2024-02-19 11 瀏覽
串燒王.近排多咗返大陸食嘢 串燒嘅孜然粉味不得了 喺呢一間嘅串燒 同樣做到一樣嘅味道😍因為唔太食得辣,所以全部都係少辣 本身諗住唔會夠飽 但係見到份量之後 完全冇問題~♥️當中 最欣賞茄子!.✨蒜蓉茄子🍆 $38 👍🏻 個味道好得 D肉未試過可以成塊夾起! 個熟到啱啱好 少少濕 入晒味 又唔燶 想即時叫多一份食🤣 呢個衝動留返下次.✨白鱔 $55 👍🏻 超大粒 彈牙 好食.✨花甲粉 $65 👍🏻 勁爽口粉絲 好大碗 粉絲好入味 有蜆 份量多.✨新鮮娃娃菜 $16 x2 = $26 鮮甜 調味料放得好平均.✨牛仔骨 $62 好香 一定要趁熱食 預防變韌.✨秋葵 $16 未試過食燒嘅 烚嘅會好食啲.2人共消費 $262..味道:😋😋😋😋抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5..
串燒王
近排多咗返大陸食嘢 串燒嘅孜然粉味不得了
喺呢一間嘅串燒 同樣做到一樣嘅味道😍
因為唔太食得辣,所以全部都係少辣
本身諗住唔會夠飽 但係見到份量之後
完全冇問題~
♥️當中 最欣賞茄子!
✨蒜蓉茄子🍆 $38 👍🏻
個味道好得 D肉未試過可以成塊夾起!
個熟到啱啱好 少少濕 入晒味 又唔燶
抵食:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
回訪指數:🤤🤤🤤🤤/5

2024-02-18
  • 蒜蓉茄子
#MC帶你去旺角.旺角向來都係不夜天,想食宵夜去旺角就一定無錯😜!依間串燒店位於旺角砵蘭街,鄰近創興廣場,地點方便之餘,仲開到凌晨3點🥳,係性價比高嘅宵夜之選💯。.🥢 麻辣八爪魚鬚 $68用錫紙盤成兜上嘅「麻辣八爪魚鬚」,份量足料👍🏻,八爪魚鬚夠曬長之餘😍,肉質爽口彈牙,配埋麻辣汁夠曬惹味😋!.🥢 蒜蓉茄子 $38蒜蓉鋪滿茄子面層,真係一啲都唔吝嗇😎,茄肉軟嫩多汁💦,調味啱啱好,茄肉入曬味🤤!.🥢 小牛舌 $35必食推薦‼️牛舌大大嚿又厚切,食落非常軟嫩,一咬即化🤤,牛味香濃,又唔會太油膩☺️。.🥢 翠玉瓜 $15食落肉質軟嫩🥰,唔會燒到乾曬,可以中和返油膩感!.🥢 雞腎 $28(2串)食落十分爽脆👍🏻,爽口唔韌。雞腎一定要趁熱食,凍咗就會好韌。.🥢 雞軟骨 $28(2串)香脆又有嚼勁!燒到外皮微微焦香😍,食落又有咬口,口感豐富😜。.🥢 豬頸肉 $35 豬頸肉雖然大大嚿,但食落軟腍,配埋一眾香料調味,食落惹味又過瘾😋。.

#MC帶你去旺角

🥢 麻辣八爪魚鬚 $68

🥢 蒜蓉茄子 $38
小牛舌

🥢 小牛舌 $35
翠玉瓜

🥢 翠玉瓜 $15
食落肉質軟嫩🥰,唔會燒到乾曬,可以中和返油膩感!

🥢 雞腎 $28(2串)
🥢 雞軟骨 $28(2串)
豬頸肉

🥢 豬頸肉 $35
2024-02-15
小牛舌
翠玉瓜
豬頸肉
4天前 0 瀏覽
收工之後去放鬆放下, 食下串燒, 傾下計, 呢間旺角串燒王就啱哂啦! 呢間串燒店好近朗豪坊, 地點都好方便, 座位相當闊落, 座得舒服, 門口仲有大大個霓虹燈牌可以打咭呀! 店舖裝修簡單, 但好有個人風格同埋有啲懷舊嘅特色; 呢到食物款式超多種類, 海鮮, 肉類, 甜品, 主食等等, 仲可選擇辣度。即開蒜蓉大生蠔 - $88/2隻我先試咗佢哋嘅即開蒜蓉大生蠔, 生蠔新鮮又彈牙, 配上堝惹味嘅香蒜蓉, 味道濃郁, 真係回味無窮。如果加埋粉絲就更加正呀!蒜蓉扇貝 - $38隻扇貝帶子新鮮又彈牙, 充滿蒜香味, 味道濃郁, 真係好好食。燒免治雞肉棒 - $28/2串雞肉棒入面加咗啲比較碎嘅雞軟骨, 所以食落去嘅時候口感都幾豐富, 燒得恰到好處, 雞肉棒嫩滑多汁, 加埋雞肉棒面的孜然粉同辣味粉, 惹味到不得了呀!牛肉串 - $28/串烤得剛剛好, 肉質鮮嫩, 一啲都唔會硬, 配上啲特製串燒粉, 味道更加突出。飲品烏龍茶 - $16芬達 - $13

即開蒜蓉大生蠔 - $88/2隻

蒜蓉扇貝 - $38隻

燒免治雞肉棒 - $28/2串

牛肉串 - $28/串

飲品
烏龍茶 - $16
芬達 - $13
5天前 0 瀏覽
夜晚口痕唔知食咩好?呢間串燒都唔錯嫁🤣開到凌晨3點嘅香港不夜天就係旺角😚 仲好多有得揀~ ʟᴇᴅ燈牌零舍吸睛😎1️⃣ 串燒🔥宵夜點可以唔食串燒🤣串燒呢家野豐儉由人,我就嗌咗土豆串、金菇串、韭菜、雞軟骨、蜜糖多士同司華力腸😎全部串燒都調好哂味,不過想濃味啲嘅可以額外撒啲辣粉同埋孜然粉😚蜜糖多士脆脆的,搽上蜜糖燒甜蜜蜜🤤最中意都係司華力腸,大大條好墜手,啖啖肉好ᴊᴇɴɢ🫣2️⃣ 重慶酸辣紅薯粉🌶️估唔到呢度嘅酸辣紅薯粉咁多料😂魚蛋、肥牛、金菇、娃娃菜…… 每樣都有啲,食落酸酸辣辣好入味,真係滿足晒🫢性價比不錯喔😌~3️⃣ 餐肉炒出前一丁🥢聽個名好似好普通,但係絕不簡單嫁🤫炒出嚟勁好火喉,入面有洋蔥、生菜,雞蛋、辣椒😬 仲要大大份驚你食唔飽😋 加埋勁勁勁勁勁勁厚嘅午餐肉,邪惡到爆😈
夜晚口痕唔知食咩好?呢間串燒都唔錯嫁🤣

1️⃣ 串燒🔥

宵夜點可以唔食串燒🤣

蜜糖多士脆脆的,搽上蜜糖燒甜蜜蜜🤤

最中意都係司華力腸,大大條好墜手,啖啖肉好ᴊᴇɴɢ🫣

2️⃣ 重慶酸辣紅薯粉🌶️

估唔到呢度嘅酸辣紅薯粉咁多料😂

重慶酸辣紅薯粉

性價比不錯喔😌~

3️⃣ 餐肉炒出前一丁🥢
餐肉炒出前一丁

聽個名好似好普通,但係絕不簡單嫁🤫

宵夜
2024-04-20 8 瀏覽
WFH咗一排,少咗夜蒲旺角,難得TGIF就出返嚟旺角喺充滿霓虹燈/LED燈嘅街上,搵間串燒店打吓躉,個feel好啱放工吹水食串燒次次都會想嗌燒茄子,滿滿蒜蓉鋪咗喺上面,茄子肉燒得好綿,連皮都一夾就撕開,同肉一樣腍,非常惹味肉類方面,見佢地推介雞中翼,一份有兩串都幾多,燒到辣辣地,外辣內嫩五花腩都幾得意,唔係一片片,而係一粒粒,口感都好脆燒雞子都幾少見,一串有三粒,同平時打邊爐嘅質感好唔同,燒走啲水份,更有彈性,感覺同味道比較似蛋黃燒饅頭都有,但唔同平時唔啲煉奶饅頭,而係灑滿辣粉同孜然粉,燒到脆脆地,好似香口嘅零食咁,幾特別估唔到呢度會有鰻魚炒飯,亦冇諗過幾大碟幾足料好多鰻魚肉,嚿嚿都幾大嚿,飯炒得好有鑊氣,非常有驚喜
WFH咗一排,少咗夜蒲旺角,難得TGIF就出返嚟旺角

蒜蓉原條茄子

雞中翼

五花腩肉串

五花腩都幾得意,唔係一片片,而係一粒粒,口感都好脆

惹味燒雞子

惹味饅頭片

鰻魚炒飯

估唔到呢度會有鰻魚炒飯,亦冇諗過幾大碟幾足料

好多鰻魚肉,嚿嚿都幾大嚿,飯炒得好有鑊氣,非常有驚喜
2024-04-19
蒜蓉原條茄子
雞中翼
五花腩肉串
惹味燒雞子
惹味饅頭片
鰻魚炒飯
  • 蒜蓉茄子
Found a place to satisfy my bbq cravings🍗🍢🐷overall: 7/10This is a small local store woth only a few tables but it offers a wide range of bbq choices. We went there on a Monday evening so there weren’t many people, but the vibe + savoury barbecued skewers call for a beer time indeed🍻 One shortcoming is that the skewers are bit pricey even though the quality is really above average. 🍗SiChuan style fried noodlesI particularly like the Sichuan style fried noodles! The noodles were firm yet tender, a

🐷overall: 7/10

🍗SiChuan style fried noodles
I particularly like the Sichuan style fried noodles! The noodles were firm yet tender, and had a delightful chewiness. The dish was generously infused with Sichuan peppercorns, giving it a mouth-numbing and spicy kick that was incredibly satisfying. The combination of fragrant garlic, ginger, and soy sauce added depth to the overall taste.

#串燒王
#mongkok
#mongkokfood
2024-03-14 32 瀏覽
深夜肚餓發現旺角有間串燒店開到3:30AM🤩食物份量同價錢都ok!雞中翼($36/2串) 五花腩肉串 ($42/3串)肉類方面我地試左呢兩款,調味充足,五花腩肉唔會好薄,呢個價錢份量都ok蒜蓉燒大海蜆 $58估唔到會俾咁大兜蜆,而且好多蜆都有開,亦都新鮮,而且好重蒜味!蒜蓉原條茄子 $38茄子上面舖滿蒜蓉、孜然粉同埋蔥花,而茄子都夠「諗」川北炒米粉 $68米粉炒得乾身,配料都夠多,本身以為會辣/好濃味,但原來比想像中好味同埋有獲氣!串燒王 (祥興樓) (旺角)旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

雞中翼($36/2串) 五花腩肉串 ($42/3串)

蒜蓉燒大海蜆 $58

蒜蓉原條茄子 $38
茄子上面舖滿蒜蓉、孜然粉同埋蔥花,而茄子都夠「諗」

川北炒米粉 $68

串燒王 (祥興樓) (旺角)

性價比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
✨負店串燒、門面燈牌吸引✨厚切牛舌心🥓厚切牛舌心係我既最愛之一,牛舌心切得厚實,肉質鮮嫩多汁,唔會太韌。法式焦糖鵝肝多士鵝肝如果可以再肥美就好,油脂不夠有少少影響了口感。蒜蓉茄子🍆軟綿綿既茄子,多汁新鮮搭配蒜蓉的香氣雞泡魚乾同平時食既有D唔一樣,如果可以再燒得脆D、香口D就好,略厭唔夠火喉。多春魚多汁鮮嫩,有時多春魚會有苦澀味,但今次食係冇。錫紙花甲粉大大兜花甲粉我以為係用錫紙上,原來唔係。花甲數量夠哂多,粉絲夠彈口,無揀辣度既情況下,試到湯底既鮮甜😋🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹#串燒王 (祥興樓) (旺角)旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸#旺角食食 #旺角食好西
✨負店串燒、門面燈牌吸引✨

厚切牛舌心🥓

法式焦糖鵝肝多士
鵝肝如果可以再肥美就好,油脂不夠有少少影響了口感。

蒜蓉茄子🍆
軟綿綿既茄子,多汁新鮮搭配蒜蓉的香氣

雞泡魚乾

多春魚
多汁鮮嫩,有時多春魚會有苦澀味,但今次食係冇。

錫紙花甲粉

🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
#串燒王 (祥興樓) (旺角)
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
#旺角食食 #旺角食好西
2024-03-04 24 瀏覽
📍串燒王(旺角)收工之後去放鬆放鬆😎食幾串串燒再回家🫰🏻完美的宵夜✨🍢燒韮菜每次吃串燒必點的,每條韮菜翠綠,唔會參差不齊,食落有辣椒香及孜然粉的濃味,最後有韮菜本身嘅多汁,只係略嫌有少少過油。🍡燒免治雞肉棒雞肉棒入面加咗啲比較碎嘅雞軟骨所以食落去嘅時候口感都幾豐富😄🍢惹味台灣腸燒得好脆口,每條入口彈牙而且爆汁得黎又不膩🥓🍢麻辣海蜇麻辣海蜇香滑爽口,麻辣香而不辣,青瓜粒亦香脆入味。

📍串燒王(旺角)

收工之後去放鬆放鬆😎
食幾串串燒再回家🫰🏻
完美的宵夜✨

🍢燒韮菜

🍡燒免治雞肉棒
雞肉棒入面加咗啲比較碎嘅雞軟骨
所以食落去嘅時候口感都幾豐富😄

🍢惹味台灣腸
燒得好脆口,每條入口彈牙
而且爆汁得黎又不膩🥓

🍢麻辣海蜇
麻辣海蜇香滑爽口,麻辣香而不辣,
青瓜粒亦香脆入味。
2024-03-01 5 瀏覽
今天黃昏,我和姊姊到位於旺角砵蘭街的串燒王餐廳享用晚餐。我們坐下後,迫不及待地點了一系列美味的串燒菜式,期待著一場美食的盛宴。先來的是鹽燒多春魚,外脆內嫩,每口都帶著濃郁的味道。接著是清爽的翠玉瓜,帶來一絲清涼解膩,讓人胃口大開。再來是蜜糖多士,熱騰騰的麵包淋上甜蜜的蜜糖,香甜可口,讓人忍不住一口接一口。蒜蓉原條茄子吸收了蒜蓉的香氣,帶來獨特的口感,讓我們愛不釋手。惹味台灣腸是我們的最愛之一,入口鮮香彈牙,配上微辣的醬汁,別有一番風味。墨魚丸則是綿軟而有嚼勁,每一口都帶來豐富的海鮮滋味。最後上桌的是錫子花甲粉,細緻的花甲搭配彈牙的粉絲,湯汁鮮甜,讓人回味無窮。晚餐過後,我們心滿意足地離開餐廳。黃昏中的旺角充滿了喧囂和熱鬧,我們手牽著手,踏著熟悉的步伐,一同回家。這場黃昏食串燒的晚餐,不僅填飽了我們的胃,更彌補了我們之間默契的時刻。在這個繁忙的都市裡,即使忙碌,也要記得和家人一起享受美食,分享生活中的小確幸。愉快的回憶,將隨著這頓晚餐一同永存。

2024-02-24 14 瀏覽
滋味串燒😋平時比較少去串燒舖,因為味道比較重,孜然粉落好多,野食都燒到乾哂身。今次揀左呢間試下,要原味,味道都好唔錯😀,食物唔會太乾身,調味粉仲剛剛好添👩🏻‍🍳🌟雞軟骨🌟雞軟骨永不失望,最鍾意軟骨咬落脆脆既感覺🤤🌟沙嗲雞肉串🌟🌟黑椒牛仔骨🌟🌟鮮冬菇🌟冬菇好JUICY, 外層燒得脆脆,入面就仲係好多汁架🍄🍄🌟秋葵🌟🌟蒜蓉燒原條茄子🌟每次食串燒店必點,茄子一定要係原條咁食,一條條撕開咁食🍆🍆🌟鰻魚炒飯🌟估唔到串燒店炒飯都幾出色,粒粒分明既飯,醬汁亦十分香口,鰻魚又夠厚實,肉質豐富。➡️店舖係正旺角旺區地帶(創興廣場後面),行完街就可去食下,補充能量再去shopping 💪
滋味串燒😋

🌟雞軟骨🌟
雞軟骨永不失望,最鍾意軟骨咬落脆脆既感覺🤤

🌟沙嗲雞肉串🌟

🌟黑椒牛仔骨🌟

🌟鮮冬菇🌟
冬菇好JUICY, 外層燒得脆脆,入面就仲係好多汁架🍄🍄

🌟秋葵🌟

🌟蒜蓉燒原條茄子🌟
每次食串燒店必點,茄子一定要係原條咁食,一條條撕開咁食🍆🍆

🌟鰻魚炒飯🌟

2024-02-23 7 瀏覽
呢間串燒店好近朗豪坊,地點都好方便,門口仲有大大個霓虹燈牌可以打咭添1️⃣🍢串燒食物我地叫左以下既選擇:即開蒜蓉大生蠔 ($88/2隻)娃娃菜 ($13/串)鮮冬菇 ($16/串)蒜蓉原條茄子 ($38條)因為朋友唔食辣,所以以上串燒我地都揀左唔辣,但串燒既香料好足,超惹味😝尤其鐘意佢個原條茄子,我地一人叫左一條食🤣🤣2️⃣ 錫紙花甲粉 ($65/份)花甲粉口感滑順,花甲鮮嫩彈牙又鮮甜,份量超多,係晒碗底!湯底唔會太鹹仲帶有花甲既鮮甜👍🏻👍🏻3️⃣ 竹蓆茅根 ($16)普通既枝裝竹蓆茅根,清甜既飲品配串燒真係一流呢🤪

1️⃣🍢串燒食物我地叫左以下既選擇:
即開蒜蓉大生蠔 ($88/2隻)
娃娃菜 ($13/串)
鮮冬菇 ($16/串)
蒜蓉原條茄子 ($38條)

2️⃣ 錫紙花甲粉 ($65/份)

3️⃣ 竹蓆茅根 ($16)
普通既枝裝竹蓆茅根,清甜既飲品配串燒真係一流呢🤪
旺角係有好多串燒店但係有得坐喺舖頭食就唔係好多!咁啱同朋友依一日就係想搵一間串燒店可以慢慢坐慢慢食可以欣賞到途人行過嘅情景...正好這間串燒王就符合我哋心想嘅意思, 雖然店子不大, 但係都擺到六張小枱20人左右也可以, 店舖的裝修也不算很簡單, 有個人的風格同埋有啲懷舊嘅特色!正值係晚飯時間, 當然好肚餓啦!一坐低拿拿淋拎起張餐牌要點餐, 我哋揀咗扇貝燒帶子、燒墨魚咀、 蒜蓉大海蜆、 當然唔少得我最鍾意嘅燒韭菜、燒雞翼同燒菠蘿亦都唔少得錫紙燒雜菇啦!呢間餐廳上菜都好快, 只係短短幾分鐘就燒好曬啲嘢食畀我哋可以上曬枱面, 我同朋友都唔係食得好辣, 所以選擇小辣有嘢食都唔叫埋嘢飲啦, 我朋友就叫咗支竹蔗茅根而我就嗌咗半可樂, 恐怕食得太辣都有得解辣!嘢食整體都適合我有啲重口味嘅人, 除咗食物選了新鮮之外亦燒得有恰當好處!如果問我覺得乜嘢好食? 我覺得係燒大扇貝 燒雜菇 燒雞翼都唔錯, 其他都好好味... 值得一再幫襯!

2024-02-15 14 瀏覽
離遠已經聞到好大陣嘅燒烤味,就見到呢間燒烤店,店入邊見到有句說話好有感觸,「每一次遇見,都是久別重逢」呢間串燒店都有好多選擇,串燒選擇豐富,我就點左蒜蓉原條茄子、沙嗲雞肉串、雞中翼(四隻)、厚切牛切心、有機菠羅、鰻魚炒飯原條茄子🍆好大條,燒出黎好香蒜蓉味,食落都好清爽,雞肉串都燒得好靚,每粒雞肉都好入味,雞中翼有4隻燒得都好靚,皮仲好脆,雞肉多汁彈牙,牛舌好厚切,食落仲好爽口,唔會燒到冇哂水,入口即溶非常正,菠蘿都好新鮮,燒菠蘿都好香好爽甜,鰻魚炒飯好大兜仲好足料,食完都好滿足,不過我就叫左店主少辣,所以黎既串燒都唔係好辣,整體都唔錯👍🏻📍地址:串燒王 (祥興樓) (旺角)旺角砵蘭街147號祥興樓地下A號舖

📍地址:串燒王 (祥興樓) (旺角)
2024-02-13 10 瀏覽
琴晚未食飯就喺外賣平台上面叫咗喱間嘢,由1:32am叫咗差唔多等到2:45先到,中途打過嚟話我嗌嘅花甲粉冇晒,問我可唔可以轉牛肉粉,問佢係乜嘢啦佢就淨係話肥牛,佢又冇比其他我哋揀,然後我同佢講話唔辣嘅就可以,因為我唔知佢所講嘅牛肉粉係指啲乜嘢,諗住如果唔辣求其食都OK。然後等到兩點幾先送到,打開一睇嗰蓋上面咁多辣油嘅,然後望一望碗嘢上面幾嚿辣椒浮喺面,一望先知原來嗰碗係牛肉酸辣粉。咁點解係一開始溝通嘅時候唔同我講係酸辣嘅呢?點解我講咗幾次只要唔辣嘅就可以嘅時候,又唔澄清下嘅呢?之後同返外賣平台嘅客服講嘅時候,佢一直都搵唔返間店舖,然後我要求退款嘅時候,就一直都拖住,咁喱碗根本就唔係我想要嘅嘢,我個要求都好簡單啫,只要係唔辣嘅都可以。呢間店舖成日都玩消失以後呢間嘢可免則免啦,佢負評都唔少見到其他人唔係執漏嘢就等N咁耐呢間嘢都唔係做人哋生意嘅,仲開咗咁多間分店佢如果係做人生意嘅話,就唔會喺明知個客話唔辣嘅時候整咁大碗辣椒嚟啦

咁點解係一開始溝通嘅時候唔同我講係酸辣嘅呢?

點解我講咗幾次只要唔辣嘅就可以嘅時候,又唔澄清下嘅呢?

呢間店舖成日都玩消失

以後呢間嘢可免則免啦,佢負評都唔少

見到其他人唔係執漏嘢就等N咁耐

呢間嘢都唔係做人哋生意嘅,仲開咗咁多間分店

2024-02-13
75 分鐘 (外賣送餐)
宵夜