2023-12-11 12 瀏覽
同成班朋友喺旺角玩,去到夜晚想搵嘢食醫飽個肚,就揀咗呢間串燒店,估唔到串燒價錢除咗幾抵,食物仲好有風味,用咗好多香料一齊去燒,而且夠晒辣!☺️大家可以自選辣嘅程度,嗌咗中辣嘅我,要即刻買杯嘢飲解辣☺️鍾意食辣嘅朋友,千祈唔好錯過!今次我就嗌咗幾款唔同嘅串燒,包括燒生蠔、韭菜、雞軟骨、海蝦同青椒🫑!全部都燒得唔錯,推介佢哋嘅燒生蠔同青椒,好抵食,而且好入味!大家下次經過旺角,宵夜都可以試吓佢哋嘅串燒!

大家下次經過旺角,宵夜都可以試吓佢哋嘅串燒!
2023-12-09 11 瀏覽
老細對串燒嘅愛係永遠都唔會減退嘅!!🤩😝旺角大把串燒店…呢間上次佢買過外賣,味道都唔錯!今日就嚟堂食啦~店舖18:30開門,我哋係第一枱客,自己攞張點菜表畫,畫完之後就係等食!🥰👌🏻速度都好快,而且燒得好香😍香菇、金菇、韭菜、秋葵、翠玉瓜…先食一堆蔬菜🌿🌱☘️🍀(食串燒都要健康啲嘛~🤭😅)再嚟係蒜蓉茄子,呢個係食燒烤唔可以唔叫嘅🍆燒得好juicy,又唔會燶~肉食叫咗:燒魷魚鬚、墨魚丸、海大蝦、雞肉腸同埋牛仔骨…全部調味都唔錯,好香之鹽粉味道但係又唔會過火唔會苦(有陣時有啲舖頭落得孜然粉比例唔啱,個調味會苦苦地…🫣)亦唔會燒得太乾,全部肉類都好juicy!😚😍仲有甜嘅食品,玉子燒同燒香蕉,味道都幾得意~😅🤭不過店舖並冇酒牌,只有供應汽水、茶同加多寶~如果想飲啖啤酒,就要過隔離7仔自己買啦!我搵到罐去Hoegaarden白桃味白啤,只有3%酒精,女仔飲啱啱好!!

雞肉腸、香菇、韭菜、秋葵、翠玉瓜、金菇

燒牛仔骨
燒魷魚鬚
甜蜜脆脆燒香蕉
2023-12-06 16 瀏覽
我同朋友我去咗一間喺旺角嘅串燒店,食物好好味,啖啖都令我咁滿足!.我先試咗佢哋嘅即開蒜蓉大生蠔,生蠔新鮮又彈牙,配上香蒜蓉,味道濃郁,真係令我回味無窮。.之後嚟咗個韭菜,配孜然粉,個菜燒完都好鮮嫩,真係好開胃。.接著試咗燒免治雞肉棒同五花腩肉串,兩者都燒得恰到好處,雞肉棒嫩滑多汁,五花腩肉燒得香脆,肉質鮮美,真係串燒愛好者嘅首選。.最後,我叫咗個川北炒米粉,米粉炒得香口,配上豐富嘅配料同獨特嘅川味,味道麻辣鮮香,好開胃。.整體而言,呢間旺角嘅串燒店嘅食物質素高,味道正宗,份量足夠,價錢又實惠。如果你鍾意串燒同川菜,呢度絕對係一個值得嚟試嘅地方!

之後嚟咗個韭菜,配孜然粉,個菜燒完都好鮮嫩,真係好開胃。

2023-12-04 17 瀏覽
和友人啱啱行完朗豪坊shopping,路經此店,被門口的七彩燈牌寫着的「今夜不回家」及陣陣串燒香味吸引着,停下腳步,看看餐牌,一於來個即興串燒晚餐吧!我們點了「汁燒火箭魷魚筒」,份量都算多,而且味道香口,食落去好易咬開,一啲都唔韌!朋友唔食得太辣,特意向店員講要微辣,辣度調校得啱啱好。另外還點了串燒鮮冬菇、沙爹雞肉串、惹味台灣腸、厚切牛舌心及有機菠蘿等。其中有幾菠蘿帶來驚喜,燒烤後香甜多汁,值得推介。

2023-12-03 18 瀏覽
開餐喇~食咩好呢🤔🥬韭菜$15幼嫩~燒得淋之後,加埋椒鹽粉超好食🍡墨魚丸$22🐙深海大墨魚咀$25煙靭爽脆,好咬口~🐏阿拉伯羊肉串$32相對肉質瘦,所以食落唔覺有羶味,加埋香料食落有啲甜甜地🧀流心芝士年糕$38/2件外脆煙韌,Q糯軟滑,流出香濃芝士,滋味無法抗拒!🍍有機菠蘿$22燒過後香甜潤美,菠蘿超多汁~仲好有厚度🍌甜蜜脆脆燒香蕉$18蕉香甜美,口感不但綿腍加上朱古力醬,當甜品食係唔錯選擇😌🐟台灣雞泡魚乾$45口感煙韌,越食越香,點埋沙律醬,真係會食唔停口,呢個伴酒小食一流🧊烏龍茶|椰子水$16🍻餐廳更有提供啤酒汽全單免+1抵食,人均💰117小貼士:OpenRice訂座可享全單八五折
開餐喇~食咩好呢🤔
🥬韭菜$15
幼嫩~燒得淋之後,加埋椒鹽粉超好食

🍡墨魚丸$22
🐙深海大墨魚咀$25
煙靭爽脆,好咬口~
🐏阿拉伯羊肉串$32
相對肉質瘦,所以食落唔覺有羶味,加埋香料食落有啲甜甜地

🧀流心芝士年糕$38/2件
外脆煙韌,Q糯軟滑,流出香濃芝士,滋味無法抗拒!

🍍有機菠蘿$22
燒過後香甜潤美,菠蘿超多汁~仲好有厚度

🍌甜蜜脆脆燒香蕉$18
蕉香甜美,口感不但綿腍加上朱古力醬,當甜品食係唔錯選擇😌

🐟台灣雞泡魚乾$45

🧊烏龍茶|椰子水$16
🍻餐廳更有提供啤酒汽

全單免+1抵食,人均💰117
小貼士:OpenRice訂座可享全單八五折
2023-12-02
2023-11-21 23 瀏覽
近年好多餐廳都好早收舖,今日夜夜哋去到旺角,醒起可以食串燒。呢間串燒店開到深夜,唔洗驚早收食得唔盡興! 蔬菜類蒜蓉原條茄子:食串燒必點😂勁多蒜蓉,成個口腔都充滿住勁香嘅蒜蓉。 韮菜:落咗味粉好夠味,燒得啱啱好唔會過生/過熟。 鮮冬菇:好香冬菇味,勁juicy,即叫即燒好新鮮。 海鮮類麻辣八爪魚鬚:爽口彈牙,麻辣夠惹味。 台灣雞泡魚乾:甜味突出,口感煙靭唔難咬 肉類雞軟骨/雞中翼:椒鹽惹味,軟骨香脆;雞翼大隻肉厚,啖啖肉。厚切牛舌心:口感爽脆,牛味濃,厚切牛舌一啲都唔吝嗇。主食鰻肉炒飯:份量足,都幾多鰻魚粒。加咗辣椒粒,增加刺激感。

蔬菜類

韮菜:落咗味粉好夠味,燒得啱啱好唔會過生/過熟。

鮮冬菇:好香冬菇味,勁juicy,即叫即燒好新鮮。

海鮮類
麻辣八爪魚鬚:爽口彈牙,麻辣夠惹味。

台灣雞泡魚乾:甜味突出,口感煙靭唔難咬

肉類
雞軟骨/雞中翼:椒鹽惹味,軟骨香脆;雞翼大隻肉厚,啖啖肉。

厚切牛舌心:口感爽脆,牛味濃,厚切牛舌一啲都唔吝嗇。

主食
鰻肉炒飯:份量足,都幾多鰻魚粒。加咗辣椒粒,增加刺激感。
2023-11-15
📍#串燒王 (祥興樓) (旺角)旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️今日去咗油麻地book蘭街覓食,試下呢間串燒王😛 門口好大個霓虹燈牌,好容易認。店舖傳黎陣陣嘅串燒香味~香到流晒口水!✨#錫紙花甲粉💰$65花甲粉上枱嘅時候熱辣辣,除咗花甲之外,亦有娃娃菜同金菇,花甲份量都OK,但係新鮮程度就麻麻哋,亦有少少沙~✨#阿拉伯羊肉串💰$32羊肉串冇臊味,比較多調味料粉,味道正常😛✨#魷魚鬚💰$25魷魚鬚叫咗中辣,辣粉好惹味,魷魚鬚唔會好韌,幾好食😋▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

📍#串燒王 (祥興樓) (旺角)
旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#錫紙花甲粉💰$65

✨#阿拉伯羊肉串💰$32
羊肉串冇臊味,比較多調味料粉,味道正常😛

✨#魷魚鬚💰$25
魷魚鬚叫咗中辣,辣粉好惹味,魷魚鬚唔會好韌,幾好食😋

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2023-11-12 25 瀏覽
👩🏻‍❤️‍👨🏻🐽💰245(堂食)這家串燒店位於旺角,雖然店內座位不多,但五藏俱全,環境整潔,播放不同類型的音樂,有另一番的享受👍🏼。錫紙蒜蓉娃娃菜❤️ $38/份(蒜蓉味很濃🤤還加了一點兒酒,令味道更加香😋)。雞軟骨 $28/2串。鹽燒多春魚🐟 $45/6條(外皮燒得十分香脆😍魚肉飽滿多汁😋)。牛肉串 $28/串。蒜蓉原條茄子🍆 $38/條(好大的一條,茄子肉很多,更有大量新鮮蒜蓉鋪在表面,味道很香🤤)。阿拉伯羊肉串 $32/串(很容易入口,不會有羊騷味👍🏼)。雞中翼 $36/2串(大大隻的雞中翼😍肉質鮮嫩飽滿,燒得剛剛好👍🏼)
👩🏻‍❤️‍👨🏻🐽

💰245(堂食)

。雞軟骨 $28/2串
。牛肉串 $28/串

。阿拉伯羊肉串 $32/串(很容易入口,不會有羊騷味👍🏼)
2023-11-09 13 瀏覽
我要講下旺角間串燒王,真係抵食夾大份,而且好夠味佢哋嘅扇貝帶子,充滿蒜香味真係好好食。之後,我試咗佢哋嘅翠玉瓜、冬菇同雞軟骨。翠玉瓜恰到好處,保持住佢嘅脆嫩口感,同埋配上啲冬菇同雞軟骨,味道更加豐富。我仲試咗佢哋嘅雞翼同雞肉串。雞翼烤得香脆多汁,外皮啱啱好夠焦香。而雞肉串都烤得剛剛好,肉質鮮嫩,配上啲特製串燒粉,味道更加突出。佢哋嘅花甲粉都係我試過嘅一個亮點。花甲粉有啲辣辣嘅味道,粉條爽口,湯汁濃郁香辣,令人食得好過癮。
我要講下旺角間串燒王,真係抵食夾大份,而且好夠味

2023-11-04 15 瀏覽
旺角區真係超多串燒店😋今晚同朋友來試呢間❤︎︎串燒王❤︎︎呢到座位相當闊落,座得舒服,來呢到吹下水食下串燒一流👍🏻呢到款式超多種類😬海鮮,肉類,甜品,主食等等⋯⋯梗有一款岩大家。❤︎︎鰻魚炒飯❤︎︎$70大大碟鰻魚炒飯😋飯粒飽滿煙靭,落足料👍🏻鰻魚細嫩幼滑。❤︎︎脆香雞皮❤︎︎$28/2串外皮酥脆,中心多汁唔油膩。❤︎︎雞中翼4隻❤︎︎$36/2串雞翼咬開重出緊煙😋熱辣辣香口惹味。❤︎︎五花腩肉串❤︎︎$42/3串肉汁豐富,豬鮮味突出。❤︎︎鹽燒白鱔魚❤︎︎$55串我好鍾意食魚😋鱔肉爽甜皮脆,有魚油香。

❤︎︎鰻魚炒飯❤︎︎$70
大大碟鰻魚炒飯😋飯粒飽滿煙靭,落足料👍🏻鰻魚細嫩幼滑。

❤︎︎脆香雞皮❤︎︎$28/2串
外皮酥脆,中心多汁唔油膩。

❤︎︎雞中翼4隻❤︎︎$36/2串
雞翼咬開重出緊煙😋熱辣辣香口惹味。

❤︎︎五花腩肉串❤︎︎$42/3串
肉汁豐富,豬鮮味突出。

❤︎︎鹽燒白鱔魚❤︎︎$55串
我好鍾意食魚😋鱔肉爽甜皮脆,有魚油香。

2023-11-02
$120 (宵夜)
✨ TGIF!!! 朋友好慘🫣星期五都OT,約咗我收工一齊食串燒嘆吓😂😂 近近去,揀咗公司附近嘅一間串燒,朋友大讚,收工去過好幾次,不斷回訪,一定係正正串燒😋🍽️清酒花甲份量好大,成碗都係滿滿嘅花甲。粒粒都好鮮甜,而且一粒沙都冇,超好味 😋🍽️司華力腸童年嘅七仔回憶😂😂 燒得岩岩好,唔會燒到太乾身,個皮又好脆👍🍽️雞中翼每次食串燒都會食雞翼,呢間水準絕對係中上。總共有4隻雞翼,個皮燒到脆卜卜😍,而且肉汁又好夠,絕對嚟到一定要試!🔥🔥🍽️蒜蓉原條茄子我就係要呢個正宗嘅燒茄子😍😍 原隻燒,所以好大一條,茄子肉都好多,仲有佢有大量嘅新鮮蒜蓉,好食好食!🍽️豬頸肉好厚切,正,入味得來仲好有肉汁。 孜然粉同埋豬頸肉好襯👍🍽️麻辣海蜇海蜇好爽脆,調味嘅醬汁都做得好好,夠辣,配料都好多,青瓜都係新鮮,爽脆。佢做得好嘅係有加到醋,所以食落好開胃。🍽️加多寶唔使講,食串燒一定要嗌凍飲😂✨總括而言,你同佢競爭咁大,但係佢都有一定嘅客源,足以證明佢受到唔少熟客嘅捧場👍👍

🍽️清酒花甲

🍽️司華力腸

🍽️雞中翼

🍽️蒜蓉原條茄子

🍽️豬頸肉
好厚切,正,入味得來仲好有肉汁。 孜然粉同埋豬頸肉好襯👍

🍽️麻辣海蜇

🍽️加多寶
唔使講,食串燒一定要嗌凍飲😂

.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍡 𝚃𝚑𝚎 𝚂𝚔𝚎𝚠𝚎𝚛 𝚂𝚙𝚘𝚝 @ 🌟 串燒王《👽食神大媽食串燒》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:蒜蓉燒八吋大虎蝦 HKD 48麻辣八爪魚鬚 HKD 48錫紙特級肥牛 HKD 68阿拉伯羊肉串 HKD 32有機菠蘿 HKD 22竹蔗茅根 HKD 16椰青水 HKD 16.👽 呢幾年好多餐廳都唔會開好夜,想同朋友仔食吓宵夜傾吓計都越來越少選擇。今次見到呢一間開到深夜都唔閂門嘅串燒店,見佢餐牌上面都幾多選擇,就同朋友仔決定去試吓啦!.🦐 叫咗「蒜蓉燒八吋大虎蝦」,長度就冇想像中咁長,但係厚身嘅程度就真係算厚,燒得剛剛好,肉質都幾彈牙。而且佢加咗蒜蓉,令味道更加濃郁。.🐙 有別於一般嘅串燒八爪魚,呢一款「麻辣八爪魚鬚」係用錫紙兜成兜咁樣上枱,真係超級大份,淨係食呢兜都夠飽!同埋調味真係惹味到爆,佢嘅麻辣醬汁又辣又香,仲可以自己揀辣度。.🐂 而另一款「錫紙特級肥牛」,都係用錫紙兜成兜咁樣上枱,都係超級足料,所以有啲食唔落啦開始。牛牛超級多,嫩滑多汁,佢用錫紙包住,令肉汁更加鎖住,保持咗肉質嘅嫩。.🍖 見個名得意所以就試下「阿拉伯羊肉串」,其實
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
椰青水 HKD 16

蒜蓉燒八吋大虎蝦

麻辣八爪魚鬚

錫紙特級肥牛

🍖 見個名得意所以就試下「阿拉伯羊肉串」,其實即係羊肉串。羊肉烤得剛剛好,外面有啲焦香,配上阿拉伯香料,增添咗一份香辣味道。

阿拉伯羊肉串

🍍 食串燒又點可以唔食「有機菠蘿」,佢呢度最正嘅就係好大塊,好厚身,仲要有齊三件咁多,比其他地方大份,但係價錢一樣。

有機菠蘿

🥤 啲嘢食比較惹味,所以就叫左「竹蔗茅根」同「椰青水」,可以清爽一下味蕾。

🌟 呢間地理位置方便,仲要開到深夜嘅串燒專門店,有機會想同朋友一齊吹水食宵夜係不錯的選擇。

.⠀
📍 旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖
☎️ +(852)6405-1931
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
$125 (宵夜)
蒜蓉燒八吋大虎蝦
麻辣八爪魚鬚
錫紙特級肥牛
阿拉伯羊肉串
有機菠蘿
2023-10-21 11 瀏覽
串燒可以選辣度/完全唔辣每桌都有孜然粉、鹽同辣粉隨個人口味再加食物整體唔會乾,調味都夠,想平平地食下串燒都唔錯🔶墨魚咀 $25比想像中細D,但食落爽口一啲都唔韌🔶雞皮 $28 兩串鍾意佢唔會過乾,帶少少油脂,燒得夠脆🔶雞腎 $28 兩串爽口有嚼感🔶雞中翼 $36兩串外皮脆之餘,裡面都充滿肉汁,好食🔶牛舌心 $45超級厚!鍾意有嚼口既必叫,未淋到可以一咬就斷,但唔會難嚼,都算多汁同爽🔶清酒花甲 $58🔶雞肉棒 $28🔶牛肉串 $28Size唔係大大舊,但又唔乾,又有D牛味,正常發揮🔶羊肉串 $32羶味好重! 受唔住既就唔推薦試了🔷店舖有20幾個位,週末夜晚walk in唔使等位,可能係因為距離旺角站要行十分鐘,所以相對少人堂食,反而外賣就keep住有~由於小店係落單即燒,所以都要有D耐性等下🔖 記得 bookmark &❤️我們 HkFoodMark 吧!
串燒可以選辣度/完全唔辣
每桌都有孜然粉、鹽同辣粉隨個人口味再加
食物整體唔會乾,調味都夠,想平平地食下串燒都唔錯

🔶墨魚咀 $25
比想像中細D,但食落爽口一啲都唔韌

🔶雞皮 $28 兩串
鍾意佢唔會過乾,帶少少油脂,燒得夠脆

🔶雞腎 $28 兩串
爽口有嚼感

🔶雞中翼 $36兩串
外皮脆之餘,裡面都充滿肉汁,好食

🔶牛舌心 $45

🔶清酒花甲 $58

🔶雞肉棒 $28

🔶牛肉串 $28

Size唔係大大舊,但又唔乾,又有D牛味,正常發揮

🔶羊肉串 $32
羶味好重! 受唔住既就唔推薦試了

由於小店係落單即燒,所以都要有D耐性等下

2023-10-17 11 瀏覽
今日同朋友慶祝生日 佢揀咗呢間餐廳 去到都幾驚訝 老實講一枱客都無 以為自己中咗伏😂😂後尾發現呢間鋪多數都係做外賣生意 咁應該無事嘅🧐🧐我個人嚟講就最鍾意燒茄子 娃娃菜同埋牛小排 牛小排係非常出色 好香 茄子燒到好林好入味 娃娃菜就好爽口 唔會林哂但個燒菠蘿就遜色咗小小 因為好酸好硬 可能係燒得唔夠? 同埋明明叫咗個沙爹雞串😂但無沙爹嘅?🤨不過總括嚟講我覺得都幾好食 訂位有九折 不過職員好似唔係好識程序咁 令到埋單個陣有小小混亂

2023-10-16
【串燒王|🐦珍惜每次嘅相遇】入夜後旺角宵夜選擇唔多,呢間「串燒王」開到凌晨三點🕒,正合我意!食咗咩?🍢原條燒茄子蒜蓉勁蒜,好香..🍢豆卜我推薦,可以點茄子蒜蓉食..🍢墨魚丸佢哋粉粉地口感果款嚟,必有捧場嘅朋友..🍢燒菠蘿睇相都知道係厚切,又大又方啦!仲好甜!..🍢娃娃菜原來可以這樣塊狀拮住燒,又幾惹味啊!..🍢燒雞泡魚干有咬口,仲唧左一大pat沙律醬,可以自己加啲七味粉落去,再香口啲!..🍢清酒花甲錫紙兜上,酒味濃,花甲細細但好鮮味,讚賞位係每粒都有肉,零失望!..今晚襯咗芬達、但原來蒜蓉配芬達令到苦澀味道突出咗,下次都係飲返可樂,怕熱氣嘅朋友仲可揀椰青水同加多寶呢啲清熱飲品㗎!🚙泊車攻略:10pm後附近一街錶位。🍆串燒王📍旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖#旺角美食 #串燒王 #懷舊系列 #燒茄子好好食 #燒菠蘿好正
【串燒王|🐦珍惜每次嘅相遇】

食咗咩?

🍢原條燒茄子
蒜蓉勁蒜,好香

🍢豆卜
我推薦,可以點茄子蒜蓉食

🍢墨魚丸
佢哋粉粉地口感果款嚟,必有捧場嘅朋友

🍢燒菠蘿
睇相都知道係厚切,又大又方啦!仲好甜!

🍢娃娃菜
原來可以這樣塊狀拮住燒,又幾惹味啊!

🍢燒雞泡魚干

🍢清酒花甲

🚙泊車攻略:10pm後附近一街錶位。

🍆串燒王
📍旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖

2023-10-14
$100 (宵夜)