餐廳: 三郎。燒肉
優惠: 國泰會員經「連結里賞」綁定信用卡,於指定夥伴餐廳消費即賺高達HKD4 = 2里數。受有關條款約束。
條款及細則:
  • 國泰會員如希望使用「連結里賞」賺取里數,必須將符合要求的 Visa 及 MasterCard 信用卡及扣賬卡綁定至其會籍賬戶。
  • 國泰會員可通過 Apple Pay、Google Pay 及 Samsung Pay 以已綁定付款卡為符合要求的餐飲消費付款,從而透過連結里賞賺取「亞洲萬里通」里數。然而,利用支付寶、微信支付及 Paypal 等第三方平台,將無法透過「連結里賞」賺取「亞洲萬里通」里數。
  • 惠顧特定推廣套餐或不可賺取「亞洲萬里通」里數。請預先向個別餐廳查詢。
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-09-29 90 瀏覽
Lunch set 有沙律、麵豉湯、茶碗蒸、甜品。日本產和牛肩胛肉&和牛舌涮涮鍋御膳 $298和牛油脂算平均,肉味濃,入口即溶💯牛舌幾爽口👍仲有蔬菜盤同稻庭烏冬,烏冬夠滑又彈牙。好滿足😋松葉蟹&海膽甲羅燒石鍋飯御膳 $198蟹蓋內有蟹肉蟹膏蟹籽海膽,滿滿鮮味,下面嘅飯,有d似釜飯嘅調味,放咗櫻花蝦,菇同紫菜,用石鍋上,有飯焦,料多好豐富👍店內裝修用木材及水泥磚,雖然簡簡單單,反而感覺好舒服,環境亦闊落。
Lunch set 有沙律、麵豉湯、茶碗蒸、甜品

日本產和牛肩胛肉&和牛舌涮涮鍋御膳 $298

松葉蟹&海膽甲羅燒石鍋飯御膳 $198

• 日本產和牛肩胛肉&牛舌涮涮鍋御膳
2023-09-28 61 瀏覽
估唔到燒肉都有omakase!食物好新鮮,服務好好!每食完一道菜,佢哋都會幫你換碟,成個晚餐都好驚喜!🥗烤和牛肩他他 凱撒沙律 $138沙律份量好大份,和牛肩質感軟熟,食完再食燒肉剛好🤭🍗香辣雞翼 $68超香脆!鍾意食煎炸食物既朋友可以嗌🤗🍣五點刺身盛盒 $598有吞拿魚、牡丹蝦、油甘魚、拖羅,勁新鮮,拖羅好味到喊,好肥美,入口即溶🥲🍱特選和牛盛盒(五款) $558總共有五款燒肉,內側後腿肉、三角腹肉、和牛西冷、內腹肉同埋和牛里脊肉,每一塊地見到平均分佈嘅油脂,尤其係三角腹肉,和牛西冷都有入口即溶嘅感覺!油脂同和牛嘅香味地好平衡🤤🤤🤤除咗和牛,仲有其他類型既燒物咩,阿波尾雞頸、鹿兒島縣產雞心、燒海鮮都唔錯!🍚和牛煲仔飯 $298一定一定要食!真係超好食!首先用生蛋喺撈勻,再加上啲飯焦超脆,每一啖都好香好好味,成個煲仔飯都好有層次感,和牛粒仲特別多😍😍😍🍨開心果味雪糕 $68好特別!居然有我最鍾意食嘅開心果雪糕!好surprise 好加好鬼好味🥹

🥗烤和牛肩他他 凱撒沙律 $138
沙律份量好大份,和牛肩質感軟熟,食完再食燒肉剛好🤭

🍗香辣雞翼 $68

🍨開心果味雪糕 $68
  • 和牛煲仔飯
  • 香辣雞翼
  • 開心果雪糕
  • 特選和牛盛合(五款)
  • 季節刺身盛合(五款)
2023-09-27 45 瀏覽
朋友跟我都超喜歡日式料理。所以今晚就去了一間以和牛著名嘅餐廳。超鍾意食牛嘅我一口氣點了和牛肩他他 凱撒沙律,特選和牛盛合和他們的推介和牛煲仔飯。朋友就揀左個季節刺身盛合,另外加左香辣雞翼,阿波尾雞頸,鹿兒島縣產雞心,燒海鮮及燒野菜中和一下。 和牛肩他他 凱撒沙律嘅和牛是烤過的,所以比較香滑入口也很嫩滑。和牛盛合是餐廳按每日供應揀選五款不同部位,讓客人可以淺嚐。季節刺身盛合,今晚嘅刺身都是比較淡口嘅魚,但赤蝦好鮮甜彈牙。和牛煲仔飯味道夠香濃,朋友鍾意食飯,所以我就俾佢多吃點。甜品是開心果雪糕,牛奶味偏濃。

和牛盛合是餐廳按每日供應揀選五款不同部位,讓客人可以淺嚐。

和牛煲仔飯味道夠香濃,朋友鍾意食飯,所以我就俾佢多吃點。
甜品是開心果雪糕,牛奶味偏濃。
2023-09-27 56 瀏覽
尖沙咀呢間三郎燒肉好適合商務/慶祝,呢度環境舒適,明明係燒肉店但完全冇油煙味,而且仲有和室包廂五點刺身盛合 $598刺身共5款每樣2切,分別有大拖羅帶子銀鱈魚等等,鮮甜肥美,尤其係炙燒過嘅銀鱈魚以及大拖羅😳👍🏻特選和牛盛合 $558呢個盛合一共有五款牛肉,分別係和牛肉眼、和牛三筋、和牛肩胛肉、辣椒肉以及牛柳部位,無論肉質定油脂都各有不同,肉食獸必叫🤤和牛煲仔飯 招牌之一嘅和牛煲仔飯2個人share啱啱好,飯同和牛比例近乎一比一,當然唔少得嘅飯焦都好正😀呢2樣前菜小食都唔錯,用上嘅醬汁都好相似,係會令人開胃除咗牛肉,另外仲叫咗幾款嘢食黎燒,燒大蝦嘅蝦膏好澎湃,肉質新鮮爽彈,好食👍🏻萬願寺亦即青甜椒,都係好唔錯嘅日本食材

五點刺身盛合 $598

特選和牛盛合 $558

呢2樣前菜小食都唔錯,用上嘅醬汁都好相似,係會令人開胃

同媽媽去咗尖沙咀食好啲呢間 三郎。燒肉 既lunch set ,價錢唔貴之餘,而且都幾多選擇叫左兩種唔同口味既和牛午餐首先會有一份沙律沙律菜好新鮮,略嫌沙律醬多左少少 而茶碗蒸剛好,有高湯同蟹肉鮮味,而蛋又十分嫩滑軟綿綿花糖壽喜燒御膳 ($268)呢個一上,已經啱哂打卡,綿花糖慢慢溶化係個壽喜燒湯底,增添另一份既甜味,又唔會話太甜太膩而和牛 一睇油花,就知佢咩料啦輕輕係入面涮下,吸收到壽喜燒湯底,再伴生雞蛋,一下滑入喉嚨,真係有軟綿綿既感覺,幸福爆燈!日本產和牛肩胛肉&牛舌涮涮鍋御膳 ($298)呢個以昆布做湯底,比較清淡,但又唔會話淡而無味 而和牛既雪花紋一樣咁靚,而牛舌望落去平平無奇,但係食落真係驚為天人!!以為佢薄薄地一片,殊不知淥完之後,係好煙靭有咬口架!超出乎意料,好好食依兩個餐都會配一份蔬菜,而蔬菜十分之新鮮,而且有揀過嚟,全部都好甜好多汁,更加讚一讚個豆腐 佢係個面炙燒過,有種香味!仲要讚既,就係服務,好貼心留意你嘅需要,好似我哋會載啲湯出嚟,佢會比一個大啲嘅匙羹我哋,而且亦會定時幫你加茶!環境又十分舒適,燈光氛圍都好適合坐下hea下傾下計 !

同媽媽去咗尖沙咀食好啲

叫左兩種唔同口味既和牛午餐
首先會有一份沙律
沙律菜好新鮮,略嫌沙律醬多左少少
而茶碗蒸剛好,有高湯同蟹肉鮮味,而蛋又十分嫩滑

軟綿綿花糖壽喜燒御膳 ($268)
而和牛 一睇油花,就知佢咩料啦

日本產和牛肩胛肉&牛舌涮涮鍋御膳 ($298)
呢個以昆布做湯底,比較清淡,但又唔會話淡而無味

環境又十分舒適,燈光氛圍都好適合坐下hea下傾下計 !

2023-09-26 39 瀏覽
🌟港鐵尖沙咀/尖東站L1出口 1分鐘路程🌟#和牛燒肉 #日式燒肉 #高質燒肉 位置好方便架 出左地鐵站L出口 對面就係H Zentre 好方便☺️☺️日系裝修設計 場内位置闊落 如果係多人聚會 仲可以book房👍🏻👍🏻仲有可以望住師傅烹調ge 席前煮位置 🤗今次同朋友黎慶祝生日 揀咗一個二人餐🌼#烤和牛肩他他凱撒沙律- 有4片和牛肩 上面有凱撒沙律加芝士碎🌼#五點刺身盛合❣️#帆立貝 新鮮 厚肉 ❣️#深海池魚- 一擺入口 就感覺到佢ge 油分 🤭❣️#白甘鯛- 肉質柔嫩 有淡淡回甘味 輕輕火炙過 好香❣️#黑龍- 深色表面火炙過 特別香 好鮮甜❣️#銀鱈魚- 清甜肉嫩🌼#特選和牛盛合- 牛肋條 - 牛冧肉 - 外側後腿肉 - 牛肩肉 - 下腹肉❣️入口即溶ge 和牛 🥹🥹每款都有唔同程度ge 油脂分布 有唔同口感🫶🏻🫶🏻❣️店員好貼心 教我地將和牛每邊燒30秒 牛肋條就最好放側邊 燒到半熟再剪成粒 再慢燒🌼#雞心 爽口彈牙 🌼#阿波尾雞頸肉 肉嫩 唔煙韌🌼#海蝦 唔算好大隻 但一路燒都聞到好香蝦膏味🌼#日本萬願寺 長形青辣椒 好彩唔辣🤪🌼#和牛煲仔飯- 粒粒一口和牛 加埋用上微甜ge 日式醬油去煮g

🌟港鐵尖沙咀/尖東站L1出口 1分鐘路程

🌼#阿波尾雞頸肉 肉嫩 唔煙韌
🌼#海蝦 唔算好大隻 但一路燒都聞到好香蝦膏味
🌼#日本萬願寺 長形青辣椒 好彩唔辣🤪
🌼#和牛煲仔飯
- 粒粒一口和牛 加埋用上微甜ge 日式醬油去煮ge 煲仔飯
- 焗一段時間後 會有飯焦 呢個先係個精粹😙😙
🌼#香辣雞翼
🌼#柚子雪葩
- 食完咁多野 有d膩 但有呢個柚子雪葩好解膩👍🏻👍🏻 好清甜 仲有粒粒柚子肉😃😃

2023-09-20
  • 和牛煲仔飯
  • 烤和牛肩他他凱撒沙律
  • 香辣雞翼
  • 特選和牛盛合
  • 特選和牛盛合(五款)
  • 季節刺身盛合(五款)
  • 季節雪糕
2023-09-26 72 瀏覽
又到Lunch time找新餐廳來試的日子😆為了善用全月通優惠,特地搭了一個站來到尖東K出口🤣出口直行就有一間日本料理餐廳,去到很快就能入座了!松葉蟹海膽甲羅燒石鍋飯御膳 $198每個套餐都有沙律、蒸蛋、麵豉湯、和一個小甜品。這個石鍋飯就會用熱辣辣的石鍋上菜,大大隻松葉蟹,蟹蓋上鋪了勁多蟹肉和海膽,一次過倒落石鍋飯上,在快手拌起來吃,蟹肉海膽飯粒粒分明,又帶有少許飯焦,超級好味!汁燒和牛橫膈膜扒御膳 $238上菜時以為肉很少,點知原來是疊在一起🤣同事說多到差點吃不完。和牛燒很好香,我試了一塊肉質超嫩滑!!雖然lunch time來說$200左右一個餐是有點貴,但食物真的很高質,餐廳侍應服務又幾熱心,叔叔Staff見到同事的沙律菜沒有吃完,主動問要不要加沙律醬、是不是不夠醬🥹又會主動加茶,整體來說物有所值~

松葉蟹海膽甲羅燒石鍋飯御膳 $198
汁燒和牛橫膈膜扒御膳

汁燒和牛橫膈膜扒御膳 $238

2023-09-19
汁燒和牛橫膈膜扒御膳
2023-09-26 244 瀏覽
補祝朋友生日🎉畀個驚喜帶佢食三郎Omakase 服務同食物保持一貫高質素👍🏻🥗牛肩他他凱撒沙律開胃沙律醬配清新健康野菜 加上幾片嫰滑牛肩肉🐟五點刺身盛合赤蝦:肉質彈牙🦐蝦味齒頰留香帆立貝:鮮甜厚肉黑鹿:第一次食呢款 魚味濃淡度中等金目鯛:🐟魚味特別濃又切得厚身銀雪魚:較鯛魚淡味 肉質爽口少魚油🐮特選和牛盛盒牛肩肉:肌肉比較發達 少脂肪 肉質扎實辣椒肉:同辣味係無關嘅🌶️位於牛肩連接到手腕間肩胛骨附近嘅稀少部下腹肉:油花多 牛油味濃郁羽下:即係特上カルビ 比下腹肉柔軟 油脂更豐富🧈和牛三筋:位於肩甲骨內側連住三條筋腱 前腕肉一部份 口感較韌🦐燒物阿波尾雞頸:嫩滑有彈性雞心:爽口適合送酒大海蝦:手掌咁長 晶瑩剔透 蝦膏透出淡淡鹹香🐮和牛煲仔飯中式食得多第一次試和式煲仔飯🍚師父即席喺熱瓦煲攪拌 香氣四溢材料有海量蔥粒 日本生蛋🥚每一啖都充滿和牛肉粒 煲到有鹹脆飯焦 食完想再叫多煲🍨日本季節雪糕柚子雪葩入面有果肉粒 清香柚子撲鼻
特選和牛盛盒

牛肩他他凱撒沙律
燒物
五點刺身盛合
2023-09-25 21 瀏覽
三郎。燒肉,提供了一系列精緻的燒肉菜式以及和食。首先,烤和牛肩他他凱撒沙律以優質的和牛肩他他烤制而成,肉質鮮嫩多汁,搭配新鮮的生菜、凱撒醬和香料,層次感同口感都豐富。烤和牛肩他他的獨特香味與凱撒沙律的清爽酸甜相融合,十分開胃。作為小食的香辣雞翼每一口都散發著香辣的風味,而旁邊特調的醬汁與雞翼互相襯托,單骨更是食得很方便。五點刺身盛合有入口即化的拖羅,有燒香後釋放魚油香的銀鱈魚,鮮甜的帶子、細膩質地的蜜柑鯛與深海池魚,每一片刺身都頗為出色。主角特選和牛盛合更是令人留下深刻印象。和牛三筋、和牛肩胛、和牛肉眼和牛柳組成了這道盛合,其優質的肉質和豐富的脂肪紋理讓人驚艷。每一口都帶來了濃郁的和牛風味,肉質鮮嫩多汁,入口即化。最後,和牛煲仔飯和日本季節雪糕為這頓豪華的燒肉晚餐畫下了完美的句號。和牛煲仔飯以細膩的和牛肉和香氣四溢的米飯為特色,帶來了濃郁的口感和豐富的風味。

2023-09-24 22 瀏覽
之前黎尖沙咀食飯,留意到喺中間道轉角位有一間裝修得好有日本風嘅燒肉店,嗰時已經諗住有機會就要試吓。今次過嚟尖沙咀又未諗食乜,所以就walk in dinner。〈烤和牛肩他他凱撒沙律〉我哋首先嗌咗個烤和牛肩他他凱撒沙律,有和牛肩肉,再配埋新鮮嘅沙律菜,車厘茄,麵包粒,沙律醬。和牛肩肉同埋沙律菜嘅份量算多,健康得黎,味道夠fresh,作為開胃前菜唔錯。〈香辣雞翼〉因為忽然好想食雞翼,於是就叫咗呢個香辣炸雞翼黎試吓。本身都好鍾意單骨雞翼,貪佢食落夠晒方便。雞翼外皮炸得熱辣辣,夠晒香脆。雞翼唔會話炸得太乾身,咬落去肉質仍然keep到幾Juicy。整體味道調味適中,點埋啲沙律醬嚟食就perfect。〈季節刺身盛盒(五款)〉估唔到食燒肉都有得叫刺身。呢款季節刺身盛盒(五款),師傅會安排當日最新鮮最靚嘅魚或海鮮俾我哋。我哋嗰日就有三文魚同埋帶子等等,每一款刺身都有兩件,同朋友share就啱啱好。刺身都係厚切嘅,食得出每款刺身都好新鮮,三文魚入口夠油脂香。〈特上和牛五款盛盒〉去到今餐飯嘅戲肉,就係燒肉喇。作為一個咁鍾意食和牛嘅人,諗都唔使諗,梗係要叫特上和牛五款盛盒。每一款肉上面都會有個label寫

〈烤和牛肩他他凱撒沙律〉

〈香辣雞翼〉

〈季節刺身盛盒(五款)〉

〈特上和牛五款盛盒〉
去到今餐飯嘅戲肉,就係燒肉喇。作為一個咁鍾意食和牛嘅人,諗都唔使諗,梗係要叫特上和牛五款盛盒。每一款肉上面都會有個label寫返清楚係邊個部位。當日我哋食嘅部位有牛肋條、內側後腿、羽下、牛肩肉同埋肩胛肉。每一款肉嘅油脂分布,雪花紋理都好明顯唔同,我個人就會由脂肪比例少啲嘅開始食。喺咁多款肉入面,我最鍾意就係肩胛肉,食落肉質最軟身,油脂分布最多,食完後成個口腔仲會充滿油香,同時和牛嘅肉味麵依然平衡到。後腿肉都幾軟身,而牛肩肉嘅肉質就較為結實。

〈鹿兒島縣產雞心〉,〈阿波尾雞頸肉〉,〈帆立貝〉
食燒肉點可以淨係食和牛咁單調,所以我哋都另外叫咗鹿兒島縣產雞心,阿波尾雞頸肉,帆立貝,同埋少少野茶。雞心好有咬口,而雞頸肉嘅肉質比想像中嫩滑,一啲都唔韌,肉味好香,點小小海鹽佐味已經好足夠。另外我哋仲叫咗個燒帆立貝,燒完都唔會太乾身,仍然鎖住哂啲汁喺入面,仲好有牛油嘅香味。

〈和牛煲仔飯〉
見到和牛煲仔飯呢個名咁得意,估唔到原來真係有驚喜。店員一送個飯黎,會先擺低比你影咗相先,之後就會喺你面前炒一炒,將和牛粒、流心蛋汁同啲醬油撈勻晒。成個煲仔飯夠晒熱辣辣,醬汁方面好惹味,同和牛好夾,和牛粒嘅份量亦都好多,肉質軟嫩,肥瘦適中。而煲仔飯最最最重要就係嘅元素——飯焦,佢都有㗎!
〈柚子雪糕〉
最後甜品係柚子雪糕,雪糕入邊有柚子粒粒,真材實料。味道非常清新,食咗咁多燒肉之後,食呢個雪糕就啱啱好,可以幫手解膩。

另外關於呢間餐廳,我好鍾意嘅一樣野就係佢哋嘅抽油煙方面做得非常好,食完燒肉之後都唔會怕件衫一大陣味。總括嚟講,今次晚飯成個體驗都唔錯。
今日lunch同朋友黎試試尖沙咀既定量涮涮鍋,套餐包左蒸蛋、麵豉湯、沙律、甜品,係一個滿足既午餐☺️.💙A5和牛&牛舌涮涮鍋御膳 1人前和牛油花比例多,但肉味一樣出色,碌到變粉紅色食就岩岩好😍 牛舌係爽口彈牙個種~ 細細片,仲跟埋烏冬同蔬菜盤,幾豐富😆.💙松葉蟹&海膽甲羅燒石鍋飯御膳 櫻花蝦炒飯底,再將松葉蟹、海膽、蟹籽、蟹膏撈埋一齊食,有好濃郁既蟹味🦀🦀 最尾仲整到飯焦,脆卜卜😛餐廳環境唔錯👍🏻食物質素高 下次會再encore!🥰
💙A5和牛&牛舌涮涮鍋御膳 1人前
💙松葉蟹&海膽甲羅燒石鍋飯御膳

餐廳環境唔錯👍🏻
食物質素高 下次會再encore!🥰
2023-09-20 55 瀏覽
今晚去尖沙咀食好西,呢間燒肉喺正尖東地鐵站L1出口,過條馬路就係,地點一流!燒肉前先食個「烤和牛肩他他配凱撒沙律」,和牛份量都多,配埋沙律菜,清新健康!之後也少不了要試吓刺身,組合由師傅發板,全部都好新鮮肥美,其中吞拿魚魚肉軟腍,另外炙燒太刀魚又別有一番風味。接著就是主菜燒肉,今次點的是特選和牛盛合,共有五款肉,包括和牛肉眼及和牛三筋是和牛級數,油脂分布均勻,好腍好好味。另外仲有牛冧、內側後腿肉和内腹肉。牛冧即係牛臀肉,肉質彈牙。接著還有阿波尾雞頸、鹿兒島縣產雞心和帆立貝。第一次食雞心原來好爽嘅,有啲似雞腎嘅感覺。雞頸都似豬頸肉咁。帆立貝都幾大粒,切忌燒太耐否則會太韌唔好食!另外還點了些即食不用燒的,包括香辣雞翼,令我想起KFC的😂辣辣地好惹味,好食到停唔到!點同唔點醬都好食。驚唔夠飽可以食埋和牛煲仔飯,細細個煲仔都好夠食,仲有隻蛋喺面似足窩蛋牛肉飯!當然呢個係用和牛嘅,估唔到和牛份量咁多,而且好腍呢!啲飯索哂和牛精華,好好味🤤最後仲有一球雪糕做甜品,平時好少食開心果味,簡直令我一試愛上,雪糕質地又滑,十分讚!
2023-09-20 14 瀏覽
之前為左婚禮要忍口,好耐冇出動做foodie啦, 而家一切都搞掂晒,可以帶住新晉老公再次出擊享受美食😆首次出擊當然要揀🐹🦭都最鐘意嘅美食,壽喜燒一定唔可以錯過😆因緣際會得知尖沙咀有間燒肉個壽喜燒好特別,好食得黎又啱晒打卡,一於決定就係你啦😁舖頭位於H Zentre地下,尖東/尖沙咀L1出口一過對面就到,超級方便,舖頭裝修好有日式風味,晏晝都好多人食,咁受歡迎,質素一定有保證!棉花糖壽喜燒套餐專程黎就係為左呢個棉花糖壽喜燒,綿花糖放左係個架上邊,係壽喜燒醬油底嘅正上方,蒸汽慢慢將d綿花糖溶化,綿花糖一絲絲咁滴落黎,真係好靚,啱晒打卡😆d牛油花分佈超靚,不愧為日本產A5優質和牛,綿花糖同壽喜燒嘅驚喜配搭,味鮮嘅醬油比一般更甜,和牛蘸落個蛋漿成塊口感好滑,油香好重,最後d蔬菜放落個湯底熬,索晒個醬油底,蔬菜本身嘅甜加上綿花糖嘅甜再加上牛油嘅香同醬油嘅鮮,令味道更添層次松葉蟹海膽甲羅燒石鍋飯御膳除左綿花糖壽喜燒之外,我們仲嗌左個松葉蟹海膽甲羅燒石鍋飯,蟹蓋放上滿滿蟹肉蟹籽再加上新鮮海膽,用黎撈飯食認真一流,石鍋飯飯焦唔算太燶,食落有飯香,而且套餐仲有沙律,茶碗蒸同甜品,非常豐富,CP值非常高😆

棉花糖壽喜燒套餐

松葉蟹海膽甲羅燒石鍋飯御膳

婚禮後食完呢餐補充滿滿元氣,我們兩個都捧住個肚dum走,可以用咁正嘅呢餐再次開啟我們🐹🦭嘅foodie旅途認真開心,之後要繼續食多d好野正野先得🤭
2023-09-17 52 瀏覽
去到H Centre食燒肉 完全係貴賓式享受😎😎叫咗個烤和牛肩他他凱撒沙津配埋少許沙律醬😋😋健康美味 蔬菜咬落去好脆 冇諗過食燒肉都有得點刺身Ps: 趕得切喺核水排海前食😂季節五大刺身盛合有吞拿魚、牡丹蝦同油甘魚等全部好大塊 品質有保證 點上醬油Wasabi 即時提鮮了不少當然要提一提給這裏的重點燒肉!特選和牛盛合一共有五款肉三角腹肉、下腹肉、和牛里脊肉、牛柳、內則後腿肉~幾款肉都鬆軟有肉味 尤其下腹肉與下腿肉這個部位有更加多血紅蛋白 和脂肪平均分配入口有香特別好份量不多不少 每人一塊就對了除了牛肉,還有其他類型的燒物阿波尾雞頸、鹿兒島縣產雞心、燒海鮮及燒野菜最令我難以忘記的雞心 因為真的要燒得好有技巧的 還要時常詢問店員是否熟透😂😂不過雞心的味道的確令我留下深刻印象最後 不能小覷這個和牛煲仔飯已經有本分飽的我 還擔心吃不下但是這個份量剛剛好一小碗 職員把日本生雞蛋與熱辣辣的煲仔飯攪拌在一起加上蔥花等 感覺像地道港式茶餐廳吃到的但在高級餐廳品嚐 感覺當然是截然不同的高尚😝
去到H Centre食燒肉
完全係貴賓式享受😎😎

叫咗個烤和牛肩他他凱撒沙津
配埋少許沙律醬😋😋
健康美味 蔬菜咬落去好脆

冇諗過食燒肉都有得點刺身

Ps: 趕得切喺核水排海前食😂
季節五大刺身盛合
有吞拿魚、牡丹蝦同油甘魚等

全部好大塊 品質有保證
點上醬油Wasabi 即時提鮮了不少

當然要提一提給這裏的重點燒肉!
特選和牛盛合一共有五款肉
三角腹肉、下腹肉、和牛里脊肉、
牛柳、內則後腿肉~
幾款肉都鬆軟有肉味

尤其下腹肉與下腿肉
這個部位有更加多血紅蛋白
和脂肪平均分配入口有香特別好
份量不多不少 每人一塊就對了
除了牛肉,還有其他類型的燒物
阿波尾雞頸、鹿兒島縣產雞心、
燒海鮮

加上蔥花等 感覺像地道港式茶餐廳吃到的
但在高級餐廳品嚐 感覺當然是截然不同的高尚😝

2023-05-09
2023-09-14 30 瀏覽
喺尖沙咀嘅三郎燒肉係主打日式燒肉嘅餐廳襯朋友生日就去咗食二人前廚師發板😋✨烤和牛肩他他凱撒沙律薄薄嘅和牛肩肉牛味濃,幾啱配搭沙律✨三點刺身盛合刺身好新鮮,可以食到唔同魚獨特嘅口感同味道。而且魚皮火炙後更突出魚油嘅味道✨特選和牛盛合(五款)五款和牛嘅油脂分布都好平均,每啖都充滿油脂嘅香味🤩✨阿波尾雞頸肉雞頸肉肉質嫩滑,又有嚼勁✨雞心第一次燒雞心,估唔到好好食!餐廳用咗麻油調味,帶有淡淡麻油香✨帆立貝帆立貝大粒又鮮甜✨香辣雞翼雞翼微辣,就算擺耐咗一樣咁香脆✨和牛煲仔飯香港特色嘅煲仔飯再加上和牛😍,煲底仲有飯焦,醬油調味好✨柚子雪糕好清新又解膩,雪糕入面有粒粒柚子
喺尖沙咀嘅三郎燒肉係主打日式燒肉嘅餐廳
襯朋友生日就去咗食二人前廚師發板😋

✨烤和牛肩他他凱撒沙律
薄薄嘅和牛肩肉牛味濃,幾啱配搭沙律

✨三點刺身盛合

✨特選和牛盛合(五款)
五款和牛嘅油脂分布都好平均,每啖都充滿油脂嘅香味🤩

✨阿波尾雞頸肉
雞頸肉肉質嫩滑,又有嚼勁

✨雞心

✨帆立貝
帆立貝大粒又鮮甜

✨香辣雞翼
雞翼微辣,就算擺耐咗一樣咁香脆

✨和牛煲仔飯
香港特色嘅煲仔飯再加上和牛😍,煲底仲有飯焦,醬油調味好

✨柚子雪糕
好清新又解膩,雪糕入面有粒粒柚子