2023-03-18 163 瀏覽
內地興左一段時間嘅自助串燒燒烤機原來香港都有得食啦!今晚黎到位於旺角廣華街既串grill,位置唔難搵,就係廣華醫院附近~價錢係$198/位再加一,2小時任飲任食~ 幾considerate既係可以再加$20要生酮醬料,照顧到有特別飲食需求既人士👍🏻-燒鯖魚新鮮厚切,唔鞋,推介!-燒牛脷好嫩身又厚切,推介!-燒M6牛柳粒有牛味,正!好有灸燒一口牛既feeling😏 牛魔王們必嗌!-燒羊卷肉幾得意喎,上到嚟真係一卷既羊肉🤣🤣-燒翠肉瓜、燒車厘茄新鮮解膩~ 食到咁上下肉係要食返啲蔬菜平衡一下😌-燒菠蘿🍍全晚最正啵!一送上來就係菠蘿去芯最嫩既部分,又甜又厚身,必食 😋 -燒雞蛋仔意想不到會出現係menu🤣🤣 好得意又幾好食,比街邊買到既大粒,燒烤嘅方式令到佢變得外脆內軟,可以一試😌飲品選擇方面都有唔少,汽水、豆奶、鴻福堂系列,自己雪櫃任攞👌🏻驚喜既係食到尾會送一杯Häagen-Dazs 雪糕收尾🤩 我地去個陣有曲奇、朱古力同berries~

價錢係$198/位再加一,2小時任飲任食~

-燒鯖魚
新鮮厚切,唔鞋,推介!

-燒牛脷
好嫩身又厚切,推介!

-燒M6牛柳粒

-燒羊卷肉
幾得意喎,上到嚟真係一卷既羊肉🤣🤣

-燒翠肉瓜、燒車厘茄
新鮮解膩~ 食到咁上下肉係要食返啲蔬菜平衡一下😌

-燒菠蘿🍍

-燒雞蛋仔

2023-03-16
  • 牛舌
  • 靖魚
2023-03-12 115 瀏覽
星期一至四7:30pm前離座每位$208+10%想試旺角呢間自助燒烤好耐平日夜晚都好爆場,聽到冇book位要9pm先有位😯😯串燒種類好多,仲有埋建議燒烤時間可以參考。食物方面超推薦牛舌,入口爽彈牛味濃郁,另外呢度仲可以食到燒雞蛋仔!燒完外脆內軟,一定要食😋食到最後每人仲有1杯haggen dazs雪糕 大滿足😋

星期一至四7:30pm前離座每位$208+10%

想試旺角呢間自助燒烤好耐
平日夜晚都好爆場,聽到冇book位要9pm先有位😯😯
2023-03-06 104 瀏覽
今天我去了一間位於旺角的串燒店,而這家店的價錢真的非常划算,任飲任食。更重要的是,食物質素真的很高,非常值得推薦。進入店內,感覺整體環境都非常寬敞舒適,每個座位都有QR code點餐系統,非常方便。當然,店內的飲品也是自助選擇,全部都是無限暢飲。串燒種類也是非常豐富,包括了牛肉、羊肉、雞肉、豬肉、海鮮、丸類和蔬菜,讓人可以根據自己的口味去選擇。其中牛肉非常優秀,入口即溶,而豬五花腩更是香氣四溢,非常值得一試。最讓我驚訝的是,店家還特別設計了一種非常方便的方式讓我們享用串燒,就是把串燒放到齒輪上面自己轉動,不需要用手,等一陣子就可以食得。非常貼心!總的來說,這家串燒店的食物質素高,價格實惠,環境舒適,是一個非常值得推薦的餐廳。

1K
店名: 串Grill 自助燒烤專門店地址: 旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖油麻地站A2出口,行6分鐘環境: 2/5價錢:2/5味道: 1/5星期六日及公眾假期(7:30pm前離座)成人/小童$238/$138懷疑呢間串燒店嘅好評全部買翻黎,真係好_難食,第一次食120分鐘嘅店,食唔足120分鐘就走左,又唔夠飽,坐得又迫😤食物款式又少,個爐又細,個火又慢燒一串肉都7分鐘😐啲肉完全無預先落調味料,可能想sell新鮮大佬,你唔新鮮,又唔落調味料,咪搞到一啲味都無🤬菜又款式少,串燒店無金菇無韭菜我都真係第一次見😡更加唔好話其他野食😨枱上面嘅調味料好多落完=無落,完全無味,得個孜然粉叫做左有少少味😫😕完全唔知比左250蚊食左啲乜,250係旺角掃街都飽到嘔啦,仲好食啲😓🙄

店名: 串Grill 自助燒烤專門店

地址: 旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖
油麻地站A2出口,行6分鐘

環境: 2/5
價錢:2/5
味道: 1/5

星期六日及公眾假期(7:30pm前離座)
成人/小童
$238/$138

食物款式又少,個爐又細,個火又慢燒一串肉都7分鐘😐
啲肉完全無預先落調味料,可能想sell新鮮
大佬,你唔新鮮,又唔落調味料,咪搞到一啲味都無🤬
菜又款式少,串燒店無金菇無韭菜我都真係第一次見😡
更加唔好話其他野食😨

2023-02-26
2023-03-02 83 瀏覽
之前都未試過轉轉烤串燒, 所以今次就搵左呢間位於旺角嘅串grill自助燒烤專門店試下, 120分鐘任食仲包飲品,如果7:30前離座仲只需要$208, 性價比非常高 餐廳環境舒適, 有6-7張卡位枱吾會太逼, 最適合4人一張枱 . 飲品係出面嘅雪櫃任飲, 款式特別, 有菊花蜜,豆漿, Olga 等。 串燒亦好多選擇,牛 豬 雞 海鮮 腸 丸 蔬果等. 每串份量吾會太多剛剛好, 而且餐廳有張menu 清楚列出每款串燒需要烤嘅時間, 保證吾會因烤過頭而變乾, 非常貼心.調味料有4種, 包括鹽、孜然粉、辣粉同椒鹽。醬有韓式梨汁,泰式辣汁, 用黎沾串燒一流。另外, 加$20仲可以有三款生酮醬汁。 🐂牛方面最出色係牛舌同m6 和牛牛柳, 和牛肉質軟諗, 唔會痴牙, 但又不失牛肉味, 牛舌都非常好食彈牙又吾靭.🐖 豬方面個人認為最好食係荷蘭豬五花, 豬五花烤到脆口唔肥膩, 最岩搭配泰式辣汁。另外, 菠蘿、豆卜、日本甜番薯, 都好特別, 食完肉類, 再食返舊酸酸甜甜既菠蘿, 完全可以解膩。甜品方面, 有燒棉花糖同雞蛋仔, 雞蛋仔最正,燒完之後外脆內軟, 最後仲可以揀一杯岩你口味嘅Häagen-Dazs

甜品方面, 有燒棉花糖同雞蛋仔, 雞蛋仔最正,燒完之後外脆內軟, 最後仲可以揀一杯岩你口味嘅Häagen-Dazs雪糕做結束,
O 大滿足👍🏻👍🏻
2023-02-28 61 瀏覽
今日喺旺角行完街,朋友提議想食串燒,就唸起成日要等位嘅串Grill,趁今日時間比較早,可以試吓先!果然五點多的時間,人流不多,可以即時安排入座!呢間串燒店的特色係每一張枱都有一個自動旋轉燒烤爐,免去人手轉動的勞累,而且受熱均勻,食物不會燒燶,又不會一面熟一面生,非常正餐單食物種類頗多,有牛類、豬類丶雞類丶海鮮、菜類丶丸類、甜品等等,每樣試一串,幾有幾十款!最愛有M6和牛牛柳,牛味濃丶肉汁juicy👍🏻,雞軟骨口感都唔錯,爽口得來一D都唔硬!另外燒波蘿都好正,外圍燒到暖暖地,但入邊勁多汁又甜!最後燒雞蛋仔又係好正,未試過咁樣燒,雞蛋仔大大粒又脆口,我同朋友encore左幾串,仲有燒嘢食唔少得嘅棉花糖,yummy $208 任食(有加一),任食任飲,最後還有Häagen-Dazs雪糕一盒,性價比非常高,非常滿足的一餐

2023-02-25 78 瀏覽
唔知大家會唔會有時突然之間好想食一樣嘢幾個禮拜前突然好想食串燒諗咗好耐,到底去邊度食朋友介紹佢上次食過嘅一間唔使自己郁自助串燒咁神奇? 一於訂位試吓🤫一入到舖頭就聞到好香嘅串燒味講到明自助串燒就當然唔使整污糟自己雙手可以專心齋食睇一睇餐牌都好多種類仲有我好鍾意嘅燒大大粒棉花糖值得一讚喺呢度店員嘅服務因為佢好認真介紹枱上所有調味醬料嘅用法亦會時不時過嚟幫手我哋第一轉揀咗少少肉類同菜可以任落孜然粉同椒鹽嘅感覺好正🤤🤤🤤店員仲好貼心幫手擺好用剩嘅餐盤等我哋食得舒服啲呢度嘅和牛真係好好味㗎最驚喜係有燒雞皮建議可以燒耐少少等佢燶啲 加埋啲蜜汁一齊燒不得了本人作為魚蛋怪 當然要食埋魚蛋同魚片頭啦呢度燒嘅魚蛋好得意燒嘅時候會漲都好大嚿攤凍咗之後縮返有我以前喺慈雲山一間已經結業既小食館入邊最出名嘅名物炸蛋既食感!我已經好多年冇食過呢一種口感估唔到冇油炸都可以做得到為咗呢粒魚蛋我一定會再嚟食多次!另外有一款叫做雞蛋仔 其實食落有種蛋糕嘅味道加埋大大粒燒棉花糖夾住就會變s’mores🤤🤤🤤真係好推薦餐牌上好多食物最後仲一人一杯哈根大師 (雖然已經飽到食唔落)兩個鐘係好夠燒架 又燒得好平均唔會燶下次經開旺角
唔知大家會唔會有時突然之間好想食一樣嘢
幾個禮拜前突然好想食串燒
諗咗好耐,到底去邊度食
朋友介紹佢上次食過嘅一間唔使自己郁自助串燒
本人作為魚蛋怪 當然要食埋魚蛋同魚片頭啦
呢度燒嘅魚蛋好得意
燒嘅時候會漲都好大嚿
攤凍咗之後縮返有我以前喺慈雲山一間已經結業既小食館
入邊最出名嘅名物炸蛋既食感!
我已經好多年冇食過呢一種口感
估唔到冇油炸都可以做得到
為咗呢粒魚蛋我一定會再嚟食多次!
另外有一款叫做雞蛋仔 其實食落有種蛋糕嘅味道
加埋大大粒燒棉花糖
夾住就會變s’mores🤤🤤🤤
真係好推薦餐牌上好多食物
最後仲一人一杯哈根大師
(雖然已經飽到食唔落)
兩個鐘係好夠燒架 又燒得好平均唔會燶
下次經開旺角再嚟多次先!
2023-02-21 62 瀏覽
每次同朋友去旺角行街,經常都會幫襯一間串燒店,因為可以一個價錢任飲,任食,性價比好高,而且食物質素仲要係好好,好值得喺度推介一下。串 Grill 自助燒烤專門店,地址喺廣華街2號翠園大廈二期10號舖,餐廳地方都算闊落,每一個都係卡位,大枱可以坐到8個朋友,坐低自己用QR code落單非常方便,飲品方面就可以自行到飲品櫃選擇,全部都係任飲。點完食物一版版咁送過嚟,每一寸食物都可以放上齒輪上面自己轉動,唔需要用手,等一陣就可以食得,真係好方便。食物種類都有好多選擇,有牛肉,羊肉,雞肉,豬肉,海鮮,丸類,蔬菜。牛肉方面,我就比較鍾意M6和牛,燒一陣牛肉已經食到加上旁邊嘅調味料可以令到牛肉嘅味道更加有層次,入口牛肉味好香龍,簡直有入口即溶嘅感覺,脂肪比例分布得好均勻,食落去特別有牛肉香味。另外美國牛肋腩肉質偏林,但係腩肉位油脂更加香。呢個牛肉我都好鍾意食。豬肉方面,我就推介豬五花腩,五花腩燒完,迫晒啲油脂出嚟,食落去味道特別香口。另外豆卜同秋葵都係我必食嘅推介,燒香咗嘅秋葵,外面有啲焦香入口味道爽甜。真係好正另外一個食物多春魚都係我最鍾意:燒到啲魚收乾水,魚春咬落去卜卜脆又香口。唔經唔覺兩個人
唔經唔覺兩個人食到成筒簽,真係好滿足。

2023-02-16 227 瀏覽
同朋友喺旺角行完街,在周圍附近找餐廳食晚餐,行經這串燒店門口覺得幾得意任飲任食兩小時,於是入去試一試。餐廳面積不是太大,大約七至八張枱,但梳化闊落坐得好舒服,每張枱上面有一個自轉燒烤爐,燒烤爐是用發熱管發熱的所以冇乜煙味,餐廳內冷氣十足所以燒烤起來不覺得太熱。而餐廳尾有兩個飲品雪櫃,放有汽水,鴻福堂飲品,豆漿和一些特色飲品。餐廳的食物主要係無經調味,所以餐廳準備了不同的醬末及調味料給大家根據自己嘅口味調味。調味料有:孜然粉,辣椒粉,淮鹽,咖哩粉,泰式魚露,韓式梨醬汁,燒汁,如要生酮醬汁就要加$20。食物種類多選擇,有豬、牛、雞、羊、海鮮、腸類、丸類、蔬菜類和甜品,用一張紙order,只需寫上串數一目了然。未order前店員先送上一盤特色肉類給我們試吃,有豬牛雞,稍有心思。值得推介的是M5和牛,不用燒太耐肉質鮮嫩,但牛舌就有啲厚,燒烤完比較煙韌,如果薄切會好啲。燒海鮮有鯖魚,多春魚和蜆肉初頭覺得奇怪蜆肉是怎樣燒的,當店員送上烤串嘅時候,發現原來是店員好細心將一粒一粒嘅蜆肉串上來燒燒棉花糖和燒雞蛋仔都好好味,第一次燒雞蛋仔來吃,一串兩粒,燒到外脆內軟幾好食,食完都忍唔住再叫一次。蔬菜類之中

燒海鮮有鯖魚,多春魚和蜆肉

蔬菜類之中燒菠蘿最好食,燒到少少乾身,菠蘿裏面啲糖分出曬嚟好甜多汁。
最後餐廳送上haagen dazs雪糕每人一杯,作為這餐的完結。

總結:用旋轉自助燒烤爐燒烤,食物受熱均勻,冇乜油煙味,燒烤完個身唔會一陣煙味,值得推介!
2023-02-16
  • M5和牛
  • 棉花糖
2023-02-08 99 瀏覽
話說早排放假,就走了去油麻地食個早市串燒放題。平日7:30pm前入座(Happy Hour),成人只需$208一位、小童$118一位。餐廳原來係旺角有兩間舖,而我今次去的係近廣華街的店舖,餐廳雖然唔算好大,不過全部都係卡位,每張枱都夠大夠闊放食物。食物選擇唔算少,有牛肉、豬肉、雞肉、羊肉、海鮮、菜、腸仔、丸,仲有甜品!餐廳的食物主要係無經調味,所以餐廳準備了不同的醬料及調味料,仲有適合生酮的醬汁,大家可以根據自己的口味去調味。餐廳比較出色包括M6和牛牛柳,佢唔係富有油香的和牛,而係肉味香濃的肉味。如果鍾意油香的,可以試下荷蘭豬五花。每串串燒都用鐵簽叉好,只要將其中一邊的齒輪卡好係個爐,佢就會識自己轉,就算手殘的我都可以輕鬆食到燒得均匀的惹味串燒。另外值得一試係燒蜆肉,平時食蜆肉都係一、兩粒咁食。餐廳用了鐵簽串起一大堆蜆肉,燒好就可以一次過晒入口,滿口蜆肉,你試過未?(笑)呢到有我最愛的豆卜!!烤到佢乾身,再灑上椒鹽真係世一!飲品方面,有汽無汽、有糖無糖應有盡有。食飽飽仲可以揀杯Häagen-dazs雪糕,完滿也\(//∇//)\=============================

呢到有我最愛的豆卜!!烤到佢乾身,再灑上椒鹽真係世一!

飲品方面,有汽無汽、有糖無糖應有盡有。

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
2023-02-04 71 瀏覽
呢間係朋友帶我食😆😆本身已經好興奮哈哈,但發現入到去仲興奮😂😂🤹🏻‍♂️🗺環境方面:唔係一間好大嘅餐廳,但每枱嘅位都好足夠,夠晒擺好多野飲同埋啲串燒🤣!! 同埋啲staff好有禮貌🥹真係好中意啲有禮貌嘅餐廳,好細心同我地講點樣整啲串燒🍡🍢🍕🥂野食方面:其實我已經覺得好多選擇,好夠我揀😙張menu上面仲會寫要燒幾耐🕑唔使驚唔夠熟或者超時😍佢地自己轉轉下真係好得意😂最好食係燒賣同埋麻吉燒!! 當然仲有棉花糖😍啲串串好足料,食到我地超飽😆

🤹🏻‍♂️🗺環境方面:

🍕🥂野食方面:
唔太建議大家空肚去食呢間嘢,多人聚會就千祈唔好去呢度,人均消費(連加一)305HKD漏單都算,賣晒又唔話你知,飲品選擇又少,除咗環境清幽之外,真係唔建議大家去幫襯。食物種類冇熟食,冇飯麵,仲要漏單,你話燒唔切,但係我嗌綿花糖咋,有幾貴啊綿花糖,俾多幾粒綿花糖我擠飽自己都唔得。7個人你俾4粒(兩串),真係食個體驗,做水魚嘅體驗。小貼士:狂嗌雞蛋仔都應該有機食得飽嘅,味道就唔評論啦飲品種類飲品得10款飲品,可口可樂汽水冇零糖系列,出色老實講,你個爐大火少少咪大家開心囉,驚條籤太熱會燙親手咪提供鉗囉,宜家感覺就係俾300去間餐廳度傾兩個半鐘計囉~

食物種類

小貼士:狂嗌雞蛋仔都應該有機食得飽嘅,味道就唔評論啦

飲品種類
飲品得10款飲品,可口可樂汽水冇零糖系列,出色

2023-01-28
2023-01-27 73 瀏覽
📍串Grill 自助燒烤專門店疫情時期已經太耐無去過Bbq最近見朋友介紹呢間自助燒烤😍同老公約定今日一齊去撐枱腳!餐廳環境座位好闊落,全部梳化卡位。入座後侍應同我地簡單介紹枱上既醬料同調味粉有椒鹽,辣椒粉,孜然粉,柚子醬,自家燒汁,魚露,超多選擇用 QR code落單,方便快捷。食物方面分別有牛、豬、羊、雞、腸類、海鮮、丸類、蔬菜類,都好豐富!必點M6和牛牛柳,台灣腸,雞蛋仔無諗過雞蛋仔有驚喜!係好香蛋味,外脆內軟,連唔愛食甜野既老公都話好食要再點😁仲有bbq 時最愛既菠蘿同大大粒棉花糖!飲品任飲有汽水、茶類、豆漿,等等。。仲有埋單前會有雪糕🍦送,每人一杯仲要係Häagen-Dazs ,正食完後身上完全唔會有陣味!
📍串Grill 自助燒烤專門店

疫情時期已經太耐無去過Bbq
最近見朋友介紹呢間自助燒烤😍
同老公約定今日一齊去撐枱腳!

餐廳環境座位好闊落,全部梳化卡位。
入座後侍應同我地簡單介紹枱上既醬料同
調味粉

有椒鹽,辣椒粉,孜然粉,柚子醬,自家燒汁,魚露,超多選擇

用 QR code落單,方便快捷。

必點M6和牛牛柳,台灣腸,雞蛋仔
無諗過雞蛋仔有驚喜!
係好香蛋味,外脆內軟,連唔愛食甜野既老公都話好食要再點😁
仲有bbq 時最愛既菠蘿同大大粒棉花糖!

飲品任飲有汽水、茶類、豆漿,等等。。

仲有埋單前會有雪糕🍦送,每人一杯
仲要係Häagen-Dazs ,正

食完後身上完全唔會有陣味!

• 雞蛋仔
🌃 餐廳位於旺角廣華街, 鄰近油麻地港鐵站A2出口, 餐廳主打懶人自轉串燒放題,餐廳設計較為簡約, 牆壁同地面都選用木色,座位以四人卡座至六人卡座為主,座位不算多, 繁忙時間需要等位, 每張枱都有一個自動旋轉嘅燒烤爐,選用發熱管受熱好均勻, 檯面上有燒烤醬、魚露、辣椒粉、椒鹽、椒鹽粉、海鹽等可以調味。.🤠 通粉foodie 於七點半前離座, 價錢為$208 另加一, 任食兩小時, 可以任燒三十多款食材。.🍢 三十多款食材分為豬牛羊雞、 海鮮 、腸丸類、 蔬菜及甜品。 而最吸引嘅地方係可以任食澳洲M6和牛柳, 呢個價錢食到CP值超高😍, 和牛牛柳粒油花幾靚,食落幾嫩口, 好重牛肉味, 另外仲有牛西冷、牛舌、牛筋腩可選擇。.🐖豬類有肉眼、五花、 豬頸肉 同埋大腸, 小編最鍾意燒豬頸肉, 食落幾彈牙。.🐔 雞類有雞腎、雞皮、雞軟骨、雞中翼, 小編推介有雞中翼, 因為自轉燒烤十分方便,受熱好均勻 ,平時普通燒烤會燒比較耐及難以控制火侯, 有時會燒到雞皮燶曬而裏面仍然唔熟, 呢個懶人自轉燒烤冇咗呢個問題, 所以小編會食多啲😋.🐏 羊類只有羊卷肉, 但品質都算唔錯。.🐟 海鮮有鯖魚、多春魚同埋蜆肉

🐏 羊類只有羊卷肉, 但品質都算唔錯。
🐟 海鮮有鯖魚、多春魚同埋蜆肉。
🍢 此外仲有腸丸類同埋各款蔬菜, 而比較吸引小編係燒棉花糖同埋燒雞蛋仔😍
🍹飲品類
👉 呢度比較多款鴻福堂類飲品, 感覺比較健康, 另外仲有各款汽水等。

🍦 最後可以選擇一款Haagen dazs雪糕, 為呢一餐作一個完美嘅作結

📍 串Grill 自助燒烤專門店 (廣華街)
旺角廣華街2-20號翠苑大廈2二期10號舖
此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。
星期六去左試新餐廳,地點係旺角廣華街串Grill自助燒烤專門店。顧名思義,呢間係一間可以食到飽既放題自助串燒專門店。入面有14張枱,都幾闊落。星期六午市時段大人$198,另加一,任飲任食兩小時。落單用QR code,落完單好快就上枱。選擇有牛4款,海鮮2款,豬4款,雞5款,羊1款,腸3款,丸類8款,菜7款同甜品3款。1) 牛4款M6和牛牛柳好淋,牛味都唔錯。紐西蘭牛西冷都唔錯牛舌係厚切大大粒,好彈牙美國牛肋腩牛味超濃,而好有咬口又多汁2) 豬4款美國豬肉眼豬五花半肥瘦,真係好脆口,仲可以燒到脆皮,咬落去爆汁豬肩胛好瘦,燒到皮脆肉瘦,好健康豬大腸3) 雞5款雞腎雞翼雞軟骨,燒得脆脆地,記得加咖哩粉,好食雞皮雞卷肉4) 腸3款芝士腸廚師腸台灣腸5) 海鮮2款蜆肉雖然細細粒,不過一串有好多鯖魚燒得皮脆肉汁多,不過小心有骨6)丸類有8款魚片頭墨魚丸貢丸魚蛋蝦卷魚肉年糕燒賣豬肉丸今日主打肉類,無食到7)甜品3款綿花糖燒到剛融,外脆內軟,甜到漏原味雞蛋仔一串一粒,燒到外脆內軟,幾好食呀菠蘿,多汁解膩8)菜7款豆卜,我第一次食燒豆卜,原來係好脆,燒到內外都好脆,好正。雞脾菇燒到個皮好脆翠玉瓜爽脆車厘
星期六午市時段大人$198,另加一,任飲任食兩小時。

牛,豬

1) 牛4款
M6和牛牛柳好淋,牛味都唔錯。
紐西蘭牛西冷都唔錯
牛舌係厚切大大粒,好彈牙

美國牛肋腩牛味超濃,而好有咬口又多汁
2) 豬4款
美國豬肉眼
豬五花半肥瘦,真係好脆口,仲可以燒到脆皮,咬落去爆汁
豬肩胛好瘦,燒到皮脆肉瘦,好健康
豬大腸
豬肩胛, 雞軟骨, 鯖魚, 蜆肉, 羊肉卷

3) 雞5款
雞腎
雞翼
雞軟骨,燒得脆脆地,記得加咖哩粉,好食
雞皮
雞卷肉
4) 腸3款
芝士腸
廚師
台灣腸
5) 海鮮2款
蜆肉雖然細細粒,不過一串有好多

鯖魚燒得皮脆肉汁多,不過小心有骨
6)丸類有8款
蝦卷
魚肉年糕
燒賣
豬肉丸
今日主打肉類,無食到
原味雞蛋仔, 綿花糖

7)甜品3款
綿花糖燒到剛融,外脆內軟,甜到漏
原味雞蛋仔一串一粒,燒到外脆內軟,幾好食呀
菠蘿,多汁解膩
8)菜7款
翠玉瓜, 車厘茄, 冬菇, 豆卜

豆卜,我第一次食燒豆卜,原來係好脆,燒到內外都好脆,好正。
雞脾菇燒到個皮好脆
翠玉瓜爽脆
車厘茄酸甜解膩
冬菇好香鮮冬菇味
日本甜薯又甜又淋,好好食
秋葵一串一條,都好新鮮
秋葵, 菠蘿, 車厘茄, 日本甜薯

9)羊1款

羊肉卷好嫩,味道只係少少穌,好食
調味料

枱上面有燒汁,等食物七八成熟就可以掃上食物上面,另外都有柚子醬同酸辣汁可以點熟食食。都有4款味粉,分別有孜然粉,咖哩粉,鹽同胡椒粉。我地主力加咖哩粉同孜然粉。
飲品

飲品自助,一個雪櫃入面有各款罐裝汽水同烏龍茶,同多款鴻福堂支裝飲品包括健康有機豆乳豆漿。
柚子海鹽味汽水, 燕麥豆乳

時間到之前半小時last order。都夠時間慢慢燒同食,坐得都好舒服。食物方面質素都可以呀,個人特別鍾意牛肋腩,牛舌,豬五花同雞軟骨。係一個幾好玩既用餐體驗,個串燒爐火力都可以,食完成身都無油煙味。

2023-01-14
原味雞蛋仔, 綿花糖