蛋天婦羅,本身鐘意食山葵product,所以就加多件山葵腐皮壽司, 再加上蔥花,薑蓉同天婦羅碎 腐皮烏冬係清湯底,由於服務員同我講拌烏冬先落另一個汁,我呢個湯烏冬唔洗另加調味汁,食落我覺得有啲淡,清湯的確好清。而湯烏冬個質地亦一般水準,沒有驚喜。 腐皮反而做得唔錯,甜甜地,厚薄適中,食落去林林地。 但個山葵腐皮壽司就令我失望了。 壽司入面有芝麻,好香口,但一啲wasabi味都無,可能我期望錯了。 最值得一讚既係佢個半熟蛋天婦羅,咬開個蛋,真係做到流心既效果。但總體而言,因為啲天婦羅係預先整好曬放係到比客人自己夾,所以都放到涼曬,無左新鮮炸起個感覺。不過佢個天婦羅汁非常出色,比起其他日式店舖既杰身,味道甜鹹混雜。 此店食物選擇較少,可能試多一次半次就會唔再光顧了
講番食物
此店食物選擇較少,可能試多一次半次就會唔再光顧了